udka z piekarnika - 1281 przepisów (strona:16/86)

Miodowo-musztardowe udka kacze z gruszkami / Honey mustard duck legs with pears 258

mieszanki. Następnie ułóż je w naczyniu żaroodpornym (w 1 warstwie) i wysmaruj mieszanką także na zewnątrz, a resztę zostaw sobie na smarowanie w trakcie pieczenia. Włóż udka do rozgrzanego do 190 °C piekarnika i piecz przez 1 1/2 godziny, smarując co 30 minut odłożoną mieszanką. W międzyczasie, wymieszaj sok z cytryny z gruszkami, a cebulkę z roztopionym masłem

karmelowy
OSZUKANE UDKA PRZEPIÓRCZE IDEALNE NA IMPREZKĘ + FILMIK 164

Przepiórcze, oszukane udka to nic innego jak pieczone pierogi z mięsem. Dodatek paluszka sprawia że pierożki wyglądają jak małe udka. Są one rewelacyjną przekąską do barszczu, idealne na przyjęcia, imprezy(...)pół, powstaną dwa małe udka. Należy przecięcie lekko rozchylić aby powstało kształtne udeczko przepiórcze.  Pierożki panierujemy w rozmąconych jajkach i bułce tartej. W wysokiej patelni rozgrzewamy olej i smażymy krótko udka z dwóch stron aż się zarumienią, nie należy ich mocno spiekać.  Przekładamy je na blaszkę i jeszcze pieczemy w piekarniku do 180 % C, około 15 minut

Kulinarne Fantazje Marioli
Marynowane udka kurczaka z grilla z fasolką szparagową 172

cytryny. czosnek obieram i przeciskam przez praskę. Dodaję do marynaty. Mieszam, aż mięso będzie dokładnie pokryte zalewą. Wstawiam do lodówki na 30 min. Piekarnik rozgrzewam do 180'C, układam udka na ruszcie  i piekę ok 1,5-2 godz. W połowie pieczenie  odwracam mięso na drugą stronę.I piekę do zrumienienia skórki. Fasolkę wrzucam

Bea(u)ty kitchen
Udka bez kości faszerowane salami, serem, papryką i cebulą 111

Udka bez kości zawsze robią furorę na imprezach. Danie na ciepło, które możemy przygotować wcześniej a w odpowiednim momencie wstawić tylko do piekarnika i czekać aż się upiecze:).  8 udek bez kości 1 żółta papryka 8 plastrów salami  8 plastrów sera żółtego 1 cebula marynata: 4 łyżki keczupu, 2 łyżki musztardy, 1 łyżka czerwonej papryki, 3 łyżki oleju

Szefowa kuchni
Noga z gęsi z pieczonymi ziemniakami 220

Noga z gęsi z pieczonymi ziemniakami to propozycja na bardzo elegancki obiad. Odpowiednio zrobione i przyprawione mięso z gęsi jest wyjątkowo delikatne w smaku i bardzo

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Udka z kurczaka w tymianku 165

udka z kurczaka akurat miałam „pod ręką” szybko wcieliłam tą zachciankę w czyn. Na stole stoją już więc pieczone udka kurczaka w tymianku. Są aromatyczne z chrupiąca skórką i soczystym wnętrzem. Zapraszam do wypróbowania tego przepisu. Składniki potrzebne do przygotowania pieczonych udek z kurczaka w tymianku: 2 udka z kurczaka, ząbek czosnku, łyżka(...)ocet balsamiczny i oliwę. Umieszczam udka z kurczaka w naczyniu żaroodpornym, zalewam marynatą i odstawiam do lodówki na minimum dwie godziny. W tym czasie obracam mięso kilkakrotnie, aby zamarynowało się równomiernie. Po upływie tego czasu wstawiam udka z kurczaka do rozgrzanego do temperatury 180 o C piekarnika (opcja z termoobiegiem) na około

Gotuj Się Kto Może
Udka pieczone w sosie paprykowo - czosnkowym - Test 177

udka z kurczaka 1 łyżka oleju sól sos paprykowo - czosnkowy Reypol przepis Na patelni podsmażamy udka z niewielką ilością sosu paprykowo-czosnkowego . Następnie udka wkładamy do żaroodpornego naczynia ,polewamy sosem ,wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 st.C i pieczemy około 30 minut ,w trakcie pieczenia udka obracamy na drugą stronę i podlewamy sosem paprykowo- czosnkowym. Upieczone udka podajemy z surówkąi

Smakowite Dania
Udka faszerowane brokułami i serem. 226

dodać do brokuła. Doprawić solą i pieprzem.  Na udko nakładamy farsz i zawijamy,spinamy mięso wykałaczką. W naczyniu żaroodpornym rozpuszczamy masło i układamy udka złączeniem do dołu. Posypać mięso słodką papryką i piec w piekarniku w 200 stopniach C do momentu aż mięso będzie  rumiane. Udka podałam z czerwonym ryżem i surówką

O kuchni z uczuciem
Domowy kebab. Przepis krok po kroku. 200

mieszanki przypraw. Dzisiaj mogę z nieskrywaną dumą powiedzieć, że kebab z tego przepisu smakuje bajecznie.     Składniki na 4 kebaby:   600 g udek z kurczaka bez skóry i kości 300 g gęstego jogurtu 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka łagodnej papryki w proszku 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu 1 płaska łyżeczka mielonych(...)smakują po około 12 godzinach. Najlepiej kurczaka zamarynować dzień wcześniej i zostawić na noc w lodówce. Po tym czasie rozgrzej piekarnik do 230 °C z funkcją grilla. Udka nadziej na szpadki do szaszłyków, po 2 na każdy kebab, będą się łatwiej obracać. Naczynie do pieczenia wyłóż folią aluminiową

kuron.com.pl
Karmelizowane udka z kaczki na modrej kapuście z jabłkami 195

Składniki: na 6 porcji 6 kaczych udek 4 jabłka 2 cebule 1 mała główka czerwonej kapusty 0,5 kubka cukru 1 tabliczka czekolady karmelovej 0,5 kubka octu balsamico 2 owoce granatu 2 listki laurowe sól pieprz 0,5 kubka śmietany 18% Przygotowanie: Jabłka myjemy, kroimy w kostkę, cebulę(...)obieramy siekamy drobniutko, kapustę szatkujemy, wszystko wrzucamy do miski, dodajemy tymianek i listki laurowe, mieszamy. z owoców granatu wystukujemy pestki, dosypujemy razem z sokiem do kapusty piekarnik nagrzewamy do temp 175'C udka myjemy, osuszamy, nacieramy solą i pieprzem, nakłuwamy widelcem. układamy na blaszce do pieczenia i zapiekamy ok 15- 20 minut Cukier wsypujemy na suchą patelnię, równomiernie rozsypujemy

Luźna Kuchnia
KOTLETY Z UDEK KURCZAKA Z PIECZARKAMI I SEREM + FILMIK 384

Kotlety z udek kurczaka są wyjątkowo smaczne i delikatne. Panierowane, nadziane plastrami pomidora, serem i pieczarkami. Zapieczone w piekarniku smakują rewelacyjnie na ciepło lub zimno.  SKŁADNIKI :   5-7 dużych udek z kurczaka  sól, pieprz, papryka i czosnek w proszku do smaku 2 jajka + mąka do panierowania olej do smażenia(...)PRZYGOTOWANIE :   Udka myjemy, przecinamy na pół, ściągamy skórę, filetujemy mięso od kości i lekko rozbijamy.  Mięso doprawiamy przyprawami do smaku.  Następnie panierujemy w jaku i mące, smażymy krótko, z obu stron na rumiano. Kotlety przekładamy na blaszkę z piekarnika.  Ser ścieramy na tarce, pomidory kroimy w plastry. Pieczarki i cebulę szatkujemy, podpiekamy na odrobinie oleju

Kulinarne Fantazje Marioli
Udka z pieczarkami i pieczone ziemniaki,pomysł na obiad 133

Udka z pieczarkami i pieczone ziemniaki ,pomysł na obiad Udka z pieczarkami i pieczone ziemniaki to fajny pomysł na smaczny a co najważniejsze dość szybki obiad . Prostota wykonania zdecydowanie kwalifikuje ten przepis do pierwszej dziesiątki ” naj ” w kuchni . Oczywiście absolutnie pyszna potrawa , nie może nie smakować skoro są tam pyszne smażone pieczarki soczyste kawałki mięsa z udek , rumiana(...)pieprzem do smaku , a na koniec na wierzchu układamy cienkie kawałeczki masła ( niezbyt gęsto ) . W stawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C z termoobiegiem i pieczemy do momentu aż wierzch będzie złocisty , a ziemniaki przy nakłuciu miękkie . Mięso z udek płuczemy w zimnej wodzie i osuszamy ręcznikiem . Tniemy w paski i podsmażamy na złoty kolor na maśle . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Ogrodnik w podróży
Co to jest cacciatore? 211

grzybami i czarnymi oliwkami. Dodałam również czerwonego wina… To danie można przyrządzić z całego kurczaka lub odfiletowanych udek. Przepis na cacciatore Składniki: 5-6 porcji 800 g odfiletowanych udek z kurczaka 300 g leśnych grzybów 2 szalotki 1 por 150 g wędzonego boczku 1 czosnek solo 1 batat 2 puszki pomidorów w całości mały słoiczek czarnych oliwek(...)plasterki i podsmaż na rozgrzanym oleju. Dodaj obranego i pokrojonego w kostkę batata i smaż jeszcze przez 2 minuty. Przełóż do garnka, który można wstawić do piekarnika. Na tej samej patelni zrumień odfiletowane udka. Dodaj do warzyw. Podsmaż grzyby na rozgrzanej patelni. Grzyby powinny się smażyć, nie dusić! Dodaj grzyby do garnka, pomidory z puszki, rozmaryn, laurowe liście, wino

codojedzenia
Udka kurczaka pieczone z pieczarkami 121

Udka kurczaka pieczone z pieczarkami , gotowe bez większego wysiłku. Wystarczy wszystko włożyć do naczynia do zapiekania, wstawić do piekarnika i spokojnie czekać. Kurczaka można podawać z ziemniakami lub ryżem. 8 udek kurczaka, 500 g pieczarek, 100 g masła, sól, pieprz, 2 – 3 ząbki czosnku, gałązka rozmarynu, 1 łyżeczka suszonych sproszkowanych grzybów (u mnie kanie ), Pieczarki obrać, umyć. Jeżeli(...)trzeba ich kroić. Dno formy (u mnie gęsiara) do zapiekania wysmarować masłem. Na dnie ułożyć udka kurczaka. Ułożyć pieczarki. Dodać obrany czosnek. Posypać rozmarynem. Oprószyć solą, pieprzem i jeżeli mamy to sproszkowanymi suszonymi grzybami. Na wierzchu ułożyć pokrojone masło. Przykryć. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec około 80 minut. talerz

królestwo garów
Kacze udka w czerwonym winie 117

ewentualnie wołowina. Kaczka uchodzi bardziej za danie restauracyjne. Może dlatego, że wiele osób uważa, że jest trudna do przygotowania? Smak kaczych udek bije na głowę tych z kurczaka, a mimo to przygotowuje się je bardzo prosto. Kacze udka w czerwonym winie to danie, które możecie przygotować zarówno na codzienny obiad, wykwintną kolację, jak i świąteczny obiad dla dorosłych. Kilka składników(...)udka w czerwonym winie: 4-6 sztuk kaczych udek (każde po 250 g) 1 łyżka majeranku ok. 8 ząbków czosnku w łupinach kilka gałązek rozmarynu (lub 2 łyżeczki suszonego) 1 i ½ szklanki dobrego, czerwonego wytrawnego wina (375 ml) 4 czubate łyżki konfitury wiśniowej (lub dżemu wiśniowego) sól morska, świeżo mielony pieprz do podania: kluski kładzione lub szpecle, buraczki Piekarnik nagrzewamy

Poezja smaku