udka z kurczaka - 3840 przepisów (strona:98/256)

Udka z piekarnika 95

Udka zapiekane w piekarniku to świetny pomysł na szybki i smaczny obiad. Przepis na udka z piekarnika sprawdzi się na co dzień, ale także na nadarzające się w ciągu roku wyjątkowe dla nas okazje. Sekret idealnych udek tkwi w odpowiednio przygotowanej marynacie, która sprawia, że mięso jest soczyste, wyraziste, wręcz idealne. Najlepiej zamarynować je dzień wcześniej, by przeleżały całą(...)smakiem marynaty i będzie najsmaczniejsze. Można także je przygotować kilka godzin przed zapiekaniem, będzie równie smaczne. Udka zapiekane można podawać z ziemniakami, frytkami czy ryżem oraz ulubioną surówką. W każdym wydaniu smakują rewelacyjnie. PRZEPIS NA UDKA ZAPIEKANE Składniki 5-6 udek z kurczaka 3 łyżki oliwy 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka musztardy  1 łyżeczka miodu  1 łyżka

Alle Dobre!
Udka w migdałowej panierce 158

udka z kurczaka łapkę w górę? Ja dzisiaj zapraszam Was na udka w migdałowej panierce. Są bardzo delikatne i soczyste, ale jeśli lubicie bardziej pikantne smaki do panierki możecie dodać ostrej papryki. Spróbujcie koniecznie :D. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Udka w migdałowej panierce Składniki 8 podudzi z kurczaka 180 g zmielonych migdałów 3 łyżeczki papryki słodkiej 1 łyżeczka soli(...)następnie dokładnie obtaczamy w migdałowej panierce. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 C i pieczemy z termoobiegiem około 45-50 minut. Artykuł Udka w migdałowej panierce pochodzi z serwisu To co lubię gotuję

To co lubię - gotuję i polecam
Udka Ala Gyros 1374

Udka Ala Gyros Danie rozpływające się w ustach, koniecznie proszę wypróbować. 6 porcji 45 minut czas przygotowania Składniki: ·        6 udek z kurczaka ·        3 łyżki przyprawy Gyros ·        Sól ·        1 cebula(...)łyżki majonezu ·        4 łyżki ketchupu pikantnego ·        15 dag sera żółtego Sposób przygotowania: 1.   Udka kroimy na połówki, solimy doprawiamy przyprawa Gyros i układamy w woreczku do pieczenia. Pieczemy 35 minut w 180 ° C. 2.   Po upieczeniu wyjmujemy z woreczka i układamy w naczyniu żaroodpornym

Kulinarna Chwila
PIECZONE ZŁOTE UDKA BEZ SKÓRY 331

mniej tłuste. Najpierw zamarynowane, a potem obtoczone w mące kukurydzianej i podsmażone na średnim ogniu, dzięki czemu mięso zachowało swoje soki. Następnie zostały upieczone na złocisty kolor. ~~SKŁADNIKI~~ udka z kurczaka bez skóry 1 kg.  sól himalajska 3/4 łyżeczki przyprawa gyros 1 łyżka suszona natka pietruszki 1 łyżka  pieprz cytrynowy 1/2 łyżeczki  mielona ostra papryka 3/4 łyżeczki

Kuchnia Paulettes
Udka w sosie własnym 186

Udka w sosie własnym to danie mojego dzieciństwa. Miękka skórka, soczyste i aromatyczne mięso z kurczaka. Proste i szybkie(...)przygotowania. Takie udka najlepiej smakują podane z ziemniakami lub kluskami (swoje udka podałam z buraczanymi kluskami śląskimi ). Zachęcam do przygotowania :) Składniki na porcję dla 4 osób: 4 duże udka z kurczaka woda do przykrycia mięsa (około 2 szklanki) 1 średniej wielkości cebula 2 liście laurowe 2 kulki ziela angielskiego sól, pieprz papryka ostra  olej do smażenia Udka umyć, osuszyć

Ugotować
Kurczak po włosku - z ziołami w pomidorach 171

Kruche i soczyste udka w pomidorowym sosie z aromatycznymi ziołami jest świetnym pomysłem na obiad. Pomidory mają słodkawy posmak dzięki dodatkowi miodu. 5 dużych udek Przyprawa do kurczaka 2 łyżki miodu 0,5 łyżeczki suszonej bazylii 0,5 łyżeczki ziół prowansalskich 0,5 łyżeczki lubczyku 1 puszka krojonych pomidorów 1 łyżka maggi 150 g sera feta 125 g ryżu(...)warzywami Udka dokładnie nacieramy przyprawą do kurczaka. Układamy je w naczyniu żaroodpornym. Mięso oblewamy miodem. Krojone pomidory wraz z zalewą mieszamy z ziołami - suszoną bazylią, ziołami prowansalskimi i lubczykiem oraz maggi. Pomidorami zalewamy kurczaka. Pieczemy pod przykryciem przez 60 minut w 200*C. Przed końcem możemy mięso odkryć aby ładnie się zarumieniło. Po upieczeniu udka obsypujemy pokrojonym w kostkę serem

VioletoweKucharzenie
Kurczak w marynacie musztardowo-klonowej 276

kaloryczny niż miód I zawiera też mniej kalorii :) Jako pierwsi w pozyskiwaniu syropu klonowego I wyrobu cukru byli Indianie z Ameryki, z części północno-wschodniej. Polecam :) Zaczynamy : Składniki: udka z kurczaka 1 musztarda Dijon-220 gr 220 ml  syropu klonowego 2 łyżki octu winnego sól, pieprz rozmaryn  Wykonanie: Połowę składników *( musztarda, syrop klonowy, ocet ) mieszamy razem w misce(...)Dodajemy ok 1/4 łyżeczki pieprzu I soli. Do marynaty wrzucamy kurczaka- najlepiej bez skóry :). Mieszamy by udka przeszły marynatą. Odstawiamy na pół godziny. *Resztę składników wykorzystujemy w sosie miodowo-klonowym.-znajdziecie tutaj Nagrzewamy piekarnik do 220 C . Udka łącznie z marynatą przenosimy do naczynia żaroodpornego lub do blaszki . Pieczemy 40-45 min. Po tym czasie kurczak jest gotowy. Wyciagamy kurczaka

Smaki Edyty
KURCZAK PASTERYZOWANY W SŁOIKU + FILMIK 80

idealny dla osób zapracowanych.  SKŁADNIKI :  10 dużych udek z kurczaka sól do smaku 1 łyżka słodkiej paparyki 2 łyżki dowolnej przyprawy do kurczaka  do słoika- liść laurowy, 1 ziele angielskie, 4 ziarnka pieprzu      PRZYGOTOWANIE :  Mięso z kurczaka myjemy, osuszmy, kroimy każde udko na 2-3 części, przyprawiamy solą i przyprawami, dokładnie mieszamy. Należy

Kulinarne Fantazje Marioli
Udka z kurczaka duszone w ziołach. 162

się z Wami podzielić pysznymi udkami w ziołach. Trzeba poszukiwać nowych smaków, a kurczak to wdzięczne mięso. Świeży rozmaryn, lubczyk kawałki suszonych pomidorów to poezja smaków. SKŁADNIKI: 3 udka z kurczaka 2 łyżki masła klarowanego kilka gałązek rozmarynu suszony lubczyk płatki suszonego czosnku suche suszone pomidory sól, pieprz, przyprawa do drobiu WYKONANIE: udka dzielimy na pałki i udziec, marynujemy

Kuchnia Beaty
wolno pieczone nóżki z kurczaka w whiskey 180

Zabawne, nigdy nie przepadałam za udkami z kurczaka, a coraz częściej pojawiają się na blogu. Staram się odczarować to z pozoru nudne danie i zdaje się, że z dobrym skutkiem, skoro sama coraz częściej po nie sięgam :) Tym razem  całe nóżki w dosyć nietypowej marynacie. Pieczone w nietypowej temperaturze.  Zapraszam! Składniki: - 2 nogi z kurczaka - pomarańcza

Cook&Love
Udka z kurczaka bez skóry w warzywach 156

upału coś trzeba jeść. O piekarniku lepiej na jakiś czas zapomnieć, po co generować dodatkowe ciepło w domu. Dzisiaj proponuję duszonego kurczaka w warzywach. Prosto i szybko. Składniki: Udka z kurczaka bez skóry ( ja miałam 10 ) 2-3 marchewki 1 pietruszka ( korzeń ) Pęczek natki pietruszki Sól Pieprz Olej – niewielka ilość Bulion warzywny / woda Wykonanie: Udka nacieramy solą i pieprzem. Obsmażamy

Smaki Ewy
SZYNKOWA Z KURCZAKA Z SZYNKOWARU + FILMIK 103

Pyszna szynkowa z kurczaka bez peklosoli, przygotowana samodzielnie i w krótkim czasie. Moja kiełbasa smakowała każdemu :)   SKŁADNIKI :  2 piersi z kurczaka (4 połówki ) 2 średnie udka z kurczaka  1/2 szklanki wody 1 łyżka żelatyny spożywczej 2 łyżeczki soli płaska łyżeczka pieprzu 2 łyżeczki z czubkiem czosnku granulowanego  PRZYGOTOWANIE :  Piersi kroimy w kostkę, skórki

Kulinarne Fantazje Marioli
Paprykarz z kurczaka i galuszki, pyszny obiad z Węgier 131

kurczaka i paprykarzu, oczywiście nie szczecińskiego Naprawdę warto się zainteresować bliżej tym daniem, jeśli nie z braku czasu to dla smaku . składniki na 2 porcje : 6 kawałków, małych udek z kurczaka z kością ( może być każda dowolna część kuraka lub jeszcze lepiej cały kurak , ja akurat miałam podudzia ) 2 papryki czerwone, grubościenne, duże 2 papryki zielone , grubościenne, duże 1 puszka(...)łatwo Ci się przypali. Jak udka będą mocno podsmażone, złociste. Podlej 1/2 szklanki wody, dopraw solą do smaku i duś pod przykryciem około 20 minut. Generalnie woda ma sięgać do połowy udek nie ma ich przykrywać. Po tym czasie wsyp pokrojoną paprykę i pomidory z puszki. Duś pod przykryciem, na małym ogniu, aż kurczak będzie miękki, gdyby sos odparował, dolejcie

Ogrodnik w podróży
Ryż z kurczakiem, fasolką i marcheweczkami 171

bulion. Danie przygotowuje się błyskawicznie. Dodatek fasolki szparagowej i małych marcheweczek świetnie skomponował się w całości.  Ryż z kurczakiem, fasolką i marcheweczkam i SKŁADNIKI :   2 ugotowane udka z kurczaka 100 g ryżu parabolicznego  150 g fasolki szparagowej zielonej  około 100 g mini marcheweczek 1 łyżka oleju kokosowego sól, pieprz do smaku szczypiorek PRZYGOTOWANIE : Z udek ściągamy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki