udka z kurczaka - 3840 przepisów (strona:101/256)

Udka z kurczaka bez skóry w warzywach 138

upału coś trzeba jeść. O piekarniku lepiej na jakiś czas zapomnieć, po co generować dodatkowe ciepło w domu. Dzisiaj proponuję duszonego kurczaka w warzywach. Prosto i szybko. Składniki: Udka z kurczaka bez skóry ( ja miałam 10 ) 2-3 marchewki 1 pietruszka ( korzeń ) Pęczek natki pietruszki Sól Pieprz Olej – niewielka ilość Bulion warzywny / woda Wykonanie: Udka nacieramy solą i pieprzem. Obsmażamy

Smaki Ewy
SZYNKOWA Z KURCZAKA Z SZYNKOWARU + FILMIK 81

Pyszna szynkowa z kurczaka bez peklosoli, przygotowana samodzielnie i w krótkim czasie. Moja kiełbasa smakowała każdemu :)   SKŁADNIKI :  2 piersi z kurczaka (4 połówki ) 2 średnie udka z kurczaka  1/2 szklanki wody 1 łyżka żelatyny spożywczej 2 łyżeczki soli płaska łyżeczka pieprzu 2 łyżeczki z czubkiem czosnku granulowanego  PRZYGOTOWANIE :  Piersi kroimy w kostkę, skórki

Kulinarne Fantazje Marioli
Paprykarz z kurczaka i galuszki, pyszny obiad z Węgier 107

kurczaka i paprykarzu, oczywiście nie szczecińskiego Naprawdę warto się zainteresować bliżej tym daniem, jeśli nie z braku czasu to dla smaku . składniki na 2 porcje : 6 kawałków, małych udek z kurczaka z kością ( może być każda dowolna część kuraka lub jeszcze lepiej cały kurak , ja akurat miałam podudzia ) 2 papryki czerwone, grubościenne, duże 2 papryki zielone , grubościenne, duże 1 puszka(...)łatwo Ci się przypali. Jak udka będą mocno podsmażone, złociste. Podlej 1/2 szklanki wody, dopraw solą do smaku i duś pod przykryciem około 20 minut. Generalnie woda ma sięgać do połowy udek nie ma ich przykrywać. Po tym czasie wsyp pokrojoną paprykę i pomidory z puszki. Duś pod przykryciem, na małym ogniu, aż kurczak będzie miękki, gdyby sos odparował, dolejcie

Ogrodnik w podróży
Ryż z kurczakiem, fasolką i marcheweczkami 155

bulion. Danie przygotowuje się błyskawicznie. Dodatek fasolki szparagowej i małych marcheweczek świetnie skomponował się w całości.  Ryż z kurczakiem, fasolką i marcheweczkam i SKŁADNIKI :   2 ugotowane udka z kurczaka 100 g ryżu parabolicznego  150 g fasolki szparagowej zielonej  około 100 g mini marcheweczek 1 łyżka oleju kokosowego sól, pieprz do smaku szczypiorek PRZYGOTOWANIE : Z udek ściągamy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Przepis dnia: Kurczak adobo 83

składników: kurczaka i ryżu. Można też do niego zrobić prostą surówkę z czerwonej kapusty, coleslaw, albo po prostu dodać garść sałaty z dresingiem. Kurczaka adobo najlepiej zrobić z mięsa z kością: podudzi lub udek, bardziej soczstego. Filety niespecjalnie się nadają, bo mięso staje się suche podczas duszenia(...)sosie. Równie dobrze jak kurczak adobo smakuje wegetariańska wersja potrawy – kalafior adobo . Przepis na kurczaka pochodzi z bloga Pailin’s Kitchen Składniki: 5-6 podudzi lub 4 udka z kurczaka ½ szklanki octu winnego 4 łyżki sosu sojowego 1 łyżka cukru 1 łyżka pieprzu 6 ząbków czosnku zmiażdżonych i przesiekanych 3 liście laurowe 3 łyżki oleju 1 szklanka ryżu Papryczka

Niedzielny kucharz
Udka z kurczaka w sosie jogurtowym. 93

Składniki: 2 duże udka z kurczaka(z rosołu) 3 łyżki gęstego jogurtu naturalnego papryka ostra mielona, czosnek granulowany 1/2 małej papryki Udka kładziemy w naczyniu żaroodpornym, na nich układamy paprykę pokrojoną w paski, polewamy jogurtem wymieszanym z przyprawami. Zapiekamy przez 30 minut w 180 stopniach. Smacznego

Moje-pitraszenie
Udka z ryżem i warzywami (jednogarnkowe) 207

całą powierzchnię w naczyniu-tak robię, jeśli danie zaplanuję wcześniej i kupię odpowiednią ilość porcji, wtedy ryż na wierzchu nie zrumieni się zbyt mocno. Składniki: 1,5 kg udek z kurczaka 2 szkl. ryżu 5 szkl. bulionu drobiowego/rosołu 3 marchewki 2 pietruszki 1 duża cebula 1 łyżka masła przyprawa do kurczaka (naturalna mieszanka składników) Sposób przygotowania: Dokładnie umyte udka(...)szklimy na rozgrzanym maśle. Do miski wsypujemy ryż, dodajemy warzywa i całość dokładnie mieszamy. Przekładamy do naczynia żaroodpornego lub brytfanny, zalewamy bulionem, układamy udka (ściśle obok siebie, nie sugeruj się zdjęciem) i posypujemy je przyprawą do kurczaka. Naczynie przykrywamy (jeśli nie ma pokrywy to folią aluminiową) i wstawiamy do nagrzanego do 180⁰ piekarnika na około 2 godziny. Kilka minut przed

Kolorowy Przepisownik
Zupa koperkowa 402

Składniki: udko z kurczaka  marchewka,  pietruszka cebula ćwiartka selera 2 ząbki czosnku kilka ziemniaków 2 pęczki koperku łyżeczka octu jabłkowego 2 łyżki śmietany 12% z Bażannowic sól, pieprz, kilka kropel maggi szczypta imbiru, 2 listki laurowe Przygotowanie: Warzywa i mięso umyć, osuszyć. Marchewkę i pietruszkę obrać, cebulę opalić na ogniu. Włożyć do garnka i gotować do miękkości

Gaździnka warzy
Kurczak słodko- kwaśny z ananasem 289

Składniki: - 4  udka z kurczaka - puszka ananasów - koncentrat pomidorowy - 2 ząbki czosnku - przyprawa do kurczaka - olej i masło - chili czerwone - 2 łyżki ketchupu pikantnego Mięso marynujemy w przyprawie do kurczaka wcześniej wymieszaną z chili i ketchupem, nacieramy mięso i marynujemy nie mniej niż 3 godziny. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem i olejem, układamy kurczaka, koncentrat pomidorowy mieszamy z 3 łyżkami

SMYKWKUCHNI
Kurczak z cytryną i pieczarkami 177

Składniki: - 2 udka z kurczaka - 1/2 cytryny - przyprawa ziołowa do grilla - świeży imbir - 2 łyżki octu balsamicznego - 3 łyżki oliwy z oliwek - 300 g pieczarek Przygotowujemy marynatę do kurczaka, w tym celu sok z cytryny, ocet balsamiczny (polecam ten prawdziwy, włoski z Modemy), oliwę i świeży imbir blenderujemy. Dodajemy przyprawę, nacieramy kurczaka. Odstawiamy do lodówki na minimum 3 godziny

SMYKWKUCHNI
Menu na tydzień: 5 patentów na obiady z kurczaka (i bez) 111

Nggetsy świetnie wyjdą zrobione z drosza lub mintaja, lub kalafiora. Jeśli frankfirterki zniknął z zapiekanki – nic nie straci na smaku. Z drugiej strony kiełbaski możecie zastąpić np. udkami z kurczaka. To samo dotyczy kalafiora adobo – to klasyczne danie z kurczakiem. Jeśli nie macie w domu kurczaka, albo kalafior jest za drogi, użyjcie udek lub podudzi. Smażony ryż doskonale

Niedzielny kucharz
Pollo (kurczak) alla cacciatora 58

tych którzy nie znają tego wspaniałego przepisu, w wolnym tłumaczeniu to kurczak cacciatore ( cacciatore to po włosku myśliwy) I to nic innego jak kurczak pokrojony na kawałki, przyrumieniony na patelni i pachnący klasycznymi zapachami takimi jak cebula, seler, oliwki i czosnek. Razem z Cristiną i Sarą przygotowałyśmy kurczaka w tzw. wersji białej. zdjęcie dzięki uprzejmości  Cztery Fajery Tę wersję(...)Sarą znalazłam się w teamie  Cristiny i przygotowałyśmy pollo alla cacciatora . zdjęcie dzięki uprzejmości  Cztery Fajery Kurczaka alla cacciatora możesz serwować od lunchu, poprzez obiad ,kończąc na kolacji!   Przepis na kurczaka alla cacciatora: - 500 g  udek z kurczaka pozbawionych kości i skór - bagietka - 3 ząbki czosnku, 3 gałązki rozmarynu, 3 gałązki selera naciowego, 8 listków

Z Kuchni Do Kuchni
Pikantna zapiekanka z kurczaka 213

info poniżej :) ). Pikantna zapiekanka z kurczaka jest bardzo aromatyczna dzięki świeżym papryczkom jalapenos, a jej stopień ostrości możecie bez problemu dopasować do swoich upodobań. Składniki: 6-8 udek z kurczaka bez kości 6 plastrów bekonu (chudego boczku surowego wędzonego lub wędzonki) 3 papryczki jalapenos (ilość zależy od Waszej tolerancji ostrości) 330g serka twarogowego (typu Almette, Turek, etc.) 125 ml majonezu(...)sosem Heinz Hot Chili i muszę powiedzieć, że był to dobry wybór opcjonalnie szczypior sól, pieprz odrobina oleju (jeśli bekon jest bardzo chudy) Wykonanie: Jeśli kupiliście udka z kością, trzeba je z kurczaka wyciąć (nie musi być ładnie). Kurczaka należy porządnie osolić, posypać pieprzem (najlepiej świeżo zmielonym). Ułożyć na ruszcie (nie kładziemy go bezpośrednio na blasze ani w naczyniu żaroodpornym

Pociąg Do Kuchni
Potrawka z kurczaka z marchewką i groszkiem 89

Potrawę z kurczaka jada się w moim domu bardzo rzadko. Ba! Nie jada się wcale! Ostatni raz jadłam ją bowiem w szkolnej stołówce, czyli baaaardzo dawno temu. Pamiętam, że było to jedno z tych dań, na które czekałam. Delikatne mięso z kurczaka w pysznym białym sosie. Postanowiłam spróbować przygotować taką potrawę w domu. Całość przygotowałam bardzo szybko(...)jaki pamiętam. Jeśli macie fajny przepis na taką potrawkę, podeślijcie mi na adres ewa@smakinatalerzu.pl. Chętnie przetestuję każdy, w poszukiwaniu smaków dzieciństwa mięso z rosołu (u mnie 3 udka i pojedynczy filet z kurczaka) 1 op. mrożonej marchewki z groszkiem 2 łyżki masła 2-3 łyżki mąki pszennej 4 szkl. bulionu 1/2 szkl. śmietanki 30% sok z połowy cytryny gałka muszkatołowa

Smaki Na Talerzu
Mielonka drobiowa z szynkowaru 97

Mięso z kurczaka jest naprawdę fajne – zdrowe i niskokaloryczne, a jeśli je dobrze przyrządzimy – również smaczne. Dlatego dziś zrobiłem w szynkowarze mielonkę z kurczaka. Wykorzystałem do niej zarówno piersi, jak i udka, by mięso nie było zbyt suche. Spróbujcie sami! Przepis wykorzystuje szynkowar, którego opis i informacje o tym, gdzie go kupić, znajdziecie tutaj: http://proste-przepisy.pl/szynkowar-opis-i-recenzja/ . Lista zakupów(...)sklepu odrobinę przechodzą mnie ciarki. Mielenie mięsa w domu gwarantuje mi nie tylko świeżość produktu, ale też skład, który sobie sam wymyślę. Bez polepszaczy. Po drugie: jest dietetyczny. Kurczak zawiera bardzo dużo białka i zwyczajnie warto go jeść. Jest zdrowy i dietetyczny na tyle, na ile to możliwe w czasach dzisiejszej hodowli drobiu. Po trzecie: jest tak smaczny, jak sobie

Proste-przepisy.pl
Mielonka drobiowa z szynkowaru 188

Mięso z kurczaka jest naprawdę fajne – zdrowe i niskokaloryczne, a jeśli je dobrze przyrządzimy – również smaczne. Dlatego dziś zrobiłem w szynkowarze mielonkę z kurczaka. Wykorzystałem do niej zarówno piersi, jak i udka, by mięso nie było zbyt suche. Spróbujcie sami! Przepis wykorzystuje szynkowar, którego opis i informacje o tym, gdzie go kupić, znajdziecie tutaj: http://proste-przepisy.pl/szynkowar-opis-i-recenzja/ . Lista zakupów(...)sklepu odrobinę przechodzą mnie ciarki. Mielenie mięsa w domu gwarantuje mi nie tylko świeżość produktu, ale też skład, który sobie sam wymyślę. Bez polepszaczy. Po drugie: jest dietetyczny. Kurczak zawiera bardzo dużo białka i zwyczajnie warto go jeść. Jest zdrowy i dietetyczny na tyle, na ile to możliwe w czasach dzisiejszej hodowli drobiu. Po trzecie: jest tak smaczny, jak sobie

Proste-przepisy.pl

Proponowane wyszukiwania