parowania mięsa, na 2 poziom w pojemniku do ryżu wkładamy kaszę bulgur i zalewamy pojemnik wrzątkiem. Marchewki i pieczarkę na folii układamy na 3 poziom. Roszponkę myjemy i osuszamy papierowym ręczniczkiem. Czekam na wasze komentarze i uwagi. Jeżeli wypróbujesz przepis, z chęcią się dowiem czy Ci smakowało i jak się udało. Pozdrawiam i smacznego. Adam
Parowar FacetaMnie osobiście danie najlepiej smakuje z sypkim ryżem, choć równie dobrze możemy podać ślimaczki z makaronem lub ulubioną kaszą np. pęczakiem. Głównym składnikiem (oprócz piersi z kurczaka oczywiście) jest bazyliowe pesto – najlepiej użyć tego domowego, które robi się błyskawicznie, ale z kupnym dobrej jakości także na pewno się świetnie uda. Ślimaczki z kurczaka w sosie bazyliowym: około
Poezja smakufareast-language:EN-US;} W końcu się udało. Post czekał kilka miesięcy na publikację. Wszystko przez biały ser, który był ciężki do zdobycia. Musi być taki „od baby wiejskiej”, jak to określa Linda, czyli pełnotłusty. Ukłony za przepis -:). Bardzo oryginalne połączenie nabiału z curry. Poza tym, błyskawiczne przygotowanie. Podajemy z ryżem. Normal 0 21 false false false
Qlinarnie i QlinarnieChoróbsko mi nie odpuszcza... Zakatarzona musiałam dzisiaj pojechać na wykład z anatomii, ale całe szczęście udało mi się wrócić wcześniej. Jutro od rana mam zajęcia z
Be Fit Be Strongmożna wykorzystać do makaronu, kasz i ryżu. Tuż przed podaniem można wetrzeć ząbek czosnku. Tyle czekało na przerobienie w ubiegłą środę (+ łubianka jabłek): Kończyłam w czwartek. Nie dałam wszystkiemu rady. Zwłaszcza że musiałam wykopać trochę chrzanu do ogórków, co było dla mnie sporym wyzwaniem przy zeschłej ziemi z domieszką gliny :( Udało mi się zrobić: - 12 słoików jabłek na szarlotkę
Weekendy w domu i ogrodziedango ze słodkim syropem. Dzisiaj wreszcie udało mi się porobić zdjęcia w trakcie przygotowywania i dzięki temu nareszcie dango pojawia się na blogu. Wbrew pozorom nie jest to trudny w wykonaniu deser, ale za to bardzo smaczny przynajmniej w moim odczuciu smakowym :) składniki kuleczki dango * 200 g mąki ryżowej z ryżu kleistego (mochiko) * 1 łyżeczka cukru
Mix smakuarabskiej dobiega końca, w czasie jego trwania udało mi się przygotować kilka nowych, ciekawych i bardzo smacznych dań z kuchni arabskiej. Kuchnia ta jest niezmiernie bogata i zaskakująca. Wiele potraw chciałabym jeszcze wypróbować, ale chyba będą one musiały poczekać na kolejną edycje festiwalu. Dziś jeszcze chciałabym zaproponować pyszne danie z kurczaka z ryżem i migdałami. Przepis na nie pochodzi
Codzienne Gotowaniewiększe kroimy na pół, jeśli uda nam się kupić małe, zachowujemy w całości. Przekładamy na patelnię. Podsmażamy chwilę mieszając. Do podsmażonych z cebulą pieczarek przekładamy filety. Podlewamy odrobiną wody i dusimy ok 20 minut na małym ogniu. Na koniec wlewamy śmietanę, doprawiamy solą i pieprzem oraz posypujemy koperkiem. Podajemy z ryżem albo ziemniakami
Walijskie Pichceniekaszę mannę w rondelku sobie gotuje, ryż na mleku, robi ganache, pieczonego buraka udusi, gotuję kilka ziemniaków do obiadu, a i krem do karpatki czy do tortu czekoladowo śmietankowy robi. Wymieniać mogłabym bez końca. Rondelek jest naczyniem przeze mnie najmocniej eksploatowanym. Ballarini uwielbiam, bo wiem, że nic nie przypalę i wszystko się uda i nawet zaschnięta na ściankach kasza
Blondynka Gotujeciekawy. Wydaję mi się, że udało się odtworzyć ten smak.. Jest to przepyszne, mogę jeść i jeść i jeść. Do risotto wykorzystałam zamrożony krem z buraka , oczywiście można użyć koncentratu lub po prostu ugotować warzywo i zetrzeć na tarce. Naprawdę warto posiedzieć w kuchni trochę dłużej. Spróbujcie :-) Składniki: risotto szklanka ryżu najlepiej takiego do risotto
pieprzny smaczekHmmm, chyba nie do końca udało mi się odwzorować tamten smak, ale i tak przekąska wyszła pyszna. Paprykarz szczeciński Składniki:1 wędzona makrela (około 250 g)50 g ryżu1 marchewka1 cebula4 duże pieczarki100 g koncentratu pomidorowego2 łyżeczki słodkiej papryki3 ziarenka ziela angielskiego2 listki laurowesok z cytrynysólpieprzszczypta pieprzu cayenneolej do smażenia Wykonanie: Ryż gotujemy w dużej ilości lekko posolonej
Kulinarne przygody Gatityciastka przykleją się i nie uda się ich wyciągnąć. Odstawiamy do ostygnięcia. Śmietanę kremówkę ubijamy z cukrem pudrem i kilkoma kroplami cytryny na bitą śmietanę. Na chłodne ciasto wyciskamy bitą pianę, a na to układamy po przekrojonej truskawce. Obsypujemy cukrem pudrem. Ciastka podajemy schłodzone. Smacznego J *Na zdjęciu ciastka obciążone są ryżem, ale nie polecamy tego. Bardzo
Kolizje Smakówsklepowych, które uda mi się wyszukać. Kurczak po Seczuańsku Składniki: 2 małe piersi z kurczaka 1 słoik sosu Seczuańskiego Łowicz około 50g orzeszków ziemnych niesolonych ½ marchewki ½ papryki około 200 g fasolki mrożonej lub świeżej ½ papryczki chili (opcjonalnie) 5 plastrów ananasa z puszki 2 łyżki oleju sezamowego 2 paczki ryżu Basmanti Przyprawy
Mania Gotowaniakurczakiem 5. Sałatka z kurczakiem, ryżem i ananasem Jeżeli wśród Was znajdzie się osoba, która ma jakieś pytania bądź życzenia co do przepisu - jestem otwarta na wszelkie propozycje. Zapraszam również na mojego fanpage'a na facebooku oraz na Instagram (linki w lewym górnym rogu). Mam nadzieję, że kolejny rok będzie równie udany, a ja nie raz zaskoczę Was jakimś
Zgrabne Gotowaniezasmakowała i prosili o powtórkę! Pozostaje udać się do ogródka po warzywa, do sklepu po dorsza i powtórzyć to danie :) Składniki na 4 porcje: 2 papryki czerwone 1 papryka pomarańczowa 2 bulwy kopru włoskiego 600 g mrożonych kostek z dorsza 250 ml śmietany 30 lub 36 % 100 ml piwa (rodzaju witbier) 250 g ryżu brązowego masło klarowane do smażenia pieprz
Ze smakiem i z pasją