ucierane ciasto - 3500 przepisów (strona:64/234)

Tort czekoladowy z wiśniami 240

formę wykładamy ciasto, pieczemy w 180 st. C przez 35-40 minut do suchego patyczka. Dobrze studzimy, kroimy na 3 blaty.2. Robimy krem: mascarpone ucieramy z nutellą, na koniec dodajemy ubitą śmietanę i delikatnie mieszamy.1/3 ciasta odkładamy do dekoracji, a do reszty dodajemy wiśnie. Mieszamy. Krem odkładamy, by stężał.3. Przekładamy ciasto: dolny blat nasączamy syropem z wiśni, wierzch cienko

Kuchnia domowa Ani
ciasto z pianką rabarbarową... 197

użyć do kompotu CIASTO: żółtka utrzeć mikserem z cukrami na kogel-mogel dodać maki z proszkiem przesiane, mleko, olej i mikserem na dużych obrotach ucierać z 2 minuty tortownica 24cm - wyłożyć papierem do pieczenia, dać ciasto do blaszki i piec pierwszy raz z 20 minut PIANKA: z 5 minut przed końcem pierwszego pieczenia ciasta ubić na sztywno pianę z białek

W Mojej Kuchni Lubię
Pijana śliwka 137

mnie mój serdeczny przyjaciel Damian, z którym studiowałam z prośbą o upieczenie ciasta dla jego biura pośrednictwa kredytowego dFinance.pl . Oczywiście nie mogłam mu odmówić, a poza tym była to idealna okazja do upieczenia i sfotografowania ciasta pijana śliwka – notabene jednego z moich ulubionych ciast Z Damianem poznaliśmy się na studiach i odrazu złapaliśmy świetny kontakt (no cóż, chyba(...)minutach, ale wszystko zależy od mocy piekarnika. Gotowy zostawiamy do wystudzenia, a jak wystygnie dzielimy na pół. Masło ucieramy na jasną i puszystą masę. Dodajemy nutellę i wódkę, dokładnie ucieramy. Dół biszkoptu smarujemy połową masy, przykrywamy drugą częścią ciasta i smarujemy resztą masy. Na górze układamy śliwki. Smacznego Artykuł Pijana śliwka pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
W poszukiwaniu babki 158

nieprzyjemnie. Wyciagnelam z szuflady dawno juz zapomniane foremki, ostatnimi czasy pieklam tylko muffiny. Gdy wstawilam piekarnik od razu zrobilo sie w domu cieplej. A gdy po chwili foremki z ciastem znalazly sie w piekarniku poczulam jak zapach nutelli powoli wypelnia najpierw kuchnie, a potem przylegly do niej salon. Poczulam, ze Swieta sa juz za progiem. A kiedy dwie sliczne babeczki(...)waniliowy 0,5 szklanki mleka 0,5 szklanki smietany 18% 2 lyzeczki proszku do pieczenia 200g nutelli 3 lyzki rumu lub araku maslo do wysmarowania fremki bulka tarta wykonanie:Ucieramy maslo na gladka mase, dodajemy do tego jajka, cukier i cukier waniliowy. Ucieramy bardzo dokladnie do balosci.Dolewamy mleko i smietane, nadal ucieramy. Dodajemy make wymieszana z proszkiem do pieczenia.Ciasto dzielimy

Przysmaki Karolki
ciasto z kremem czekoladowo kawowym 156

stopniowo cukier kryształ i z wanilią a następnie żółtka. Mąkę pszenną mieszamy z ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia. Przesiewamy do masy jajecznej i przy pomocy np. drewnianej łyżki mieszamy. Ciasto przelewamy do tortownicy (22 cm średnicy) wyłożonej (sam dno) papierem do pieczenia. Pieczemy w 170 st. C przez ok. 30 min. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego stygnięcia. Następnie przekrawamy (najlepiej(...)odcedzamy i mieszamy z proszkiem budyniowym. Mleko zagotowujemy z cukrem, wlewamy kawę z budyniem i gotujemy, aż zgęstniej a następnie odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Masło ucieramy na puch, dodajemy stopniowo wystudzony budyń. Gotowe ciasto przekładamy masą. Wierzch polewamy polewą czekoladową i np. posypujemy posiekanymi migdałami. Całość schładzamy w lodówce. Najlepiej smakuje po dwóch dniach „leżakowania

Domowy Smak Jedzenia
Brownie potrójnie czekoladowe z kajmakiem 187

mlecznej i gorzkiej) 1 łyżka serka naturalnego (polecam ten , lub 1 łyżka śmietany kremówki) Ponadto: 300 g gotowej masy krówkowej (kajmaku). Można też użyć kajmaku z solą morską. Przygotowanie: Ciasto: 1. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 ° C. Tortownicę o średnicy 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia . 2. W rondelku rozpuścić masło, wsypać kakao i energicznie mieszać trzepaczką, aby nie powstały(...)normalnie miksować do całkowitego połączenia składników. 4. Do drugiej miski przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia, dodać szczyptę soli i wymieszać. Mieszankę powoli wsypywać do ucieranej masy. Miksować do połączenia składników. 5. Gęste ciasto przełożyć do formy i piec przez ok. 23-25 min., nie dłużej - ma wyjść niedopieczone. Ciasto odstawić do całkowitego wystygnięcia (najlepiej wyjąć z formy i studzić

Domowa Cookierenka Agi
Podwójnie czekoladowe ciasteczka J. Olivera 175

mąki140 g masła100 g cukru pudru2 żółtka3 łyżki ciemnego kakaotabliczka białej czekolady Wykonanie:Masło utrzeć z cukrem na gładką masę, dodać żółtka i kontynuować ucieranie. Wsypać  mąkę przesianą z kakao i dłońmi zagnieść ciasto. Włożyć do lodówki na godzinę.Rozwałkować ciasto  i szklanką wycinać z ciasta koła. Na połowie krążków ułożyć kostkę czekolady i przykryć drugim (brzegi zlepiamy

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Kajmakowy sernik na bakaliowym spodzie. 170

Witam Was cieplutko w niedzielę :)  A jak niedziela to obowiązkowo musi być ciasto. Przynajmniej u mnie tak jest. A dzisiaj mam pyszny sernik upieczony na bakaliowym spodzie. Nie ukrywam, że pyszny wyszedł. I kroiłam jeszcze ciepły. Wszystkim bardzo, ale to bardzo smakował. Dla mnie może był ciut za słodki, ale to dlatego, że staram się unikać słodyczy(...)przygotowania masy serowej. 2. Masa serowa: Masło lub margarynę ucieramy z cukrem na puszystą masę, następnie wbijamy po jednym jajku i ucieramy, następnie wsypujemy budynie w proszku, dodajemy ser i kajmak i całość dokładnie ucieramy. Na koniec wsypujemy rodzynki i dokładnie mieszamy.  3. Pieczenie: Masę serową wykładamy na ciasto. Sernik pieczemy około 70-80 minut w temperaturze 170 stopni

Izabelawkuchni
Ciasto jogurtowe - ucierane z jagodami, malinami i ananasem 174

plastry ananasa z puszki Jajka ucieramy z cukrem na średnich obrotach. Dodajemy jogurt oraz przesianą mąkę pszenną z proszkiem do pieczenia. Dolewamy olej. Wszystko ucieramy na gładką masę (powinna mieć dość gęstą konsystencję). Ciasto przelewamy do foremki keksowej (12x23 cm). W ciasto wgniatamy maliny, jagody oraz pokrojone dwa krążki ananasa. Pozostałe dwa układamy na wierzchu ciasta. Pieczemy

VioletoweKucharzenie
Przenno zytnie buleczki cynamonowe z orzechami czyli Niedzielne Sniadanie odc.61 183

jajka, mąkę żytnią, 350 g mąki pszennej i sól. Całość wyrabiamy mikserem na średnich obrotach przez ok. 10 minut. Miskę z ciastem przykrywamy ściereczką. Odtsawiamy na 1 godzinę do wyrastania. Powinno podwoić swoją objętość. W miseczce ucieramy na pastę masło z brązowym cukrem, cynamonem i kardamonem. Na blacie podsypanym maką rozwałkowujemy ciasto na prostokąt grubości 1-1 1/2 cm. Rozprowadzamy

Dzieje kuchennej Wiewióry
Tort Red Velvet 157

serka Philadelphia (2 opakowania) 250 g mascarpone (1 opakowanie) 1/2 szklanki cukru pudru listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Wszystkie składniki na ciasto muszą być w temperaturze pokojowej. Miękkie masło ucieramy na puch, dodając stopniowo drobny cukier (zwykły kryształ może się nie rozpuścić). Miksujemy i dodajemy po jednym jajku, ciągle ucierając (kolejne jajko możemy dodać dopiero wtedy(...)dodawać go stopniowo, aż do uzyskania satysfakcjonującej barwy (u mnie wystarczyła odrobina proszku na czubku noża). Na końcu należy wymieszać ocet z sodą, powinien zacząć się pienić. Dodajemy do ciasta i miksujemy ostatni raz. Masę przekładamy do dwóch małych tortownic o średnicy 20-21 cm wyłożonych papierem lub natłuszczonych i wysypanych mąką (w amerykańskich tortach każdą warstwę piecze się oddzielnie

Poezja smaku
Tarta z gotowego ciasta francuskiego z cukinią i oliwkami 180

francuskie rozwijamy na blasze do pieczenia wraz z załączonym kawałkiem papieru, zawijamy rant, nakłuwamy gęsto widelcem i pieczemy 8 minut do lekkiego zarumienienia. Jeżeli ciasto zbytnio wyrośnie na środku, po prostu je zgniatamy :)2. Mozzarellę ucieramy na tarce o grubych oczkach, bazylię drobno siekamy. W misce łączymy jajka, śmietanę, mozzarellę, bazylię, doprawiamy solą i pieprzem. Wykładamy równomiernie na podpieczone ciasto

My Culinary Art
WIŚNIOWY SERNIK Z KRUCHYM CIASTEM KOKOSOWYM I KRUSZONKĄ /bezglutenowy. 197

wyrabiamy, schładzamy w lodówce. Można zrobić dzień wcześnieji, wtedy będzie idealne. Ciasto wykładamy w tortownicy, nakłuwamy widelcem i pieczemy ok. 15 minut w 170 stopniach - ciasto kokosowe bardzo szybko się rumieni./MASA SEROWA:- Masło ucieramy z cukrem (pół szklanki) i cukrem waniliowym/wanilinowym. - Dodajemy po łyżce sera, mieszamy na średnich obrotach. - Dodajemy proszek budyniowy.- Osobno blendujemy odcedzone wiśnie

Wypisz Wymaluj

Proponowane wyszukiwania