dżem potrafi przypomnieć zimą najpiękniejsze letnie chwile, dlatego co roku staram się zrobić kilkanaście słoiczków, by móc cieszyć się smakami wakacji, gdy brakuje słońca. W zapasach jest już dżem truskawkowy z wanilią , a do kolekcji trafił już także dżem wiśniowy z kardamonem. Pyszny, lekko kwaskowaty i z cudownym aromatem kardamonu. Polecam! :) Dżem wiśniowy z kardamonem: 1 i pół kg wydrylowanych
Cooking Monstermniejsze kawałki. Gdy mleko ostygnie włożyć do niego kawałki galaretek i delikatnie zamieszać. Następnie ostrożnie przełożyć do formy i odstawić do lodówki do stężenia. Propozycja podania: np. z sosem truskawkowym
Lubię to gotujęciasta rozwałkować tak aby wyłożyć nim dno i boki formy o wymiarach 22 x 22 cm. Składniki na piankę : 5 białek 1 szkl cukru 1 opakowanie kisielu truskawkowego Z białek ubić pianę, następnie dodać szklankę cukru i kisiel i ponownie zmiksować. Dodatkowo : 1 szkl wydrylowanych wiśni Na ciasto wyłożyć wiśnie, następnie piankę a na to poszarpane lub starte
Banana SmilesWiadomo, że dżem pasuje do naleśników. Domowy dżem truskawkowy lub truskawkowo-rabarbarowy tym bardziej. Ostatnio często używam szpinaku w kuchni, aż mi mąż już kręcił nosem, ale bardzo mu to połączenie smakowało. O szpinakowych naleśnikach przeczytałam u Pani Doroty z Moje Wypieki jeszcze w maju. Jednak po raz pierwszy zrobiłam je w tę sobotę. Niestety nie wyszły tak pięknie
Anioszek w kuchniCarte d'Or... Składniki: 250g serka mascarpone, 330 ml śmietanki 30%, 2 czubate łyżki żelatyny, 2 łyżki cukru, 80g gorzkiej czekolady, 200g truskawek, 200g malin, łyżka galaretki truskawkowej, lody Carte d'Or Lemon Pie. Wykonanie: Żelatynę namoczyć w 1/3 szklanki zimnej wody. Odstawić, by napęczniała. Śmietankę wraz z serkiem mascarpone i cukrem podgrzać na parze. Gotować na małym
Z miłości do słodkościniepowtarzalny. Można eksperymentować z różnymi owocami i dodatkami. Tylko od nas, naszego smaku i wyobraźni, zależy jak bardzo urozmaicone będą nasze domowe lody. Jeśli jednak wolisz bardziej tradycyjne lody truskawkowe , to spróbuj tych
Codzienna kuchnia niecodziennapełni, upały. To może coś dla ochłody. Pyszny deser - pianka z lodami i owocami. Składniki: (12 pucharków) 4 "Śnieżki" 4 szklanki mleka 4 galaretki: cytrynowa, pomarańczowa, truskawkowa, agrestowa lody owoce Każdą galaretkę rozpuszczamy w pół szklanki gorącej wody i pozostawiamy do ostygnięcia. "Śnieżki" miksujemy z mlekiem (każdą oddzielnie). Do ubitej "Śnieżki" dodajemy galaretkę. Do pucharków
Pyszności SłodkościTrzeba na nie uważać, gdy są jeszcze gorące, bo łatwo się łamią lub kruszą. Gdy trochę ostygną są idealne po podania. Najlepiej z owocowym musem, jeszcze lepiej – z truskawkowym! {"@context":"http:\/\/schema.org\/","@type":"Recipe","name":"Placki jogurtowo-kokosowe","author":{"@type":"Person","name":"Kucharzyca"},"datePublished":"2016-07-12 09:14:48","image":"http:\/\/www.kucharzyca.pl\/wp-content\/uploads\/2016\/07\/P6270121.jpg
Kucharzycadziec i .. . Ciasto Piankowe z Marshmallow bez Pieczenia (Ciasto Marshmallow) - Składniki: 4 00 ml mleka ok. 280 g pianek marshmallow 5 00 ml mocno schłodzonej śmietanki kremówki 30% galaretka truskawkowa (lub malinowa, z owoców leśnych) ok. 100 g truskawek ( ok. 100 g okrągłych biszkoptów Ciasto Piankowe z Marshmallow bez Pieczenia (Ciasto Marshmallow) - Sposób przygotowania: Mleko podgrzewamy i wrzucamy pianki marshmallow
Słodka Stronapolecam z czystym sercem, tym bardziej że kosztuje nie tak dużo. Teraz nasz deser który proponuję do wina, a może wino do deseru ha ha? Polecam omleciki z kremem truskawkowym do Monte Santi "original", to idealne połączenie. Zabieramy się do pracy? szybko deser znajdzie się na Waszych stołach. Omleciki z truskawkami i Monte Santi. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieTruskawki bardzo dobrze sprawdzają się w lodach. Są aromatyczne i pyszne. Całą swoją naturę oddają zimnym deserom. Zachęcam do zrobienia lodów truskawkowych. Przepis bez jajek i bez konieczności używania maszynki do lodów :) Składniki: 500 g truskawek 500 ml słodkiej śmietanki 30 % 250 g serka mascarpone 300 ml zagęszczonego mleka słodzonego Wykonanie: Wszystkie składniki do lodów muszą być zimne
Smak mojego domusmakują zerwane prosto z krzaczka, ale również nadają niepowtarzalny smak deserom. Orzeźwiające owocowe desery idealnie nadadzą się na przekąskę w letni upalny dzień. Dzisiaj pokażemy wam prosty przepis na truskawkowe tiramisu. Przepis Składniki: 3 płatki żelatyny (lub 3 łyżeczki) 5 jajek 100 g cukru 250 g mascarpone 100 g śmietany kremówki (lub ramy do ubicia) 500 g truskawek 5 łyżek
KasiaiKrzysiu.plWiadomo, że dżem pasuje do naleśników. Domowy dżem truskawkowy lub truskawkowo-rabarbarowy tym bardziej. Ostatnio często używam szpinaku w kuchni, aż mi mąż już kręcił nosem, ale bardzo mu to połączenie smakowało. Czytaj całość
Anioszek w kuchnidzisiaj zaserwuje Wam bardzo prosty deser, łatwiejszego chyba nie ma ;) Galaretka, podana z ubitą śmietanką, u mnie bez owoców, ale jak najbardziej możecie je dodać ;) Polecam! Składniki: 1 galaretka truskawkowa 200 ml śmietanki kremówki 1-2 łyżeczki cukru pudru owoce Galaretkę przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu, schłodzić, przelać do salaterek/słoiczków, do połowy ich wysokości i włożyć do lodówki
Domowa cukiernia Ewytaki jest najlepszy. Można również użyć sklepowego ale najlepszej jakości. Truskawki są z dużych kawałkach aby wszystko nie było takie idealnie gładkie. Gotujemy? jakie kisiele lubicie najbardziej? Kisiel jabłkowo - truskawkowy. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanie