truskawkowe - 9516 przepisów (strona:125/635)

Dlaczego warto jeść jabłka? 155

Najlepsze, są nasze - Polskie. Uprawiane w tradycyjny sposób, bez żadnych środków konserwujących czy nawozów. Jest jednym z najpopularniejszym spożywanym owocem nie tylko przez polaków. Ceni w

Truskawkowa Fiesta
Wiosenna zupa 149

Pogoda za oknem rozpieszcza, więc można poszaleć nawet w kuchni! Robi się zielono na dworze, tym bardziej w daniach nie powinno zabraknąć tego koloru. Szybka zupa

Truskawkowa Fiesta
Proste kotleciki z tofu 163

Została mi jedna kostka tofu, więc chciałam je dobrze wykorzystać. Szybko znalazłam pomysł na proste i szybkie kotleciki. Smakuję genialnie, a z dodatkami jeszcze lepsze! Składniki

Truskawkowa Fiesta
Sernik truskawkowy (dwukolorowy) 257

Pyszny, kremowy i różowy sernik na zimno z masą twarogową i truskawkową. Do poniższego ciasta możecie wykorzystać mrożone truskawki (tylko wcześniej należy je odmrozić). Sernik idealny na gorące dni :) Składniki: (na białą masę) 1 kostka twarogu (250 g) 250 g jogurtu bałkańskiego 3 łyżki serka mascarpone 6 łyżek cukru pudru 1 łyżeczka cukru waniliowego 1/4 szklanka wrzącej wody 6 łyżeczek(...)żelatyny (płaskich) (na truskawkową masę) 500 g obranych truskawek 200 g śmietany 30% sok z połowy cytryny cukier puder (do smaku) 6 łyżeczek żelatyny 1/4 szklanka wrzącej wody (na spód) 120 g ciasteczek zbożowych 50 g roztopionego masła 1. Na samym początku rozpuścić masła, a ciasteczka pokruszyć (ja użyłam blendera). Do pokruszonych ciasteczek dodać rozpuszczone masło i wszystko ze sobą

Ugotować
Ciasto przekładaniec truskawkowy + film 126

przełożenie 14 biszkoptów okrągłych do przełożenia 70 dag truskawek cukier waniliowy 30 g kisiel truskawkowy 2 galaretki agrestowe przepis Biszkopty kruszymy na drobno. Margaryną rozpuszczamy na małym ogniu . Do biszkoptów wlewamy rozpuszczoną margarynę, mieszamy aby całość się dokładnie połączyła. Na wyłożoną  papierem do pieczenia formę wysypujemy wilgotne biszkopty i rozprowadzamy ugniatając dłonią. Formę wstawiamy do lodówki . Do rondelka przekładamy(...)gorących truskawek dodajemy cukier waniliowy i kisiel całość bardzo dokładnie mieszamy. Gotujemy do momentu aż masa zgęstnieje po czym odstawiamy z ognia i studzimy . W czasie gdy masa truskawkowa stygnie rozpuszczamy galaretki w połowie wody podanej na opakowaniu. Galaretkę odstawiamy do lodówki do lekkiego stężenia. Przestudzoną masę truskawkową wylewamy na spód biszkoptowy i dokładnie rozprowadzamy . Na masie truskawkowej układamy biszkopty

Smakowite Dania
Omlet z pomidorami i szczypiorkiem 155

Mam świetną propozycję na szybkie i sycące śniadanie lub kolację. Tym razem jest to prosty omlet z pomidorami, wędliną, szczypiorkiem i dodatkiem ziół. Może nie wygląda

Truskawkowa Fiesta
Czym zastąpić cukier w diecie? 168

Cukier w współczesnym świecie stoi na pierwszym miejscu. Znajduje się dosłownie wszędzie. Zaczynając od słodyczy, kończąc po gotowe dania obiadowe czy napoje. Mówi się, że cukier

Truskawkowa Fiesta
Gotowany serniczek 194

Moim najczęstszym i lubianym ciastem jest sernik. Mogę go jeść pod każdą postacią: na zimno, pieczony i moim nowym odkryciem jest gotowany! Coś innego od wszystkich

Truskawkowa Fiesta
Truskawkowy shake – koktajl truskawkowy z lodami 268

Pyszny truskawkowy shake z mrożonych truskawek, słodzony miodem z lodami śmietankowymi, to był nasz deser na Walentynki. Koktajl truskawkowy z lodami okazał się tak dobry, że już nie możemy doczekać się powtórki, zważywszy, że akurat w jednym z dyskontów jest promocja na mrożone truskawki :) Polecam. Składniki: (2 porcje) 300 g truskawek mrożonych 200 – 300 g mleka 1 łyżka miodu(...)mleka, aby koktajl uzyskał płynną konsystencję ). Dodać lody śmietankowe i ponownie zmiksować do połączenia składników. Przelać do szklanek lub kieliszków. Można udekorować bitą śmietaną i truskawkami.   The post Truskawkowy shake – koktajl truskawkowy z lodami appeared first on Moja Delicja - Przepisy kulinarne

Moja Delicja
Pieczony pstrąg łososiowy z cukinią i pomidorem 195

Jak zawsze stawiam na zdrowe i szybkie posiłki, które robi się w nie całe 30 minut. Tym razem pieczona ryba z świeżymi warzywami. Smacznie i prosto

Truskawkowa Fiesta
Lato zimą | Łatwe ciasto bez pieczenia z musem truskawkowym 353

Odrobina lata zimą Ciasto, które swym smakiem przypomina mi lato, na które z takim utęsknieniem czekam. SKŁADNIKI NA MUS TRUSKAWKOWY:  1 duży jogurt naturalny 1 opakowanie mrożonych truskawek 5 łyżek cukru pudru 4 łyżki żelatyny (lub 1 opakowanie galaretki truskawkowej) 1/3 szklanki wrzącej wody WYKONANIE Truskawki zmiksować z jogurtem i cukrem pudrem. Żelatynę/galaretkę truskawkową rozpuścić w gorącej(...)wodzie, a następnie schłodzić. Formę wyłożyć biszkoptami. Jeszcze, jak jest płynna wymieszać z kremem truskawkowym , a następnie przełożyć na biszkopty

Zofiana
Orzechy włoskie - właściwości 188

Zaliczają się do najbardziej kalorycznych orzechów. Choć swoim wyglądem przypominają "mózg" w swoim wnętrzu zawierają bardzo dużo wartości odżywczych. Jakie właściwości mają orzechy włoskie? wysoką ilość

Truskawkowa Fiesta
Zupa fasolowa 227

Jak kiedyś wspomniałam uwielbiam jeść wszelkiego rodzaju zupy. Kolejną propozycją jest prosta i szybka zupa fasolowa. Świetnie rozgrzewa i długo syci. :) Składniki: 60g fasoli "Piękny Jaś

Truskawkowa Fiesta
Tort z truskawkami 140

Dziś tort truskawkowy  ;)  Na puszystym delikatnym biszkopcie nasączonym sokiem z cytryny i amaretto,  przekładany masą z bitej śmietany i serka mascarpone, dżemem truskawkowym i świeżymi truskawkami. Różowa poezja smaków!  Zdjęcia nie oddają tego jaki był pyszny, musicie mi uwierzyć i sami wypróbować przepis :)  Bazą tortu jest tak zwany biszkopt rzucany (bez proszku do pieczenia(...)serek mascarpone umieścić w misie miksera i ubić,  pod koniec ubijania dodając cukier puder i barwnik, po kropelce do uzyskania satysfakcjonującego koloru. Ponadto do przelożenia: Świeże truskawki Dżem truskawkowy Wykonanie tortu: Wystudzony biszkopt kroimy na 2-3 blaty według uznania. Nasączmy biszkopt, smarujemy dżemem truskawkowym, kremem i na końcu układamy pokrojone w plasterki truskawki.Ostatni blat tylko delikatnie nasączamy

W kuchennej krainie
Galaretkowiec 370

szkl cukier - 1 szkl proszek do pieczenia - 1 łyżeczka olej - 1 łyżeczka ocet - 1 łyżeczka sól- szczypta tłuszcz do formy PIANKA 2 opak śmietanki śnieżka 2 opak- galaretki truskawkowej 400 ml zimnego mleka 0,5 l wrzącej wody DODATKOWO galaretka zielona - 2 opak galaretka truskawkowa - 1 opak cukier puder do posypania ciasta PRZYGOTOWANIE: BISZKOPT Białka oddzielić od żółtek, do białek(...)stop. Upieczony biszkopt ostudzić, przekroić. PIANKA Każdą galaretkę  rozmieszać oddzielnie w szklance gotowanej wody, wylać galaretki do płaskiego naczynia, odstawić do całkowitego stężenia. Galaretki pokroić . Galaretki dwie truskawkowe, rozpuścić w pół litra wody, odstawić do lekkiego stężenia. Śnieżkę wsypać do wysokiej miski, wlać mleko, ubić na sztywno. Następnie dodawać lekko stężoną galaretkę truskawkową, dalej ubijać. Piankę  wymieszać

Kuchnia Danusi