święta Piernik z marchewką Placek z wiśniami Placek drożdżowy ze śliwkami Puszysty sernik Rolada kokosowa Sernik na święta Sernik na zimno na serkach homogenizowanych Sernik na zimno z musem truskawkowym Sernik na zimno z truskawkami Sernik z mango Szarlotka sypana Szarlotka z brzoskwiniami Szarlotka z cynamonem Świąteczny piernik Świąteczny piernik 2 Truskawkowiec
Aga w kuchnibiszkopty (podłużne) Masa serowa: 1 kg g waniliowego serka homogenizowanego, 200 ml śmietany kremówki, 4-5 łyżki cukru pudru, 2 czubate łyżki żelatyny, ok. 300 g truskawek, 1 galaretka truskawkowa lub malinowa. Przygotowanie: Schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodajemy cukier puder. Następnie stopniowo dodajemy serek homogenizowany. Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości gorącej
Aga w kuchniSkładniki: 2 szklanki truskawek, 2 galaretki truskawkowe, 200 ml kremówki, 1 budyń waniliowy, 1/2 l mleka, 1 łyżeczka żelatyny do deserów. Przygotowanie: Z truskawek odcinamy szypułki i myjemy je dokładnie. Następnie przecinamy każdą truskawkę na pół i wkładamy do 1/2 objętości szklanki. Do miseczki wsypujemy 2 galaretki i zalewamy 0,5 wrzątku. Mieszamy i odstawiamy. Gdy galaretka
Aga w kuchniweny, poszłam na gotowca, czasami tak mam. Złe samopoczucie powoduje u mnie kulinarny marazm. Ale szybko mi przechodzi na szczęście! Moja kolacja dziś to -granola -jogurt naturalny + łyżka truskawkowego -banan -prażone ziarenka od Ziarenkowo -mango kandyzowane Skworcu Wsypałam sobie do miseczki granolę Sante i dodałam banana. Zalałam całość jogurtem i posypalam ziarenkami od Ziarenkowo, dołożyłam Mango kandyzowane Skworcu
Z Kuchni Do Kuchnimaja z nich dużo frajdy. Smakują wybornie każdemu. Ich wnętrze skrywa musującą niespodziankę, która fantastycznie tańcuje w ustach. A oto genialne cukierki ! Czekoladowa Mieszanka Imieninowa Mieszanka owocowych karmelków o truskawkowym i porzeczkowym nadzieniu, oblanych gęstą, deserową czekoladą najwyższej jakości. Na każdym papierku widnieją daty imienin, dzięki czemu nawet zapominalscy nie pominą solenizanta w dniu jego święta.Świetny pomysł, doskonala zabawa
Z Kuchni Do Kuchnismaczne i szybkie do zrobienia ,zdrowe i musiało mi wystarczyć na długo i zastąpić obiad. Składniki -granola z granatem Sante -pałeczki błonnikowe -Słoneczne Pola- ziarna prażone od Ziarenkowo -jogurt truskawkowy -śliwki i kiwi -mango kandyzowane od Skworcu Do miseczki wsyp pałeczki błonnikowe i dodaj jogurt oraz owoce. Nastęnie posyp Granolą... Dodaj prażone ziarna Słoneczne Pola. Kolejny raz jogurt i kandyzowane
Z Kuchni Do Kuchniminut, a talerze zostały dosłownie wylizane :) Ilość porcji: około 8 Składniki: Na naleśniki: 0,5 litra mleka 1 ½ szklanki mąki 1 jajko Szczypta soli Na farsz: ½ słoika dżemu truskawkowego (lub innego ulubionego dżemu, konfitury, powideł) Ok. 200ml śmietany kremówki 30% 1 łyżeczka cukru pudru Przygotowujemy ciasto na naleśniki: wszystkie składniki umieszczamy w głębokim naczyniu i mieszamy przy pomocy robota
Kolizje Smakówporcje:)): 2 łyżki drobnej tapioki 250 ml mleka kokosowego (mała puszka) 1 łyżka ksylitolu lub cukru trzcinowego kilka kropli aromatu waniliowego Dodatkowo (opcjonalnie): 15 truskawek 1/2 opakowania galaretki truskawkowej 250 ml wrzącej wody 1. Tapiokę wsypujemy do szklanki zalewamy mlekiem kokosowym (dobrze by było, żeby mleko kokosowe nie było wcześniej przechowywane w lodówce, ponieważ oddziela się woda od kokosowej śmietanki
My Culinary ArtMiskujemy 2-3 minuty.Makaron gotujemy w dużej ilości lekko posolonej wody, zgodnie z przepisem producenta. Odcedzamy, wykładamy na talerz, posypujemy pokruszonym białym serem, polewamy śmietaną i na koniec musem truskawkowym
Kulinarne przygody Gatitypolewą czekoladowąBabka majonezowaSernik na zimno z białą czekoladą i truskawkamiSernik czarno-biały Ciasto marchewkowe z polewą Bezowy tort dacquoise z daktylami i orzechami Sernik na zimno z musem truskawkowym Ciasto buraczkowe Sernik dyniowy Tarta Rafaello Drożdżowe brioszki z kajmakiem i jabłkami
Kulinarne przygody Gatityżeby jego smak został z nami na dłużej, wtedy kiedy świeży zniknie ze straganów. Możemy z niego zrobić mus rabarbarowy lub dżem rabarbarowo - truskawkowy, ale możemy też rabarbar ususzyć, a potem wykorzystać na przykład do zrobienia granoli kokosowo-rabarbarowej. Inspiracja Chillibite Suszony rabarbar Składniki: 2 kg rabarbaru Wykonanie: Łodygi rabarbaru myjemy i wycieramy
Kulinarne przygody Gatityprzysmakami. Ależ to wszystko pachniało !!! W trakcie trwania Weekendu ze smakiem rozstrzygnięto konkurs na Najlepszy europejski przepis. Muszę się pochwalić, że zajęłam II miejsce przepisem na domowe truskawkowe lody z karmelizowanym rabarbarem. Potem na scenie pojawiły się 4 urocze blogerki: Aga z Talerza Pokus, Małgosia z Delimamma, Sylwia z Okolic palnika i Ada ze Słodkich
Kulinarne przygody Gatitydrożdżowego. Zresztą jesienią chyba nie ma lepszego wyboru (no, może na równi z szarlotką). Kubek mleka i jest dobrze. Ten przepis jest moją modyfikacją przepisu od Truskawkowej Ani, z jej książki. Ciasto jest niezwykle puchate i niech nie korci Was, aby dodawać więcej mąki. Składniki: 500 g mąki pszennej 7 g drożdży instant
Sto kolorów kuchnimleka. Gotować, aż zgęstnieje jak budyń, ostudzić. Masło utrzeć i, ucierając, dodawać po łyżce zimnego budyniu. Ucierać, aż powstanie jednolita masa. Wyłożyć ją na wystudzone ciasto. Dodatkowo: galaretka truskawkowa, 1 opakowanie okrągłych biszkoptów, 50g gorzkiej czekolady. Przygotować galaretkę według przepisu na opakowaniu i ostudzić. Na kremie poukładać biszkopty, jeden obok drugiego. Całość zalać tężejącą galaretką
Z miłości do słodkościSezon truskawkowy w pełni, korzystajmy więc ze świeżych, pysznych owoców. Składniki : 4 duże jajka 3/4 szklanki drobnego cukru pół szklanki oleju rzepakowego ( 125 ml ) lub roztopionego, przestudzonego masła 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 20 dag świeżych truskawek Wszystkie składniki muszą być w temperaturze pokojowej. Przygotowanie : Do miski wbić białka i ubić
Proste Potrawy