truskawkowa - 3039 przepisów (strona:120/203)

Pampuchy z truskawkami 173

objętość. Garnek z pierogami przykrywamy miską lub drugim garnkiem. Gotujemy 10 minut każdą porcję pierogów. Ważne aby podczas gotowania nie podnosić miski,pierogi mogą opaść. Pierogi podajemy polane musem truskawkowym lub roztopionym masłem.  Polecam również: pampuchy z jagodami http://elka72.bloog.pl/id,341651219,title,Pampuchy-z-jagodami,index.html   pampuchy z twarogiem i porzeczkami http://elka72.bloog.pl/id,337424299,title,Pampuchy-z-twarogiem-i-porzeczkami,index.html

Kolorowa kuchnia Elki
Kremowa pianka z truskawkami i galaretką 129

krążki.  Do tego ciasta użyłam tylko jeden krążek ciasta,drugi wykorzystałam robiąc inne. masa: 500 ml śmietanki 36% 150 g białej czekolady 2 łyżeczki żelatyny ponadto: 2 galaretki truskawkowe ok. 500 g truskawek  Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Śmietanę ubijamy na sztywno,wlewamy przestudzoną czekoladę,miksujemy i na koniec dodajemy płynną żelatynę. Masę wylewamy na biszkopt i umieszczamy

Kolorowa kuchnia Elki
Jogurtowe muffiny z truskawkami na majowe burze 162

muffinami jogurtowymi wypełnionymi po brzegi kawałkami truskawek. O tak, one spełniają swoje zadanie znakomicie :D Są mięciutkie, wilgotne i puchate. No i słodkie! Są pysznie słodkie i bardzo, bardzo truskawkowe! Lato w gębie! :D Niezależnie od tego, czy za Waszymi oknami żar się leje, czy leje się deszcz to warto ich spróbować. Są absolutnie wyśmienite! Jogurtowe muffiny z truskawkami Potrzebujesz

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Szarlotka z polewą na Światowy Dzień Jabłka 386

polewą czekoladową. Biszkopt: 4 jajka szczypta soli 10 dag mąki 2 łyżki mąki ziemniaczanej 13 dag cukru 30 g margaryny Masa jabłkowa: 2,5 kg obranych jabłek 2 galaretki truskawkowe cukier do smaku   Masa budyniowa: 2 żółtka 150 g mąki 4 szklanki mleka 100 g cukru 200 g margaryny Polewa: 3 łyżki mleka 3 łyżki masła roślinnego 3 łyżki

Ewusiowe Smaki
Koktajl truskawkowo – jogurtowy babci Basi 222

łatwe i bez wyszukanych produktów oraz porady kulinarne. Cenię sobie NORMALNOŚĆ – codziennie i od święta. Dziękuję za odwiedziny na moim blogu . Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz. Sezon truskawkowy rozpoczęty , więc zapraszam na różne dania z truskawek, począwszy od koktajli , a skończywszy na ciastach, deserach oraz przetworach . Polecam Dzisiaj polecam bardzo prosty i szybki koktajl z truskawek , zarówno

Pysznosci Babci Basi
Truskawki w syropie własnym babci Basi 221

Powoli kończy się sezon truskawkowy , więc najwyższa pora, żeby zacząć robić przetwory ! , bo teraz pod koniec sezonu (jakby ” przedostatni zbiór” ) truskawki są najbardziej słodkie!   SKŁADNIKI : 1 kg truskawek,( powinny być w miarę równej wielkości, najlepsze średnie lub mniejsze , no i bardzo dojrzałe -ciemne ) 1 kg cukru kryształu ( jeżeli truskawki są bardzo słodkie, można zmniejszyć ilość cukru

Pysznosci Babci Basi
Restauracja Signature | Warszawa 163

środku niej był delikatny, cytrynowy, słodki krem, który rozpływał się w ustach. Genialne. Połączenie tego deseru ze świeżymi owocami to strzał w dziesiątkę. Tarta pralinkowa z owocami i lodami truskawkowymi – 26 zł Mleczna, smaczna pralinka przełożona kremem i podana z owocami. To właśnie ona zdobyła nagrodę Wine&Food Noble Night, jednak ja przyznałabym nagrodę pozycji wyżej – Lemon Posset

Kuchnia Bazylii
Frużelina truskawkowa 139

Frużelina truskawkowa to genialny dodatek do ciast, ale także naleśników, bułeczek. Gwarantuję Wam, że ilość z przepisu rozejdzie się jak przysłowiowe ciepłe bułeczki. :)  Potrzebujemy: 300 g truskawek, mogą być mrożone 2 łyżki cukru 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżka zimnej wody Owoce umieszczamy w garnku z grubym dnem, dodajemy cukier i sok z cytryny

MamaOskarka
DROŻDŻOWE ŚLIMACZKI Z POWIDŁAMI WĘGIERKOWYMI 119

Dziś zapraszam po przepis na smacznie drożdżowe ślimaczki, u mnie z powidłami węgierkowymi ale tak naprawdę możecie je posmarować tym na co macie ochotę, np. dżemem truskawkowym, marmoladą czy masłem czekoladowym. Takie ciasteczka są świetne do kawki czy herbatki, albo z ciepłym mlekiem na chłodne już wieczory :) W przepisie wykorzystałam powidła węgierkowe od  Dagoma . Składniki na około 30 ślimaczków

Zrób to smacznie
Bezglutenowy sernik na zimno z truskawkami 134

serka homogenizowanego ( śmietankowy lub waniliowy)  250 g śmietanki kremowej 30%  4 łyżki cukru pudru  30 g żelatyny  200 g truskawek  1 galaretka truskawkowa  Żelatynę rozpuść w 1/3 szklanki wody i dokładnie wymieszaj. Śmietankę ubij na sztywno, pod koniec dodaj cukier puder. Cały czas miksując dodawaj serki. Do żelatyny dolej 2-3 łyżki masy serowej

Kuchnia bezglutenowa
Sernik jogurtowy z owocami leśnymi 158

ksylitolu lub drobnego cukru  30 g żelatyny 1 op. biszkoptów Savoiardi Nutri free 600 g mieszanych owoców leśnych ( jeżyny, borówki, maliny, truskawki)  2 galaretki malonowe lub truskawkowe Jogurt, serek i śmietanka muszą być mocno schłodzone. Galaretki rozpuść w 700 ml gorącej wody i odstaw do stężenia. Tortownicę ( u mnie o średnicy 26 cm) wyłóż biszkoptami. Jogurt, mascarpone

Kuchnia bezglutenowa
Sernik na zimno z truskawkami i galaretką 164

mnie 'Danio')  250 ml śmietanki 30%  schłodzonej  4 łyżki cukru pudru  28 g żelatyny w proszku (7 łyżeczek)  200 g truskawek 1 galaretka truskawkowa Galaretkę rozpuść w 400 g wrzątku i odstaw do  wystudzenia. Biszkopty wyłóż na dno tortownicy lub blaszki z odpinaną obręczą. Żelatynę zalej wodą i odstaw na 10 minut do napęcznienia

Kuchnia bezglutenowa
FLUFFY MALLOW TWISTS Z TRUSKAWKOWĄ GALARETKĄ 212

paczce.  Dużymi minusem jest fakt że pianki są pozlepiane ze sobą.  Moja Ocena: SMAK: 4/5   Ze względu, że galaretka, która jest w środku pianki nie przypomina truskawkowego smaku, Galaretka jest kwaskowa.  CENA: 5/5   Cena za 160 g to tylko 39 p. KALORYCZNOŚĆ: 5/5  Kaloryczność w 100 g to 341 kcal. WYGLĄD

Gotowanie Patki
Lekki Walentynkowy torcik-serce, bez pieczenia ;-) Pyszny 238

MASA -2 śnieżki -400ml mleka -serek homogenizowany waniliowy duży 400g -2 czubate łyżki żelatyny -0,5 szklanki wrzątku DODATKOWO -1 duży banan -trochę soku z cytryny -2 galaretki truskawkowe lub malinowe (czerwone) -700 ml wrzątku -opcjonalnie troszkę barwnika spożywczego czerwonego Przygotowanie torcika zaczynamy od zrobienia spodu. Herbatniki wrzucamy do malaksera i miksujemy na okruszki. Dajemy do miski, masło rozpuszczamy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku

Proponowane wyszukiwania