osobno i trzeba poczekać, aż poprzednia stężeje. Sernik jest pyszny więc zagości u mnie jeszcze nie jeden raz. Przepis znalazłam tu . Składniki: 5 galaretek o różnych kolorach (brzoskwiniowa, truskawkowa, niebieska, agrestowa i wiśniowa). 5 szklanek gorącej wody 400 g serka homogenizowanego waniliowego 400 g śmietany 30% 8 łyżek cukru pudru ewentualnie barwniki spożywcze Każdą galaretkę rozpuścić w jednej szklance
Ewusiowe Smakipudru 2 łyżki miękkiego masła 2 łyżki przyprawy do piernika 2 łyżeczki proszku do pieczenia 12 łyżek wody 2 łyżki kakao Dodatkowo: marmolada o dowolnym smaku (u mnie truskawkowa) 100 g gorzkiej czekolady Wszystkie składniki na ciasto (za wyjątkiem wody) wymieszać ze sobą w misce. Ugniatając ciasto dolewać stopniowo wody. Ciasto powinno być lekko lepkie. Następnie je rozwałkować
My simple kitchenprzekładam do rondelka, dodaję miód i smażę tak długo aż zrobią się geste i woda odparuje. Zimne naleśniki smaruję śmietanką, układam kawałki truskawek składam na ćwiartki, wierzch polewam dżemem truskawkowym, i rozpuszczoną czekoladą w kąpieli wodnej
wesoła kuchniaciastka powstają u mnie bez żadnej okazji. Ot ubijam pianę, mieszam z wiórkami i gotowe. Ale święta to specjalna okazja, więc ciasteczka zabarwiłam na czerwono, polałam czekoladą i posypałam truskawkową posypką. Kokosowe ciasteczka Składniki: 24 ciastka 3 białka 90 g cukru 100 g kokosowych wiórków 50 g gorzkiej czekolady, 70% kakao killa kropel czerwonego barwnika naturalnego 25 g rozpuszczonej czekolady
codojedzeniachudy 500 g. mleko w proszku odtłuszczone 1/2 szkl. śmietana kremówka 30 % 200 ml. maliny mrożone 400 g. miód 3/4 łyżki sok z cytryny 3 łyżki galaretka truskawkowa 2 op. + woda 700 ml. żelatyna 6 łyżeczek + 70 ml. METODA: Spód: Blachę wyłożyć pergaminem. Herbatniki umieścić w malakserze i drobno je zmiksować. Masło roztopić i odstawić
Kuchnia Paulettescukier 4 łyżki ryż preparowany w miodzie 3 szkl. Dodatkowo: ryż preparowany w miodzie 1 szkl. mleczna czekolada 100 g. powidła śliwkowe lub truskawkowe METODA: 1. Biszkopt: Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę. Dodać cukier, dalej miksując na najwyższych obrotach, Dodać żółtka, przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, olej
Kuchnia PaulettesSezon truskawkowy w pełni, więc na każdym blogu kulinarnym znajdziemy ciekawe przepisy z truskawkami. U mnie są to muffinki, które zawsze wychodzą. Podaję przepis podstawowy, z którego można wyczarować wersję zarówno słodką, jak i słoną nie dodając cukru. Dodatki są dowolne – bakalie, czekolada, owoce, warzywa, ziarna, zioła… u mnie skórka
To co kochamRabarbar najlepszy jest na wiosnę, a sezon truskawkowy właśnie się rozpoczął. Nie pozostaje więc nic innego jak połączenie tych owoców (rabarbar chyba jest warzywem!). Duet idealny – słodka truskawka i kwaśny rabarbar w zdrowym deserze z dodatkiem jogurtu. Nasiona chia lub siemienia lnianego powodują zagęszczenie deseru i wzbogacają go o cenne składniki. Składniki
To co kochamzrób " Płeć męska ech no to zrobiłam mu te "coś" Składniki: mąka pszenna 3 szklanki masło 200 g ksylitol szklanka proszek do pieczenia 1 płaska łyżeczka Dodatkowo: budyń truskawkowy 2 szt mleko 800 ml truskawki, poziomki,jagody 500 g ( mam pomrożone ) galaretka cytrynowa (300 ml wrzątku) galaretka wiśniowa (300 ml wrzątku) Wykonanie: Na stolnice silikonową wsypuję przesianą mąkę,cukier
Różowa kuchniapyszne, rozkosznie różowe, naturalnie słodkie, orzeźwiające, zdrowe ciasteczka w wersji RAW. Sprawdzą się one idealnie jako deser w upalne dni. Pokochają je dzieci za przepiękny kolor i słodki, truskawkowy smak. Te różowe cudeńka mogą być elementem menu na przyjęcie urodzinowe dla dziewczynki (zrobię je na pewno jeszcze raz na drugie urodzinki mojej córki). Pokochacie je od pierwszego wejrzenia, a później
Jeść, by żyć w zdrowiuRzeszowie każdy został poczęstowany herbatką agrestowo-konopną, która była lekko kwaśnawa. Smak konopi jest w niej bardzo mało wyczuwalny. Można było zakupić również herbatkę z kwiatów konopi, truskawkową czy liście nagietka. Ja zabrałam ze sobą wtedy tylko kwiaty.. a resztę dorwałam kilka dni temu - rzuciłam się na kuriera z paczką i pobiegłam ją otwierać. Kwiaty konopi parzę codziennie :) Zalewam
CzarnawisienkaKocham pyzy, przypominają mi moje dzieciństwo spędzone u babci, uwielbiałam je jeść z musem truskawkowym lub polane śmietaną z dodatkiem cukru. Moja dzisiejsza wersja jest wytrawna z podsmażanym boczkiem i cebulką. Przepis z 1910 roku, który dostałam od Leny odsyłam Was do niej po więcej tradycyjnych przepisów , które wspólnie odtwarzamy. Składniki: 250 ml mleka 4 dag drożdży 2 jajka
Kukuleczkimąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia MASA: 750 ml śmietany 30% 3 łyżki cukru pudru 3 łyżki żelatyny 3 łyżki kakao DODATKOWO: kilka paczek herbatników szkolnych 2 opakowania galaretki truskawkowej BISZKOPT: białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać, pod koniec dodać żółtka. Łyżką mieszać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Piec na brytfannie wysmarowanej margaryną w 180 st. przez
Gotuję TestujęSezon truskawkowy w pełni, ogromna ilość gatunków, rozmiarów tego owocu zaspokaja najwybredniejszych klientów. Koktajle, ciasta, desery to norma, ale może tak warto się przełamać i sięgnąć po coś z truskawką w wersji wytrawnej? Jestem przekonana, że to czerwone maleństwo na pewno się sprawdzi. 300 g piersi z kurczaka garść sałaty 1/2 ogórka szklanka truskawek łyżka sezamu Marynata: 1/4 łyżeczki soli
Dieta moja pasja