posypać orzeszkami i mleczną czekoladą, piec przez około 35 minut aż ciasto lekko urośnie. Ciasto idealne do kawy czy herbaty na każdą okazję. Zamiast malin można dodać wiśnie czy truskawki. www.uczymyjakslodzic.pl
W Moim Magicznym Domujako dodatek do koktajli czy deserów (przepis niedługo). Woda kokosowa sprawdziła się w tej kwestii genialnie. Jej naturalna kokosowa słodycz ze słonym posmakiem wspaniale łączy się owocami, szczególnie truskawkami i arbuzem. Monika natomiast wzięła pod lupę jej właściwości izotoniczne i z przyjemnością zauważyła, że znacznie lepiej jej organizm znosi szczególnie końcowe kilometry dystansu. Co również warto zauważyć po zakończeniu treningu
Candy Pandaspełnoziarniste płatki owsiane, błonnik (polidekstroza, dekstryna, inulina), chrupki otrębowe (otręby pszenne, mąka pszeniczna, mąka ryżowa, otręby owsiane), tłuszcz roślinny, substancje słodzące (izomalt, glikozydy stewiolowe), 3,5% liofilizowane owoce leśne (truskawka, malina, jagody), otrębowe pałeczki (otręby pszeniczne, daktyle, rodzynki), otręby owsiane, 2,8% mąka owsiana pełnoziarnista, wiórki kokosowe, przyprawy, sól, substancja spulchniająca: wodorowęglan sodowy, antyoksydant (ekstrakt tokoferolu). Crunchy czekoladowo-orzechowe
Candy Pandascukru -3 białka -4 łyżeczki Tagatesse -szczypta soli Zapiekana „owsianka” -płatki jaglane -płatki gryczane -płatki owsiane -migdały w płatkach -gorzka czekolada (u nas surowa Cocoa) -owoce: maliny, jeżyny, truskawki, porzeczki (u nas mrożone), banan, jabłko. -cynamon Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Dodawać po jednej łyżeczce Tagatesse ciągle ubijając pianę. Można dodać więcej substancji słodzącej jeśli jest
Candy Pandasgreckiego -ksylitol (indywidualne preferencje) -4-5 łyżek białej mąki kokosowej Krem kokosowy -400ml mleczka kokosowego (puszka schłodzona kilka dni w lodówce) -łyżka ksylitolu Inne dodatki -2 banany, truskawki, kiwi -woda+ sok z cytryny+ ksylitol (do nasączenia blatów) -ulubiona mieszanka MOJE MUSLI BISZKOPT RYŻOWY Białka oddzielić od żółtek i ubić w dużej misce na sztywną pianę z odrobiną soli
Candy Pandasmoże Wam szczególnie zasmakować. My mamy już swoje ulubione smaki ale zdecydowanie warto wypróbować wszystkie i odnaleźć tą jedyną :) Komosa ryżowa na mleku kokosowym z chałwą lnianą Gacjana, truskawkami, kokosem i syropem daktylowym Kokosowa z czekoladą i kokosowa arachidowa Ocena: 5 pand Pozostałe Ocena: 4,5 pandy
Candy Pandaswytrawne pierogi, w tym moje ulubione pierogi z zieloną soczewicą , których koniecznie powinniście spróbować! Tym razem przychodzę do Was ze słodkim wsadem. Nie chciałem robić pierogów z malinami lub truskawkami, bo takich przepisów w sezonie jest ogrom. Chodziły za mną jednak słodkie smaki, tak więc postawiłem na pierogi z bananami. Myślę, że w szczególności dla dzieci może być to atrakcyjne
Blendmandeser. Mają mięciutkie wnętrze i chrupiące brzegi. Ryż wystarczy ugotować dzień wcześniej aby był chłodny wtedy lepiej się je smaży. Polecam bardzo gorąco, podałam je z konfiturą z truskawek ale tutaj pełna dowolność. Placuszki ryżowe. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanieposypujemy cukrem pudrem. Do ciasta można użyć malin, jagód, borówek, wiśni, czereśni, agrestu. Wychodzi też z cienkimi plastrami jabłek, gruszek, z ćwiartkami śliwek, z kiwi. Jeśli chcecie wykorzystać truskawki pokrójcie je na ćwiartki i nie kładźcie za dużo – owoce puszczają sporo soku. Mrożone owoce raczej z tego samego powodu odpadają – znacznie wydłużą czas pieczenia przez zwartość wody i ciasto
Karo in the Kitchenłyżka mąki orkiszowej lub pszennej 200 g masła, w temperaturze pokojowej 2 łyżki kakao 2 galaretki np. truskawkowe lub wiśniowe 750 ml gorącej wody biszkopty ok. 600 owoców np. truskawki, czarna, czerwona porzeczka, maliny wykonanie: Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy do wystudzenia. 250 ml mleka zagotowujemy z cukrem, w pozostałym mleku dokładnie mieszamy żółtka, budyń oraz mąkę. Mieszankę
Domowy Smak Jedzeniaokres letni polecam ciasto z lekkim kremem i owocami ,ja użyłam jagód + borówek ale można także z truskawkami,porzeczkami ,wiśniami/których zresztą nie ma w tym roku 🙁 /oraz innymi. Jest bardzo smaczny i nie za bardzo słodki orzeżwiający .Bardzo łatwy w wykonaniu i najważniejszy bez pieczenia w gorące dni. składniki: blacha
Ugotujmy Cośowocami towarzyszą nam najczęściej podczas spotkań z bliskimi w ogrodzie czy na tarasie. Kochamy je za ten wyjątkowy smak – smak, którym możemy cieszyć się tylko raz w roku. Truskawki, czereśnie, jagody czy agrest smakują szczególnie wtedy, kiedy jest na nie sezon. Skorzystajcie z letnich dni i dobrodziejstw natury, przygotujcie którąś z poniższych propozycji. Przeszukałam dziesiątki blogów, aby zróżnicować moje
Kuchnia BazyliiTruskawki niestety powoli się kończą, ale widzę w sklepach coraz więcej brzoskwiń, więc nakupiłam siatki tych owoców. Dżem brzoskwiniowy już mam zrobiony, ale na dzisiaj mam dla was pomysł na śniadanie na słodko Składniki 6 naleśników 2 brzoskwinie 250 g mielonego sera twarogowego 1 żółtko 2 łyżki cukru pudru wiórki kokosowe (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ser ucieramy mikserem z żółtkiem
Delusional Trinezapomina, które wspomina się potem długimi latami. Ja tak mam chyba od dziecka już! To właśnie z latem kojarzy mi się smakowanie owoców prosto z krzaka, najadanie się truskawkami aż rozboli brzuch, zrywanie groszku w ogródku mamy, łuskanie bobu z babcią na ławce, młoda botwinka w czerwonym barszczu babci, którego nikt nie potrafi zrobić, tak jak ona! Lato to radosne
SMYKWKUCHNIdoprowadzam do wrzenia. Do gotującego mleka wlewam rozpuszczony budyń i gotuję chwilę aż do zagęszczenia. Po ostygnięciu wylewam budyń na upieczony spód. Galaretka: - 2 galaretki truskawkowe - jagody leśne -garść truskawek Dwie galaretki rozpuszczam w 700 ml gorącej wody, ostawiam do przestygnięcia. Na przestudzony budyń układam jagody oraz zalewam galaretką. Wstawiam na noc do lodówki
Receptura smaku