obierać nożem i takie która nie opaćkają nam wszystkiego dookoła. Warto więc spakować ze sobą banana, jabłko, mało soczystą brzoskwinię, gruszkę czy schować do pudełka agrest, czereśnie i truskawki. WARZYWA Słupki warzywne to super zdrowa przekąska. Jeżeli macie taką możliwość to weźcie do nich hummus i mała vege impreza gotowa. Stawiamy na marchewki, selera naciowego, paprykę, rzodkiewki, ogórki
Czarnawisienkatakimi truflami. 100 g biszkoptów, 500 g mascarpone, 4 żółtka wiejskich jajek, 4 łyżki drobnego cukru, 1 szklanka zaparzonej kawy, 1/3 szklanki prosecco, świeże maliny (mogą też być truskawki), kakao do posypania Dla osób, które nie lubią czekolady (są takie?! nie wiem czemu ich zaprosiłam ;)) warto przygotować obłędne owocowe tiramisu w wersji truskawkowej lub malinowej. Wystarczy połączyć kawę z prosecco
Poezja smakunastępnie dodajemy do ciasta delikatnie mieszając za pomocą łyżki 4. Gotowe ciasto przykrywamy folią i odstawiamy na 15 min do lodówki. 5. W międzyczasie myjemy borówki (można pokroić też truskawki, banana, czy inne owoce) 6. Patelnię smarujemy odrobiną masła. Na rozgrzaną patelnie wlewamy partę ciasta tworząc małe krążki o średnicy ok. 10 cm. Smażymy z obu stron
Marcepanowa kuchniacelu zabezpieczenie dżemu przed rozwojem głównie pleśni. Niestety wpływa on na kolor gotowego dżemu, i tak dżem np. z agrestu pięknie zielony stanie się żółty, dżem z truskawek bardziej bury niż czerwony. Dżem z wiśni raczej nie zmieni koloru, barwnik w wiśniach jest tak mocny, że nie ulegnie dużym zmianom. Zatem możesz robić dżemy kupując samą pektynę - znajdziesz
SMYKWKUCHNImąki pszennej typ 1850 (ok. 32 g), - jabłko (ok. 188 g), - szczypta cynamonu, - łyżka jogurtu naturalnego (ok. 20 g), - łyżeczka cukru pudru (ok. 5 g). Do dekoracji: owoce np. truskawki, maliny, czerwona porzeczka, borówki. Sposób przygotowania 1. Jajko miksujemy z mlekiem. 2. Do masy dodajemy mąkę i miksujemy przez chwilę na wolnych obrotach. 3. Jabłko obieramy ze skórki i trzemy
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachpiklami (49 zł) chrupiące pork sticksy (21 zł) vege tatara z pomidorów (24 zł) boczniaki z portobello (24 zł) kalmary w sosie pomidorowym (27 zł) Sałatki: szparagi, jajko poche, truskawki (29 zł) kurczak kukurydziany, boczek, pomidor, parmezan (29 zł) camembert w panko, pomidor, orzechy, winogrona (34 zł) Drugie dania: owoce morza, mleczko kokosowe, pomidory (29 zł) poliki wołowe, palonym brokuł
Kulinarne przygody GatitySezon na wiśnie w pełni więc nie mogło sięobyć bez ciasta z wiśniami,postawiłam na moje ulubione jogurtowe,ostatnio było z truskawkami i cukrem pudrem,tym razem z wiśniami,jagodami i polewą z białej czekolady-pychotka,proste ,tanie,szybkie do zrobienia i mega wilgotne-uwielbiam takie ciasta,owoców możecie użyć tak naprawdę jakich chcecie-zawsze będzie pysznie-polecam.... Składniki
Swojskie jedzonkolaski wanilii lub 1 łyżeczka wanilii w proszku DO DEKORACJI (według uznania): żywe kwiaty (końcówki kwiatów przed włożeniem w krem należy zabezpieczyć folią spożywczą) makaroniki beziki maliny truskawki puder z liofilizowanych truskawek/malin UWAGI PRZED PIECZENIEM: 1. Blaty można upiec dzień wcześniej. 2. Kremem należy przekładać blaty rano w dniu podania. 3. Tort najlepiej kroi się i smakuje 3-4 godziny
Słodko-Słony Świat Ilonyskładniki!!! A efekt? Mniam! Co nam trzeba? 2 mocno dojrzałe banany opakowanie serka homogenizowanego waniliowego mąka graham-około 100g- u mnie Młynomag olej kokosowy do smażenia (nada fajnego aromatu) truskawki na wierzch (mogą być maliny, borówki, dowolnie) Robimy! Banany rozgniatamy na papkę, mieszamy z serkiem waniliowym. Dodajemy mąkę, aby powstała gęsta, dość zwarta papka. Smażymy na rozgrzanym oleju kokosowym
Latosiowydomcieszyłam się pysznym ciachem. Składniki: 300 g mąki pszennej 130 g cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 2 jajka 125 ml oleju 250 ml mleka 300 g truskawek albo innych owoców pokrojonych w kostkę dodatkowo na kruszonkę: 100 g mąki pszennej 20 g masła 50 g cukru Przygotowanie: Zacznij od włączenia piekarnika i ustawienia temperatury
Ale Pyszka!rekomendacji i zamawiamy proponowane desery. Beza jest pyszna, krucha, przełożona pysznym krem, podana z sezonowymi owocami z lekkim sosem. Panna cotta lekko waniliowa, mocno schłodzona, podana z truskawkami w lekkim syropie, Saska z Dziką Różą idealnie komponuje się kawą i z deserem. Spędzamy miłe i smaczne przedpołudnie. Mimo wczesnej pory w lokalu jest bardzo dużo gości i po konsumpcji
SMYKWKUCHNIroku oprócz dżemu z truskawek, śliwkowych powideł, kompotów z czereśni, konfitury z moreli oraz kiszonych ogórków, przygotowuję także przetwory z malin- dżemy i sok z malin . Ten ostatni wykorzystuję w okresie jesienno-zimowym jako dodatek do herbaty a także w czasie trwania przeziębień. Wspaniale działa on napotnie, pomagając w walce z wirusem i wzmacniając nasz organizm. Właściwości zdrowotne malin Zarówno
Arbuziakinastępnie przewróć na drugą stronę i smaż jeszcze chwilę. Podawaj z ulubionymi dodatkami. U mnie twarożek bananowo-truskawkowy (czyli twaróg wymieszany z jogurtem, rozgniecionym, dojrzałym bananem i kawałkami truskawek
Zdrowie na języku :Pryżowej -100g mąki kokosowej -6 średnich jajek -150g ksylitolu -1 łyżeczka proszku do pieczenia na kamieniu winnym/lub zwykły -100ml oleju rzepakowego -owoce (porzeczki, maliny, rabarbar, agrest, truskawki itd) Kruszonka -płatki owsiane -wiórki kokosowe -olej kokosowy + ciepła woda -ksylitol 1. Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia i przesiać przez sito aby nie było grudek. 2. Pomarańcze obrać
Candy PandasKoszyczki można upiec dużo wcześniej, schować do szczelnego pudełka. I jak goście przyjdą przygotować. Smaczne, polecam. Przygotowanie koszyczków – Masło roztopić w rondelku na małym ogniu
Kuchnia Pokoleń