musu z malin i truskawek (przetartego przez sito) 4 łyżki cukru 2 szkl wody 5-6 łyżeczek żelatyny warstwa śmietankowa 200 ml śmietany 200 ml mleka 100 g twarogu 3 łyżki cukru 4 łyżeczki żelatyny sok z cytryny Mus owocowy gotujemy z wodą i cukrem, dodajemy żelatynę i mieszając studzimy. Wylewamy do formy i odstawiamy do zastygnięcia. Mleko , śmietanę twaróg
Gotowanie jest łatweKocham polskie lato za smaki, jakimi nas rozpieszcza. Truskawki, czereśnie, porzeczki, młoda kapusta i ziemniaczki, cukinia oraz fasola szparagowa - to moi faworyci. Nie mogę nacieszyć się tymi dobrociami, tym bardziej, że jeszcze bez trudności można dostać je w pysznej, pachnącej, ekologicznej wersji. Zawsze znajdzie się na bazarze lub w rodzinie dobra duszyczka uprawiająca warzywa i owoce
Jeść, by żyć w zdrowiuużywaniem go w swojej kuchni, ponieważ zwykle kojarzy się z mocno kwaśnym, dominującym smakiem. Myślę, że podany z neutralnym puddingiem z tapioki, słodką krówką i dodatkiem sezonowych owoców np, truskawek, podbije serca smakoszy tradycyjnych deserów jak i tych lubiących eksperymentować. Pudding z tapioki: 4-5 porcji 1/2 szklanki tapioki 1 puszka mleka kokosowego 1 łyżeczka aromatu waniliowego szczypta soli Wykonanie
Pland based fillecukru – 1 czubata łyżeczka mąki ziemniaczanej – 2 łyżeczki octu winnego Bita śmietana – 0,5 l śmietanki 30% – 3 łyżki cukru pudru Owoce – truskawki, maliny, borówki, morele Wykonanie: Beza – Białka ubić na sztywno. – Dodawać po kilka łyżek cukru, cały czas ubijając. – Masa ma być sztywna i nie spadać
To co kochamBłyskawiczna propozycja na smaczny posiłek na słodko z dzieciństwa... ;) Składniki na 2 porcje: 2 woreczki ryżu 0,5 l kefiru 0,5 kg owoców tj. truskawki, borówki, maliny miód lub cukier puder Ugotować ryż, odcedzić.. Do blendera wrzucić owoce, zostawiając kilka do dekoracji i zmiksować. Dosłodzić ewentualnie i ponownie zmiksować. Na talerz wyłożyć ryż, polać koktajlem i posypać owocami
wyzwania kuchennesłodycz pochodzącą z banana, ale jeśli chcesz, to możesz dosłodzić je dowolnym syropem lub cukrem. Ja jednak wolałem takie, bo to po prostu zdrowsza opcja. Polecam racuszki serwowane z truskawkami i syropem klonowym. Pycha! Artykuł Racuchy z bananami pochodzi z serwisu Blendman.pl - kuchnia roślinna
BlendmanKolejna letnia, kolorowa propozycja sałatkowa. Soczysta, bardzo orzeźwiająca, idealna na upalne dni. Jeżeli lubicie sałatki z owocowym akcentem, zapraszam również po przepis na SAŁATKĘ Z TRUSKAWKAMI, SAŁATKĘ Z POMARŃCZĄ oraz SAŁATKĘ Z GRUSZKĄ Składniki (2 porcje): Sałatka: 1 plaster (300 g) arbuza bez pestek 2 garści rukoli 1/2 ogórka 1/4 czerwonej cebuli 10 czarnych oliwek 1 plaster (80 g) sera
Fitsweet.meSkładniki: Spód: 150 g mąki 100 g zimnego masła 50 g cukru 1 żółtko Krem: 50 g miękkiego masła 250 g mascarpone 1/3 szklanki cukru pudru 1/2 mango garść truskawek 2 łyżki nasion owocu granata (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Masło kroimy nożem na drobne kawałki, zagniatamy razem z cukrem, żółtkiem i mąką. Należy pamiętać, że ciasta kruchego nie należy zbyt długo
Delusional Trinewanilią szczypta soli 100 g masła (w temperaturze pokojowej, pokrojone w małą kostkę) 2-3 łyżki cukru perlistego olej kokosowy do natłuszczenia gofrownicy dowolne dodatki (u mnie mleczko kokosowe, truskawki i puder z buraka) Mleko podgrzewamy do temperatury około 40 stopni i rozpuszczamy w nim drożdże. Pozostałe składniki mieszamy w dzieży miksera, po czym dodajemy mleko z drożdżami i zagniatamy
Mienta blogpszennej 3 łyżki cukru trzcinowego 1 szklanka płatków kukurydzianych Corn Flakes kakao i miód #Lubella Szczypta soli Dodatkowo: ½ jabłka 1 mała gruszka 1 nektarynka 1 banan ½ kiwi 3 truskawki 3 łyżki pokrojonego w kostkę arbuza 150ml śmietany 30% 1 łyżka cukru pudru + do posypania po wierzchu Sposób przygotowania: Białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli. Stopniowo dodajemy cukier
Kuchnia w czekoladzieswoich wafelków dodałam jeszcze zielone winogrona, bo akurat miałam je pod ręką. Myślę też, że gdyby zieloną galaretkę zamienić na czerwoną, można by też wykorzystać świeże maliny czy cząstki truskawek:) 2 suche wafle/andruty 2 galaretki agrestowe 1 galaretka cytrynowa 1 galaretka brzoskwiniowa 400 ml gęstego jogurtu greckiego małe, bezpestkowe zielone winogrona (ilość wg uznania) Galaretkę cytrynową rozpuszczamy
Smaki Na TalerzuPuszyste placuszki, czyli pancakes mięciutkie, a dzięki dodatkowi wiórków kokosowych- smakujące kokosem, będą pyszną gratką dla wielbicieli kokosowych smaków 😋 Zdradzę Wam, że podane z truskawkami i śmietanką kokosową smakują wręcz nieziemsko! 😋 * mąka pszenna- 2 szklanki * mleko- 1 i 2/3 szklanki * wiórki kokosowe- 1/2 szklanki * jajka- 2 szt. * cukier trzcinowy- 2 czubate łyżki * roztopione masło klarowane- 2 łyżeczki * proszek do pieczenia
Kraina Miodem Płynącastraganach młode lato w pełni! W skrzynkach handlarzy piętrzą się truskawki, botwinka, czasami ostatki rabarbaru, rzodkiewki, młoda marchewka. Zapach typowy dla lata na rynku, bardzo, bardzo warzywny! :D Zdarza się, że kiedy kupujemy rzodkiewki, czy marchewkę, sprzedający odrywają natki, a zupełnie niepotrzebnie, bo te marchewkowe, kalafiorowe i rzodkiewkowe zielone końcówki są pełne smaku i witamin :) Dodatkowo zyskujemy więcej produktu
Kuchnia w Słońcu SkąpanaŚlimaczki z burakiem O ile ślimaczki z truskawkami , które ostatnio robiłem, to propozycja typowo deserowa, to dzisiejsze są na wytrawnie. Ślimaczki z burakiem to świetna opcja na śniadanie – taka gotowa bułeczka. Wystarczy, że wieczorem je zrobicie, a rano nie będziecie się już przejmowali „co u diaska zrobić na śniadanie…? Zęby nie umyte, a mam 5 minut
Blendmanłyżeczki mąki ziemniaczanej - szczypta soli Masa: - 4 żołtka - 2 łyżeczki ksylitolu - szklanka (250ml) kremu kokosowego (oddzielonego ze schłodzonego mleczka) - 1 laska wanilii Dodatkowo: - ulubione świeże owoce (u mnie truskawki, maliny i borówki) - czekolada (do stopienia jako polewa)- nie trzeba Uwaga: Bezę przygotowujemy dzień wcześniej, aby miała czas na wysuszenie Do dokładnie oddzielonych białek (bez grama żółtka) dodajemy szczyptę soli
Smaczne Zdrowe