truskawka - 16921 przepisów (strona:727/1129)

Biskwity z bitą śmietaną 192

drobnego cukru kryształu 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżki drobno potłuczonych płatków śniadaniowych Szczypta soli Dodatkowo: 250 ml śmietany 30% 4 łyżki cukru pudru 2 truskawki ½ kiwi Cukier puder Sposób przygotowania: Białka ubijamy ze szczyptą soli, do sztywnej piany dodajemy po odrobinie cukru, a następnie żółtka. Łączymy z przesianymi. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, nakładamy masę

Kuchnia w czekoladzie
Koktajl truskawkowo-malinowy z nutą mięty 136

Prosty i szybki koktajl z truskawek i malin oraz maślanki. Czyli klasyka polskiej kuchni. Do niego dodamy odrobinę mięty i zadbamy o to, żeby maślanka była prosto z lodówki. W sam raz na gorący letni dzień

Milion Smaków
Tort bezowy z owocami i kremem z białej czekolady i mięty 200

łyżeczki mąki ziemniaczanej Krem: 500 ml śmietany 36% 250 g serka mascarpone 100 g białej czekolady 2 fixy do śmietany Garść listków mięty Dodatkowo: 125 g borówek 500 g truskawek Mięta do dekoracji Beza: Do misy miksera przelewamy białka. Ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Stopniowo - łyżka po łyżce dosypujemy cukier. Ubijamy do momentu, aż piana będzie sztywna i lśniąca

VioletoweKucharzenie
Letnia kostka owocowa 206

serowa: 330 ml śmietanki 30% ½ kg twarogu mielonego 1 galaretka truskawkowa 1 galaretka agrestowa 50 g startej gorzkiej czekolady ½ szklanki cukru pudru Wierzch: Dowolne owoce lata (czereśnie, winogrona, banany, truskawki) 2  galaretki krystaliczne Dr.Oetker Sposób przygotowania: Biszkopciki układamy na dnie kwadratowej tortownicy. Galaretki -truskawkową i agrestowa, rozpuszczamy  osobno w szklance gorącej wody, zostawiamy do całkowitego wystudzenia. Śmietanę kremówkę

Wanilia i Kardamon
Sernik jogurtowy i truskawek 146

czekoladę i z odrobiną śmietany roztopić na garnuszku z parującą wodą. Wymieszać i zdjąć z pary jak już czekolada się całkowicie rozpuści. Polać czekoladą zimny sernik. Na górę rozłożyć truskawki, lekko je przydusić. Posypać wiórkami kokosowymi. Smacznego

Kuchnia Pokoleń
Placek drożdżowy bez wyrabiania. 178

drożdży -1 szklanka cukru do ciasta -4 roztrzepane jajka -szczypta soli -3/4 szklanki lekko podgrzanego mleka -1 szklanka lekko podgrzanego oleju -4 szklanki mąki -pół kilo owocu (rabarbar, truskawki lub śliwki) -100 g. masła -0,5 szklanki cukru do kruszonki -1 i 1/4 szklanki mąki do kruszonki -cukier puder do posypania Sposób przygotowania: Drożdże kruszymy do miski i zasypujemy

Magia jedzenia.
Koktajl arbuzowy z truskawkami i recenzja książki "Zdrowe koktajle" Ewy Chodakowskiej 232

nami :)  SKŁADNIKI (porcja dla 1 osoby - 180 kcal)                    1 szklanka (150 g) obranego arbuza bez pestek 1/3 szklanki truskawek (50 g) 2 łyżki soku z cytryny 4 łyżki świeżej mięty 2 łyżki wiórków kokosowych PRZYGOTOWANIE Wszystkie składniki miksujemy i schładzamy przed podaniem. Smacznego :)  1 porcja - 180 kcal

Moje Kuchenne Rewelacje
Zielone kopytka ze szpinakiem 189

jeść kopytka szpinakowe ? Najlepiej smakują z rozgrzanym na patelni masłem. Możecie podać je także z dowolnym sosem, a nawet w wersji na słodko, z cukrem, zrumienioną tartą bułką i truskawkami. PRZEPIS NA ZIELONE KOPYTKA ZE SZPINAKIEM Składniki na zielone kopytka: 350 g ugotowanych ziemniaków 100 g liści szpinaku 1 ząbek czosnku 1 jajko około 200 g mąki pszennej 1 łyżka

kolorowotorcikowo
Ciasto na pierogi nietypowe 226

roku przezwyciężam moją niechęć i produkuję kilkadziesiąt pierogów na raz. Oczywiście pierogi z kapustą to charakterystyczna potrawa na święta. Latem będą to pierogi z jagodami czy pierogi z truskawkami . Do jakiej pory roku zaliczyć pierogi ze szpinakiem i grzybami? Te można zrobić o każdej porze! Zapraszam więc na pierogowe party! Ciasto na pierogi Składniki: na 25 pierogów Ciasto 2 jajka

codojedzenia
Ciasto kokosowo- kajmakowe 252

zeszło na dalszy plan. Wzięłam jednak pod uwagę, że kolejny weekend nadchodzi szybkim krokiem, więc ciacho przyda się jak znalazł. U mnie dziś na szybko ucierane z truskawkami, ale Wy jeszcze jutro możecie przygotować takie bez pieczenia, bez brudzenia wielu garnków, misek itp. Wystarczy paczka herbatników, odrobina budyniu, kokosu, kajmaku i nawet orzechów jeśli nie macie gotowych batonów.  Ciasto

Kuchnia w czekoladzie
Chlebek bananowy z mąki gryczanej 175

mnie wymiary: 10,5 cm x 23,5 cm) – możesz oczywiście zrobić w innej. Orzechy włoskie możesz zastąpić innymi orzechami lub owocami. Świetnie sprawdzą się borówki i truskawki . Artykuł Chlebek bananowy z mąki gryczanej pochodzi z serwisu Blendman.pl - kuchnia roślinna

Blendman
BABKA "PIEGUSEK" 205

Przedwczoraj ciasto jogurtowe z truskawkami zniknęło tak szybko, że wczoraj musiałam piec kolejne ciacho. Tym razem padło na pyszną babkę makową (dobrze, że ta nie została zjedzona w jeden dzień i dziś mam wolne od pieczenia ciasta) :) Uwielbiam to ciasto. Jest lekkie, mięciutkie i puszyste z dużą ilością maku. Szybko się je przygotowuje. Doskonale się sprawdza przy każdej okazji. Idealne

Zrób to smacznie
Beza ze mango (Po polsku nic innego nie wymyślę) 207

sklepie , to sie śmiejōm, że takich małych jeszcze niy widzieli. Ale jakbyjście niy chcieli aż tak eksperymyntować, to sie mogecie dać do tyj bezy blank 8 ajnfachowe 9 truskawki A beza? Niy je za suchoł 10 , ze wiyrchu 11 chrupiōncoł, driny 12 miynkoł 13 … aże ôd tego pisania leci mi ślinka… Co potrza? Beza 8 biōłek

Chop w kuchni
Sałatka owocowa z miętą i dressingiem miodowo-cytrusowym / Minty fruit salad with honey-citrus dressing 227

możecie je zamienić na inne swoje ulubione;) Scroll down for recipe in English Sałatka owocowa z miętą i dressingiem miodowo-cytrusowym (6-8 porcji) Składniki: 400 g świeżych truskawek, bez szypułek i pokrojonych na połówki 1/2 ananasa, obranego i pokrojonego na małe kawałki 200 g świeżych czereśni, bez pestek i podzielone na połówki 200 g świeżych jagód lub borówki amerykańskiej

karmelowy
Ciasto ucierane z rabarbarem i kruszonką 208

pieczenia ¼ łyżeczki sody ¼ łyżeczki soli 3 duże jajka   3/4 szklanki oleju 1 szklanka naturalnego jogurtu (lejącego, nie gęstego) lub maślanki ½ szklanki mleka 1½ – 2 szklanki dowolnych owoców sezonowych: truskawki, porzeczki, maliny,  rabarbar, wiśnie, jabłka (większe owoce pokroić na mniejsze kawałki) Kruszonka: 150 g mąki 100 g cukru 80 g masła 1 czubata łyżka cukru waniliowego Przygotować blaszkę

Kubki smaku

Proponowane wyszukiwania