koszyk) 40 g migdałów (alfa koszyk) 30 g oleju kokosowego (alfa-koszyk) 30 g wiórek kokosowych (alfa-koszyk) Dodatki: 6 łyżeczek kremu z orzechów nerkowca (alfa-koszyk) garść liofilizowanych truskawek (alfa-koszyk) 6 łyżeczek powideł z wiśni (alfa-koszyk) Przygotowanie: Olej kokosowy lekko podgrzej, aby jego konsystencja była płynna. Wszystkie składniki (oprócz dodatków), w tym upłynniony olej kokosowym(...)pomocą zwilżonej łyżeczki uformuj spód muffinek. Do 6 muffinek przełóż na wierzch powidła śliwkowe (po jednej łyżeczce), a do kolejnych 6 krem z nerkowców dodatkowo zdobiąc liofilizowanymi truskawkami. Wszystkie muffinki włóż do zamrażarki i mroź przynajmniej kilka godzin. Przed podaniem wyciągnij chwilkę wcześniej, aby odtajały
Zdrowie na języku :PSmoothie ze zmiksowanych owoców z dodatkiem jogurtu naturalnego. Jest to zdrowy pomysł na dietetyczną przekąskę. Moja dzisiejsza propozycja owoców to banan, nektarynka, truskawki i kiwi. Składniki: * 2 banany * 3 nektarynki * 3 kiwi * ok. 15 truskawek * jogurt naturalny Wykonanie: Wszystkie owoce oczyścić, obrać ze skórek i każde w osobnych miseczkach zmiksować blenderem. Do szklanek wylewać na przemian warstwami
Zrób to smacznieinne przepisy z rabarbarem w roli głównej: Ciasto kokosowe z rabarbarem Tartę z rabarbarem Jogurtowe ciasto na razowej mące Truskawkowo-rabarbarowe ciasto na zimno Ciasto rabarbar truskawka Jogurtowe ciasto z rabarbarem Kruche ciasto rabarbarowe Lekkie ciasto jogurtowe z rabarbarem Drożdżówki z karmelizowanym rabarbarem i imbirową kruszonką Muffiny z truskawkami rabarbarem Muffiny z rabarbarem Sernik z rabarbarem
Kulinarne przygody GatityUwielbiam truskawkowe desery .Najlepiej bez cukru .W tym shake znajduje się on tylko w lodach .Jest bardzo truskawkowy. Składniki: 500 gr truskawek 1 szklanka lodów śmietankowych 100 ml bardzo zimnego mleka Truskawki myjemy ,odcinamy szypułki i blendujemy z mlekiem i lodami na jednolitą masę .Przelewamy do szklanek i gotowe.Smacznego
Ladylaura.Składniki (na 1 porcję) - 10 truskawek (ok. 150 g), - ½ ogórka szklarniowego (ok. 55 g), - ¼ szklanki wody (ok. 60 ml). Sposób przygotowania 1. Miksujemy truskawki z ogórkiem i wodą. Koktajl jest bogaty w - witaminę C, które jest antyoksydantem, działa przeciwnowotworowo. Wartość odżywcza jednej porcji: Porcja waży: ok. 265 ml Energia: 49,2 kcal Białko
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachKolejny pomysł na kiwi, tym razem domowy kisiel z kiwi, a tu maj i powinnam pisać o truskawkach. Niestety, te dostępne obecnie są drogie i średnio smaczne. Czekam na lepsze, bo kocham truskawki. Zagoszczą one wraz z borówkami, o ile już je dostanę, na moim torcie urodzinowym za 3 tygodnie. Już nie mogę się doczekać :) Co do przepisu, nic dodać
Anioszek w kuchniuprzejmości KUKBUK Wraz z Anią z Ania Gotuje i Joanną z Różowej kuchni miałam przyjemność wykonać trzy smakowe kombinacje dżemów. Kiwi z cytryną, gruszka z fenkułem i limonka oraz truskawki z wanilia i biała czekoladą. Wszystkiemu przypatrywał się z kamerą Big Fat Dad czyli Mariusz. I co Wy na to? brzmi dobrze? a jak smakuje! Poniżej zapraszam na zdjęcia(...)szczęście przygotować ten dżem. Jest wart zachodu! słodycz gruszki, kwaśność limonki i świeżość fenkułu! dla mnie bomba! Podglądałam też innym blogerów przy pracy :) Tarłam czekoladę do dżemu z truskawkami i wanilią. Rozkoszny smak! A oto efekt końcowy!!! Zadzierzgałam nowe znajomości :) fot. dzięki uprzejmości KUKBUK Pojadłam pyszności :) fot. dzięki uprzejmości KUKBUK Blaty uginały się od warzyw i owoców
Dzieje kuchennej Wiewiórydobrze ,że zimową porą istnieją mrożonki. To dzięki nim, możemy poczuć trochę lata w pochmurne dni. Dlatego dziś proponuję Wam słoneczny i pyszny koktajl. Połączenie truskawek, świeżo wyciskanego soku z pomarańczy to nieoczywiste połączenie. Częściej łączymy je z malinami lub bananami. Polecam jednak poeksperymentować bo wyniki będą zaskakująco PYSZNE! POTRZEBUJEMY: 3 garście truskawek (mogą być mrożone) sok wyciśnięty
WYSPA SZCZĘSLIWAsię ustach. Delikatnie waniliowy, na spodzie z herbatników pełnoziarnistych. Trochę jest z nim zachodu, ale uważam, że warto go upiec. Dla koloru i aromatu do rabarbaru dodałam jeszcze parę truskawek. Przed podaniem proszę posypać cukrem pudrem. Bardzo polecam… (zmodyfikowany przepis ze strony delicious magazine). Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push(...)proszku 3 jajka 2 żółtka 100g kwaśnej śmietany 12% lub 18% 1/4 łyżeczki aromatu waniliowego Masa rabarbarowa: 360g obranego i pokrojonego rabarbaru (ja użyłam 300g rabarbaru i 60g truskawek) 50g jasnego brązowego cukru 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią lub cukier wanilinowy 16g 2 łyżki grenadyny (jeśli nie mamy, możemy pominąć, dodaje ładnego koloru) 2 i 1/2 łyżki mąki kukurydzianej
Mała CukierenkaSkładniki na 4 porcję 700 g mrożonych truskawek 1 banan 500 ml kefiru cukier do smaku listki mięty Przygotowanie Truskawki rozmrozić, wrzucić do kielicha blendera, dodać pokrojonego banana, wlać kefir, dodać trochę cukru do smaku. Wszystko zmiksować. Przelać do szklanek ozdobić listkami mięty Na zdrowie
KukuleczkiMoje zapasy truskawek w zamrażarce powoli się kończą, a przyczynił się do nich własnie ten koktajl :) Składniki mleko migdałowe 1 szklanka 1 szklanka truskawek 1 łyżka miodu (opcjonalnie) Przygotowanie. Zmiksuj wszystkie składniki i gotowe
Kukuleczkigalaretka arbuzowa bądź truskawkowa Masa śmietankowa: 250 ml śmietany kremówki 1 łyżka żelatyny 50 ml mleka 1 łyżka cukru pudru (pominęłam) Dodatkowo: ok 250 gr truskawek 2 galaretki truskawkowe Biszkopt kakaowy: Białka ubić z cukrem,dodać żółtka. Ze szklanki mąki odjąć 2 łyżki i w to miejsce dodać 2 łyżki kakao, wymieszać. Do masy jajecznej(...)arbuzową, wymieszać, aż galaretka się rozpuści. Odstawić do ostygnięcia. Tężejącą masę arbuzową rozsmarować na masie śmietanowej. Przykryć białym biszkoptem z makiem. Docisnąć. Na wierzchu ciasta poukładać pokrojone w plasterki truskawki i zalać galaretkami.Schłodzić w lodówce,najlepiej przez
Niespełnione zdolności kulinarneSkładniki: ( na 4 koktajle) truskawki (400g), dobrze dojrzałe mango (2 sztuki), kiwi (3 sztuki). Przygotowanie: Owoce umyć, obrać i zblendować - truskawki, kiwi i mango w osobnych pojemnikach. Nakładać do szklanek powoli by kolory się nie wymieszały, najlepiej zrobić to łyżką
W kuchni u Monikitrzciny cukrowej, syrop klonowy). Moja niegdyś ulubiona czekolada firmy M**** z nadzieniem o smaku truskawkowym składa się głownie z cukru (około 53%) i tłuszczu roślinnego (około 36%). Truskawek jest tam bardzo mało (około 0,20%). Składniki cukier tłuszcz roślinny serwatka w proszku tłuszcz kakaowy odtłuszczone mleko w proszku miazga kakaowa odtłuszczony proszek jogurtowy (2,8%) tłuszcz mleczny emulgator(...)lecytyna sojowa) glukoza pasta z orzechów laskowych maltodekstryna aromaty truskawka (0,18%) regulator kwasowości (kwas cytrynowy). Oczywiście odkąd poznałam smak domowej czekolady, ta z nadzieniem już nie jest ulubioną. Po dokładnym przeczytaniu składu nawet nie chcę jej oglądać, od samego patrzenia bolą mnie zęby ;) Teraz spójrz na składniki domowej czekolady :) Składa się z trzech produktów. Domowa czekolada Składniki olej kokosowy
lady-och-mistrzyni.blogspot.comSkładniki: 15 mrożonych truskawek 2 garście świeżego szpinaku 1/2 cytryny 1/2 łyżki miodu 2 łyżki siemienia lnianego 150 ml wody Truskawki wrzucamy do blendera żeby nam się trochę rozmroziły (jeśli macie mocny blender miksujcie całkowicie zmrożone). Następnie dodajemy wyciśnięty sok z połowy cytryny, resztę składników i miksujemy na gładką masę (Jeśli będzie za gęste można dolać więcej wody). Smacznego
Moje-pitraszenie