wrzuciłam to zdjęcie na fb to wiele osób myślało, że to kremówka:) Niestety tym razem to sernik ale obiecuję, że wkrótce pojawi się tu kremówka. Tymczasem zapraszam na tradycyjny sernik na kruchym spodzie, bez zbędnych dodatków tylko oprószony cukrem pudrem . *foremka 25*34 cm Składniki: na ciasto: 3 szklanki mąki 1 szklanka cukru pudru 180 g masła
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniapokazania, mimo, że teraz większość osób piecze jagodzianki. Oryginalny styropian smakuje prawie jak sernik z delikatnym posmakiem kokosów, jest jednak lżejszy i mniej kaloryczny od tradycyjnego sernika. To taki oszukany sernik, ale jak ktoś nie piecze serników to nabierze się. Masa śmietanowa została zamknięta pomiędzy dwoma warstwami kruchego ciasta. Na powierzchni masy śmietanowej rozrzuciłam trochę świeżych malin, wyglądają
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięSernik bez sera, z jogurtów greckich jest przepyszny, lekki i aksamitny. Wygląda jak tradycyjny sernik i tylko w smaku można wyczuć nieznaczną różnicę. Idealny na różnego rodzaju imprezy lub święta. Moja rodzina była nim zachwycona i z pewnością upiekę go jeszcze nie raz. Nie wymaga zbyt dużego nakładu pracy, więc przepis na pewno przyda się osobom zapracowanym, które
Zrób to smaczniechmurka) niezbędne jest ubicie białek. W takim przypadku oczywiście należy trzymać się przepisu. Natomiast w sernikach tradycyjnych jajka lepiej dodać w całości, miksując je krótko z pozostałymi składnikami. Pieczenie sernika: formę wstawiamy do nagrzanego piekarnika, podpiekamy sernik przez ok 10 minut, a następnie zmniejszamy temperaturę i pieczemy, aż masa na środku będzie ścięta (zazwyczaj ok 50 minut
Obiad gotowyustach ♥ Aczkolwiek tak słodka, że do końca dnia mi słodkości wystarczy :D Są tu fani serników? Myślę, że na pewno kilka osób się znajdzie ;) Zapraszam po przepis na tradycyjny Sernik Krakowski! Kliknij TUTAJ lub na zdjęcie
breakfast of dreamswyjadać jeszcze sernik, gdy jest ciepły, ale wtedy nie jest do końca zwarty. Ten sernik to ulubione ciasto P. i gdy mówi mi, że ma ochotę na tradycyjny sernik, wiem, że to właśnie ten ma na myśli. Upiekłam już kilka serników, polecam Wam oprócz tego sernik krakowski , który również idealnie sprawdzi się na Święta, sernik
dom-agi.pljeden z przepisów opublikowanych wcześniej. Tym razem był to sernik na jogurcie greckim. Ciasto wyszło dość dobre, ale w smaku było dalekie od tradycyjnego sernika. Nie wszystkim jednak smakowało. Przepis na taki sernik znajdziecie tutaj . Otworzyłam także słoik z ogórkami po kanadyjsku . Ogórki są bardzo smaczne i na pewno w tym roku zrobię więcej takich pyszności. Chociaż zrobiłam
blog.moje-pasje.infoprawda! :) Zdecydowanie różni się od takiego typowego sernika ale mi to nie przeszkadza wręcz przeciwnie ponieważ nie jestem jakąś wielką fanką tradycyjnego sernika to jest dla mnie idealne rozwiązanie :) Naprawdę polecam to ciasto dla wszystkich, którzy lubią serniki ale i dla tych, którzy za nimi nie przepadają. Czyli ciasto idealne hehe :) Składniki: serek Philadelphia 250 g masło
Kuchnia VikiWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Ciasto styropian to taki oszukany sernik na kruchym cieście. Masa jednak nie zawiera w sobie twarogu tak jak w tradycyjnym serniku tylko jogurt grecki. Ciasto jest lekkie i puszyste urozmaicone pysznymi jagodami. Upieczcie koniecznie, póki trwa sezon na jagody! " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height
Marta Gotujemoże być coś lepszego na poprawę jesiennego humoru? Inspiracją i przepisem wyjściowym był sernik ze strony mojewypieki.com. Masa serowa jest bezbłędna - delikatna, aksamitna i lekka, w przeciwieństwie do tradycyjnych serników z dodatkiem masła. Będziecie zachwyceni :) Spód: 170 g wafelków z nadzieniem kokosowym 5 kostek mlecznej czekolady 30 g masła, roztopionego 2 łyżki wiórków kokosowych Składniki zmielić do uzyskania(...)kokosowego 3 łyżki mąki pszennej Ser zmielić na kremową masę. Wszystkie składniki zmiksować krótko na gładko. Masę wylać na podpieczony spód. Piec 60-90 minut w 150*C, aż sernik się zetnie,a wierzch będzie sprężysty. Wyjąć, wystudzić. Obsypać wiórkami na talerzykach. Smacznego
Chocolate Muffin Blognadać jakieś intensywne doznanie oczywiście smakowe;). Sernik z truflą brzmiał na tyle intrygująco, że nie mogłam się mu oprzeć. Smak zaskakujący na pewno nie przypomina w żaden sposób sernika tradycyjnego. Delikatna nuta alkoholu fajnie komponuje się z czekoladą i serową podstawą. Zapraszam... Skala smaku 9/10 sernik jest mało słodki mimo, że powiększyłam ilość cukru w serze, gorzka czekolada
Kubki smakusernik jest wilgotny, czekoladowy, pachnący korzennymi przyprawami z dodatkiem bitej śmietany. To moja propozycja na zastąpienie tradycyjnego sernika na świątecznym stole. Z pewnością zaskoczycie gości. Składniki: Spód: 250 g herbatników korzennych 120 g masła Masa serowa: 1 kg twarogu z wiaderka 1 szkl cukru 5 jajek 1 budyń czekoladowy 150 ml kremówki 30% 150 g czekolady gorzkiej 1 płaska(...)miksować zbyt długo by nie napowietrzać masy. Masę serową wylać na spód z herbatników i piec w 180 stopniach około 80 minut. Wyłączyć piekarnik i pozostawić w nim sernik do całkowitego wystudzenia. Bita śmietana: Zimną kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem. Bitą śmietanę rozsmarować na zimnym serniku i udekorować
Ala piecze i gotujeSernik bez sera? Nie wierzyłam, że to możliwe. A jednak;-) Na pierwszy rzut oka wygląda jak tradycyjny sernik. Mało kto się domyśli, że sernik jest bez sera a na jogurcie. Lekki i delikatny jak chmurka, rozpływający się w ustach. Zresztą spróbujcie sami. Składniki na spód: 3 szkl. mąki, 0,5 szkl. cukru, 7 żółtek, 1 kostka
Passion of CookingChodzi o ten drobny szczegół - galaretkę, która nadała nowy wymiar smaku tradycyjnemu sernikowi na zimno. Wybór okazał się wyjątkowo trafiony. Dodatkowo można pokusić się o rodzynki i siekane orzechy włoskie, jeśli tylko lubicie. Mniam. Wszyscy wielbiciele coli będą ochłodzeni i zachwyceni. Mam nadzieję, że Bartkowi jego sernik smakował
Kuchnia po mojemuTradycyjny sernik idealny - przepis rodzinny, sprawdzany od wielu już lat. Ciasto jest soczyste, bardzo wyczuwalny twaróg, a nie jakieś tam serki homogenizowane. Polecam! Czytaj więcej
Ana Mari's world