zupełnie innego smaku niż tradycyjne kotlety mielone. Smażymy kebaby na posmarowanej olejem rzepakowym patelni grillowej, obracając mięso, tak aby się równomiernie zrumieniło. Mini kebaby podajemy z ryżem parboiled z ryżem dziki, sosem jogurtowo-koperkowym i sałatką letnią. The post Mini kebaby z tymiankiem i sosem chili (grillowane) appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięKiedy wrzuciłam to zdjęcie na fb to wiele osób myślało, że to kremówka:) Niestety tym razem to sernik ale obiecuję, że wkrótce pojawi się tu kremówka
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia1 kg ziemniaków 1 średnia cebula 2 szklanki mąki 2 jajka sol pieprz olej do smażenia Ziemniaki i cebule
Klaudynkowa kuchniaKusi niespotykanym smakiem i boskim zapachem. Ma w sobie wszystko to, co w kuchni kochamy. Udało nam się na chrupiącym cieście połączyć takie pyszności jak: szpinak, dip czosnkowy, oliwki, sery, cebula... i "piekło - niebo" - bezglutenową mieszankę, bez której już nie wyobrażamy sobie gotowania.SKŁADNIKI NA CIASTO TRADYCYJNE:- 25 dkg mąki,- 1/4 kostki drożdży,- pół szklanki wody, pół szklanki mleka razem
Wypisz Wymalujłąkach koło Assmannshausen poznając lokalną dziką kuchnię i zbierając zioła. Sos ziołowy w każdym domu smakuje inaczej, bo trafiają do niego takie rośliny, jakie akurat udało się zebrać czy kupić. Zwykle jest to natka pietruszki, szczypiorek, szczaw, rzeżucha, oraz ogórecznik i trybula. Różne składniki są też bazą sosu. Niektórzy używają tradycyjnej śmietany, inni dodają nieco twarożku, żeby sos był gęstszy
Ugotowane pozamiataneKaiserschmarrn to rodzaj deseru w kuchni austriackiej, słodki gruby naleśnik, omlet porwany na kawałki. W Austrii często serwowany jako słodkie danie główne. Potrawa znajduje się na liście austriackich produktów tradycyjnych. Pieczony jest z dodatkiem rodzynek, a podawany grubo posypany cukrem pudrem. Jest pyszny, a z dodatkiem świeżych owoców po prostu wspaniały. Tym razem z morelami. Przepis koniecznie do wypróbowania
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Święta już tuż, tuż! Najwyższa więc pora, aby na blogu pojawił się przepis na idealne ciasto na pierogi. Przepis ten nie sprawi nikomu problemów. Ciasto jest
PatiGotujeKanelbullar, drożdżowe bułeczki z dużą porcją cynamonu, zwinięte w ślimaczki i tradycyjnie polewane syropem cukrowym. Jak dla nas cukru w nich aż nadto wiec pieczemy je
SzczyptaSmaQMoje nowe odkrycie! Mój hit w kuchni. Hummus z selera! Przepyszny, kremowy i obłędny w smaku. Czego chcieć więcej - powiem tak - u mnie na razie serwowany będzie ten z selera, tradycyjnym się już troszkę przejadłam. Idealny do wszystkiego: wrapów na ciepło czy zimno, kanapek (te z pomidorem są najlepsze), zamiennik masła czy po prostu, ot tak, do schrupania
CookYourselfJedno z najprostszych dań znanych chyba każdemu: jajka w sosie musztardowym. Aby nieco zaostrzyć smak dodałam zamiast tradycyjnej musztardy, musztardę chrzanową. Można jednak użyć tej zwykłej
Codzienna kuchnia niecodziennaDanie jest nieco czasochłonne ale efekt wynagradza włożoną w nie prace z nawiązką. Połączenie tradycyjnego francuskiego quiche z włoskimi dodatkami stanowi kompromis dla tradycji obu krajów
Pyry na GazJak tylko zobaczyłam ją w sklepie, wiedziałam, że musi być moja :) Okrągła, dorodna, świeżutka. W ogródku mam aż nadmiar cukini, ale wszystkie są tradycyjne, podłużne, a
Kuchnia z widokiem na ogródDanie to łączy w sobie składniki znane z różnych kuchni z basenu Morza Śródziemnego. Jest ono proste w samej konwencji, pełne kolorowych warzyw i sycące dzięki makaronowi. Postanowiłem wzbogacić smak zapiekanki poprzez dodanie tradycyjnego bułgarskiego sera szopskiego (Бяло сирене) z mleka koziego, którego Bułgarzy używają nawet na pizzy (pycha!). A część warzyw usmażyłem na szafranowym maśle, dzięki
Food SquareKochani , przekazuję na Wasze ręce przepis lekko zmodyfikowany, z książki "Jaglany detoks" M.Zaremby. Przepis soczysty, niezwykle zdrowy i bardzo aromatyczny. Przygotujcie więcej takich burgerów, fajnie nimi
Z Kuchni Do KuchniProponuję wszystkim lubiącym ciężkie bigosy- bigos w wersji odchudzonej. Gotuję go wtedy kiedy mam ochotę na staropolski bigos-choć temu jest do niego daleko. Nie mogę
Z Kuchni Do KuchniKulicz to rosyjska babka, która obowiązkowo musi się znaleźć w koszyczku do święcenia. Tradycyjne kulicze piecze się z ciasta drożdżowego, bogatego w żółtka, masło, dzięki długiemu
Obiad gotowyJadłonomia to miejsce skąd wykorzystuję wiele przepisów i czerpię bardzo dużo inspiracji. Stamtąd pochodzi również przepis na to niebanalne cudo. Dawno temu odkryłam przepis na
Humanistka w kuchniNajsmaczniejszy biszkopt bezglutenowy upieczony z mieszanki do wypieku ciast Nutri Free. Skład mieszanki jest bardzo przyzwoity, bez dodatkowych polepszaczy . Dokładne informacje o mieszance tutaj . Biszkopt
Kuchnia bezglutenowaZ okazji tych pięknych Świąt Bożego Narodzenia życzę Wam magicznego czasu, spędzonego w gronie najbliższych Wam osób. Dużo miłości i szczęścia. Blasku świec przy
Kuchnia Pani WiosnyKotlet schabowy podany inaczej niż zwykle. Wygląda bardziej efektownie, soczysty przez dodanie ananasa, a całości smaku dopełnia rozpuszczony i zapieczony ser. Nie mówię, że jest lepszy
O kuchni z uczuciemFasolka po bretońsku na stałe weszła już do grona tradycyjnych dań serwowanych na polskich stołach. Nie ma sie w zasadzie czemu dziwić. Danie jest sycące, smaczne
Kulinarna PatilogiaMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Ratatouille to tradycyjne francuskie danie z duszonych bakłażanów, cukinii, papryki, cebuli i pomidorów, przyprawione tymiankiem lub innymi ziołami prowansalskimi. Może …
My Blueberry Corner