Masz problem co przygotować na sobotnie śniadanie , to mam dla ciebie super pomysł , który u mnie w domku sprawdza się super, takie tosty można podawać na 1000 sposobów , z owocami , z dżemem , czy z miodem , ale to już zapraszam do wypróbowania. Składniki ( dla 4 osób ) 8 kromek chleba tostowego Ciasto naleśnikowe ( moja wersja ) 3 jajka 5 łyżek mąki szklanka mleka(...)jednej kromce zanurzamy w naszym cieście naleśnikowym i przekładamy na rozgrzaną patelnie i smażymy po obu stronach na złoty kolor , kiedy mamy przygotowane wszystkie naleśnikowe tosty , podajemy z ulubionymi składnikami , ja osobiście uwielbiam z miodem
Mój Smakpęczek koperku + dodatkowy do posypania bulion warzywny lub mięsno-warzywny (ja użyłam rosołu na kurczaku) 0,5 litra naturalnego jogurtu sól/pieprz wg uznania jajka ugotowane na twardo/domowy ziołowy tost z żytniego chleba Przygotowanie: Wszystkie warzywa dokładnie umyłam i w razie potrzeby obrałam ze skórki. Botwinkę i buraczki pokrojone na mniejsze cząstki, zalałam bulionem i ugotowałam do miękkości. Odcedziłam(...)dokładnie zmiksowałam na gładką masę. Dodałam jogurt i zmiksowałam ponownie. Doprawiłam wg uznania solą i pieprzem, posypałam dodatkową porcją koperku. Podałam z jajkiem ugotowanym na twardo i domowym ziołowym tostem żytnim
Kate's Kitchenzielone oliwki, kawałki żółtego sera; - tuńczyk, jajka, cebula, fasolka szparagowa, kukurydza, pomidory, ogórki kiszone lub świeże zielone, mogą być gruntowe. Bagietka, pełnoziarnista kromka chleba, chrupiące złociste gorące tosty, wszystko to muśnięte wysokoprocentowym masłem najlepiej sprawdzają się do mojej smacznej sałatki z tuńczyka! Składniki: 2 opakowania tuńczyka w sosie własnym - po odsączeniu 2x 120 g 2 średnie pomidory(...)misce z pokrojonymi w drobną kostkę: cebulą, pomidorami, ogórkami, suszonymi pomidorami, serkiem typu włoskiego oraz jajkami. Dodaję kukurydzę, doprawiam solą, pieprzem oraz majonezem. Gotowe! Podaję z bagietką, pełnoziarnistym pieczywem, tostami. Smacznego
Zasmakuj Kuchnidanie kuchni tunezyjskiej i s\u0105 to po prostu jajka na pomidorach. Bardzo proste i szybkie danie, kt\u00f3re syci i zaskakuje smakiem. Idealne na \u015bniadanie z dodatkiem tost\u00f3w. Poni\u017cej wersja po mojemu ;)","image":"http:\/\/tc.dmkproject.pl\/mostekwkuchni.pl\/wp-content\/uploads\/2017\/07\/shakshuka.jpg","recipeIngredient":["p\u00f3\u0142 czerwonej papryki\r","2 pomidory (zblanszowane)\r","100g szynki lub kie\u0142basy(...)Gotowe "]} Shakshuka to danie kuchni tunezyjskiej i są to po prostu jajka na pomidorach. Bardzo proste i szybkie danie, które syci i zaskakuje smakiem. Idealne na śniadanie z dodatkiem tostów. Poniżej wersja po mojemu Shakshuka paprykowo-pomidorowa z mozzarellą i szynką Czas całkowity 30 minut/y Wielkość porcji 2 osoby Składniki pół czerwonej papryki 2 pomidory (zblanszowane) 100g szynki lub kiełbasy
Mostek w kuchniwpisie, gdzie pokazałam Wam kilka pysznych kanapek . Z porządnym śniadaniem każdy dzień jest łatwiejszy. Dzisiaj propozycja śniadania na słodko, w sam raz dla łasuchów takich jak ja. Tost francuski, czyli kawałek tostowego chleba lub słodkiej chałki, namoczony w jajku z mlekiem lub śmietanką i obsmażony na maśle. Rozpusta, prawda? 😊 Może nie jest to idealne śniadanie w środku tygodnia, kiedy(...)cukru pudru Jajko roztrzepać z mlekiem lub śmietanką. Kawałki chleba lub chałki zanurzyć na chwile, następnie obrócić, żeby dobrze się namoczyły. Na patelni, na średnim ogniu rozgrzać masło. Smażyć tosty z obu stron, po około 2-3 minuty z każdej. Powinny się lekko zarumienić. Podawać obsypane lekko cukrem pudrem i z dodatkiem owoców. Lubicie śniadania na słodko? 😊 Wpis dodaję
Codzienna kuchnia niecodziennaWitam. Ponieważ bardzo nie lubię marnować żywności, postanowiłam z nieco już "starej" bagietki zrobić tosty. Wyszło pysznie a takie tosty są super dodatkiem do zup. Składniki: 1 bagietka (2-3 dniowa) 50 g masła w temperaturze pokojowej po 1/4 łyżeczki soli, czosnku suszonego i pieprzu Przygotowanie: Bagietkę kroimy w grube plastry. Masło rozdrabniamy widelcem. Do masła dodajemy sól, pieprz
słodkie i nie tylko historie kulinarneProsta , nieskomplikowana sałatka z kawałkiem razowego tosta!. 4 kromki razowego chleba tostowego serek twarożkowy o smaku czosnku 4 plasterki sera salami sałata orzechy włoskie olej z bazylii ********************************** Tosty posmarować twarożkiem,włożyć na patelnię , na każdy tost położyć plasterek sera,przykryć pokrywką i czekać ,aż na małym ogniu ser się rozpuści.Sałatę umyć , osuszyć , porwać na kawałki.Rozłożyć sałatę na talerze
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkituńczykiem” z buraka (warzywa marynowane w glonach nori, sosie sojowym, wędzonej papryce i oleju lnianym). Przepis na surowy ryż tutaj , a na sushi już niebawem na blogu. Deser: tosty francuskie z kremem z orzechów nerkowca z pastą miso i karmelizowanym rabarbarem. Przepis na tosty można znaleźć tu . Zapowiedź warsztatów tak wszystkich nakręciła, że wolne miejsca skończyły się po pół
Food Squarezaopatrzcie się w niezbędne produkty i zróbcie je sobie chociażby na weekend. Czas wolny od pracy, to idealny moment na wspólne biesiadowanie i smaczne rozpoczęcie dnia. Składniki na tosty: 6 kromek chleba tostowego ( mogą być czerstwe) 2 jajka 4 łyżki mleka szczypta gałki muszkatołowej szczypta curry w proszku sól i pieprz do smaku olej do smażenia Salsa pomidorowa: 2 średnie(...)dodać olej i przyprawy. Wszysko ze sobą połączyć. Na środek każdego tosta nakładać łyżką salsę, na nia ułożyć pokruszona fetę, oliwki i listki bazylii. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu. Tosty sa wtedy chrupiące i rozpływają się w ustach. Smacznego życzę
Gosia gotujeprzekąsek, które towarzyszą rozkoszowaniu się winem w gronie przyjaciół. Wśród nich na szczególną uwagę zasługują tradycyjne krokiety z bacalhau (dorsza), w których pod chrupiącą skórką skrywa się kremowe wnętrze, tosty z tuńczykiem i kremem z awokado, sezamem, rzodkiewką i olejem z chili — dla mnie totalna eksplozja smaków oraz fenomenalna meksykańska ośmiornica aguachile z awokado, piklami z szalotki, ogórkiem i olejem(...)João de Sousa. Jeśli do upragnionego urlopu Wam jeszcze daleko lub zmęczeni jesteście zimną wiosną, musicie Taszkę koniecznie odwiedzić! To prawdziwa Portugalia w sercu miasta! * Wnętrze Taszki. Wnętrze Taszki. Tost z tuńczyka z krem z awokado, sezamem, rzodkiewką i olejem z chili. Carpaccio z kaczki. Szaszłyki ze schabu w słodkim sosie, pikle. Krokiety z bacalhau (dorsza). Ośmiornica aguachile z awokado
Food Squaremarynowana fasolka to naprawdę wszechstronny dodatek! Można ją wykorzystać jako główny składnik śniadania, lunchu, zjeść na obiad , kolację – albo jako sałatkę do ryby lub jasnego mięsa. Mnie wystarczył tost z chleba na zakwasie i jajko w koszulce – to naprawdę genialny smak! Fasolkę wyrzucamy z puszki na sito, dokładnie płuczemy pod chłodną bieżącą wodą, osączamy i przekładamy do miski. Wsypujemy posiekaną(...)warto ją zamieszać – fasolka wchłonie prawie cały sos. Można ją podać jako sałatkę, przystawkę, albo samodzielne danie na lunch, obiad czy kolację. W tym wydaniu świetnie sprawdzi się na tostach z chleba na zakwasie posmarowanego olejem lnianym, podana z jajkiem w koszulce* posypanym szczypiorkiem i grubo mielonym pieprzem. *Idealny i idiotoodporny przepis Yotama Otolenghi’ego na jajko w koszulce które
Karo in the Kitchenjajka nie podgrzewały się zbyt mocno. Krok 3 Na koniec dodajemy do jajecznicy śmietanę, sól morską oraz pieprz. Posypujemy posiekanym, świeżym szczypiorkiem lub kiełkami Do jajecznicy możemy przygotować tosty z chleba wiejskiego. Tosty kładziemy na płaskich talerzach, a na wierzch każdego nakładamy jajecznicę. Obok układamy plasterki pomidora lub pomidorki koktajlowe. Podajemy natychmiast po przygotowaniu. Smacznego
Moja Książka Kucharskawróciłam do domu, tylko spędzam ten uroczy, walentynkowy weekend w Łodzi z moimi koleżankami, dlatego nie rozpisuje się zanadto, tylko wracam do moich towarzyszek. PS Polecam poniższe tosty, mega <3 Tosty francuskie z chałki w kokosowej panierce Składniki (1 porcja) 2 grube kromki chałki, najlepiej obeschnięte jajko 4 łyżki mleczka kokosowego ziarenka z 1/2 laski wanilii (można pominąć
Słodkie inspiracjerozkoszując się winem przy kolacji . Mięso jest soczyste i kruche. Mogłabym go jeść więcej i więcej.... a to niestety nie wskazane:) Składniki: 3 piersi z kurczaka 2 tosty z ciemnego pieczywa 1/2 cytryny natka pietruszki 2 puszki pomidorów 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego sól, pieprz cukier 2 łyżki oliwy z oliwek marynata 4 łyżki musztardy delikatesowej 2 ząbki czosnku(...)każdej strony. Krótko przesmażamy z każdej strony na złoty kolor. Marnujemy mięso. Pomidory z puszki doprawiamy solą, pieprzem i odrobiną cukru. Wylewamy na dno naczynia żaroodpornego. Wykładamy mięso. Tosty kruszymy. Natkę drobno siekamy. Łączymy z chlebem. Dodajemy sok wyciśnięty z cytryny. Doprawiamy solą i pieprzem. Chlebową pierzynką przykrywamy mięso. Pieczemy w 180 stopniach C. przez ok. 45 minut. Ilość
Pobite gary Barbaryskładniki bowiem łączymy razem i podajemy na grzankach. Jeśli więc szykuje się u Was „spotkanie przy piwku”, zachęcam by w jego towarzystwie podać też te tosty. Smak pieczarek zależy od tego jakiego rodzaju piwa użyjemy, dlatego radzę by wykorzystać to sprawdzone i lubiane. U nas był to ciemny koźlak;) Takie grzaneczki/tosty robiłam już kilka razy i świetnie się(...)spisują. Posypane parmezanem są na prawdę wyśmienitą przekąską. Na około 10-12 tostów weka/bułka kanapkowa/bułka paryska/bułka wrocławska;) ewentualnie bagietka ok. 400 g pieczarek 1 cebula 1 ząbek czosnku 75 ml piwa parmezan (ilość wg uznania) sól, pieprz Cebulę kroimy w piórka. Pieczarki kroimy na mniejsze części (plasterki, półplasterki lub ćwiarki jeśli mamy małe pieczarki). Na patelni podsmażamy
Smaki Na Talerzu