Tosty bardzo lubię na różne sposoby , najczęściej jakie są robione to z białego pieczywa , a ja zapraszam do wypróbowania tostów z razowca , smakują bardzo fajnie . Składniki ( na 1 osobę ) 4 kromki chleba razowego 4 plasterki wędliny drobiowej 4 plasterki sera cheddara pomidor 4 łyżeczki humus Wykonanie Na wstępie smarujemy wszystkie kromki
Mój SmakBardzo smaczna propozycja śniadania lub kolacji. Wędzona ryba świetnie komponuje się z jajkiem i dodatkiem chrzanu. Do tego krążek cebuli dodaje lekkiej pikanterii i aromatu. Dopełnieniem są domowe tosty przyrumienione na klarowanym maśle, dzięki czemu mają delikatny posmak ciepłego masła. Do tego są bardzo chrupiące. Z racji tego, że karmazyna nie wszędzie możecie łatwo dostać możecie zastąpić go inną ulubioną(...)kroimy w okrągłe talarki; na patelni rozgrzewamy masło, przyrumieniamy z obu stron na chrupko białe pieczywo, ma mieć lekko złoto - brązowy kolor, ale nie być przypalone; na talerzu układamy tosty, a na nich kolejno: plastry jajek, po płaskiej łyżeczce chrzanu, którą rozsmarowujemy na jakach, układamy na to krążki cebuli, wędzoną rybę i dekorujemy natką pietruszki. Na końcu przyprawiamy świeżo
Zasmakuj KuchniTosty nie muszą kojarzyć się z białym chlebem i mnóstwem kalorii. Można przygotować je z mąki pełnoziarnistej, wypełnić świeżymi owocami i cieszyć się prawdziwie wakacyjnym śniadaniem. Nie masz tostera? Nie szkodzi! Wylej połowę ciasta na rozgrzaną patelnię, posyp malinami i przykryj pozostałą częścią masy. Piecz 4 minuty z każdej strony i ciesz się pysznym posiłkiem :) Składniki: 2 łyżki mąki żytniej(...)jajko 2 łyżki jogurtu naturalnego kilka malin dowolne dodatki do podania Rozgrzewamy opiekacz do tostów lub patelnię. Jajko mieszamy z jogurtem, dodajemy mąkę i łączymy. Powierzchnię, na której będziemy piec smarujemy olejem kokosowym. Wylewamy połowę masy, układamy maliny na środku i przylewamy pozostałym ciastem. Pieczemy pod przykryciem 4-6 minut w zależności od mocy urządzenia. Jeśli używamy patelni, pieczemy
Chocolate Muffin BlogPrzepyszne tosty na letnie śniadanie. U mnie tym razem z dużą ilością warzyw, więc szybko najemy się takim tostem. Wspominając po raz kolejny mój urlop w Gdyni u mamy. Składniki : * ulubiona bułka np grahamka * 2 jajka * sól, pieprz, oregano, czerwona mielona papryka * łyżka masła * ulubione warzywa * 2 plasterki sera mozzarella * szczypiorek Przygotowanie : Jajka wymieszać z przyprawami, obtoczyć połówki bułki
Magiczne Życie MartyZachęcam do przygotowania domowego chleba idealnego na tosty .Pewnie myślicie ,że upieczenie takiego chlebka jest trudne i pracochłonne, więc mówię wam nieeeeeeeeeeeee i zachęcam bo to sama przyjemność i nie ma nic trudnego w przygotowaniu.Wyrabiacie ciasto i zostawiacie do wyrośnięcia,a potem tylko wystarczy upiec. Wbrew pozorom myślę, że każdy(...)naczyniu z wodą na dno piekarnika) i pieczemy 25 minut w 200 stopniach.Po upieczeniu wyjmujemy na kratkę chlebek apotem kroimy. Widać , że jest delikatny i mięciutki idealny na tosty
Różowa kuchniaTakie proste acz wykwintne danie śniadaniowe wymyśliłam i bardzo nam smakowało. Na dno tost, potem ulubione warzywa i na koniec jajo, do piekarnika i w kilka minut danie gotowe a zapewni nam energię na długo, polecam gorąco. Jaja zapiekane na tostach w kokilkach. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieOpis: Tost francuski, nie tylko na śniadanie. Jednak jest kolejną świetną opcją na pożywne śniadanie, czyli na najważniejszy posiłek w ciągu dnia. Tosty są chrupiące z zewnątrz, a jednak mięciutkie w środku. Składniki: 4 kromki grubo pokrojonego chleba 2 jajka 100 ml mleka 1 łyżka cukru waniliowego 50 g cukru 2 łyżki masła do smażenia Sposób przygotowania: Do miseczki rozbij
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneskuteczniej zmierzyć się z wyzwaniami, które przyniesie dzień. – dodaje D. Ratajczak ( Kaminiarz ). Oto, jak przyrządzić pyszne sycące śniadanie w 10 minut z boczkiem w roli głównej. POMYSŁ NR 1: Tosty z awokado, sadzonym jajkiem, roszponką i bekonem Składniki : 2 kromki ciemnego pieczywa Plastry boczku parzonego lub gotowego smażonego Pół dojrzałego awokado 2 łyżeczki świeżo wyciśniętego soku z cytryny jajko kilka(...)gładką masę. Dodać sól i pieprz do smaku. Na rozgrzaną patelnię położyć boczek i smażyć na chrupko. Odsączyć na papierowej chusteczce. Na tej samej patelni podsmażyć jajko „sadzone” Na tost nałożyć pastę z awokado, plasterek ciepłego, pachnącego boczku, jajko sadzone i listki roszponki. Przykryć drugą kromką. Podawać od razu. POMYSŁ NR 2: Muffinki z bekonem Składniki : 1 jajko
Tradycyjna Kuchniapost! Jak świętować, to przy grillu: szaszłyki warzywne , (własnego pomysłu) sos czosnkowy (zmiksuj: 1 opakowanie fety, 1 opakowanie jogurtu naturalnego, kilka liści świeżej bazylii, 2-3 ząbki czosnku) i tosty pomysłu moich rodziców. Aby przygotować tosty, posmaruj kromki chleba pastą przyrządzoną ze startego sera żółtego, czosnku i masła i podpiecz na grillu - bardzo aromatyczne, szybkie i pyszne. The Seinfeld movie
Qlinarnie i Qlinarniecałą mniejszą i formuję kluski. Wrzucam na wrzątek, gotuję około 4 minut od momentu wypłynięcia. Podaję ze śmietaną i cukrem trzcinowym, można oprószyć cynamonem. lubicie francuskie tosty? zapraszam po przepis:) KLIK albo, chrupiące tosty z ricottą? KLIK SMACZNEGO
Takie tam pichcenieLekka i słodka propozycja na śniadanie :) Zapiekane tosty francuskie na słodko. Mniam <3 Zapraszam do przygotowań! Składniki: masło do wysmarowania formy 6 kromek pieczywa tostowego, przekrojonych na pół 1 jajko 150 ml mleka szczypta soli 1 czubata łyżka cukru 1/2 łyżeczki cynamonu garść bakalii Dodatkowo: miód do podania dżem truskawkowy do podania CZAS PRZYGOTOWANIA: 40 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY(...)Przygotowanie: Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni Celsjusza. Naczynie do zapiekania dokładnie nacieramy masłem. W misce mieszamy jajko, mleko, szczyptę soli, cynamon i cukier. Tosty maczamy kolejno w jajecznej mieszance i układamy w naczyniu do zapiekania. Polewamy pozostałą masą, posypujemy bakaliami. Zapiekamy 20-25 minut. Podajemy na ciepło z miodem i dżemem. Smacznego
My Culinary Artporcję smażonej zieleniny i posyp pokruszoną fetą. Bruschetta z grillowanymi szparagami Wśród wiosennych propozycji nie mogło zabraknąć kanapeczki ze szparagami. Punktem wyjścia był mój przepis z zeszłego roku na tost z grillowanymi szparagami, parmezanem i jajkiem w koszulce . Postanowiłam je jednak nieco "odchudzić" i zamiast jajka dodałam grillowane pomidorki koktajlowe - patent Jamiego z powyższego przepisu. Takie grillowany pomidorek rozsmarowany(...)toście - miodzio! Oczywiście, jeśli tylko macie ochotę, podajcie bruschetty z dodatkiem jajka w koszulce lub jajka sadzonego. Przygotowanie: Na patelni grillowej opiecz kromki bagietki oraz pomidorki koktajlowe (1 pomidorek na kromkę). Ze szparagów odłam zdrewniałe końcówki, pokrój je na 3-4 cm. kawałki i opcjonalnie wzdłuż na pół. Zdejmij z patelni pieczywo i pomidorki i ułóż szparagi. Posyp
Chilli Czosnek i Oliwazrobić na szybkie śniadanko? Polecam tosty! Mówią, że to francuskie, a więc niech tak będzie. Szybkie, chrupiące i smaczne. Do ich przygotowania potrzeba tak niewiele, a składniki z pewnością znajdują się w prawie każdej lodówce i chlebaku :) Zazwyczaj przygotowuję je z pieczywa, które pozostało z wcześniejszych dni, a tym razem przygotowałam je z pszennych bułek. Z czym podawać? To zostawiam(...)już Waszej inwencji i smaczkom :) Tosty francuskie SKŁADNIKI : 1 duża pszenna bułka pokrojona na 4 kromki bądź 4 duże kromki pszenne 2 duże jajka 3-4 łyżki mleka 3 łyżki masła sól, pieprz, papryka słodka i ostra - do smaku PRZYGOTOWANIE : Bułkę kroimy na kromki. Do miseczki wbijamy jajka, dodajemy mleko, doprawiamy do smaku solą pieprzem i paprykami
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiwyłącznie świeżo upieczony drób, wiedziałam, że nikt już nie zje tego, co zostało. Wymyśliłam więc sałatkę. Wystarczyło połączenie kilku składników i pyszna przystawka była gotowa. Podałam ją na chrupiących tostach. Było pysznie. Składniki: • ½ średniej wielkości upieczonego kurczaka • 1 cebula • 3 ogórki kiszone • 3 średnie ziemniaki • sól, pieprz, majonez Sposób przygotowania: 1. Zimne mięso upieczonego kurczaka pokroić w kostkę. 2. Cebulę(...)ugotować w lekko osolonej wodzie. Ostudzić i pokroić w kostkę. 4. Wszystkie składniki delikatnie wymieszać. Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać z niewielką ilością majonezu. 5. Podawać sałatkę z chrupiącymi tostami. Smacznego
W mojej kuchniTrudno o prostszy przepis niż francuskie tosty. Przerobienie ich na muffinkową modłę ciut komplikuje sprawę, ale ma tę zaletę, że możemy podać większą ilość w jednym czasie. No i forma wydaje się atrakcyjniejsza, chociaż to oczywiście rzecz gustu. Tosty francuskie to sposób na szybkie i pyszne śniadanie, a jednocześnie pomysł na wykorzystanie pieczywa, które niekoniecznie przynieśliśmy przed chwilą z piekarni
zadanie-gotowanie