jogurt naturalny, doprawić do smaku solą i pieprzem. Wymieszać. Na koniec obficie posypać szczypiorkiem. Smacznego! :) Może zaciekawią Cię również inne przepisy na sałatki z makaronem : Sałatka z tortellini, ananasem i porem Sałatka z pieczarkami marynowanymi, kurczakiem i fasolą Sałatka z makaronem mini kolanka i kurczakiem gyros The post Sałatka z makaronem w kształcie ryżu appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeSZCZEGÓLNIE FAJNA TERAZ W SEZONIE JAK MAMY PYSZNE ZIELONE OGÓRKI IDEALNA NA PRZYJĘCIE JAK I NA CO DZIEŃ SKŁADNIKI: OGÓREK ZIELONY DŁUGI 25 DAG SZYNKI KONSERWOWEJ PIEROŻKI TORTELINI NAJLEPIEJ Z PIECZARKAMI LUB SEREM 4-5 ŁYŻEK MAJONEZU 2 ŁYŻKI ŚMIETANY 18% ZĄBEK CZOSNKU SÓL ,PIEPRZ (można dodać drobno posiekany koperek jak ktoś lubi-bardzo fajnie się komponuje z tą sałatką
Swojskie jedzonkoWłaśnie wróciłam z wakacji z Włoch. Mam wiele pięknych wspomnień i mnóstwo nowych przepisów. Uwielbiam kuchnię włoską – pizzę, ravioli, spaghetti, tortellini, tiramisu… Kilka przepisów jest już na stronie, inne zapewne niedługo się pojawią Kiedy podróżuję, zawsze staram się próbować miejscowych potraw. Często przywożę regionalne produkty ze sobą do domu, aby dłużej cieszyć się niepowtarzalnym klimatem krajów, które odwiedzam
BullioSkładniki: 250g tortellini ( u mnie ricotta ze szpinakiem) - ugotowane według instrukcji na opakowaniu, odcedzić i ostudzić, 110g wędliny - pokrojona w kostkę, ok.100g startego na dużych oczkach sera żółtego, puszka groszku, puszka kukurydzy, 1 czerwona cebula (może być zwykła) - pokrojona w kostkę, 2 czerwone papryki - pokrojone w kostkę, sól, pieprz, majonez (ilość w zależności od własnego smaku). Przygotowanie: Wszystkie składniki razem
W kuchni u MonikiNadziewane sałatką muszle makaronowe Kliknij tu po przepis. 3. Bułki "ślimaki" Kliknij tu po przepis. 4. Jajka faszerowane Kliknij tu po przepis. 5. Sałatka z tortellini Kliknij tu po przepis. 6. A la "Buritto" Kliknij tu po przepis. 7. Szparagi w cieście francuskim Kliknij tu po przepis. 8. Ryżowa sałatka z kurczakiem i ananasem
W kuchni u MonikiSałatka na wzór gyrosa, ale z dodatkiem pierożków i sosu czosnkowego. Składniki: 1 opakowanie pierożków tortellini z szynką 2 piersi z kurczaka puszka kukurydzy pół główki sałaty lodowej 3 pomidory pół ogórka szklarniowego długiego słoik papryki konserwowej (ok 500g) ziarna słonecznika sos czosnkowy (3 łyżki śmietany, 3 łyżki majonezu, 3 łyżki jogurtu naturalnego, 5 ząbków czosnku, przyprawa tzatziki, sól, pieprz
Kuchnia w czekoladzieSkładniki: 25 dag pierożków tortellini z ricottą i szpinakiem, 4 pomidory, 1 ogórek wężowy, 1 czerwona papryka, pół główki sałaty lodowej, 10 dag czarnych oliwek, pół puszki kukurydzy, 125 g gorgonzol, natka pietruszki; Sos: 5 łyżek majonezu, 5 łyżek śmietany, 2 łyżki octu winnego, 3 łyżki musztardy sarepskiej, sól, pieprz. Sposób przygotowania: Pierożki gotujemy według przepisu na opakowaniu. Sałatę rwiemy
Pobite gary BarbarySkładniki: * 400 g pierożków tortellini * 1 czerwona papryka * 1 zielona papryka * 1 żółta papryka * 1 młoda cukinia * 1 duża czerwona cebula * słoik suszonych pomidorów * oliwa do smażenia sos: * 5 łyżek zalewy z pomidorów * płaska łyżka oregano * płaska łyżka ziół prowansalskich * 2 ząbki czosnku * sól, pieprz Sposób przygotowania : Pierożki gotujemy w osolonym wrzątku według przepisu na opakowaniu. Odcedzamy. Paprykę kroimy
Pobite gary Barbarywykorzystanie przewidywał pierwotny plan obiadowy, wersja powstała w pełni spontanicznie. Ekologicznie, zieleniasto,Taureńsko i smaczyście jak u Czerwonego Kogucika - Związku Farmerów Południowego Tyrolu . Pierogi, ravioli, tortelini -jedna kluchawka! Składniki na ciasto: 1/2 kg mąki orkiszowej, suszona mięta, 1 jajko, ciepła woda. Farsz: szklanka ugotowanej cieciorki, szklanka ugotowanej czerwonej soczewicy, 1 ugotowany ziemniak, 1 podsmażona, pokrojona w kostkę cebula
Karczma Honoriettymyślą, że przecież „i tak nam nic nie wyrośnie” ;) W tym roku, jak i w poprzednim będę miała dla Was mnóstwo, fantastycznych dyniowych przepisów na m.in. Tortellini, Ciasto dyniowe z kremem, Pierogi, Zupy i wiele wiele innych … Ale narazie nie o przepisach mowa ;) Pogadajmy sobie właśnie o dyni ach … Taka uśmiechnięta dynia chyba wszystkim kojarzy się
Ostra na SłodkoGroszek wymieszać delikatnie z twarożkiem. Listki mięty oderwać od łodyżek, posiekać. Dodać razem ze świeżo startą gałką muszkatołową i parmezanem. Wszystko razem połączyć delikatnie. Tak powstałym farszem nadziewać ravioli, tortellini, najzwyklejsze pierożki i co nam jeszcze przyjdzie do głowy :) Gotowe pierożki gotować w lekko osolonej wodzie do miękkości. Podawać posypane startym parmezanem i posypane świeżą posiekaną miętą. Smacznego :) Ten dzień
Codzienna kuchnia niecodziennawartości odżywczych. Przede wszystkim jest skarbnicą białka łatwo przyswajalnego a także podobno jest afrodyzjakiem. Pierożki których użyłam do nabycia w Lidlu podczas włoskich tygodni ale równie dobrze można użyć tortellini. Polecam serdecznie pyszną sałatkę. Sałatka paprykowa z ciecierzycą. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieOlgi i moje odpowiedzi: Zupa, drugie danie czy deser? Deser, absolutnie. Muffiny czy kapkejki? Kiedyś muffiny, coraz bardziej kapkejki. Widelec czy łyżka? Łyżka. Śniadanie czy kolacja? Kolacja. Pierogi czy tortellini? Pierogi. Wypieki wielkanocne czy bożonarodzeniowe? Bożonarodzeniowe zimą i wielkanocne wiosną. Piekarnik czy patelnia? Piekarnik. Kawa czy herbata? Herbata na co dzień i kawa od święta. Czekolada mleczna czy biała
Pożeraczka, czyli raz adobrzedrugim krążkiem, zlepiamy brzegi dookoła dociskając np. kubkiem (czymś o grubszych ściankach) lub palcami, jak pierogi. Ja niestety nie dałam rady tak lepić i wypróbowałam sposób jak na tortellini (zdjęcie), który okazał się skuteczniejszy niż tradycyjne lepienie pierogów. Zagotowujemy duży gar lekko osolonej wody. Na wrzącą wrzucamy pierożki, gotujemy na lekkim ogniu, aż wypłyną, jeszcze 2 minuty
Kuchnia Prezydentowejtrochę nie leży w polskich pierogach, choć na pewno ma swoich amatorów. Ja jednak wolę na tradycyjne pierogi swoje ciasto. ;) Za to na pewno gdy będę robić tortellini skorzystam z ciasta maślankowego, myślę, że do szpinakowych szczególnie się nadaje, gdyż ma bardzo neutralny smak. Przepis zgłaszony do Domowej Pierogarni Neoflamu. Składniki na ciasto: 500 g mąki (+ do podsypywania
Kuchnia Prezydentowej