tort - 16034 przepisów (strona:83/1069)

Tort w trzech smakach 58

Taki tort w trzech smakach – kokos, czekolada i żelka mango. Każdy z kremów nie za słodki, delikatny, a wszystkie razem doskonale się komponują. Uwaga: szklanka 200 ml Składniki na biszkopt (średnica 16 cm): 6 jajek 2/3 szklanki cukru 1 ¼ szklanki mąki tortowej 2 ½ łyżki mąki ziemniaczanej Białka ubijam na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodaję stopniowo cukier. Zmniejszam obroty(...)żelkę mango: 75 g mascarpone 130 ml śmietanki 30% 1 łyżeczka cukru pudru Śmietankę ubijam, dodaję cukier puder i mascarpone i miksuję do połączenia się składników. Teraz mogę złożyć tort. Pierwszy blat kładę na paterze (lub talerzu) i nasączam, wykładam krem czekoladowy, a na krem kolejny blat biszkoptu, który delikatnie nasączam. Następnie wykładam krem kokosowy i przykrywam go kolejnym blatem

Słodki sentyment
Tort z kremem o smaku cappuccino i dżemem brzoskwiniowym 77

Pyszny tort na wiele okazji. Na urodziny, różne rocznice, bez okazji czy na święta. Ja swój upiekłam na rocznicę ślubu. Już dwudziestą drugą. Do upieczenia biszkoptu użyłam czarnego kakao. Zrobiłam krem o smaku cappuccino i użyłam dżemu brzoskwiniowego. Wszystko smakowo ze sobą współgrało. Nasączone biszkopty były bardzo mięciutkie, nie były suche. Udekorowany delikatnie słodyczami. Uważam, że wyszedł mi całkiem ładnie(...)nasączenie: 2 kopiaste łyżki kawy cappuccino o smaku waniliowym kilka łyżek gorącej wody   Dodatkowo: słoiczek dżemu brzoskwiniowego  dowolne słodycze i ciasteczka do dekoracji     Wykonanie pysznego tortu:   1. Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek. Następnie białka ubijamy na sztywną pianę, wsypujemy stopniowo oba cukry i ubijamy do dokładnego rozpuszczenia się cukrów, dodajemy żółtka i chwilę ubijamy. Obie

Izabelawkuchni
Tort z żelką mango 63

Tort z żelką mango, kremem czekoladowym i kakaowym biszkoptem. To pełen skład tej pychotki. Nie za słodko, smacznie i „kwiatkowo” Uwaga: szklanka 200 ml Składniki na biszkopt kakaowy (tortownica 20 cm): 6 jajek 2/3 szklanki cukru 1 szklanka mąki tortowej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 czubata łyżka kakao Białka ubijam na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodaję stopniowo cukier. Zmniejszam(...)żelatyny 2 łyżki pulpy mango, mieszam i wlewam całość do pozostałej pulpy. Dokładnie mieszam i wylewam na talerz o średnicy około 16 cm (musi być mniejsza nić średnica tortu). Odstawiam do zastygnięcia do lodówki). Krem pod żelkę mango: 125 g mascarpone 140 śmietanki 30% 1 łyżeczka cukru pudru Śmietankę ubijam, dodaję cukier puder i mascarpone i miksuję do połączenia się

Słodki sentyment
Tort z balonami 64

Tort z balonami o smaku czekoladowo-malinowym. Lekki, nie za słodki, ze świeżymi owocami. Uwaga: szklanka 200 ml Składniki na biszkopt (tortownica 22 cm): 5 jajek ½ szklanki cukru 1 szklanki mąki tortowej ½ szklanki mąki ziemniaczanej Białka ubijam na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodaję stopniowo cukier i ubijam jak na bezę. Zmniejszam obroty o połowę i dodaję po jednym żółtku(...)łyżka cukru pudru 1 łyżeczka cukru waniliowego 250 g malin Zimną śmietankę ubijam, dodaję mascarpone, cukier puder, cukier waniliowy i delikatnie miksuję na niskich obrotach. Teraz mogę złożyć tort. Pierwszy blat kładę na paterze (lub talerzu) i nasączam, wykładam mus czekoladowy. Na mus kładę drugi blat biszkoptu, który nasączam. Następnie wykładam krem śmietankowy i na krem maliny, które delikatnie wciskam

Słodki sentyment
Tort owocowy z kremem oreo 114

Chwilę na ten tort czekaliście, ale uwierzcie mi że warto było ;) Nocą w końcu usiadłam i spisałam z zeszytu składniki, teraz zamiast gotować obiad i sprzątać, usiadłam by po kolei opisać Wam proces przygotowania. Mam nadzieję, że o niczym nie zapomniałam, bo nieraz choć sama sprawdzam przed publikacją- okazuje się że w opisie przygotowania brakuje informacji co zrobić(...)studzimy. Śmietankę lekko ubijamy, do spienionej dodajemy partiami zimny mus z rabarbaru i ubijamy na gęstszy krem (nie będzie on jednak twardy, stabilny, tylko bardziej lejący- zastygnie dopiero w torcie). Wrzucamy drobno pokrojone truskawki. Tynk: Mleko z cukrem stawiamy na małym ogniu i podgrzewamy do rozpuszczenia. Studzimy. Masło ucieramy do uzyskania białego odcienia, dodajemy stopniowo mleko z cukrem, odrobinę barwnika

Kuchnia w czekoladzie
KREM Z CZARNEJ PORZECZKI 81

Krem z czarnej porzeczki do tortu to połączenie puree z porzeczki z serkiem mascarpone. W smaku krem jest bardzo pyszny i polubią go ci, którzy preferują lekko kwaśne kremy w torcie. Krem porzeczkowy robiłam z dodatkiem żelatyny i mąki ziemniaczanej. Wg mnie lepszy jest ten na mące ziemniaczanej, ale ma on też swoje wady. Do tortu polecam zrobić

Słodki Pomysł
Torcik musowy z owocami 59

owocami Torcik jaki przygotowałam na urodziny mojego męża. Torcik przepyszny, leciutki, wbrew pozorom ekspresowy w wykonaniu, zachwycił gości i domowników. Biszkopt warto upiec dzień wcześniej żeby dobrze wystygł. Tort musi się przegryźć i stężeć, więc warto przygotować go dzień wcześniej. Można do niego użyć dowolnych owoców, u mnie mrożone maliny i truskawki. Składniki na tortownicę 23 cm z wysokim rantem(...)grubszy, ułożyć 250 g owoców, wyłożyć mus z gorzkiej czekolady, wyrównać. Na to ułożyć drugi blat, też gruszy, ułożyć resztę owoców, wyłożyć mus z białej czekolady, wyrównać. Na wierzch tortu pokruszyć 3 blat. Tort wstawić do lodówki, na 5-6 godzin, najlepiej na całą noc, w dniu podania przed imprezą, nożem zamoczonym w gorącej wodzie, oddzielić boki tortu od formy

moj przepis na
Torcik musowy z owocami 72

owocami Torcik jaki przygotowałam na urodziny mojego męża. Torcik przepyszny, leciutki, wbrew pozorom ekspresowy w wykonaniu, zachwycił gości i domowników. Biszkopt warto upiec dzień wcześniej żeby dobrze wystygł. Tort musi się przegryźć i stężeć, więc warto przygotować go dzień wcześniej. Można do niego użyć dowolnych owoców, u mnie mrożone maliny i truskawki. Składniki na tortownicę 23 cm z wysokim rantem(...)grubszy, ułożyć 250 g owoców, wyłożyć mus z gorzkiej czekolady, wyrównać. Na to ułożyć drugi blat, też gruszy, ułożyć resztę owoców, wyłożyć mus z białej czekolady, wyrównać. Na wierzch tortu pokruszyć 3 blat. Tort wstawić do lodówki, na 5-6 godzin, najlepiej na całą noc, w dniu podania przed imprezą, nożem zamoczonym w gorącej wodzie, oddzielić boki tortu od formy

moj przepis na
Tort malinowy na Rocznicę Ślubu 96

Tort upiekłam na 40 Rocznicę Ślubu moich Rodziców. Wybrałam tradycyjne masy maślano-budyniowe gdyż wiem, że właśnie takie najbardziej im smakują. Te masy doskonale też zniosły lipcowe upały bo właśnie wtedy odbywała się uroczystość ;) Tort udekorowałam żywymi różami, dzięki czemu pięknie się prezentował. Powiem nieskromnie, że pytano nas, w której cukierni zamówiony był tort bo wszystkim bardzo się podobał(...)budyniowa: Budyń ugotować wg przepisu na opakowaniu. Ostudzić. Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem, dodając po łyżce zimny budyń. Krążki biszkopta posmarować konfiturą. Przełożyć różową masą, zaciskając obręczą do tortów aby masa nie wypłynęła. Wstawić do lodówki na ok 2 godziny aby masa zastygła. Delikatnie zdjąć obręcz i cały tort posmarować jasną masą budyniową. Część masy przełożyć do rękawa cukierniczego

Smakołyki Asi
Wegański tort o smaku ciasteczek 82

Dziś obchodzę 40 urodziny i co jak co, ale najlepsze wegańskie torty piekę ja (przynajmniej nie ma takowych w okolicy), więc sama dla siebie upiekłam tort. Jest dokładnie taki jak lubię, czyli nie za słodki, lekko wilgotny, bez kremu bo przekładany domowym, bo jakżeby inaczej dżemem i orzechowym, bo co jak co ale masła orzechowe wszelkiego rodzaju kocham. Podsumowując, tort(...)Piecz w na środkowej półce piekarnika rozgrzanym do 170-180 C przez 35-40 minut.   Ciasto jest super samo w sobie, więc nie musisz piec go w formie tortu, ale można jeszcze podbajerować całość i przełożyć dowolnym kremem, lub dżemem. Na całość zużyłam około 250 dżemu. Polewę zrobiłam ze 150 g gorzkiej czekolady i łyżeczki oleju kokosowego. Smacznego

greenscarf
Tort czekoladowy z mandarynkami 87

Tort czekoladowy z mandarynkami i galaretką prezentuje się niesamowicie. Niestety nie byłam w stanie uchwycić tego na zdjęciach. W smaku jest również rewelacyjny. Smak mandarynek w galaretce i kremu czekoladowego tworzy smaczne i ciekawe ciasto. Idealne na okres świąt Bożego Narodzenia, Sylwester lub karnawał. Do jego przygotowania zainspirowało mnie zdjęcie zobaczone na Instagramie. Z tym, że w tamtym torcie zrobione(...)było wgłębienie, w którym umieszczone zostały mandarynki i zalane galaretką. Mi osobiście szkoda było tortu, więc galaretka z owocami znalazła się na wierzchu. SKŁADNIKI Biszkopt: 4 jajka szczypta soli 130 g cukru 100 g mąki pszennej tortowej 10 g kakao 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki wody Nasączenie: 1 pomarańcza 180 ml przegotowanej i ostudzonej wody 12 g cukru

Passions hobbies life