tort - 16118 przepisów (strona:702/1075)

Mazurek orzechowo - kajmakowy z bakaliami 197

jajek. Na koniec rada dla początkujących: Aby powierzchnia Twojego mazurka była gładka i lśniąca, łopatkę do nakładania kremu umieść w wysokiej szklance z gorącą, przegotowaną wodą (jak do krojenia tortu). Gorącą i lekko wilgotną łopatką wygładzaj powierzchnię mazurka, często ogrzewając ją w wodzie. Wesołych Świąt

Garniec Magalie
Najlepsze ciasto pomarańczowe 126

Wszyscy już wiedzą, że nie będę cukiernikiem i niedane mi jest piec ciast wymyślnych, warstwowych ani tortów piętrowych. Trudno, nikt nie jest doskonały! Pogodziłam się z tym faktem i czasem wzdycham sobie z zazdrością, patrząc na piękne zdjęcia. Znaczy, to nie jest tak, że nie potrafię i umieram za każdym razem na dźwięk słowa „ciasta”. Mnie się najzwyczajniej w świecie

ladykitchen
Mazurek czekoladowy z masą krówkową 210

zupełnie się rozpuści. 3.   Na kruchym spodzie rozsmarować dżem z czarnej porzeczki. Następnie na dżem wylać ganach czekoladowy. Przy pomocy rękawa cukierniczego z tylką lub szprycy do dekorowania tortów, wycisnąć masę krówkową dookoła mazurka. Mazurek dowolnie udekorować. Smacznego

kolorowotorcikowo
Rogaliki wodne 148

ciasto było całe zanurzone.Czekamy do czasu , kiedy kula wypłynie na powierzchnie. Kroimy kule na kawałki.Odrywamy część ciasta i wałkiem rozwałkowałam na kształt koła i kroimy trójkąty tak jak tort :) Można przed wsadzeniem do pieca posmarować białkiem i posypać każdy rogalik cukrem kryształ. Piec w temp.150 do czasu jak rogaliki zrobią się smakowicie złociste :) SMACZNEGO

Różne smaki w kuchni
Rogaliki z ziemniaków 148

lubi się niestety przyklejać do blatu, więc pamiętajmy o podsypywaniu mąką) Gotowe ciasto dzielimy sobie na części. Z każdej części rozwałkujemy koło po czym kroimy trójkąty (tak jak kroimy tort) i na każdy trójkąt nakładamy na całą powierzchnię dżem lub marmoladę i zwijamy od najszerszej części w rulonik i na końcu zwijamy w rogalik. Piekarnik rozgrzewamy do temp

Różne smaki w kuchni
Rogaliki 3 składnikowe z nutellą 171

kuli. Zawinąć w folie i włożyć do lodówki na 1 godzinę. Podzielić ciasto na 4 kawałki. Rozwałkować na kształt koła i podzielić koło na trójkąty ( tak jak byśmy kroili tort ) Na każdy trójkącik wykładamy nutellę, a może być również marmolada, konfitura i zwijamy do środka koła  , boki lekko zawijamy na kształt księżyca :) Wstawiamy do piekarnika nagrzanego

Różne smaki w kuchni
Pischinger 223

mniejsze kawałki i rozpuszczamy ja w kąpieli wodnej, Dolewamy śmietankę i masło , mieszamy i smarujemy nią torcik , boki również. Odstawić do zastygnięcia .( ok. 5 godzin)  Kroić jak tort w trójkąty ostrym nożem

Różne smaki w kuchni
Ciastka z Pistacjami i Czekoladą 188

wyjedzie z drukarni, napaliłam się na nią i już. Intuicja mnie nie zawiodła, bo "Sirocco" - Sabrina Ghayour zachwyciła mnie przede  wszystkim treścią, a wydanie to taka wisienka na torcie. Wróćmy jednak do ciasteczek :) Składniki na ok. 35 szt: 175 g mąki pszennej 100 g   cukru trzcinowego 75 g cukru białego, drobnego 100 g miękkiego masła  1/4 łyżeczki

Blondynka Gotuje
Racuszki twarogowo kokosowe 207

tłuszczowych, które m.in. przyśpieszają przemianę materii. Może być bazą do mas i kremów. Z kolei wysuszony i starty miąższ orzecha kokosowego, czyli wiórki kokosowe, mogą być ozdobą ciast i tortów, a także posypką do deserów, sałatek owocowych i lodów. Wiórki kokosowe sprawdzą się także jako panierka do kotletów, czy ryb. Ponadto kokosy można łączyć z ziemniakami czy ryżem. Wspaniele komponują

mojewypiekiinietylko
Prezenty od my gift dna i przepis na czekoladowe ciasteczka z grawerem... 234

własną personalizacją, mini wałek do ciasta który wybrała córka a także  foremka do ciastek 3D - idealna na Święta Bożego Narodzenia. Deska świetnie się sprawdza przy dekorowaniu tortów a także jako podstawka pod pizzę, wędliny czy sery. Wałek spodobał się mojej córce, a musze przyznać ze było w czym wybierać bo gotowych  wzorów jest naprawdę dużo. Foremka natomiast

Radość kipiąca uśmiechem.
Wielkanocne menu- 35 przepisów na święta 6533

Rose Sałatka z paluszków krabowych Ceviche z dorsza — bałtycka ryba i cytrusy CIASTA I DESERY Kremowy sernik nowojorski na owsiano-orzechowym spodzie Gniazdka bezowe z herbatą matcha i owocami Tort z kremem mascarpone o smaku cappuccino, z kapiącą czekoladą Sernik na zimno – truskawkowo-waniliowy Sernik japoński – bezglutenowe ciasto z trzech składników Sernik bez pieczenia – kardamonowy, z wiśniową pianką Kremówka idealna

Karo in the Kitchen
Przepis na jajka faszerowane 1265

jajka pod każdą postacią i mogę je jeść codziennie. Na Wielkanoc prawie zawsze przyrządzam jajka faszerowane. Jak co roku obok nadziewanych jajecznych połówek pojawią się również inne wielkanocne smakołyki. Tort kanapkowy , drożdżowa babka i śledzie to potrawy, które lubię przyrządzać na Wielkanoc. Przepis na jajka faszerowane jest jednym z najprostszych wielkanocnych przepisów. Wystarczy ugotować jajka na twardo i przyrządzić guacamole

codojedzenia
Biszkopt - klasyczny rzucany 225

zawsze miał mi się udać i miałam być z niego zadowolona. Dzisiaj dziele się z Wami tym przepisem. Prosty, szybki, a co najważniejsze idealnie sprawdza się jako baza do tortów :) Biszkopt - klasyczny rzucany  Składniki : 7 jajek (miałam średnie ale prawdziwe ze wsi) 3/4 szkl 250ml drobnego cukru 1 niepełna szkl 250 ml mąki poznańskiej 2 łyżki duże skrobi ziemniaczanej

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Puszysty biszkopt 157

mają już wypracowane własne receptury, jeśli chodzi o pieczenie puszystych biszkoptów. Mniej doświadczonym polecam przepis na prawdziwy puszysty biszkopt bez dodatku proszku do pieczenia, który świetnie sprawdza się w tortach i innych ciastach przekładanych kremem i nie tylko.  Biszkopt na załączonym zdjęciu był pieczony w foremce o średnicy 28 cm, z zamiarem przekrojenia na dwie części. Jeśli potrzebujecie wyższego

Kuchcik gotuje
Sprawdzone domowe przepisy na pyszną Wielkanoc 359

słodko Pascha wielkanocna Ciasto rafaello dla leniwych Cytrynowe mini babeczki wielkanocne Prosta pomarańczowa babka Mazurek kajmakowy Babka cytrynowa z polewą czekoladową Babka majonezowa Ciasto marchewkowe z polewą Bezowy tort dacquoise z daktylami i orzechami Ciasto buraczkowe Tarta Rafaello Drożdżowy zawijaniec z suszonymi owocami Drożdżowe brioszki z kajmakiem i jabłkami Napoleonka na kruchym spodzie Cytrynowa beza Babeczki z budyniem waniliowym Czekoladowe

Kulinarne przygody Gatity