tego wieczoru! Nowa Saska, ta o smaku Wiśni z nutą rumu to idealny dodatek do czekoladowego ciasta! ( może być nawet świetnym pomysłem do nasączenia czekoladowych blatów przy robieniu tortu szwarcwaldzkiego! ). Saska Dzika Róża – wg. nas najlepsza z roladkami z tortilli z piersią kaczki Saska Czarny Bez – super do serowych kanapeczek, a Saska Śliwka Węgierka – idealna do musu
Ostra na SłodkoJabłkowe oponki z cynamonem to "wisienka na torcie" tego pysznego jabłecznika :-) Ilość porcji: około 10 z tortownicy średnicy
AniaGotuje.plbardzo prosty, niezwykle smaczny i delikatny biszkopt, który idealnie sprawdza się jako spód pod serniki, torty.. czy też samodzielne ciasto np. z dodatkiem owoców. Podaję przepis na jeden blat o średnicy 24 cm. Czas przygotowywania: 10 minut Czas pieczenia: 20 minut Ilość porcji: spód w tortownicy średnicy
AniaGotuje.plJuż jest.. wszystko o co prosiliście w jednym :-) - Tort bez pieczenia - Do zrobienia w ciągu kilku godzin - Z ciasteczkami oreo - Wyważony w smaku i nie za słodki - Z jagodami To do dzieła! Czas przygotowywania: do godziny + 2-3 godzin w lodówce Ilość porcji: torcik o średnicy
AniaGotuje.plDawno nie zrobiłam tak pysznego ciasta czekoladowego! Idealnie wilgotne, puszyste i puchate. Doskonałe jako baza do tortów oraz w kompozycji z galaretką i owocami :-) Czas przygotowywania: 25 minut Czas pieczenia: 1 h Ilość porcji: tortownica o średnicy
AniaGotuje.pltruskawki, ponieważ w środku lata pojawiają się one po raz ostatni, są jednak najsłodsze. Poza tym truskawki to królowe owoców zwiastujących lato. Tego kremu możesz również użyć do przełożenia tortu, czy też do tarty z owocami. Czas przygotowywania: 10 minut Ilość porcji: 6 pucharków
AniaGotuje.plJeden z przepisów, na które zwracam szczególną uwagę. To jest tort, który szykuje się błyskawicznie. Nie musisz piec warstw, ponieważ używasz andrutów (oblatów). Krem jest bardzo prosty do zrobienia. Dodatek wiórków kokosowych sprawia, że torcik wygląda i smakuje obłędnie. Polecam gorąco! Czas przygotowywania: do 30 minut Ilość porcji: torcik o średnicy 15 cm Składniki: • 12 sztuk
AniaGotuje.plBiszkopt idealny - do tortów najlepszy! - sprawdzony - super wyrasta - nie za słodki - prosty Czas przygotowywania: do 30 minut Czas pieczenia: około 30 minut Ilość: tortownica 24-26 cm średnicy (u mnie 25 cm) Składniki na ciasto: • niepełna szklanka mąki pszennej tortowej - około 140 g • 1/3 szklanki mąki ziemniaczanej - skrobi (do 50 g) • 7 większych
AniaGotuje.plCiasto - torcik w pięknych pastelowych kolorach. Bardzo proste i pyszne. - tylko dwa składniki - bez spodu - bez pieczenia - bez jajek i mąki - idealne nawet na tort Czas szykowania: około 30 min + oczekiwanie na galaretki Czas chłodzenia: około 2 h Ilość porcji: tortownica 25 cm Składniki: • puszka/karton mleka zagęszczonego, niesłodzonego* • 3 galaretki w różnych kolorach oraz
AniaGotuje.plNiesamowity sernik bez pieczenia, który może śmiało pełnić rolę tortu. - do jego zrobienia potrzebujesz tylko 3 składników - prosty i tani w wykonaniu - idealny na każdą porę roku - bez spodu i bez pieczenia - owocowy i nie za słodki Czas szykowania: około 30 min (+ chłodzenie) Czas chłodzenia: łącznie 3 godziny Ilość: tortownica średnicy minimum 24 cm Składniki
AniaGotuje.plkremowy puszek o intensywnie czekoladowym smaku. Zastosowanie: - jako samodzielny deser np. z dodatkiem owoców leśnych - jako baza do trufli z posypkami - inspiracja do posypek tutaj - przełożenie do ciast i tortów - baza do ciasteczek Brownie King A do tego.. do zrobienia tego rozkosznego kopczyka potrzebujesz tylko dwóch składników! Czas przygotowywania: 30 minut Ilość kremu: około
AniaGotuje.plNiesamowity sernik o smaku bardzo zbliżonym do Wedlowskiego ptasiego mleczka. Idealne również jako tort. To jedno z ciast, które zaskoczyło nawet mnie samą :-) - bez pieczenia - bez spodu - bez glutenu - prosty i szybki Ps. Kto jeszcze nie próbował najpopularniejszego w sieci przepisu na Śnieżny Puch ? :-) Czas przygotowywania: około 40 minut Czas chłodzenia: minimum 4 godziny Ilość
AniaGotuje.plPrzedstawiam idealny i wielokrotnie sprawdzony przepis na dwa spody bezowe pod tort. Blaty mają około 22 cm średnicy. Jeśli chcesz wykonać mniejsze a wyższe blaty, wystarczy, że zmniejszysz ich średnicę np. do 19-20 cm. - bez glutenu - proste i sprawdzone - uniwersalne - chrupiące z zewnątrz a piankowe w środku Czas przygotowywania: do 1 h Czas suszenia
AniaGotuje.plKról wśród kremów z cytrusów. Zabójczo cytrynowy i słodki. Do czego używać: - krem do bez i tortów bezowych - dodatek do deserów pucharkowych z owocami - do naleśników i pancaków - do serników - do wyjadania ze słoika łyżeczką :-) Czas przygotowywania: 5 minut + gotowanie do 20 minut Ilość: 350-380 ml kremu
AniaGotuje.plCudowny, puszysty, jasny biszkopt z dodatkiem oleju. Ten biszkopt sprawdza się fantastycznie głównie latem, gdy pieczemy dużo ciast z owocami i galaretką. Jest cudowny do tortów. To bardzo uniwersalny i sprawdzony biszkopt. Gorąco polecam
AniaGotuje.pl