tłuszcz - 4436 przepisów (strona:150/296)

Zapiekane jajka z jogurtem 164

boczku wędzonego 0,5 łyżeczki papryki słodkiej sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Jajka należy rozbełtać i połączyć z jogurtem i kiełkami. Boczek kroimy w kosteczkę i podsmażamy bez tłuszczu, dodajemy do mieszanki jajecznej i doprawiamy papryką, solą, pieprzem. Przelewamy do 4 naczynek przeznaczonych do zapiekania. Pieczemy 20 minut w temperaturze 200 C.  Smacznego

Niezły Młynek
Śniadanie zdrowe,pożywne,aromatyczne! 251

niezbędnym produktem w każdej kuchni.  Całości dopełniła Musztarda łagodna BIO, która poza walorami smakowymi, dzięki zawartym w gorczycy związkom chemicznym, pobudza wydzielanie soków żołądkowych i wspomaga trawienie, zwłaszcza tłuszczów. Nasze musztardy przygotowane są z najlepszych, ekologicznych i wyłącznie tradycyjnych surowców, według klasycznych, starych receptur. Musztarda łagodna BIO jest idealna zarówno w postaci dodatku do wędlin, jak i bazy wielu

Z Kuchni Do Kuchni
Schab domowy pieczony 180

marynacie. Zostawiamy w chłodnym miejscu na 24 godziny. Można od czasu do czasu przewrócić schab i pomieszać. Następnego dnia wyjmujemy mięso z marynaty i chwilę obsmażamy  na gorącym tłuszczu. Do miski, w której mieliśmy marynatę wsypujemy  papryką i część wyciśniętego czosnku. Obtaczamy jeszcze raz mięso i wkładamy do  piekarnika nagrzanego, do 200 stopni. Pieczemy

W kuchennym oknie Ewy
BOILED CREME TREAT – SKYRIM – słodkie bułki z kardamonem i kremem waniliowym 244

kilku innych. Jeśli nie lubicie lub nie posiadanie kardamonu, zamieńcie go na cynamon. ILE KALORII MA 1 PORCJA - KLIKNIJ! 631 kcal | 12 g białka | 116 g węglowodanów | 13 g tłuszczu DRUKUJ LISTĘ SKŁADNIKÓW PRZYGOTOWANIE 1. CIASTO (5 min) Do głębokiej miski wlewamy bardzo lekko podgrzane mleko, możecie też wlać zimne ale ciasto będzie wtedy wolniej rosnąć, dodajemy cukier, rozpuszczone masło

Nerds Kitchen
Polędwica w rozmarynie z grzybami leśnymi 297

rozgrzanej patelni z oliwą obsmażamy polędwiczki z obu stron- 2-3 min na stronę i odkładamy na talerz. Zawartość pateni przelewamy do garnka i smażymy na tym samym tłuszczu poszatkowaną cebulę. Grzyby kroimy w cienkie paseczki i dodajemy do cebuli. Wyciskamy przez praskę czosnek i dodajemy do garnka. Solimy i dodajemy pieprzu. Dolewamy wywar z grzybów i polędwiczki. Dusimy

Smaki Edyty
Biszkopt z masą kawową 385

sztywno, dodać cukier i dalej ubijać.  Następnie dodać żółtka, ubić.  Mąki obie wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać do piany, delikatnie łyżką wymieszać. Przelać ciasto do wysmarowanej tłuszczem blachy.  Włożyć ciasto do piekarnika i piec 30 minut w 175 stop.  Wyjąć ciasto z piekarnika, ostudzić. Krem śmietankowy:  Żelatynę rozpuścić w 2 łyżeczkach gotowanej wody, ostudzić

Kuchnia Danusi
szybkowar-pyszna golonka z kapustą kiszoną z podgrzybkami suszonymi... 211

czosnku 5 sztuk z golonki usunąć włosy i dobrze opłukać, osouszyć ręcznikiem papierowym natrzeć kucharkiem z papryką i golonkę na oleju obsmażyć w szybkowarze i wyjąć na talerz do tłuszczu w szybkowarze dać kiszoną kapustę, cukier, opłukane podgrzybki, wlać wodę, przyprawę w płynie i wymieszać na kapuście położyć golonkę, na golonce ząbki czosnku, posypać pieprzem mielonym i zamknąć szybkowar

W Mojej Kuchni Lubię
Sajgonki z mieszanką orientalną 222

następnie rozłożyć na talerzu. Łyżką nałożyć porcję farszu i zwinąć go jak krokiet. Tak samo postąpić z resztą papieru ryżowego i farszu. Gotowe ruloniki smażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu. Podawać z sosem sojowym lub sosem chili

Pasja Smaku
Proste orkiszowe pierniczki 162

zagniatamy kilka minut, formujemy kulę i wkładamy do lodówki na 30 minut. Po tym czasie ciasto wałkujemy na grubość 1 cm i wycinamy wzory. Gotowe ciastka układamy na wysmarowanej tłuszczem formie i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni, pieczemy 12-15 minut. Uwagi! Pierniki zaraz po upieczeniu są miękkie, następnie twardnieją i ponownie miękną po 3-4 tygodniach. Upieczone

Mango Papaja
Kutia w cieście 151

przełożyć na stolnicę, wysypaną  mąką, rozwałkować ciasto na prostokąty. Kutię podzielić na 2 części, tak aby posmarować nią 2 placki. Ciasto zwinąć ciasno w rulon, przełożyć na wysmarowane tłuszczem wąskie blaszki. Białko roztrzepać widelcem, posmarować ciasto. Piec w 180 stop.przez 40 minut. Upieczone ciasto wyjąć, ostudzić, posypać cukrem pudrem.  (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName

Kuchnia Danusi
FAWORKI 102

środku każdego z pasków robimy kilkucentymetrowe nacięcie przez które przewijamy jeden koniec paseczka uzyskując odpowiedni kształt. Przygotowane smażymy na złocisty kolor (polecam frytkownice). Gotowe odsączamy z tłuszczu, posypujemy cukrem pudrem i gotowe. Smacznego

Mentor Smaku
Makaronowe babeczki z boczkiem i ciecierzycą 317

żółtego sera,  2 jajka,  sól, pieprz,  1/2 puszki ciecierzycy. Wykonanie Makaron ugotować w osolonym wrzątku do miękkości. Odcedzić.  Boczek pokroić w kosteczkę, podsmażyć bez dodatku tłuszczu, pod koniec smażenia dodać posiekaną cebulką oraz czosnek. Dodać oczyszczoną i pokrojoną w krótkie paseczki paprykę. Dusić chwilkę.  Masę wymieszać z makaronem. Dodać rozkłócone jajka, starty żółty ser, opłukaną

Z miłości do słodkości
Ciasteczka maślane z karmelem 359

schładzamy w lodówce ok. 30 minut. Ciasto rozwałkowujemy dosyć cienko, wycinamy np. kółka, ja zrobiłam za pomocą foremki kwiatki. Układamy ciasteczka na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. na wysmarowanej tłuszczem i posypanej blaszce (w małych odległościach – ciastka delikatnie się puszą, pieczemy około 15 minut w zależności od piekarnika, w temperaturze 175º C. Ciasteczka studzimy. Karmel 1/2 szklanki cukru

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pychotka z twarogiem 165

zmielony ser mąkę i proszek. Chwilę ubić mikserem . 3. Ciasto podzielić na dwie części , do jednej dodać kakao i 2 łyżki mleka. Wymieszać. 4. Wysoką formę z kominkiem wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą , 5. Do formy wlewamy najpierw ciasto jasne , ciemne, jasne . 6. Piec w temp. 170 stopni około 50 minut , sprawdzamy jednak patyczkiem czy dobrze się upiekło

Sama słodycz i szczypta chili
PRZEPYSZNA DOMOWA PIZZA (ciasto bezglutenowe i ciasto zwykłe) 224

się nie poddajemy, bo wyjdzie bosko). Jeśli ciasto za bardzo się klei, podsypujemy mąką i wyrabiamy. Formujemy koło lub kwadrat i kładziemy na podsypanej mąką blasze - nie smarujemy blachy tłuszczem (!). Ciasto smarujemy przecierem pomidorowym, zostawiając margines (brzegi) bez. Najlepiej smakuje z przecierem własnoręcznie zrobionym (chcecie przepis?). Wykładamy składniki - lecimy na bogato! :) Posypujemy serem żółtym, startym. Dodajemy kleksy keczupu. PIECZENIE

Wypisz Wymaluj

Proponowane wyszukiwania