Makaron z podgrzybkami i śmietaną 312pieprz 2-3 łyżki śmietany 1 łyżka masła 1 łyżka oleju Wykonanie: Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Odcedzić na durszlaku. Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu, a następnie dodać oczyszczone i pokrojone w plasterki grzyby. Smażyć przez kilka minut, doprawić do smaku i połączyć ze śmietaną. Na koniec dodać makaron i tymianek - wymieszać i podawać
Pasja Smaku
Bezglutenowe naleśniki z dietetycznym kremem czekoladowym 235mleka 0,5% 2-3 łyżki wody gazowanej 2 jaja szczypta soli oliwa z oliwek do smażenia Dietetyczny krem czekoladowy: 1 banan 1 łyżeczka kakao o obniżonej zawartości tłuszczu 5-6 daktyli Składniki na naleśniki (oprócz oliwy z oliwek) dokładnie mieszamy na jednolitą masę, niezbyt gęstą. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oliwę z oliwek i smażymy naleśniki
Mango Papaja
Chińskie warzywa z kurczakiem i smażonym ryżem 276powyżej, siedział w marynacie jakieś 12 czy tam nawet 15 godzin i opłaciło się :) Przyrządzanie właściwe zaczynamy natomiast od ryżu, bo wymaga najwięcej czasu. Na głębokiej patelni rozgrzewamy odrobinkę tłuszczu i wsypujemy nań nasz suchy ryż (w przepisie podałam 2 szklanki - to wystarcza na cztery osoby, na dwie można spokojnie robić z jednej, wtedy też zalewamy dwiema szklankami wody), podsmażamy
Kulinarne zapędy Kokosa
Banany w cieście kokosowym 188kolei każdy plasterek w cieście, po czym wrzucamy go na patelnię. Smażymy do momentu, w którym ciasto stanie się brązowe, następnie przekładamy na papier, by odsączyć je z nadmiaru tłuszczu, przekładamy na talerz, posypujemy cukrem pudrem i nasze banany są gotowe. Smacznego
Kulinarne zapędy Kokosa
Tortilla z warzywami i parówkami 243tortille - pół opakowania mrożonych warzyw na patelnię - dwie parówki (bądź dowolna inna wędlina) - dwa plasterki sera - sól, pieprz, ulubione zioła Przygotowanie jest bardzo proste - warzywa wrzucamy na niewielką ilość tłuszczu, podsmażamy. W tym czasie kroimy parówki w półplasterki. Gdy warzywa zmiękną, dodajemy do nich wędlinkę i przyprawiamy - jest tu pełna dowolność, ja użyłam mieszanki przypraw dołączonej do warzyw, soli pieprzu
Kulinarne zapędy Kokosa
Sałatka z fetą i szynka parmeńską 431ziołami. Dokładnie mieszamy. Wlewamy do miodu sok z cytryny, ocet oraz oliwę. Wszystko dokładnie mieszamy aby smaki się dokładnie połączyły. Szynkę kroimy w paski, podsmażamy na patelni bez dodatku tłuszczu do momentu aż będzie chrupiąca. Pomidorki kroimy w ćwiartki, oliwki na połówki. Ser feta kroimy w kostkę. Pomidory suszone odsączamy dokładnie z zalewy i kroimy na mniejsze kawałki. Do miski
Mania Gotowania
Cappuccino z ajerkoniakiem 442żółtek. Ubić pianę z białek na sztywno, dodając cukier. Następnie dodawać po jednym żółtku i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem formy o wymiarach 25 x 36 cm. Piec w 180 stop. przez ok.25 minut. KREM Schłodzoną kremówkę ubić na sztywno. Do ubitej śmietany wsypać kawę cappuccino, wymiksować
Kuchnia Danusi
Zupa cebulowa z makaronem sojowym 268smaku, może być więcej) 1 łyżeczka papryki słodkiej szczypta cayenne dodatki makaron sojowy sezam starkowana jedna marchewka Przygotowanie: Cebulę siekamy na piórka i smażymy na patelni grillowej bez tłuszczu. W garnku podgrzewamy bulion i chochelkę bulionu dodajemy do smażonej cebuli, aby wydobyć jak najwięcej smaku. Całość przelewamy do bulionu, dodajemy sos sojowy, paprykę cayenne i zagotowujemy. Makaron sojowy zalewamy
Niezły Młynek
pysznie pyszne francuskie babeczki z karpatkowym kremem... 175cytrynowy, 14 sztuk truskawki z ciasta francuskiego z biedrony wycinać kubkiem placuszki z rulonu wyszło mi 14 babeczek każdy włożyć do foremki silikonowej 4x7 cm nie smarować foremek żadnym tłuszczem piec około 25 minut w 200C i dobrze je po upieczeniu wystudzić na krem mąkę rozrobić z częścią mleka 3.2% pozostałe mleko zagotować z cukrem, wlać do niego mąkę rozrobioną
W Mojej Kuchni Lubię
śliwki z jabłkami ... 229kogel mogel" masa będzie zważona - ale to nie przeszkadza wsypać mąkę z proszkiem i wyrobić mikserem na gładkie, gęste ciasto tortownica 24cm-dno wyłożyć papierem do pieczenia, boki wysmarowane tłuszczem i tartą bułką obsypane ciasto rozsmarować w tortownicy i poukładać połowę jabłek na jabłka poukładać połówki śliwek na śliwki resztę jabłek piec w 200C około 40-45 minut ostudzone ciasto
W Mojej Kuchni Lubię
kaszanka z papryczką Iranian Cherry... 151oleju dodać do cebuli pokrojoną razem z pestkami ostrą papryczkę Iranian Cherry lub chilli lub jaką masz i podsmażać z 5 minut mieszając przełożyć na talerz i na tym tłuszczu usmażyć kaszankę ugotowane w łupinkach ziemniaki obrać i pokroić je na plastry na talerzu ułożyć ziemniaki i je do smaku posolić, na nie kaszankę i na kaszankę cebulę z papryczką
W Mojej Kuchni Lubię
chrupiące śliwki w ucieranym cieście... 254cukier waniliowy zmiksować na "kogel mogel" wsypać przesianą mąkę z proszkiem i mikserem utrzeć ciasto z 3 minuty tortownica 24cm - dno blaszki wyłożyć papierem do pieczenia, boki wysmarować tłuszczem na dno dać połowę ciasta i je rozsmarować i ułożyć połowę śliwek z płatkami na śliwkach rozsmarować resztę ciasta teraz na wierzchu ułożyć resztę śliwek z płatkami i piec w 200C
W Mojej Kuchni Lubię
puchate drożdżowe ze śliwkami... 186cukier, przesianą mąkę mikserem spiralami wyrabiać z 5-7 minut ciasto ciasto przykryć talerzem i zostawić do wyrośnięcia na ok. 40-60 minut w ciepłym miejscu keksówki 24x14cm wysmarować tłuszczem i obsypać mąką ciasto przełożyć do keksówek i powtykać całe śliwki bez pestek piec w 200C około 40 minut zostawić po upieczeniu do wystudzenia na kratkach bardzo puchate, delikatne ciasto
W Mojej Kuchni Lubię
"makowa panienka" z jabłkowym błonnikiem i śmietaną buraczkową... 228jabłka na grubszych oczkach tarki i wymieszać z cukrem, kardamonem, błonnikiem Jeliton błonnik w trakcie pieczenia zagęści jabłka tortownica 24cm - dno blaszki wyłożyć papierem do pieczenia a boki posmarować tłuszczem i tartą bułką do blaszki wyłożyć z 3/4 ciasta - dać jabłka - dać resztę ciasta piec w 200C około 45 minut, po upieczeniu dobrze wystudzić ciasto wyciśnięty sok z buraków podgrzać
W Mojej Kuchni Lubię
oszukaniec sernikowy z mieszanką studencką... 195cukier dobrze ubić mikserem na "kogel mogel" do masy jajecznej dodać jogurty gęste greckie, budynie, olej i dobrze utrzeć mikserem tortownica 24cm- dno wyłożyć papierem do pieczenia, boli posmarować tłuszczem i tartą bułką herbatniki zmiksować w blenderze z miękkim masłem i wyłożyć nimi dno blaszki ubijając lekko do masy jogurtowej dodać pianę, całą mieszankę studencką i delikatnie wymieszać, wlać
W Mojej Kuchni Lubię