pysznie pyszne francuskie babeczki z karpatkowym kremem...
pysznie pyszne francuskie babeczki z karpatkowym kremem...
Składniki:
1 rulon ciasto francuskie krem karpatkowy: 1/2 litra mleko, 1/2 szklanki cukier, 2 łyżki mąka ziemniaczana, 2 łyżki mąka tortowa, 2 sztuki żółtka, 1 kostka masło lub margaryna, 1/4 łyżeczki aromat cytrynowy, 14 sztuk truskawkiz ciasta francuskiego z biedrony wycinać kubkiem placuszki z rulonu wyszło mi 14 babeczek każdy włożyć do foremki silikonowej 4x7 cm
nie smarować foremek żadnym tłuszczem piec około 25 minut w 200C i dobrze je po upieczeniu wystudzi... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu W Mojej Kuchni Lubię
Autor
Danuta Magda Slugocka
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
krem, francuskie, ciasto, babeczki, ciasto z ciasta francuskiego, ciasto francuskie, truskawki, truskawka, cytryna, ciasto francuskie, ciasta z kremami, ciasto z kremem, placuszki, pieczenie, ciasto z truskawkami, ciasto cytrynowe, ciasta tortowe, pyszne ciasto
Inne przepisy z W Mojej Kuchni Lubię
Dodaj komentarz