Ciasto: ½ kg mąki, 1 jajko, 2 żółtka, 250g margaryny, ½ szklanki cukru, 2,5 łyżki śmietany 18%, 30g drożdży, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, Dodatkowo: ½ kg rabarbaru, 2 łyżki bułki tartej, 2 opakowania cukru waniliowego, 2 łyżki cukru kryształu, 1,5 łyżeczki cynamonu, cukier puder do posypania. PRZYGOTOWANIE: 1. Ciasto: Mąkę przesiewam na stolnicę. Łączę z margaryną i drożdżami. Dodaję(...)ciasta rozwałkowuję i wykładam na blaszkę o wym. 25cm x25cm. Drugą część ciasta dzielę na mniejsze porcje i wkładam na godzinę do zamrażalnika. 2. Ciasto na blaszce posypuję bułka tartą. Rabarbar kroję w kostkę i układam na cieście. Rabarbar posypuję cukrem waniliowym, cukrem kryształem oraz cynamonem. Na wierzch ścieram na tarce o dużych oczkach ciasto wyjęte z zamrażalnika
Tradycyjna kuchnia KasiSkładniki : • 0.5 kg białego sera • 2 jajka • 1,5 szklanki mąki pszennej • 2 łyżeczki cukru waniliowego • bułka tarta • masło Przygotowanie : Ser rozgniatamy widelcem, dodajemy mąkę, cukier i żółtka, na końcu dodajemy pianę ubitą z białek. Ciasto dzielimy na 3-4 części, na posypanym(...)mąką stole formujemy rulonik tak jak robimy kopytka, kroimy nożem na ukośnie plasterki. Wrzucamy na gotująca posoloną wodę. Gotujemy kilka chwil od wypłynięcia. Polewamy stopionym masłem z dodatkiem bułki tartej i posypujemy cukrem
KUCHNIA POLSKAbułki tartej – kilka chlebków naan lub bułek do burgerów – sałata lub rukola – kilka plastrów ananasa i chutney mango Patak’s lub – kilka plastrów pomidora i czosnkowe pikle Patak’s Przygotowanie: Cebulę drobno posiekaj i dodaj ją do mięsa. Dodaj także pastę mild curry i bardzo dokładnie wymieszaj. Dodaj jajko oraz bułkę tartą, mięsa dodatkowo nie musisz doprawiać, pasta ma w sobie mnóstwo smaku. Mięso trzeba dokładnie wymieszać aby pasta pokryła całość. Następnie uformuj z mięsa kotlety w kształcie burgerów. Połóż je na tackę grillową i grilluj z obu stron do zrumienienia, Możesz także usmażyć kotlety na patelni zwykłej lub grillowej. Na chlebku naan połóż trochę sałaty lub rukoli, połóż kotlet
nietylkopasta.plciasta itp. Składniki 250 g makaronu (drobnego, dałam nitki krajanka) 150 g żółtego sera 2 jajka 1 cebula 1 pęczek koperku 3 czubate łyżki mąki pieprz sól Bułka tarta do panierowania olej do smażenia Makaron ugotować i odcedzić na sicie. Wystudzić. Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę i koperek drobno posiekać. Wszystko umieścić w misce, dodać(...)pieprzem i dokładnie wymieszać. Najlepiej ręką, ugniatając. Na patelnię wlać sporą ilość oleju i rozgrzać. Dłonie moczyć w zimnej wodzie i formować podłużne krokiety. Każdy obtoczyć w bułce tartej i smażyć na oleju. Powinny być rumiane. Wyjąć na ręcznik papierowy i podawać gorące. makaronowe krokiety
O kuchni z uczuciemsię na końcu. I co, że niezdrowe? Samo oddychanie jest większą trucizną, niźli ten, tajemniczy dodatek. Składniki 500 g łopatki wieprzowej 2 duże cebule 6 ząbków czosnku bułka tarta 1 jajko 1/4 łyżeczki maggi mąka olej do smażenia sól, pieprz Przygotowanie M Mięso przepuszczamy przez maszynkę do mielenia(...)dużych oczkach. Mięso przepuszczamy przez maszynkę do mielenia, na dużych oczkach. Cebule kroimy w kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę. Dodajemy do mięsa razem z jajkiem i kilkoma łyżkami bułki tartej. Masę dokładnie wyrabiamy, dodając w tym momencie ¼ łyżeczki maggi. Do smaku doprawiamy solą i dużą ilością pieprzu. Z masy formujemy kotlety, obtaczamy w mące i smażymy na rumiano
R'n'G Kitchen-sól, pieprz -olej do smażenia Przygotowanie Boczniaki umyć, odłożyć na papierowy ręcznik by obeschły. Oprószyć solą i pieprzem. W miseczce rozkłócić jajko. Grzyby maczać w jajku, bułce tartej i tak przygotowane smażyć na mocno rogrzanym oleju. Wartość energetyczna (1 porcja) Energia: 389,9 kcal Tłuszcz: 29,8g Białko: 7,7g Węglowodany: 22,6g Smacznego
Zielona Kuchnianawet wybredne podniebienia. Filet z piersi kurczaka Ostra czerwona papryka ½ awokado Garść szpinaku baby (świeżego) 50 g żółtego sera Sól Pieprz świeżo mielony Czerwony pieprz 1 jajko Bułka tarta Filet z kurczaka kroimy na płaty, rozbijamy tłuczkiem. Mięso przyprawiamy ostrą wędzoną papryką. Na każdym płacie mięsa rozkładamy(...)umyty i osuszony szpinak. Następnie plasterki obranego awokado. Na końcu plastry żółtego sera. Całość oprószamy świeżo zmielonym pieprzem. Mięso zwijamy w ciasny rulon. Panierujemy w rozmąconym jajku i bułce tartej. Smażymy na rumiano z każdej strony na rozgrzanej patelni. Po usmażeniu dajemy mięsu odpocząć, następnie kroimy w plastry. Roladki obsypujemy czerwonym pieprzem
VioletoweKucharzeniepęczek szczypiorku 3 łyżki musztardy francuskiej 2 marchewki 2 jajka 4 łyżki bułki tartej sól, pieprz 1. Filety drobno siekamy. Marchew ścieramy na drobnych oczkach tarki, szczypiorek drobno kroimy. 2. W misce łączymy ze sobą filety, szczypior, musztardę, marchew, jajka i bułkę tartą. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. 3. Na blaszce wyłożonej papierem
Szefowa kuchnijakąś imprezę jako jeden z przysmaków na stole. Składniki: 200g twarogu 8 łyżek jogurtu naturalnego 4 łyżki bułki tartej szczypta soli ząbek czosnku + przyprawy do obtoczenia u mnie zioła prowansalskie, słodka papryka, pieprz cytrynowy Twaróg mieszamy z jogurtem, bułka tartą, solą i przetartym czosnkiem. Na chwile do lodówki żeby masa się związała. Formujemy małe kuleczki
Smacznie Pysznie Kaloryczniewyszło całkiem pysznie. 50 dkg mielonego mięsa cebulka 1-2 ząbki czosnku 1 jajko 4 łyżki tartej bułki 1 szkl.bulionu 1/2 puszki pomidorów krojonych 2 pory 1 marchewka sól , pieprz vegeta oliwa mąka Do mięsa dodać jajko i bułkę tartą, drobno pokrojoną cebulkę i czosnek, wszystko razem wymieszać , doprawić do smaku i uformować niewielkie kulki
Moje domowe kucharzeniełyżeczki ostrej papryki lub pieprzu kajeńskiego (lub do smaku) 0,5 łyżeczki mielonego kminu rzymskiego 1-2 łyżki sosu sojowego kilka kropli sosu worcestershire (opcjonalnie) czubata łyżka bułki tartej sól, pieprz masło do smażenia Jak zrobić pieczarki faszerowane mięsem mielonym: Na patelni roztopić masło i przesmażyć na nim drobno pokrojoną cebulę, czosnek wyciśnięty przez praskę i drobno posiekaną(...)ostygnięcia. Mięso mielone przełożyć do miski i dodać do niego przestudzoną cebulę. Do mięsa dodać oregano, słodką i ostrą paprykę, sos sojowy i sos worcestershire (jeśli używacie), bułkę tartą, kmin rzymski oraz sól i pieprz do smaku. Wszystko dokładnie wymieszać i wyrobić, aby składniki się połączyły i utworzyły jednolitą masę. Masę mięsną nakładać do pieczarek, lekko
Codzienne Gotowaniepęczek świeżego, pietruszka będzie też super łyżeczka soli 1 l wody 100 ml mleko roślinnego (u mnie było migdałowe) lub wody do namoczenia pieczywa olej do smażenia bułka tarta Przygotowanie: Cebulę posiekaj w drobną kostkę. W dużym garnku rozgrzej olej i podsmaż do zeszklenia (5 minut) cebulę. Dodaj przyprawy (sól na końcu gotowania). Wymieszaj. Wrzuć suchą soczewicę(...)suchej patelni podpraż słonecznik, dodaj do garnka z ugotowana soczewicą, oraz namoczony i rozdrobniony chleb i koperek/pietruszkę. Dokładnie wymieszaj. W powstałej masy formuj kotlety, obtocz je w bułce tartej i smaż na złoto z obu stron. Smacznego! Artykuł Kotlety mielone w wersji wege pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.
greenscarfmiksera, dodaj łyżeczkę czosnku, sól oraz wbij jajko. Miksuj całość przez minutę. Krok 3 Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Masę z komosy wyłóż na posmarowaną olejem formę do tarty, rozprowadź równo. Wstaw do piekarnika i piecz 30 minut. Krok 4 Wyjmij podpieczony spód z piekarnia, posmaruj wierzch sosem pomidorowym, połóż na nim plasterki chorizo, wysyp groszek
Niedzielny kucharzdodatek sera w środku . Krokiety ziemniaczane podane z warzywami to pyszne wegetariańskie danie . Krokiety ziemniaczane SKŁADNIKI 600g ziemniaków 2 jajka łyżka masła kawałek żółtego sera bułka tarta sól,pieprz olej do smażenia SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Ugotowane i odparowane ziemniaki rozgnieść praską lub widelcem, dodać łyżkę masła i poczekać aż wystygną. Dodać 1 jajko, sól(...)pieprz do smaku. Formować podłużne krokiety, w każdym ukryć małą kosteczkę żółtego sera. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Obtoczyć w roztrzepanym ze szczyptą soli jajku a następnie bułce tartej. Smażyć na złoty kolor. SMACZNEGO :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
zielonacukinkalodówce. To co, zapraszam! Składniki; 50 dag mięsa mielonego 1 mały brokuł 2 jajka 1 cebula drobno posiekana sól, pieprz, przyprawa do mięsa mielonego bułka tarta mąka do obtoczenia Sos; 400 ml passaty pomidorowej 1 mała cebula 2 ząbki czosnku 3 łyżki oliwy sól i pieprz i papryka chili do smaku 2 łyżki brązowego(...)razem z trzonem. Dodajemy około 1 łyżeczki soli, pieprz a także przyprawę do mięsa mielonego. Wszystko dokładnie mieszamy i wyrabiamy na gładką masę. Gdyby była za luźna dosypujemy bułki tartej. Formujemy kotlety, panierujemy w mące i układamy je w naczyniu żaroodpornym. Zalewamy sosem pomidorowym i wkładamy do nagrzanego piekarnika do ok. 180C i pieczemy około
Radość kipiąca uśmiechem.