tarta - 42848 przepisów (strona:908/2857)

KLOPSY Z KASZANKI 193

niedalekiej przyszłości powtórki 👌 Składniki: kilka kaszanek 2 cebule 2 ząbki czosnku 1 kajzerka namoczona w mleku 1-2 całe jajka sól pieprz ziołowy majeranek olej do smażenia bułka tarta Wykonanie: Kaszankę wyjąć z osłonki, pokroić na plasterki włożyć do miski. Następnie dodać  jajka, drobno posiekaną cebulę(...)można ją przesmażyć na złoty kolor) i namoczoną wcześniej w mleku kajzerkę. Masę doprawić solą, pieprzem ziołowym i majerankiem. Lekko wilgotnymi dłońmi  formować kotlety, obtaczać je w bułce tartej i smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju

Walijskie Pichcenie
Kotleciki z tuńczyka z miksem warzyw 246

jajko 3 pełne łyżki bułki tartej posiekany por (około 2 łyżeczki) sól i pieprz do smaku odrobina oleju do smażenia miks warzyw z patelni lub warzywa przygotowane na parze Przygotowanie: Do miseczki przekładamy tuńczyka (odsączonego), dodajemy posiekany por i doprawiamy solą i pieprzem. Następnie wbijamy całe jajko, mieszamy składniki widelcem. Kolejno dodajemy bułkę tartą, mieszamy. Odstawiamy

Słodkie okruszki
Kotlety mielone z fasolką szparagową 200

mielone - 400 g 1 czerstwa bułka sól i pieprz jajko - 1 szt cebula - 1 szt Nadzienie: fasolka szparagowa żółta - 300 g natka pietruszki Dodatkowo tłuszcz do smażenia bułka tarta do panierki Dekoracja; liście sałaty koperek pomidorki koktajlowe Sposób przygotowania: Bułkę namoczyć w wodzie, dobrze odcisnąć. Cebulę obrać, pokroić w drobną kosteczkę, przesmażyć na tłuszczu. Mięso mielone przełożyć(...)ostudzić. Z mięsa mielonego formować w dłoni owalne kotlety, lekko spłaszczyć, nałożyć na każdy kotlet po kilka ugotowanych fasolek szparagowych i natkę pietruszki, dobrze zlepić, uformować kotlety. Obtaczać w tartej bułce i smażyć na wolnym ogniu, aby w środku nie były surowe, na złoty kolor. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return

Kuchnia Danusi
Kotlety z ciecierzycy i kaszy jęczmiennej 232

moje zjadłam w towarzystwie sałatki greckiej i było pysznie!  Składniki na ok. 10 kotletów: 250 g ugotowanej ciecierzycy (1 puszka) 200 g kaszy jęczmiennej 1 jajko Bułka tarta Olej rzepakowy/kokosowy lub oliwa z oliwek 2 łyżeczki tahini Kurkuma Sól himalajska Pieprz Czosnek granulowany Słodka papryka Kumin Przygotowanie(...)Gotujemy kaszę jęczmienną w osolonej wodzie.  Ciecierzycę blendujemy razem z kaszą. Dodajemy jajko, tahini i przyprawy. Wszystko dokładnie mieszamy. Rozgrzewamy olej na patelni. Formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy przez kilka minut z każdej strony na średnim ogniu

Czarnawisienka
Klopsiki w sosie pomidorowym z ciecierzycą 190

800g) 1/2 puszki lub 1/3 ciecierzycy ze słoiczka garść rodzynek 2 liście laurowe 1 łyżka miodu kumin 1 laska cynamonu sól, pieprz, świeży tymianek lub natka pietruszki bułka tarta olej   Pozbawioną gniazda nasiennego paprykę oraz obrany kawałek selera kroimy w drobną kostkę. Cebulę, czosnek oraz pozbawioną ziarenek papryczkę chilli drobno siekamy. Na dużej patelni rozgrzewamy niewielką ilość(...)Mięso mielone doprawiamy solą oraz pieprzem. Dodajemy jajko oraz posiekane świeże zioła (u mnie ok 1/2 garści świeżego tymianku). W razie potrzeby zagęszczamy mięsną masę 1-2 łyżkami bułki tartej. Formujemy pulpety. Obsmażamy je ze wszystkich stron na rozgrzanym oleju, a następnie układamy na przygotowanym sosie pomidorowym. Wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na około 20-30 minut

Smaki Na Talerzu
Roladki schabowe z mozzarellą i pieczarkami 224

chwil i gotowe. Składniki 4 szt kotletów schabowych (po 150 g) kilka łyżek mąki z zielonego grochu starta wędzona mozzarella kilka pieczarek 1 jajko kilka łyżek mleka bułka tarta smalec wieprzowy do smażenia sól, pieprz Przygotowanie S Mięso cienko rozbijamy(...)oprószamy solą i pieprzem, obtaczamy w mące. Na każdym kotlecie umieszczamy mozzarellę i plasterki pieczarek. Zawijamy. Najpierw obtaczamy w rozkłóconym z mlekiem, solą i pieprzem, jajku, następnie w bułce tartej. Smażymy krótko, jednak intensywnie na rozgrzanym smalcu. Podajemy z ulubionymi dodatkami

R'n'G Kitchen
Pierogi z farszem z dorsza i łososia 174

wersja będzie smaczniejsza? Dzisiejsze są wyśmienite! Składniki na farsz: 2 filety z dorsza ze skórą około 200 g filetu z łososia 1 jajko 1 cebulka 1-2 łyżki bułki tartej sól, pieprz sok z cytryny bulion Składniki na ciasto pierogowe: 2 szklanki mąki orkiszowej jasnej 3/4 szklanki gorącej wody 1 łyżka oleju solidna szczypta soli Składniki na dip chrzanowy(...)resztą składników podanych w przepisie i wstaw do lodówki z ostudzonej ryby ściągnij skórę i posiekaj drobno lub przepuść przez maszynkę do mielenia mięsa. Wymieszaj z jajkiem, bułką tartą i posiekaną, przysmażoną cebulką. Dopraw solą i pieprzem cienko rozwałkuj ciasto, wykrawaj pierścieniem metalowym lub szklanką krążki i napełniaj przygotowanym farszem. Dokładnie zlepiaj brzegi i odkładaj pierogi na ściereczke

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Indycze klopsiki duszone w młodej kapuście 175

łyżki bułki tartej, sól, pieprz, olej do smażenia, Kapusta: 1 główka młodej kapusty, 1 cebula, 1 pęczek koperku, 2 liście laurowe, 4 ziarna ziela angielskiego, 1 łyżeczka kminku, 1 łyżka masła, 1 łyżeczka soku z cytryny, sól, pieprz, oliwa. PRZYGOTOWANIE: 1. Klopsy: Do mięsa mielonego dodaję pokrojoną w małą kostkę cebulę, jajko, bułkę tartą oraz sól

Tradycyjna kuchnia Kasi
Pieczone szparagi z warzywami 195

dodatkiem pomidorków, oliwek oraz odrobiny parmezanu. Do przygotowania porcji dla 2-3 osób potrzebujemy: - pęczek zielonych szparagów - kilka pomidorków koktajlowych - garść zielonych oliwek nadziewanych migdałami - kilka listków bazylii - tarty parmezan - sok z połowy cytryny - 3 łyżki oliwy z oliwek - 2 posiekane ząbki czosnku - szczyptę soli i pieprzu 1. Zielone szparagi płuczemy, osuszamy i odcinamy twarde końcówki(...)oliwy, posiekanego czosnku oraz przypraw. 4. Wszystkie warzywa dokładnie mieszamy w sosie i wstawiany do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na ok. 15-20 minut. 5. Upieczone warzywa posypujemy tartym parmezanem oraz porwanymi listkami bazylii. Spróbujcie również  szparagów zapiekanych w boczku . SMACZNEGO

Bez Cebuli
Ziemniaki zapiekane z mięsnymi kulkami i warzywami 258

papryka (użyłam pół czerwonej i pół żółtej) 1 cebula (użyłam czerwonej) 1/3 szklanki oleju Przyprawy: sól, pieprz, majeranek, papryka słodka, papryka ostra, zioła prowansalskie 1 jajko 1/4 szklanki bułki tartej 1 łyżka masła do wysmarowania blaszki     *** Ziemniaki obieramy, kroimy na ćwiartki, wkładamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy 5 minut od momentu zagotowania się wody. Odcedzamy *** *** Cukinie(...)oraz pokrojone warzywa *** *** W miseczce mieszamy olej z przyprawami ( użyłam po około pół łyżeczki każdej przyprawy) *** *** Uzyskaną marynatą smarujemy ziemniaki i pozostałe warzywa *** *** Mięso mielone mieszamy z jajkiem, bułką tartą oraz przyprawami – do smaku *** *** Z mięsa formujemy kulki (najlepiej ręce natłuścić olejem, wówczas łatwiej formuje się mięso) i układamy je na warzywach *** *** Blaszkę wkładamy do piekarnika nagrzanego

Blog z Apetytem
Idealne na wiosnę roladki drobiowe ze szpinakiem i serem feta 175

sera feta 1 łyżka oleju rzepakowego tłoczonego na zimno (10 g) 3-4 łyżki oleju rzepakowego (30-40 g) sól i pieprz jajko mąka i bułka tarta do panierowania Wykonanie: Ze szpinaku usuwamy ogonki (jeśli wykorzystujemy szpinak baby ten etap pomijamy), szpinak umieszczamy na sitku, dokładnie myjemy, potrząsamy sitem, celem usunięcia wody, następnie ugniatamy szpinak rękoma i pozbawiamy(...)szpinakowo-serowe, boki mięsa zawijamy do wewnątrz i zwijamy roladkę, dokładnie w ten sam sposób jak zwijamy krokiety. Roladki panierujemy, obtaczając je kolejno w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy 3-4 łyżki oleju, wkładamy nasze roladki, kiedy tłuszcz zacznie skwierczeć, zmniejszamy gaz i smażymy przez około 12-13 minut, przewracając je co kilka minut

KulinarneImpresje.pl
PASTA DO KANAPEK Z WARZYWAMI I WĘDLINĄ 186

Sól i pieprz do smaku 2 łyżki majonezu 1 łyżka jogurtu naturalnego PRZYGOTOWANIE:  Jajka kroję w drobną kostkę. Pozostałe składniki również kroję w kostkę. Do miski dodaję składniki, tarty ser oraz majonez, jogurt naturalny. Doprawiam do smaku solą i pieprzem. Mieszam dokładnie.eśli ktoś woli pastę jednolitą polecam wszystko zblendować. Pastę przed podaniem najlepiej pozostawić do lodówki

Gotowanie Patki
POTRAWKA Z KURCZAKA Z PĘCZAKIEM 204

mięso, doprawiam wegetą, pieprzem, papryką czerwoną słodką i ostrą. Smażę na rumiano, dodaję cebulkę, pieczarki i czosnek oraz szpinak. Smażę aż pieczarki będą rumiane. Zmniejszam ogień dodaję śmietanę i tarty ser. Mieszam dokładnie. Doprawiam według uznania. Zdejmuję z ognia tak by się nie zagotowało. Mieszam. Międzyczasie gotuję kaszę pęczak. Posypuję natką pietruszki

Gotowanie Patki
Zapiekanka makaronowa z pulpetami 185

Składniki: Pulpety: około 400 g mięsa mielonego (dałam z łopatki wieprzowej, ale może być dowolne, które nam smakuje) jajko 2 ząbki czosnku czubata łyżka kaszy manny 2 łyżki bułki tartej papryka w proszku, majeranek, pieprz ziołowy, sól, pieprz czarny Ponadto: około 250 g makaronu (dałam świderki, ale penne czy kokardki też się sprawdzą) około 400 g mrożonych warzyw (dałam(...)szklanki mleka około 180 g śmietany 18 % 150 g sera żółtego sól, pieprz, suszone pomidory, suszony czosnek Przygotowanie Najpierw przygotowujemy pulpety: do miski wkładamy mięso, dodajemy jajko, bułkę tartą, kaszę manną, przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy. Całość wyrabiamy ręką na gładką masę. Formujemy nieduże kule. W rondelku roztapiamy masło, dodajemy mąkę i chwilę przesmażamy, mieszając, aby mąka

e-PrzepisyKulinarne
Krokiety ziemniaczane 198

dodatek sera w środku  . Krokiety ziemniaczane podane z warzywami to pyszne wegetariańskie   danie . Krokiety ziemniaczane SKŁADNIKI 600g ziemniaków 2 jajka łyżka masła kawałek żółtego sera bułka tarta sól,pieprz olej do smażenia SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Ugotowane i odparowane ziemniaki rozgnieść praską lub widelcem, dodać łyżkę masła i  poczekać aż wystygną. Dodać 1 jajko, sól(...)pieprz do smaku. Formować podłużne krokiety, w  każdym  ukryć  małą kosteczkę żółtego sera. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Obtoczyć w roztrzepanym ze szczyptą soli jajku a następnie bułce tartej. Smażyć na złoty kolor. SMACZNEGO :)  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

zielonacukinka

Proponowane wyszukiwania