Super pyszne mini pączki z dodatkiem tartego jabłka to świetna propozycja na szybki i łatwy deser. Pączki z tego przepisu wychodzą bardzo puszyste i mięciutkie w środku. Mini pączki jabłkowe możesz obsypać cukrem pudrem lub polać lukrem, udekorować tartą skórką pomarańczową. Pączki są proste i szybkie w przygotowaniu. Wykonasz je przez cały rok, z łatwo dostępnych składników
Zasmakuj Kuchnicukrową mieszankę i wymieszaj. Uwaga! Cukier na tym etapie nie rozpuści się, kryształki pozostaną nadal wyczuwalne, tak ma być. Maślano – cukrowa masa będzie przypominała z wyglądu zasmażaną bułkę tartą, taką jaką polewa się fasolkę szparagową. W osobnym naczyniu roztrzep lekko jajka rózgą kuchenną, nie ubijaj ich na sztywną pianę. Rozmącone jajka przelej do masła z cukrem(...)u0119, kryszta\u0142ki pozostan\u0105 nadal wyczuwalne, tak ma by\u0107. Ma\u015blano - cukrowa masa b\u0119dzie przypomina\u0142a z wygl\u0105du zasma\u017can\u0105 bu\u0142k\u0119 tart\u0105, tak\u0105 jak\u0105 polewa si\u0119 fasolk\u0119 szparagow\u0105.","text":"W mi\u0119dzyczasie odmierz odpowiedni\u0105 ilo\u015b\u0107 cukru trzcinowego i cukru pudru przesianego przez sitko
ProstePesto.plłyżeczka granulowanego czosnku 1 łyżeczka soli 1/2 szklanki parmezanu plus kilka łyżek 1 jajko 1/2 szklanki sosu pomidorowego ( np. według tego przepisu ) 2 szklanki zielonego groszku 1 szklanka tartej mozzarelli kawałek kiełbasy chorizo Przygotowanie: Krok 1 Komosę przesyp do głębokiej misy. Zagotuj 4 szklanki wody i zalej wrzątkiem komosę. Przykryj folią spożywczą i odstaw na całą noc. Krok(...)miksera, dodaj łyżeczkę czosnku, sól oraz wbij jajko. Miksuj całość przez minutę. Krok 3 Rozgrzej piekarnik do 180 stopni. Masę z komosy wyłóż na posmarowaną olejem formę do tarty, rozprowadź równo. Wstaw do piekarnika i piecz 30 minut. Krok 4 Wyjmij podpieczony spód z piekarnia, posmaruj wierzch sosem pomidorowym, połóż na nim plasterki chorizo, wysyp groszek
Niedzielny kucharzzjedzeniu jego będziecie syci przez długi czas. Składniki: 500 g piersi z indyka 250 g pieczarek 200 g kukurydzy konserwowej 1 średnia cebula 1 jajko M 2 łyżki bułki tartej Sól Pieprz Olej w sprayu Pierś z indyka pokroić na mniejsze kawałki i zmielić w maszynce do mielenia na grubych oczkach. Pieczarki drobno pokroić ( ja miałam bardzo malutkie(...)lekko i smażyć aż cała woda odparuje. Pieczarki ostudzić. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Do mięsa dodać jajko, pieczarki, odsączoną z zalewy kukurydzę, cebulę, bułkę tartą i przyprawy. Wszystko razem dokładnie wymieszać. Piekarnik nagrzać do 189 st C. Masę mięsną podzielić na 8 równych części, uformować kotlety, ułożyć ma blasze wyłożonej papierem do pieczenia
Krylowa Kuchniakakao 3 łyżki białego słodkiego wina Dodatkowo: olej do smażenia cukier puder do oprószenia Masa: 1 kg serka ricotta 8 łyżek cukru pudru otarta skórka z cytryny 5 dkg tartej czekolady Jak zrobić cannoli. Do miski włożyć miękkie masło oraz cukier kryształ, ucierać przez 4-5 minut do uzyskania puszystej, lekkiej konsystencji. Następnie dodać ocet, wino, żółtko jajka, przesianą(...)ricotta, cukier puder i otartą skórkę z cytryny. Wymieszać, a następnie 2-3 razy przetrzeć przez gęste sitko. Każdą rurkę cannoli wypełnić masą z serka ricotta. Końce rurek posypać tartą czekoladą. Sycylijskie cannoli Warto wiedzieć robiąc cannoli. Użyłam metalowych rurek do cannoli o długości 12.5 cm każda. Usmażone ciasto na ogół ściągam poprzez lekkie uderzenie rurki w pozycji
MeCooksgotowanych ziemniaków 0,5 szklanki mrożonego groszku z marchewką mała kostka twarogu (200g) 1 jajko 1 szklanka mąki pszennej 2 łyżki gęstej śmietany lub jogurtu bułka tarta do obtoczenia sól, pieprz do smaku Ziemniaki przeciśnij przez praskę dwukrotnie razem z twarogiem. Groszek z marchewka wysyp na sitko i przelej wrzątkiem, żeby się lekko rozdzielił ale nie rozmroził. Wtedy(...)składników nie rozpadnie się. Przełóż wszystko do miski i dodaj roztrzepane widelcem jajko, śmietanę, sól, pieprz i mąkę. Wymieszaj na jednolitą masę. Formuj kulki i obtaczaj dwukrotnie w bułce tartej. Im mniejsze kulki tym smaczniejsze. Optymalne to takie, ciut mniejsze od piłeczki do ping-ponga Smaż na głębokim tłuszczu na złoty kolor. Krokieciki serwuj na gorąco lub na zimno
Ogrodnik w podróży