tarta ze szpinakiem - 2327 przepisów (strona:110/156)

Kotlety devolay (de volaille) 299

Ekspresowe kotlety drobiowe z majonezem i żółtym serem ** Kotlety rybne siekane ** Kotlety drobiowe mielone   Składniki: 4 filety kurczaka 1/3 kostki masła 2 jajka mąka pszenna do panierowania bułka tarta do panierowania listki świeżej pietruszki sól i pieprz olej do smażenia   Masło pokrój na 4 części i wstaw do lodówki, by było twarde. Filet połóż na desce(...)zawiń do środka (by w czasie smażenia masło nie wyciekło) i zawiń w ciasny rulon. Każdy panieruj najpierw w mące, później w rozmąconym jajku i na końcu w bułce tartej. Lekko pouciskaj w dłoniach, by bułka się nie obsypywała. Gotowe kotlety odłóż do lodówki na ok. 20 minut, by stężały. W rondlu lub głębokiej patelni rozgrzej olej (wlej tyle

Kulinarne S.O.S.
Kotlety devolay (de volaille) 299

Ekspresowe kotlety drobiowe z majonezem i żółtym serem ** Kotlety rybne siekane ** Kotlety drobiowe mielone   Składniki: 4 filety kurczaka 1/3 kostki masła 2 jajka mąka pszenna do panierowania bułka tarta do panierowania listki świeżej pietruszki sól i pieprz olej do smażenia   Masło pokrój na 4 części i wstaw do lodówki, by było twarde. Filet połóż na desce(...)zawiń do środka (by w czasie smażenia masło nie wyciekło) i zawiń w ciasny rulon. Każdy panieruj najpierw w mące, później w rozmąconym jajku i na końcu w bułce tartej. Lekko pouciskaj w dłoniach, by bułka się nie obsypywała. Gotowe kotlety odłóż do lodówki na ok. 20 minut, by stężały. W rondlu lub głębokiej patelni rozgrzej olej (wlej tyle

Kulinarny S.O.S.
Gnocchi szpinakowe w parmezanie z ziołowym kurczakiem 132

Szpinak rozmrozić na patelni. Przyprawić solą i pieprzem (trzymać na ogniu, aż cały płyn odparuje). Połączyć z ziemniakami. Masę podzielić na cztery części, jeden trójkąt wyciągnąć i uzupełnić go mąką ziemniaczaną. Wszystko porządnie wymieszać. Formować kulki a następnie docisnąć od góry widelcem. Wrzucić do gotującej - osolonej wody i trzymać na ogniu, aż do wypłynięcia.  Ja podałam z tartym

Gaździnka warzy
Zupa szpinakowa z mleczkiem kokosowym i migdałami 160

szpinak, gotujemy około 10 minut, następnie dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę oraz doprawiamy solą i pieprzem. Na sam koniec gotowania dodajemy mleczko kokosowe i gotujemy jeszcze przez krótka chwilę. Płatki migdałów prażymy na suchej patelni aż zmienią się na złoty kolor. Podajemy z zupą.  Rada: jeśli uznacie, że zupa ma zbyt mdły smak, można dodać do niej tarty

Bon Appetit Małgorzaty
Bakłażan po azjatycku 196

typu udon czy chow-mein sól morska, świeżo mielony pieprz świeża kolendra do posypania listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='1 średni bakłażan ok. 50 g świeżego szpinaku "baby" 2 szklanki bulionu warzywnego lub z kurczaka (500 ml) 2 szalotki 2 duże ząbki czosnku 2 czerwone papryczki chilli (bez pestek) 3-4 cm kawałek imbiru 3 łyżki mirinu(...)czasie płuczemy chwilę zimną wodą i dokładnie osuszamy papierowym ręcznikiem. Szalotki obieramy i kroimy w drobną kostkę. Chilli pozbawiamy pestek i kroimy w drobną kostkę. Imbir obieramy i trzemy na tarce. Czosnek obieramy i drobno siekamy. W woku rozgrzewamy 2-3 łyżki oleju i gdy będzie bardzo gorący, wrzucamy bakłażana. Podsmażamy ok. 5 minut, aż kawałki zaczną stawać się złoto

Poezja smaku
Roladki drobiowe z jarmużem, botwinką i twarożkiem. 154

temu moje gotowanie uzależnione jest od rytmu jaki panuje w przyrodzie. I tak, gdy przerywam buraczki, na stole ląduje zupa botwinkowa, pierogi z botwinką ,  botwinka w śmietanie ,  tarta z botwinką  lub inne podobne dania, które znajdziecie  tu . Podobnie jest z marchewką, groszkiem, fasolką itp. Nie ukrywam, że w sezonie jest to duże wyzwanie(...)pojedynczy filet z kurczaka kilka listków świeżego majeranku (lub innych świeżych ziół) ewentualnie 1/3 łyżeczki suszonego 2-3 listki młodego, blanszowanego jarmużu lub 2-3 listki botwinki (ewentualnie surowego szpinaku) 2 ugotowane łodyżki botwinki (gotujemy 8 minut, a po tym czasie dodajemy listki jarmużu, gotujemy razem jeszcze 2 minuty, odcedzamy i wkładamy do zimnej wody, po 30 sekundach odsączamy

Rozpustne gotowanie
Makaron z ricottą i rukolą 39

jednym miejscu  przepisy na kolację – zebrane w jednym miejscu  najlepsze przepisy na makarony –   penne z szynką parmeńską  –  makaron z boczkiem –  makaron ze szpinakiem –  makaron z polędwicą –  makaron z krewetkami –  spaghetti aglio oilo –  spaghetti bolognese –  spaghetti carbonara –  spaghetti z krewetkami –  makaron z szynką MAKARON Z RICOTTĄ I RUKOLĄ(...)makaronu (penne, farfalle, fusilli, właściwie dowolny) –200-250 g sera ricotta – 1 łyżka soku z cytryny – 1 łyżeczka skórki otartej z cytryny – pół szklanki tartego parmezanu – 2 garści rukoli – świeżo mielony pieprz – sól PRZYGOTOWANIE: Makaron ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu. Jak będziesz odlewać wodę z makaronu, to zachowaj między

nietylkopasta.pl
Makaron z tuńczykiem 96

szynką parmeńską –  Caccio e peppe – rzymski makaron –  makaron ze szpinakiem –  makaron z boczkiem –  makaron z krewetkami z białym winem –  makaron z polędwicą –  makaron z tuńczykiem –  makaron z cukinią –  makaron z kurczakiem –  makaron z szynką –  Canneloni ze szpinakiem –  Makaron ze szparagami –  Lasagne (lasagne bolognese) –  domowy makaron –  Makaron(...)czosnku 1 łyżka oliwy z oliwek 1 puszka krojonych pomidorów 150-170 g tuńczyka w puszce 1-2 kawałki anchois (w zależności od wielkości) sól i pieprz do smaku tarty parmezan lub grana padano do podania listki świeżej bazylii lub natka pietruszki do posypania PRZYGOTOWANIE: Makaron ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu. Pod koniec gotowania odlej trochę wody

nietylkopasta.pl
Kotlety z ryżu i warzyw – pyszny pomysł na bezmięsny obiad 169

pół szklanki groszku (dałam mrożony) cebula szklanka włoszczyzny (np. marchew, pietruszka i seler z rosołu, albo mrożonka) sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy, natka pietruszki, ostra papryka,papryka wędzona, bułka tarta do obtoczenia Przygotowanie Ryż gotujemy w osolonej wodzie nieco dłużej niż wg instrukcji na opakowaniu, aby się lekko rozpadał. Cebulę kroimy w kostkę, włoszczyznę również. Na patelnię(...)tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. [caption id="attachment_9302" align="aligncenter" width="1200"] Kotlety z ryżu i warzyw – pyszny pomysł na bezmięsny obiad[/caption] Zobacz inne przepisy na bezmięsny obiad: Kotlety Z Kalafiora I Kaszy Jaglanej – Przepis Na Bezmięsne Mielone Kalafior Zapiekany W Sosie Serowym – Pyszny Sposób Na Kalafiora Zapiekane Naleśniki Ze Szpinakiem

e-PrzepisyKulinarne
Wielkanocne pyszności 2018 694

szpinakiem i mozzarellą Deser Najlepsze sernikobrownie z malinami Sernik z musem rabarbarowym Bułeczki wielkanocne Babka z jabłkami i orzechami Cytrynowe ciasto jogurtowe z jagodami Najlepsze brownie na świecie Mazurek różano-kawowy Muffiny jagodowe z kruszonką orzechową Sernik marmurkowy z Nutellą Chlebek do odrywania z czekoladą Sernik waniliowo-czekoladowy Sernik chałwowy Najłatwiejszy mazurek z kajmakiem i czekoladą Tarta serowa

karmelowy
Włoskie Pierożki Agnolotti 223

laurowy 1 pierś z kurczaka 80 g szpinaku 50 g szynki dojrzewającej 1 jajko sól, pieprz, gałka muszkatołowa, oregano, bazylia, przyprawa d kuchni włoskiej Sos: 400 ml pomidorów z puszki 2 łyżki koncentratu pomidorowego ½ cebuli 1 ząbek czosnku sól, pieprz, oregano, bazylia 1 łyżka sosu Worhestershire   Dodatkowo: 50 g tartego parmezanu Przygotowanie: Mięso wkładamy do gotującej się wody(...)zagniatamy ciasto. Jeśli ciasto nie będzie się dobrze kleić możecie dodać odrobinę wody. Z zagniecionego ciasta formujemy kulkę, owijamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na około 25 minut Szpinak podsmażamy na maśle. Ja używam mrożonego i po prostu w takiej formie podgrzewam na patelni. 1 ząbek czosnku przeciskamy przez praskę. Szpinak doprawiamy pieprzem, solą i czosnkiem. Odlewamy nadmiar płynów

Mania Gotowania
Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą 556

Chciałabym Wam dzisiaj zaproponować pomysł na zapiekankę ziemniaczaną z kiełbasą i cebulką. Danie to ma wiele plusów, przede wszystkim jest tanie, po drugie jest bardzo syte

Kuchnia Pełna Pasji
Lasagne ze szpinakiem i pieczarkami w sosie serowym 188

Pomimo, że lasagne jest wegetariańska zadowoli nie jednego mięsożercę... Na upartego oczywiście można dodać 2 piersi kurczaka pokrojone w kostkę jak już ktoś nie wyobraża sobie

IMPRESJA SMAKU
Jabłecznik - 500 lat jabłek w Polsce 140

wiem. 500 g jabłek, 120 g mąki pszennej, 120 g cukru pudru, 2 jajka, skórka otarta z cytryny, 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia, masło do wysmarowania formy, przesiana bułka tarta do wysypania formy Jabłko owoc z bogatą przeszłością.  Do jabłka umieszczonego na głowie syna, strzelać z łuku musiał Egil (z mitologii nordyckiej), oraz Wilhelm Tell. Spożywanie złotych(...)Włoch jabłko trafiło do Polski za sprawą Bony, żony Zygmunta Starego, królowej Polski. Bona Sforza przybyła właśnie z Włoch i „przywiozła” do Polski warzywa i owoce: włoszczyznę, sałatę, szpinak, fasolę szparagową, brokuły, kalarepę, kalafiory, kapustę ... i jabłka. Skoro Bona przyjechała do Polski w 1518 roku (ślub z Zygmuntem Starym wzięła w roku 1517, w Neapolu), możemy przyjąć, iż jabłko gości

królestwo garów
Kotlety ziemniaczane z tuńczykiem 71

subscribe-form-2709473 .row-success").show(),r(".ml-subscribe-form-2709473 .row-form").hide()} Polecam Wam także: –  kotlety ziemniaczane z kiszoną kapustą –  kotlety ziemniaczane ze szpinakiem –  kotlety rybne –  kotlet quinoa –  kotlety mielone z kurczaka –  kotlety ziemniaczane –  wege burger z kalafiora –  kotlet schabowy –  schabowy inaczej –  surówka z czerwonej kapusty KOTLETY ZIEMNIACZANE(...)Ilość porcji: 7-8 kotletów, 4 porcje SKŁADNIKI: – 400 g ugotowanych ziemniaków – 1 puszka tuńczyka (w oleju lub sosie własnym, odsączona) – 1 jajko – 1/2 szklanki bułki tartej – 1 łyżeczka soli – 1/2 łyżeczki pieprzu – 2-3 łyżki posiekanego koperku – 2 łyżki posiekanej dymki (szczypior i cebulka) – 4 łyżki mąki pszennej – olej

nietylkopasta.pl
Makaron z sosem pomidorowym i kiełkami 164

makarony – makaron z szynką parmeńską i oliwkami – makaron z kurczakiem – makaron z pieczarkami – penne z szynką parmeńską – makaron z boczkiem – makaron ze szpinakiem – makaron z polędwicą – makaron z krewetkami – spaghetti aglio oilo – spaghetti bolognese – spaghetti carbonara – spaghetti z krewetkami Makaron z sosem pomidorowym i kiełkami Ilość porcji(...)ząbki czosnku – pół dużej cebuli – 300 ml passaty pomidorowej – 1 papryczka chilli – pół szklanki orzechów nerkowca – oliwa do smażenia – sól, pieprz – tarty parmezan – kiełki do podania: różne rodzaje Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu, powinien być al dente. Cebulę i czosnek drobno posiekaj. Na oliwie podsmaż cebulę z czosnkiem

nietylkopasta.pl
Wiosenna babka jaglana z zielonych warzyw 188

łyżeczka mielonego pieprzu czarnego, ½ łyżeczka mielonego chili -pieprzu cayenne, sól do smaku, 200 g kaszy jaglanej, ok. 200 ml wody, 2 jaja. Przygotowanie: W garnku rozgrzewamy olej, dodajemy mrożony szpinak i jarmuż, posiekany w kostkę czosnek, podsmażamy ok. 2 min ciągle mieszając. Przykrywamy pokrywą i dusimy na wolnym ogniu kolejne 5 min. Dodajemy pieprz z cayenne, pieprz czarny, 1 łyżeczkę(...)wlewamy 200 ml gorącej wody i całość zagotowujemy. Studzimy i wsypujemy kaszę,  groszek, roztrzepane jajka i mieszamy. Przekładamy do dużej formę na babkę, natłuszczoną i obsypana bułką tartą. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 185°C, wierzch przykrywamy papierem i pieczemy ok. 40 min. Babkę podajemy z białym sosem np. np. jogurtowym,  lub serowym, który niczym lukier

Moniki Smakołyki
Sałatka szpinakowa 158

kocham sałatkę szpinakową? Po pierwsze, jest jedną z najzdrowszych sałatek, po drugie za to, że jest przepyszna, a po trzecie, że nie więdnie, tak jak podobne sałatki np. z sałaty czy kapusty pekińskiej, gdzie po paru godzinach robi się nieestetyczna breja. Sałatka szpinakowa nawet na drugi dzień zachowuje swoja świeżość. Jednak aby pozostała na drugi dzień, trzeba(...)zrobić naprawdę bardzo dużo, bo wszystko co dobre znika w oka mgnieniu a więc i ona.   100 g świeżego umytego szpinaku 1 opakowanie sera feta półtłustego pokrojonego w kostkę (półtłusty ładnie się  kroi się, tłusty się rozpada) 3/4 szklanki pokrojonych na połówki oliwek 1/2 szklani pokrojonych w paseczki suszonych pomidorów z oliwy 2 łodygi selera naciowego pokrojonego

Jadło i czytadło
Krokiety z pieczarkami i serem 147

szpinakiem. Wszystkiego trzeba spróbować;) Zakwalifikowałam je do sekcji Kolacje, gdyż najczęściej je o tej porze jemy, ale równie dobrze można smakować je przez cały dzień;) Postanowiłam wypróbować z innym farszem niż tradycyjnym - z mojego rodzinnego domu - farszem z kapustą i grzybami. Dziś farsz z pieczarek i sera z dodatkiem świeżego koperku. Składniki: 6 naleśników 600 g pieczarek 120 g tartego żółtego sera 1 średnia cebula bułka tarta do panierki jajko sól, pieprz, słodka papryka i lubczyk garść świeżego koperku drobno posiekanego masło klarowane Przygotowanie: Na patelni rozgrzej masło, dodaj pokrojone w kosteczkę pieczarki oraz cebulę. Duś chwilę, następnie dodaj żółty ser połączony z koperkiem, przypraw. Smaruj naleśniki farszem, zawiń dobrze, obtocz w jajku i bułce, smaż

Zasmakuj Kuchni