tarta z kurczakiem - 4693 przepisów (strona:25/313)

Tarta z brokułem i kurczakiem 270

Całość dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki żeby kurczak poleżał trochę w przyprawach- możemy dużo wcześniej zamarynować pierś. Brokuła dzielimy na małe różyczki i wrzucamy do garnka z zimną wodą i gotujemy. Od momentu jak woda się zagotuje brokuła gotujemy 5 min. Wyciągamy i hartujemy pod zimną wodą. Formę na tartę wykładamy naszym ciastem, technika dowolna, można rozwałkować ciasto(...)podpiekamy nasze ciasto 7-10 min. Naszego zamarynowanego kurczaka przerzucamy na patelnię i smażymy, pod koniec smażenia dodajemy zioła prowansalskie. Na podpieczony spód wykładamy kurczaka 3/4 brokuła. W miseczce rozrabiamy jajko ze śmietaną i mieszamy z serem żółtym doprawiamy delikatnie solą i pieprzem i tak powstałą miksturę wylewamy po powierzchni tarty. Na wierzch układamy jeszcze kilka pozostałych różyczek

Piekielna Kuchnia Pati
Schabowy drobiowy 192

Szybko i smacznie.  pierś z kurczaka  jajka majonez bułka tarta sól, pieprz zioła Małgorzaty Skworcu Pierś pokroić w plastry, lekko rozbić.Jajka roztrzepać z przyprawmami i odrobiną majonezu.Plastry maczać w  jajkach, następnie w bułce tartej i smażyć z każdej strony

Moje domowe kucharzenie
Smoczy de volaille dla leniwych 143

rozgrzanym oleju na patelni ok 10-15 min z dw\u00f3ch stron."],"keywords":"kurczak,mas\u0142o,obiad"} Drukuj Smoczy de volaille dla leniwych Składniki: 2 filety z kurczaka 4 kawałki sera żółtego 50g zimnego masła tymianek, bazylia, oregano czosnek granulowany, sól, pieprz 2 jajka bułka tarta do panierowania olej do smażenia Przygotowanie: Filety z kurczaka przekroić na połowy(...)przyprawach i po kawałku sera żółtego. Zawinąć. Na głębokim talerzu rozbełtać jajka. Maczać w nich zwinięte filety. Opanierować w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na patelni ok 10-15 min z dwóch stron. https://www.bardzogrubysmok.pl/smoczy-de-volaille-dla-leniwych/ Kurczak z zawartością przed zawinięciem Smażenie de vollaillów Artykuł Smoczy de volaille dla leniwych pochodzi z serwisu Bardzo Gruby Smok

Bardzo Gruby Smok
Klopsiki w sałatce z makaronem 170

makaronu świderki 1 marchewka 5 pomidorów koktajlowych 2 gałązki selera naciowego 1 opakowanie roszponki ser lazur klopsiki: 1 pierś z kurczaka 1 jajko 3 łyżki bułki tartej sól, pieprz 1/2 łyżeczki majeranku bazylia świeża bułka tarta do panierowania olej do smażenia sos: 150 g jogurtu greckiego 1 ząbek czosnku 1/4 ogórka zielonego sól, pieprz natka pietruszki Pierś(...)kurczaka mielę, dodaję jajko, bułkę tartą, sól, pieprz, majeranek, pokrojoną bazylię. Mieszam i wyrabiam małe kulki z mięsa. Obtaczam w bułce tartej. Klopsiki smażę na wolnym ogniu z każdej strony. Na każdym gorącym klopsie układam kawałek sera lazur. Ser rozpuści się delikatnie. Makaron gotuję aldente w osolonej wodzie. Na roszponce układam makaron, dodaję klopsiki, cienkie paski marchewki

wesoła kuchnia
Cordon bleu z kurczaka 126

bleu z kurczaka to bardzo prosty przepis na pyszny obiad. Kotlet szwajcarski w oryginale przygotowywany z sznycla cielęcego wypełniony po brzegi szynką i ciągnącym żółtym serem. Ale w wersji drobiowej jest równie smaczny.  2 porcje 1 duży filet z kurczaka 2 plastry szynki wędzonej 2 grubsze plastry żółtego sera sól pieprz Do panierowania Mąka Jajko Bułka tarta(...)kurczaka przekroić wzdłuż na połowę tak aby uzyskać dwa mniej więcej równe kawałki mięsa do rozbicia na kotlety. Każdy kawałek mięsa przykryć folią spożywczą i rozbić na kotlety. Przyprawić solą i pieprzem. Na środku każdego kotleta położyć po plastrze szynki i żółtego sera, złożyć na połowę, lekko docisnąć. Tak przygotowane kotlety panierować dokładnie w mące, jajku i bułce tartej

Andzia Pichci
DEWOLAJE PO MOJEMU 172

filety pojedyncze z kurczaka 15 dag sera żółtego tartego Olej do smażenia np.rzepakowy 2 łyżki przyprawy do kurczaka Sól i pieprz do smaku 3 łyżki prażonej cebulki Pieczarki: 6 pieczarek 1/2 cebuli 2 łyżki natki pietruszki Sól i pieprz do smaku Olej do smażenia Garść szpinaku świeżego Dodatkowo: Bułka tarta do panierki 2 jajka 🍴 🍴 🍴 🍴 🍴 🍴 🍴 🍴 🍴 🍴 🍴 🍴 🍴 🍴 🍴 Przygotowanie(...)pieprzem.Na koniec dodaję natkę. Mieszam. 2. Filet z kurczaka rozcinania wzdłuż tak by powstało nam 6 kotletów,mięso rozbijam dokładnie . Doprawiam przyprawą do kurczaka, pieprzem i solą. 3. Na środek kładę łyżkę farszu, dodaję ser i prażoną cebulkę. Zawijam. 4. Kotlety panieruje najpierw w jajku potem w bułce tartej. 5. Formuję dewolaje. 6. Na patelni rozgrzewamy olej

Gotowanie Patki
domowy pasztet pieczony drobiowy z orzechami,żurawiną... 191

grubo mielony 1 łyżeczka, przyprawa do pasztetu 1 opakowanie, cebula 2 sztuki, wątróbka z kurczaka 1 kg, smalec 1/2 kostki,jajka 5 sztuk, mięso z 1 kurczaka z rosołu, bułka tarta 1 szklanka, kasza manna 4 łyżki, orzechy włoskie 150 gram, żurawina świeża 200 gram, rosół 2-3 szklanki Wątróbkę z kurczaka dobrze usmażyć z cebulą na smalcu(...)smalcu podsmażyć, wystudzić. Wystudzoną wątróbkę z tłuszczem z patelni, mielone mięso, wbić jajka, rosół 2-3 szklanki, gotowane i obrane z kości, chrząstek mięso z kurczaka, żurawinę blenderem zmiksować dokładnie. Do masy wsypać bułkę tartą, kasze manną, przyprawę do pasztetu i łyżką wymieszać dobrze. Forma silikonowa 20x12 cm, forma 25x15 cm z papierem do pieczenia, masę pasztetu przełożyć

W Mojej Kuchni Lubię
Bigos cygański 4049

bułki tartej; 4 łyżki mleka; 1 jajo; Przyprawa do kurczaka; Sól; Pieprz; Olej do smażenia. Sos: 2 średnie, czerwone papryki; 2 średnie, żółte papryki; 1 kg pieczarek; 3 duże cebule; 4 duże ogórki kiszone; 400 g koncentratu pomidorowego; 500 g ketchupu pikantnego; Sól; Pieprz; Olej do smażenia. Sposób przygotowania: Mięso mielone włożyć do miski. Dodać jajo, bułkę tartą, mleko, przyprawę do kurczaka i wyrobić na gładką masę. Przyprawić solą i pieprzem do smaku, ponownie wyrobić, aż do połączenia się smaków. Z tak przygotowanej mięsnej masy lepić kulki o średnicy 2 - 3 cm. Kulki mięsne smażyć na rozgrzanym na patelni oleju na złoty kolor. Usmażone kulki odsączyć z nadmiaru tłuszczu przy pomocy ręczników papierowych. Cebule obrać, pokroić

Gospodyni Miejska
Drobiowe siekane kotlety z papryką 138

można dodać rozmaite dodatki. Dziś proponuję czerwoną paprykę i szczypior. Ser nadaje kotlcikom fajnego, słonawego posmaku, a papryka świeżego warzywnego urozmaicenia.  Składniki (6 sztuk) -podwójny filet z kurczaka -150 g tartego żółtego sera -1/2 czerwonej papryki -1/2 pęczka szczypiorku -2 jajka -4 łyżki mąki pszennej -płaska łyżeczka słodkiej papryki -sól, pieprz -olej do smażenia Przygotowanie Filet(...)kurczaka umyć i oczyścić, pokroić w nieduże, maksymalnie 1 centymetrowe kawałki. Oprószyć solą i pieprzem.  Paprykę drobno pokroić, szczypior posiekać. Umieścić w misce. Dodać mięso, tarty żółty ser, jajka, mąkę i paprykę. Całość dokłądnie wymieszać. Na patelni rozgrzać olej. Łyżką nakładać masę i smażyć kotlety z obu stron na złoty kolor. Wartość energetyczna (1 sztuka)  Energia

Zielona Kuchnia
KOTLETY SIEKANE Z MARCHEWKĄ I SZCZYPIORKIEM 168

oło 1,2 kg piersi z kurczaka, 5 średnich marchewek, duży pęczek szczypiorku, 3 jajka, około 8-9 łyżek mąki, sól, pieprz cayenne, curry, tymianek, bułka tarta. Przygotowanie: Piersi kurczaka i szczypi orek bardzo drobno siekam, marchewkę ścieram na tarce o dużych oczkach. Wszystko przekładam do miski. Mięso doprawiam, następnie dodaję mąkę i jajka, mieszam do momentu dokładnego

JejKuchnia
Burgery z kurczaka 286

pewno gotowanego kurczaka, część obtacza go w bułce tartej a ja robię z niego burgery, które można podać zarówno w bułce lub tradycyjnie z ziemniakami. Na pewno będą Wam smakować Składniki: - 1 noga z kurczaka - kilka marchewek gotowanych - 1 pietruszka gotowana - trochę natki z pietruszki - 1 jajko - bułka tarta - 2 bułki - oliwa lub olej do smażenia Najpierw(...)miseczki wrzucamy kurczaka obranego z kości i drobno pokrojonego. Następnie dorzucamy rozgniecioną marchewkę i pietruszkę. Do tego wrzucamy natkę z pietruszki drobno posiekaną. Na koniec wbijamy do tego całe jajko i mieszamy. Możemy dorzucić łyżkę bułki tartej aby masa nam się lepiej formowała. Po wymieszaniu wszystkich składników zaczynamy formować burgery które z wierzchu posypujemy bułką tartą

Kuchenne Wariacje
Najlepsze przekąski i menu sylwestrowe! 4239

francuskim Ciasto na pizze – szybkie, najlepsze, bez wyrastania! Hawajska tortilla z kurczakiem i ananasem Ślimaczki z ciasta francuskiego z szynką i serem Quesadilla z kurczakiem i serem Tortilla z wędzonym kurczakiem i suszonymi pomidorami Rolada szpinakowa z wędzonym łososiem Krążki cebulowe w cieście naleśnikowym Kotlety z piersi kurczaka Stripsy KFC , czyli piersi w chrupiącej panierce Grzanki czosnkowe (pieczywo czosnkowe) Bruschetta(...)warzywami Kotlety drobiowe zapiekane z serem i pieczarkami Domowa pizza Krokiety z pieczarkami i serem Bagietka nadziewana pastą z tuńczyka i papryką Brokuły w cieście i bułce tartej Piersi z kurczaka zawijane w plastry boczku Kieszonki francuskie z brokułami i fetą Mięsne kulki z ogórkowym dipem Domowe nuggetsy z kurczaka Krokiety ziemniaczane z bazylią i oregano Jajka zapiekane

Kulinarne Przeboje
DOMOWA ZAPIEKANKA Z DOMOWYM SOSEM 170

łyżki ketchupu 2 łyżki majonezu 1 łyżka musztardy 1 łyżka drobno siekanej natki 1 łyżka suszonej cebulki lub prażonej 10 dag sera tartego Bagietka 4 bagietki ok 15 cm 2 filety z kurczaka Przyprawy: 1 łyżeczka soli, 1/2 łyżeczki(...)pieprzu, 1 łyżka papryki mielonej wędzonej, 1/2 łyżeczki papryki ostrej mielonej Olej do smażenia 1 papryka 1 pęczek dymki 1 cebula czerwona 15 dag sera żółtego tartego PRZYGOTOWANIE:  Filety z kurczaka myję, osuszam i kroję w kostkę. Doprawiam solą, pieprzem, papryką wędzoną i papryką mieloną ostrą.   Na patelni rozgrzewamy olej dodajemy mięso, smażymy na rumiano. Mięso

Gotowanie Patki
DROBIOWE PULPETY Z UDEK KURCZAKA 358

roladki , faszerowane czym tylko dusza zapragnie, bardzo lubimy także gulasz czy tradycyjne kotlety panierowane w bułce tartej.  Dziś zapraszam na kolejne danie z tego smacznego kawałka drobiu: klasyczne pulpety w sosie pomidorowym :)) Składniki: 500 g mięsa z wyluzowanych udek kurczaka 1 cebula            olej(...)pomidorów w sosie własnym słodka papryka śmietana 18% koperek Wykonanie:  Na rozgrzanym oleju podsmażamy posiekaną drobno cebulę, aż do zezłocenia. W misce mieszamy zmielone mięso z udek kurczaka, jajko, bułkę tartą, podsmażoną cebulę oraz przyprawy: sól, pieprz, majeranek. Dokładnie mieszamy do połączenia się składników. Z mięsnej masy formujemy nieduże pulpeciki. Bulion zagotowujemy. Dodajemy obrane marchewki, ziele angielskie

Walijskie Pichcenie