tarta z kurczakiem - 4693 przepisów (strona:23/313)

Filet z kurczaka w chrupiącej panierce 106

sztuk Przygotowanie 15 min. Smażenie 15 min. Kalorie 210 kcal Tradycyjny polski kotlet drobiowy w chrupiącej, złotej panierce. Filet z piersi kurczaka usmażony na złocisto. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1,5 fileta z piersi kurczaka mąka pszenna bułka tarta 2 jajka 1 łyżka Vegety 1 łyżeczka Maggi w płynie 1 łyżeczka czosnku granulowanego 1 łyżeczka suszonej natki pietruszki(...)/2021\/12\/kotlety-drobiowe-480x270.jpg"],"description":"Tradycyjny polski kotlet drobiowy w chrupi\u0105cej, z\u0142otej panierce. Filet z piersi kurczaka usma\u017cony na z\u0142ocisto.","keywords":["filet z kurczaka","jajko","m\u0105ka pszenna","kotlet drobiowy","filet z kurczaka w z\u0142ocistej panierce","kotlety z kurczaka","polskie kotlety"],"author":{"@type":"Person","name":"Martyna Pietruszka"},"datePublished

ProstePesto.pl
Panierowana pierś z kurczaka z cytrynową nutą. 205

lepsza od tej kupnej, po usmażeniu ma piękny złociutki kolor i jest bardziej chrupiąca, a i smak ma nieporównywalny. Składniki na panierowaną pierś z kurczaka z cytrynową nutą 2 piersi z kurczaka 1 jajko bułka tarta sól pieprz cytrynowy olej do smażenia      Piersi z kurczaka rozbijamy, ale nie za cienko, gdyż maja być soczyste

Rozpustne gotowanie
Zapiekany filet z kurczaka - przepis Caroline 138

Przepis otrzymaliśmy od Caroline z Wielkiej Brytanii. Delikatnie go zmodyfikowaliśmy, ale efekt końcowy jest chyba równie smaczny. Nam taki obiadek bardzo odpowiada.     Składniki : - filet z kurczaka - ok. 7 dkg bułki tartej - 5 dkg żółtego sera - ząbek czosnku - 5 dkg masła - natka pietruszki - sól, pieprz - przyprawa harissa Fileta kroimy w paski i przyprawiamy przyprawą harissa i solą(...)naczynek delikatnie smarujemy masłem. Układamy w nich paski kurczaka. Ścieramy ser. Do bułki tartej dodajemy pieprz, ser i pokrojoną natkę pietruszki.  Mieszamy. Do roztopionego masła dodajemy pokrojony drobno czosnek. Masło z czosnkiem przelewamy do bułki i mieszamy. Powstałą kruszonką zasypujemy filety  i delikatnie dociskamy. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 160 st. C na ok. 15 minut

Maminek kulinarny
Kurczak burger 95

Kurczak burger to szybki i pyszny domowy fast-food. Chrupiący kurczak, świeże warzywa i własnoręcznie robiony sos – zdrowsza i odchudzona wersja “bomby kalorycznej”. Czas wykonania: 30 min Ilość porcji: 4 sztuki Składniki: 4 bułki do hamburgerów 250 g fileta z kurczaka 4 plasterki sera 8 listków sałaty 1 pomidor 2 ogórki konserwowe 4 łyżki bułki tartej(...)dodać do cebuli. Doprawić solą, pieprzem i papryką. Dusić do czasu, aż sos zgęstnieje. Z fileta wyciąć 4 kotlety i opanierować w mące, jajku i bułce tartej wymieszanej z przyprawą do kurczaka. Smażyć na oleju z obu stron, po odwróceniu na drugą stronę na każdego kotleta wyłożyć plasterek sera. Bułki podgrzać zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na każdą bułkę

KuchniaWeDwoje.pl
Kurczak burger 187

bułki do hamburgerów 250 g fileta z kurczaka 4 plasterki sera 8 listków sałaty 1 pomidor 2 ogórki konserwowe 4 łyżki bułki tartej 1 jajko 1 łyżka przyprawy do kurczaka 2 łyżki mąki Sos: ½ puszki (130 g) pomidorów krojonych ½ cebuli 1 łyżeczka masła pieprz sól papryka mielona Przygotowanie: Sos: Cebulę posiekać i podsmażyć(...)papryką. Dusić do czasu, aż sos zgęstnieje. Z fileta wyciąć 4 kotlety i opanierować w mące, jajku i bułce tartej wymieszanej z przyprawą do kurczaka. Smażyć na oleju z obu stron, po odwróceniu na drugą stronę na każdego kotleta wyłożyć plasterek sera. Bułki podgrzać zgodnie

KuchniaWeDwoje.pl
Chrupiące krokiety z tortilli 112

masła placki tortill serek śmietankowy typu almette, turek… żółty ser (u mnie ser mozzarella) przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka i ostra, majeranek 2 jajka bułka tarta opcjonalnie chrupiąca panierka do kurczaka olej do smażenia       *** Mięso (u mnie mięso grillowane, a także kiełbasa) kroimy na kawałki lub szarpiemy widelcem *** *** Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy(...)żółtym serem *** *** Zawijamy, najpierw boki do środka *** *** A następnie rolujemy od dołu do góry *** *** W jednej miseczce mieszamy jajka, a do drugiej wsypujemy bułkę tartą, opcjonalnie do bułki możemy dodać panierki do kurczaka *** *** Zwinięte tortille panierujemy najpierw w jajku, a następnie w bułce tartej *** *** Krokiety smażymy z każdej strony na rumiano *** *** po zdjęciu z patelni krokiety odsączamy

Blog z Apetytem
Soczyste kotlety z kurczaka w majonezowej marynacie 146

kotlety zrobiłam z fileta kurczaka, ale tak samo dobrze smakują z wieprzowiny np. schabu czy karkówki. Polecam :) Składniki - 2 piersi z kurczaka - 2 jajka - 2 łyżki majonezu - 1 łyżeczka  domowej wegety lub innej ulubionej przyprawy do mięs  - 1/2 łyżeczki czosnku mielonego - 1 łyżka posiekanej zielonej pietruszki ( może być suszona) - 1 szklanka bułki tartej  - olej(...)smażenia Wykonanie Piersi z kurczaka płuczę, osuszam, wykrawam zbędne błonki i tłuszczyk. Kroję wzdłuż jak na tradycyjne kotlety. Lekko i delikatnie rozbijam tłuczkiem. W misce mieszam rozbełtane jajka z majonezem, pietruszką i przyprawami. Do mieszaniny przekładam mięso i odstawiam do lodówki na co najmniej godzinę. Po tym czasie kawałki kurczaka panieruję w bułce tartej, smażę na rozgrzanym oleju

Kuchnia z widokiem na ogród
Cheeser – serowy kotlet z piersi kurczaka 496

osoby : 4 połówki piersi z kurczaka czubata szklanka, tartego żółtego sera , np. gouda szklanka bułki tartej sól , biały pieprz do smaku granulowany czosnek szczypta mielonej gałki muszkatołowej ( też do smaku ) olej do smażenia 2 jajka Piersi z kurczaka delikatnie rozklepujemy , tylko trochę , tak ,żeby pozostały dość grube ( 0,5 cm ) . Doprawiamy solą , białym pieprzem , granulowanym czosnkiem , mieloną gałką(...)jajku , dociskając ser, następnie w bułce tartej , także dociskając wszystko dłońmi . Odkładamy na 30 minut do lodówki , jak zesztywnieją , łatwiej będzie smażyć – nie rozlecą się . Smażymy na rozgrzanym oleju , w dość głębokim tłuszczu . Podajemy na gorąco z pieczonymi ziemniaczkami lub frytkami . Smacznego   Post Cheeser – serowy kotlet z piersi kurczaka pojawił się poraz pierwszy w Ogrodnik

Ogrodnik w podróży
Kurczak w botwince 157

Jeśli lubicie botwinkę to z pewnością to danie przypadnie Wam do gustu. Składniki: 2 piersi z kurczaka, umyte, oczyszczone i pokrojone w mniejsze części jajko i bułka tarta do obtoczenia kurczaka pęczek botwinki – liście i buraczki kulka mozzarelli pokrojona w plastry – tyle samo ile plastrów kurczaka 100 ml śmietanki 30% sól, pieprz, łyżka posiekanego koperku masło

Życie ze smakiem
Tarta ze szpinakiem i kurczakiem 420

gorąco do próbowania i eksperymentowania z nim, a przekonacie się, że jest wspaniałą alternatywa zarówno na co dzień, jak i każdą inną okazję. Dzisiaj propozycja tarty ze szpinakiem i kurczakiem :) Składniki: Ciasto: jajko 1/3 kostki masła 1,5 szklanki mąki szczypta soli Farsz: filet z kurczaka opakowanie mrożonego szpinaku 2 - 3 ząbki czosnku pomidor pół kostki sera feta(...)zarumieniło, ponieważ będzie pieczone jeszcze raz po nałożeniu na nie wszystkich składników nadzienia. Kurczaka kroimy w grubą kostkę, przyprawiamy tak, jak lubimy najbardziej (ja na ostro) i smażymy. Szpinak doprawiamy czosnkiem, suszonym koperkiem oraz fetą.  Na ciasto warstwami układamy kurczaka i szpinak / kurczak, szpinak, kurczak,... Wierzch polewamy masą przygotowaną ze śmietany i jajek. Układamy plasterki pomidora i ew. kawałki

Taste Of My Day
Roladki z kurczaka z suszonymi pomidorami i gorgonzolą 165

cebuli około 50 g sera gorgonzola jajko bułka tarta Piersi z kurczaka rozbijamy tłuczkiem. Cebulę kroimy w piórka. Na kurczaka kładziemy plasterek szynki, na to cebulę, ser i pomidorki. Zawijamy w roladki. Jajko rozbijamy widelcem. Roladki maczamy w jajku i następnie panierujemy w bułce tartej, staramy się całość dokładnie panierować i zakleić, w ten sposób farsz

Delusional Trine
Kotlety drobiowe w sezamowej panierce 230

specjalną zakładkę z daniami dla niemowląt. A teraz już kotlet  - a dokładnie miła odmiana dla tradycyjnego kotleta drobiowego , którego bardzo lubimy. Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka sól bułka tarta ziarna sezamu 1 jajko + odrobina mleka mąka olej do smażenia Sposób wykonania: 1. Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy. Dzielimy na porcje i rozbijamy na kotlety (najlepiej przez

Kuchnia domowa Ani
Tarta z kurkami 384

gdzie ilość wychodzi mi idealnie na  moją formę do tarty o średnicy 23cm. Spróbujcie koniecznie! :) Składniki: Ciasto: 200g mąki pszennej 100g zimnego masła płaska łyżeczka soli żółtko 3 łyżki zimnej wody   Farsz: 200g kurek pół opakowania serka Almette o smaku ziołowym połowa piersi z kurczaka por cebula 3 jajka 100ml śmietanki 30% sól, pieprz ziołowy, zioła(...)kurek. Dusimy razem do odparowania nadmiaru wody. Wszystko mieszamy razem z kurczakiem. Jajka, śmietankę i serek miksujemy na jednolitą masę. Mieszamy z farszem (nie podgrzewamy!). Farsz wykładamy na podpieczone ciasto. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 20-25 minut, kontrolując czy góra tarty za bardzo się nie spieka. SMACZNEGO

Czerwona Porzeczka
Roladki z goudą, camembertem i natką pietruszki 326

roladki z kurczaka. Posmakują każdemu! 700 g filetu z piersi kurczaka Sól Pieprz Pęczek natki pietruszki 100 g sera gouda 100 g sera camembert 2 jajka Bułka tarta Filet z kurczaka kroimy w poprzek, rozbijamy tłuczkiem, przyprawiamy solą i pieprzem. Na każdym płacie układamy plaster sera gouda, kawałek sera camembert i posiekaną natkę pietruszki. Ściśle zwijamy w rulon

VioletoweKucharzenie
Roladki drobiowe 179

pojedyncze filety z piersi kurczaka (ok.550-600g) 1/2 żółtej małej papryki 1/3 opakowania sera typu feta przyprawy: sól, pieprz, słodka mielona papryka panierka: 1 jajko + bułka tarta   Piersi z kurczaka umyć, oczyścić i przekroić wzdłuż na dwie części. Każdą z nich rozklepać jak na kotlety. Od strony, która będzie na zewnątrz roladki posypać solą, pieprzem i papryką(...)półplasterki. Na przyprawiony kawałek mięsa położyć kilka plasterków papryki, trochę sera i zawinąć w rulonik, starając się zawijać boki do środka. Każdą roladkę obtoczyć w rozkłóconym jajku i bułce tartej. Smażyć powoli na rozgrzanym oleju, dokładnie z każdej strony. Na chwilę można przykryć patelnię pokrywką, aby mięso w środku miało szansę się dosmażyć

Simply Food