tarta na słodko - 8428 przepisów (strona:249/562)

Fit pizza proteinowa! 294

gryczana) 2 jajka + 1 białko Bazylia Oregano Papryka słodka Papryka ostra Soł morska Sos: 2 łyżki koncentratu pomidorowego 25g ketchupu Przyprawy Dodatki: 50g mozzarelli Pieczarki Papryka Cebula Oliwki Przygotowanie: Białka ubijamy na sztywno z solą. Łączymy z żółtkami, mąką oraz paprykę. Przekładamy na sylikonową formę do tarty i pieczemy 20 min. w 180 stopniach. Mieszamy składniki

Czarnawisienka
Ciasto migdałowe z musem czekoladowym 217

niedzielnej kawki proponuję słodkie, kaloryczne ciasto:) Ale za to jakie pyszne... A co tam! Raz się żyje! Ciasto na białkach z dodatkiem migdałów i orzechów, pokryte musem śmietanowo - czekoladowym i cienką warstwą polewy. Pycha! Ciasto:    6 białek,  50g cukru pudru,  90g tartych migdałów,  90g tartych orzechów laskowych,  czubata łyżka kakao,  100g

Z miłości do słodkości
Wiosna w Tamka 43 135

tego sos z czerwonego wina z rodzynkami, świeżo tarty chrzan, podwędzane migdały. Biała kaszanka, espuma ziemniaczana, rodzynki Proste a jakie smaczne i ładnie podane... Druga przystawką była panna cotta z... z czosnku niedźwiedziego. Panna cotta z czosnku niedźwiedziego z marchewką i lubczykiem Coś co zwyczajowo jest słodkim deserem tu przybrało formę wytrawnej przystawki. A do niej groszek

królestwo garów
Krupnik warzywny na indyku. Sposób na recykling zawartości lodówki. 139

sztuki) ziele angielskie (1 sztuka) sól, pieprz zioła prowansalskie papryka słodka siekana natka pietruszki lub koper do smaku 4-5 średnich ziemniaków Przygotowanie: W osolonej wodzie gotujemy wywar z szyi indyka. Po usunięciu szumowiny dodajemy ziele, listek oraz pora. Kiedy mięso jest prawie miękkie wrzucamy kaszę. Warzywa korzeniowe trzemy na tarce o grubych oczkach. Paprykę kroimy w kostkę, a kapustę

Kuchnia po mojemu
Rolada schabowa z warzywami w sosie porowo-serowym 186

sosie porowo-serowym. Składniki: 1200 g chudego schabu 120 g tartego sera żółtego ok. 200 g mrożonych warzyw - groszku, marchewki mini i fasolki szparagowej sól, pieprz, suszony czosnek, majeranek, przyprawa do pieczeni gałązka posiekanej natki pietruszki olej Sos: 1 łyżka masła 1 łyżka mąki 1 por 2/3 szklanki słodkiej śmietanki 18 % 1 trójkącik topionego sera śmietankowego lub ziołowego

Czerwień i błękit
Penne prawie carbonara wg Buni 240

drugie nie samo żółtko a żółtko ze śmietanką .Po trzecie nie oliwa a masło. Zresztą podobno Włosi sami nie za bardzo trzymają się ściśle klasycznego przepisu i tak jak u nas co dom to modyfikacja. Czas: 30   minut Składniki: 15 dag makaronu penne 1 żółtko 1/3 szklanki słodkiej śmietanki 3 dag wędzonki ( u mnie szynka szwarcwaldzka) 2 łyżki masła

Buniabaje w kuchni
Jabłkowa fantazja : Listopadowe Wyzwanie Blogerek 180

cukru * cukier waniliowy  Masa śmietanowa : * pół litra słodkiej śmietany 30% * cukier puder  * 3 fix-y do kremówki * kakao do posypania ciasta  Przygotowanie : kruche ciasto , jabłka , dżem wiśniowy cynamon budyń waniliowy   Zagnieść kruche ciasto. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia , bądź wysmarować masłem i obsypać bułką tartą. Ciastem wyłożyć spód i brzegi blaszki. Jabłka przekroić

Magiczne Życie Marty
Be green, czyli wiosenno-zielony mazurek 191

kremowa, idealnie gładka masa. Jej słodko-herbaciany smak świetnie przełamuje limonka. Do tego chrupiące beziki, i będziecie w niebie. Gwarantuję! Już dzisiaj chciałabym złożyć Wam świąteczne życzenia. Żebyście ten czas spędzili w rodzinnym gronie, spokojnie i wesoło, zapominając o troskach codzienności. Wesołych Świąt! Mazurek z matcha Składniki: (na formę do tarty o wymiarach 34x9 cm) spód

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Zapiekanka ” Boryny „ 229

misce z ziołami,słodką papryką , kminkiem i solą . W średnim naczyniu żaroodpornym , wysmarowanym olejem , układamy warstwami ( najlepiej podzielić składniki na dwie części ) : najpierw ziemniaki , dociskamy , następnie mięso mielone ,pomidory z puszki i tak dwukrotnie , na ostatnią warstwę pomidorów układamy cieniutko pociętą cebulę – solimy , doprawiamy chilli . Całość, przykrywamy jogurtem greckim, wymieszanym z tartym serem . Wkładamy do piekarnika ( bez wcześniejszego

Ogrodnik w podróży
Wrapy z kurczakiem i warzywami 196

Zapraszam na smaczny i zdrowy obiad typu fast food. Taki zrobiony w domu jest dużo zdrowszy i tańszy. I wcale nie tak trudny do przygotowania. Polecam

słodkie i nie tylko historie kulinarne
UCIERANE CIASTO ZE ŚLIWKAMI 160

w sezonie śliwkowym koniecznie musicie wypróbować to ciasto, jest szybkie i pyszne SKŁADNIKI Forma o wym. 20x28 cm: 3 jajka, 3/4 szkl. cukru, 1 1/2 szkl

słodki bratek
Ciasto o smaku truskawkowym z jabłkami 206

Tak się czasem w życiu zdarza, że niespodziewanie zmieniają się plany, decyzje podejmowane są w jednej chwili, a walizki pakowane w biegu. I na takie właśnie

Słodkie okruszki
Cannelloni zapiekane z ricottą i bakłażanem 180

Wiem , że wielbicieli bakłażana jest tak samo wielu jak jego przeciwników. Ja za każdym razem w sezonie letnim staram się wykombinować z niego coś smacznego! Były

Ostra na Słodko
Orzechowo-migdałowe makaroniki z gorzką czekoladą 178

Lubię takie lekkie, słodkie ciasteczka. Orzechowo-migdałowe makaroniki z gorzką czekoladą będą również świetnym poczęstunkiem do kawy nie tylko na Święta, możemy ich przygotować więcej i przechowywać w puszce. Polecam też przepis na kruche kwiatki migdałowe albo kruche ciasteczka z orzechami. Orzechowo-migdałowe makaroniki z gorzką czekoladą na Święta. Składniki na 40 sztuk: 125 g tartych migdałów(...)tartych orzechów laskowych 100 g gorzkiej czekolady 4 białka 200 g cukru szczypta soli lukier: 1/2 szkl. cukru pudru 2-3 łyżki zimnej wody posypki dekoracyjne Jeśli mamy mielone migdały i orzechy to ekstra, jeśli nie to mielimy je w młynku. Czekoladę ścieramy na tarce. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywno, stopniowo dosypujemy cukier i ubijamy

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Tarta z kapustą i grzybami 137

opakowanie ciasta francuskiego 500 g białej kapusty 300 ml bulionu warzywnego 500 g grzybów leśnych 1 marchew 1 ogórek kiszony 1 łyżka smalcu 100 ml słodkiej śmietany 18% słodka mielona papryka sól, pieprz Przygotowanie Kapustę szatkujemy, dusimy w bulionie warzywnym do miękkości. Odcedzamy. Grzyby kroimy  na kawałki, lekko obgotowujemy w osolonym wrzątku, odcedzamy i smażymy na rozgrzanym smalcu razem(...)doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy śmietaną, pokrojony ogórek kiszony i mieloną paprykę. Dusimy jeszcze przez 10 min. Tak przygotowany sos łączymy z kapustą. Ciasto rozwijamy w formie do tarty, nakłuwamy widelcem i lekko zapiekamy w temperaturze 200°C . Następnie na ciasto wylewamy farsz grzybowo-kapuściany i zapiekamy 25-30 min w temperaturze

R'n'G Kitchen