kawałeczku słodkiego marcepanu. Danie podałam z dodatkową porcją moreli, morelami karmelizowanymi wraz z pysznym sosikiem jaki się wytworzył podczas smażenia owoców. Polecam! Składniki na 10-12 knedli: 300 g twarogu 200 g mąki (u mnie orkiszowa jasna) 1 jajko 1 łyżka masła/oleju 1/3 łyżeczka soli 10 małych moreli kawałek marcepanu 4-5 łyżek bułki tartej 1 łyżka masła
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!indyka ulubione przyprawy do indyka (u mnie czosnek granulowany, papryka słodka i ostra, mielone ziele angielskie, pieprz, sól) około 140 g sera żółtego 500 ml mleka 2 łyżka masła 2 łyżka mąki 1 łyżki oleju czosnek granulowany pieprz sól Do podania: kilka pomidorków koktajlowych świeżo mielony pieprz tarty ser np. parmezan drobno posiekana natka pietruszki Indyka kroimy
PatiGotujemieliśmy ciągle w pamięci. Grubo mielona łopatka wieprzowa, do tego słodki smak smażonej cebuli i czosnek. Tajemniczy składnik pojawia się na końcu. I co, że niezdrowe? Samo oddychanie jest większą trucizną, niźli ten, tajemniczy dodatek. Składniki 500 g łopatki wieprzowej 2 duże cebule 6 ząbków czosnku bułka tarta 1 jajko 1/4 łyżeczki maggi mąka olej do smażenia sól
R'n'G Kitchenłyżka 150-200 g czekolady mlecznej (w zależności kto jakie słodkie lubi 😉) 1 op. cukru waniliowego 1 szklanka kaszy manny 1-2 łyżki kakao 100 g czekolady gorzkiej (na polewę) posiekane orzechy (do posypania) Wykonanie: Przygotowujemy blachę (25 x 35 cm): smarujemy ją tłuszczem i obsypujemy bułką tartą. Dno blachy wykładamy herbatnikami. Do garnka wlewamy mleko, dodajemy masło
Kuchnia MagdaLenyuzyskujemy uczucie sytości. Nie wolno się przejadać! Po trzecie... pij wodę Przed posiłkiem warto wypić szklankę wody, dzięki temu zjemy mniej. Do posiłku również należy wybierać czystą wodą mineralną, a także niesłodzone herbaty oraz napary z ziół, które przy okazji wspomogą trawienie. Należy bezwzględnie unikać słodkich napojów gazowanych, przetworzonych soków owocowych oraz wysokoprocentowych alkoholi i kolorowych
Kuchnia MagdaLenytradycyjną Wielkanocną babkę. Rewelacyjnie smakuje i z pewnością będzie słodką ozdobą świątecznego stołu. Składniki: 5 jajek 300g mąki pszennej 200g cukru 250g masła extra 2 łyżeczki proszku do pieczenia 150ml likieru cherry (wiśniowego) 4 łyżki kakao 50g mlecznej czekolady szczypta soli masło do wysmarowania formy bułka tarta do oprószenia formy Polewa: 100g mlecznej czekolady 2 łyżki masła
Szalona Kuchnia Ewelinyczosnku kilka gałązek natki pietruszki 1/2 łyżeczki kuminu 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka oregano świeżo zmielony pieprz szczypta rozmarynu sól szczypta mielonej kolendry odrobina chili Na sos tzatziki: duży grecki jogurt kumin 2 ząbki czosnku ogórek zielony sól i pieprz łyżka majonezu(można pominąć) koperek odrobina tartej skórki z cytryny Przygotowanie: Cebulkę ,czosnek,natkę pietruszki drobniutko posiekać
Swojskie jedzonkoWyrobić ciasto (do przesianej mąki dodać masło i szczyptę soli oraz zimną wodę) i włożyć na chwilę do lodówki. Kurczaka kroimy w kostkę doprawiamy sola i pieprzem oraz papryką słodka i ostrą. Opcjonalnie dodajemy kurkumę. Kurczaka smażymy na rozgrzanym oleju aż się zarumieni z każdej strony. Przełożyć do miski. Brokuł opłukać, rozdzielamy na małe różyczki i gotujemy w osolonej wodzie(...)Nakłuj widelcem. Umieść obciążenie i piecz ok. 15 minut w temperaturze 180 stopni. Po tym, czasie ściągnij obciążenie i podpiekaj jeszcze chwilę aż ciasto się zarumieni. Artykuł tarta z kurczakiem i brokułami pochodzi z serwisu I LOVE LIFE
I LOVE LIFEświątecznym stole. Połączenie ostrego chrzanu z jajkiem, ryżem, papryką i słodką kukurydzą tworzy niepowtarzalny smak, co czyni ją jeszcze bardziej oryginalną. składniki na 4 porcje 2 szklanki ugotowanego ryżu 4-5 jajek ugotowanych na twardo 1 czerwona papryka puszka kukurydzy pęczek szczypiorku z dymki 3-4 łyżeczki tartego chrzanu 4 łyżki majonezu czarny pieprz sól przepis Ugotowany(...)łączymy z ryżem i papryką. Odsączoną z zalewy kukurydzę wrzucamy do miski z sałatką. Szczypior z dymki drobno siekamy i wrzucamy do pozostałych składników. Na końcu do sałatki dodajemy tarty chrzan oraz majonez, całość doprawiamy solą, czarnym pieprzem i dokładnie mieszamy. Gotową sałatkę wstawiamy na pół godziny do lodówki aby wszystkie smaki się przegryzły. Artykuł Sałatka chrzanowa
Smakowite Daniaszklanki wody Olej do smażenia 2 łyżki papryki czerwonej słodkiej i ostrej 4 liście laurowe 2 ziarna ziela 2 kostki rosołowe 1 lyzeczka pieprzu 1 łyżeczka soli np. himalajskiej 1 lyzeczka czosnku granulowanego 1 łyżeczka chilli 2 ziarna jałowca 300 g warzyw mieszanki chińskiej 1 szklanka tartej marchewki 500 ml przecieru pomidorowego 1 szklanka czerwonej soczewicy Dodatkowo 1 szklanka
Gotowanie Patkimięsa mielonego 2 jajka bułka tarta pietruszka sól, pieprz czosnek cebulka Z tych składników przygotowujemy masę jak na kotlety mielone. Łączymy składniki, doprawiamy do smaku i gotowe :) Następnie zabieramy się za farsz. 0,5 kg pieczarek cebula ser żółty sól, pieprz, oregano, słodka papryka + plastry boczku Tu sprawa jest jeszcze prostsza. Wystarczy
BezglutenowaIzabelawykorzystaniem ciasta francuskiego, nie tylko w wersji na słodko: Makowe ciastka francuskie Chałwowe bułeczki francuskie Kokosowe bułeczki francuskie z chia Bułeczki francuskie z migdałami Ciastka francuskie z jabłkami Ciastka francuskie z marmoladą Ciastka francuskie z serem Ciastka francuskie z truskawkami Polędwiczki wieprzowe a’la Wellington Tarta z pstrągiem wędzonym i papryką pieczoną Łosoś w cieście francuskim Kurczak
mojewypiekiinietylkopuszki wody sól, pieprz, suszona bazylia i oregano, słodka i ostra papryka mielona, 1,5 łyżeczki cukru oliwa z oliwek + czubata łyżka masła ser grana padano Nadzienie: 200 g bobu 4 plasterki boczku starty ser mozzarella 2 łyżki posiekanej natki pietruszki Do posypania na końcu: tarty ser grana padano Wykonanie: Zacznij od przygotowania sosu. Cebulę pokrój w drobną
Moja pasja smakupolecam przepis na szarlotkę z rabarbarem , słodką szarlotkę z rabarbarem. 500 g mąki pszennej, 300 g zimnego masła, 50 g cukru pudru, skórka otarta z jednej cytryny, 3 żółtka, 1 kg rabarbaru, 250 g cukru, 1 łyżka świeżo startego imbiru* 2 łyżki bułki tartej, 4 białka, 200 g cukru, masło i bułka tarta do wysypania formy Ciasto
królestwo garówcurd, to krem który zawładnie Twoimi kubkami smakowymi. Niepowtarzalny, aromatyczny, słodko-kwaśny i orzeźwiający smak marakui nie powinen być zagłuszony innymi dodatkami, najlepiej by występował solo. Marakuja curd to rodzaj budyniowego kremu owocowego na bazie jajek, masła i cukru o bardzo szerokim zastosowaniu. Nadaje się do ciast, tart, tortów, ciasteczek, muffinek, babeczek, naleśników i lodów. To rodzaj kremu bardzo(...)kąpieli wodnej, aż do zgęstnienia kremu - około 5-8 minut krem przełożyć do słoiczka z nakrętką. Można przechowywać w lodówce do 4 tygodni. Tą ilość zużyłam do tarty o średnicy
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!