tarta na słodko - 8428 przepisów (strona:258/562)

Biszkopt kakaowy 176

mojprzepisna.pl | Biszkopt kakaowy Biszkopt upiekłam na potrzeby tortu z okazji naszej rocznicy ślubu. Jeżeli tort mi wyjdzie, podzielę się z Wami przepisem. Zaletą tego biszkoptu jest

moj przepis na
Kanadyjskie z gruszkami 186

mojprzepisna.pl | Kanadyjskie z gruszkami Spełnienie wielokrotnych próśb mojego męża. Czekoladowe ciasto z dużą ilością gruszek. Ciasto jest bardzo dobre, szybko się je robi, mój mąż jest

moj przepis na
Po prostu pycha - słodkie i słone przepisy 144

innymi na naleśniki kokosowe, odrywane bułeczki imprezowe, "różaną" tartę z kurczakiem czy łosoś teriyaki z pieczonymi ziemniakami. Jeśli szukacie nowych inspiracji kulinarnych, a nie chcecie tracić dużo czasu na stanie w kuchni, to książka jest zdecydowanie dla Was! Do kupienia w księgarniach internetowych i tradycyjnych. Polecam serdecznie! Tytuł: Po prostu pycha - słodkie i słone przepisy Autor: Joanna Małagowska Wydawnictwo: Flow

Kuchnia domowa Ani
Pieczeń mięsna ze słodkim akcentem 147

Zapraszam na pyszną pieczeń z łopatki wieprzowej ze słodkim akcentem mieszanki keksowej od Helio. Taka pieczeń to świetny pomysł na rodzinny obiad. Polecam Składniki: 500 g mielonej łopatki wieprzowej 1 łyżka cebuli granulowanej 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka soli, pieprzu czarnego i ziołowego 1 jajko 3 łyżki panieru z ciecierzycy (bułki tartej) 1 garść mieszanki keksowej+ do posypania(...)Helio foremka 20x11 cm Przygotowanie: Do miski przekładamy mięso, dodajemy posiekany czosnek, przyprawy, jajko i panier z ciecierzycy (bułkę tartą). Wyrabiamy masę a potem dosypujemy mieszankę keksową, jeszcze chwilę wyrabiamy. Przekładamy masę mięsną do foremki i posypujemy mieszanką keksową. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 1 godzinę w temperaturze 180 stopni

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Surówka ” Marokańska ” z kiszonej kapusty 143

łyżeczki , suszonego , czosnku niedźwiedziego 1 jabłko , najlepiej słodkie 2 łyżki gęstego majonezu sól , pieprz do smaku Kapustę kroimy , przekładamy do miski . Jeśli jest bardzo soczysta , można troszkę odcisnąć , zanim jej użyjemy . Rodzynki zalewamy wrzątkiem i zostawiamy na około 20 minut , żeby zmiękły . Po tym czasie dodajemy do kapusty razem z tartym jabłkiem i drobno pokrojoną papryką . Doprawiamy czosnkiem niedźwiedzim

Ogrodnik w podróży
Tartaletki z masą budyniowo - cytrynową i borówkami 183

orzeźwiającym cytrynowym kremem to propozycja małego słodkiego deseru ze świeżymi owocami, który idealnie pasuje do aromatycznej kawy w gronie najbliższych. Składniki: Ciasto : 350g mąki pszennej 160g masła ekstra 90g cukru pudru 2 łyżeczki cukru wanilinowego 1 żółtko 1 całe jajko 1/3 łyżeczki proszku dopieczenia masło do wysmarowania foremek bułka tarta do posypania foremek Masa budyniowo-cytrynowa: 1 budyń

Szalona Kuchnia Eweliny
Pumpkin pie i co mają do tego Indianie 177

stała się jednym ze sposobów nadziewania słodkich placków (ang. pie ), których  Anglicy są ogromnymi wielbicielami. Odkąd w Nowej Anglii Święto Dziękczynienia stało się ważnym, corocznym wydarzeniem, a następnie rozprzestrzeniło się na całą Amerykę, placki dyniowe stały się nieodłącznym i charakterystycznym deserem tego dnia. Niesamowicie prosta i bardzo, bardzo smaczna tarta z aksamitnym dyniowym nadzieniem o korzennym aromacie

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Drożdżowe ślimaczki (bułeczki) z rabarbarem 196

wspomniałam powyżej z rabarbaru przygotowujemy głównie słodkie potrawy: różnego rodzaju ciasta: drożdżowe, kruche, serniki; desery, lody no i oczywiście kompoty i lemoniady. Nie wszyscy natomiast wiedzą, że rabarbar będzie też doskonałym dodatkiem do mięsa (klik). Na blogu jest sporo przepisów na wykorzystanie tego warzywa: Drożdżowe bułeczki z karmelizowanym rabarbarem Tarta z rabarbarem Ciasto rabarbarowe z bezą Jogurtowe ciasto

Kulinarne przygody Gatity
Karmelizowany rabarbar 232

wspomniałam powyżej z rabarbaru przygotowujemy głównie słodkie potrawy: różnego rodzaju ciasta: drożdżowe, kruche, serniki; desery, lody no i oczywiście kompoty i lemoniady. Nie wszyscy natomiast wiedzą, że rabarbar będzie też doskonałym dodatkiem do mięsa ( klik ). Na blogu jest sporo przepisów na wykorzystanie tego warzywa: Drożdżowe bułeczki z karmelizowanym rabarbarem Tarta z rabarbarem Ciasto rabarbarowe z bezą Jogurtowe ciasto

Kulinarne przygody Gatity
MIĘSNE KULECZKI W SOSIE POMIDOROWYM 163

łyżki mąki   1 łyżeczka słodkiej papryki  ok. 1/3 łyżeczki ostrej papryki świeży koper szczypta cukru  sól, pieprz  1 opakowanie makaronu ok.400g (u mnie świderki) WYKONANIE Cebulę drobno posiekać i zeszklić na oleju. Mięso przełożyć do miski, dodać podsmażoną cebulę, czosnek przeciśnięty przez praskę. Wbić jajko, dodać bułkę tartą i kaszę manną. W razie potrzeby

Mała w garnku miesza
Jabłecznik z chrupiącą bezą 276

zwiększyć do 100g, jednak ze względu na słodką bezę lepiej zastosować mniejszą ilość (u mnie 2 łyżki). Podobnie w masie jabłkowej cukier stosujemy wg uznania lub w zależności od rodzaju jabłek. Polecam, szczególnie na świąteczny stół :) Jabłecznik z chrupiącą bezą Składniki na formę 21 x 25cm lub na formę do tarty 26cm: Na kruche ciasto: 300g  mąki

Smak mojej kuchni
Ciasto bananowe 207

jeszcze chwilę blendujemy (jeżeli preferujemy ciasto mniej słodkie to dodajemy mniej daktyli). Następnie dodajemy cukier waniliowy, miękkie masło i mikserem na wolnych obrotach dokładnie miksujemy. Mąke mieszamy z sodą i solą i dodajemy do masy bananowej. Wszystko razem dokładnie mieszamy. Ciasto przekładamy do dużej formy keksowej, wysmarowanej i posypanej bułką tartą. Pieczemy 50 minut w 180 stopniach

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Paluchy francuskie z kaparami i serem 174

niego szybko coś przygotować, na słodko czy słono wyczarować.    Polecam dzisiaj paluchy na słono przygotowane, do których ani ziarenko soli nie zostało dodane. Słonymi kaparami sól zastąpiłam, serem ciasto skleiłam, czarnuszką posypałam i przekąskę gotową na przykład do grillowanego mięsa miałam.  Składniki: 2 opakowanie ciasta francuskiego, 30 g tartego sera żółtego, 4 łyżki kapary, suszona

Moniki Smakołyki
Najlepsze kluski leniwe 249

pory ulubiony obiad „na słodko”. Proste, smaczne, nie wymagające wiele pracy. Z takiego obiadu będą zadowolone nie tylko dzieciaki  J Ja osobiście preferuję kiedy kluseczki są w konsystencji zbite i lekko gumkowate i właśnie taką wersję chciałam zaproponować. Kluski zazwyczaj podawane są z zarumienioną na maśle bułką tartą, jednak ja zdecydowanie wolę wersję z podsmażoną śmietaną

Mania Gotowania
Grzybki faszerowane grzybkami 133

gotowanych grzybów -1 jajko -1 sucha bułka -1 duża cebula -bułka tarta -warzywko -pieprz    Cebulę kroimy w grube półplastry i rumienimy na patelni. Suchą bułkę moczymy i odciskamy. Grzyby, cebulę i namoczoną bułkę mielimy w maszynce. Dodajemy jajko, przyprawy i tartej bułki tyle, aby masa była zwarta.    Ciasto wałkujemy i wykrawamy krążki(...)napełnione farszem będą imitowały nóżkę grzyba a większe, też wypełnione farszem będą "udawały" kapelusze.    Uformowane grzybki smarujemy roztrzepanym jajkiem: nóżki samym jajkiem a kapelusze jajkiem z dodatkiem słodkiej papryki. Grzybki wstawiamy do pieca na 15 minut w temp. 180 st. C.     Gotowe.    Możemy je wykorzystać na wigilijnym stole-zastą pią nam popularne paszteciki podawane

Maminek kulinarny

Proponowane wyszukiwania