wiórek kokosowych Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i posiekać razem z zimnym masłem i cukrem. Dodać żółtka i śmietanę. Szybko zagnieść ciasto, rozwałkować i nałożyć na tartę o średnicy 25 cm. Odciąć nadmiar ciasta i wstawić do lodówki na minimum 30 min. Przed pieczeniem nakłuć ciasto widelcem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 190*C . Piec przez(...)/proste-ciasto-z-rabarbarem/ Bożena Mk http://mojekucharzenie-bozena-1968.blogspot.com/…/babka… Gosia Es http://marcepanowykacik.blogspot.com/…/dzem-z-rabarbaru… Joanna Seta-Pryjomska http://grunttoprzepis.blogspot.com/…/atwe-ciasto-z… Dorota Wójcicka http://daktylewczekoladzie.blogspot.com/…/ucierane… Kategoria: A-Z SŁODKO , Bezy i ciasta bezowe , Ciasta z warzywami , Tarty i kruche ciasta Tagged: rabarbar , wiórki kokosowe
https:KKuchniaMniamSzynka parmeńska, soczyste, słodkie figi, karmelizowana czerwona cebula i chrupiące, kruche ciasto. Czyż nie brzmi mega apetycznie?! Dziś mam dla Was przepis na fantastyczne, mini tarty właśnie z takimi dodatkami. Błyskawiczne do zrobienia! Idealne zarówno na Sylwestrową imprezę, eleganckie przyjęcie, jak i pyszną przekąskę w ciągu dnia. Smakują fenomenalnie! Koniecznie spróbujcie! SKŁADNIKI: KRUCHE CIASTO: * mąka pszenna
Ostra na Słodkogouda 3 jajka 2 łyżki majonezu Nadzienie: 400 g mięsa mielonego 250 g pieczarek 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 jajko 2 łyżki bułki tartej papryka słodka mielona pieprz czarny pieprz ziołowy sól Przygotowanie: Oczyszczone pieczarki drobno pokroić i usmażyć na patelni z niewielką ilością masła. Po przestudzeniu dodać do zmielonego mięsa, a na patelnię
Swojskie jedzonkowiórkach kokosowych, albo w kakao. Kulki od razu możemy jeść. Są pyszne i szczerze więcej niż dwóch naraz się nie da zjeść są tak sycące i zaspakajają potrzebę słodkiego. A trzecie moja propozycja na danie do pracy to koktajl. Koktajl też pełen mocy i zdrowych składników odżywczych. Jest pyszny w smaku, ja w moim użyłam jogurtu naturalnego
Kuchnia na wzgórzuwody. Knedle gotuj w 2-3 turach, około 5 minut od wypłynięcia na powierzchnie. Wyjmij łyżką cedzakową. Podawaj wedle uznania z bułką tartą, masłem, słodką śmietaną i cynamonem. Ja najbardziej lubię ze słodką śmietaną i cynamonem, ale to kwestia gustu. Knedle ze śliwkami. Przepis krok
kuron.com.plDODATKOWO : blaszka 25/30 cm 1 słoik konfitury, dżemu wiśniowego 1 szklana słodkiej herbatki tarta czekolada do posypania wiśnie do dekoracji PRZYGOTOWANIE : Biszkopt - białka
Kulinarne Fantazje MarioliTa tarta to swego rodzaju ewenement. Ewenement, dlatego że stała się inspiracją dla mnie samej… Kiedy w słoneczny, niedzielny poranek dekorowałam ją płatkami
Raj dla PodniebieniaTaka tarta może uprzyjemnić Ci każdą chwilę. Wypróbuj ten przepis, a zobaczysz, że nie znajdziesz osoby, której by nie posmakowała! Polecam bardzo gorąco! Składniki
Raj dla Podniebieniajajka 2 łyżki majonezu MIĘSO MIELONE: 400 g mięsa mielonego 250 g pieczarek 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 jajko 2 łyżki bułki tartej papryka słodka mielona pieprz czarny pieprz ziołowy sól Oczyszczone pieczarki drobno pokroić i usmażyć na patelni z niewielką ilością masła. Po przestudzeniu dodać do zmielonego mięsa, a na patelnię wrzucić cebulę
https:KKuchniaMniamricotta 1 jajko 2 ząbki czosnku op. mrożonego szpinaku 1 słoiczek marynowanych karczochów 1/4 szkl parmezanu 1/4 łyżeczki suszonej bazylii szczypta gałki muszkatołowej 1/2 łyżeczki płatków suszonej papryki słodkiej op. tartej mozzarelli sól, pieprz SOS POMIDOROWY 2 puszki pomidorów w kawałkach 1 łyżka oleju 1 ząbek czosnku 1 mała cebula 1 łyżeczka cukru masło do wysmarowania naczynia do zapiekania(...)czosnek i cebulkę, dodać pomidory i chwilkę pogotować. Doprawić do smaku cukrem, ew. solą i zblendować na gładki sos. Na każdy kawałek makaronu nałożyć po sporej łyżce nadzienia, posypać tartą mozzarellą i odrobiną sosu pomidorowego. Zawinąć w roladki. Około 1 szkl sosu pomidorowego odłożyć na bok, a resztę wylać na dno naczynia do zapiekania, wysmarowanego masłem. Na sosie
Pieguskowa Kuchniaskwarki :) Składniki: 1 bardzo duża cukinia 2 marchewki 1 cebula 3 jaja 125 g boczku surowego 1 ząbek czosnku przyprawy do smaku - sól, pieprz, papryka słodka bułka tarta Przygotowanie: cukinię ścieramy na tarce o grubych oczkach - solimy i czekamy aż puści soki - odciskamy na patelni podsmażamy boczek pokrojony w kostkę - studzimy cebulę kroimy w kostkę
Gotowanie z pasjąjako surówka tradycyjna sałata ze śmietaną i szczypiorkiem :). Zapraszam :) Składniki: 500g mięsa mielonego (u mnie akurat wieprzowo-wołowe) 1 jajko 2-3 łyżki bułki tartej sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra, bułka tarta do obtoczenia kotletów oliwa z oliwek kilka listków sałaty 1-2 łyżki śmietany 18% lub jogurtu naturalnego szczypiorek (dodajcie tyle ile lubicie :) ) szczypta soli
Gotuj z MąkąDzisiaj chciałbym Wam przedstawić pomysł na zdrową potrawę. Tarty na słodko są nam bardzo dobrze znane, jednak wytrawne są równie smaczne i nadają się na pełnowartościowy posiłek. Moja propozycja to połączenie bardzo zdrowego szpinaku, ricotty i kurczaka. Nadzienie stanowi kwintesencję dania, ale to bardzo kruche ciasto dopełnia całość i nadaje mu lekkiego smaku. Zapraszam do kuchni
Ania i Marcin gotujączęść) sól pieprz 1 małe jabłko (nie kwaśne) Przygotowanie: Pora (białą część) tniemy wzdłuż na pół, a następnie kroimy w piórka. Przekładamy do miseczki. Obrane jabłko (najlepiej lekko słodkie, soczyste) trzemy na tarce na grubych oczkach i dodajemy do pora. Na koniec dodajemy majonez i całość przyprawiamy doprze pieprzem i odrobiną soli. Mieszamy dokładnie nasze składniki sałatki, próbujemy (opcjonalnie doprawiamy
Słodkie okruszki