tarta na słodko - 8428 przepisów (strona:33/562)

Tarta na zimno z owocami 124

  Szybka i pyszna tarta na zimno. Można ją udekorować dowolnymi, kolorowymi, sezonowymi owocami, dzięki czemu wygląda baaardzo apetycznie i smakuje jeszcze lepiej. Na

Simply Food
Tarta z winogronem i zieloną galaretką 148

Krucha tarta z delikatnym kremem waniliowym, zieloną chłodzącą galaretką i świeżymi, orzeźwiającymi winogronami to świetna propozycja sezonowego deseru, który idealnie sprawdzi się na każdym

Szalona Kuchnia Eweliny
Tarta migdałowa z gruszkami 145

Krucha tarta z delikatnym migdałowym kremem i soczystymi, dojrzewającymi w słońcu gruszkami to świetna propozycja jesiennego deseru, który idealnie sprawdzi się na każdym spotkaniu

Szalona Kuchnia Eweliny
Tarte tatin z brzoskwiniami i rozwiązanie konkursu na żeliwną patelnię 207

Jest to najbardziej ekscytujący moment. Udało się, brzoskwinie leżą perfekcyjnie! Ubij śmietankę. Pod koniec ubijania dodaj zimny creme fraiche lub gęstą kwaśną śmietanę i ewentualnie cukier. Tarta jest bardzo słodka, więc ja nie dodawałam cukru. Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara The post Tarte tatin z brzoskwiniami i rozwiązanie konkursu

codojedzenia
Tarta dyniowa 151

ukryć, że jesteśmy wielkimi fanami tart – i tych słodkich i tych wytrawnych – dlatego też opcja na słodko z dynią musiała się pojawić na naszym blogu konsystencja farszu przypomina nieco sernik więc warto wypróbować Składniki na spód tarty: - 300 g mąki pszennej - 200 g masła - 70 g cukru pudru - starta skórka z połowy pomarańczy Składniki

Kuchenne Wariacje
Tarta z jabłkami 206

Przepyszna tarta która fantastycznie smakuje z filiżanką kawy w niedzielne popołudnie. Składniki na ciasto :  250 gr mąki pszennej 2 jajka 125 gr masła

Mechanik w kuchni
"Cukiernia Lidla". Tarta czekoladowa z dżemem z czarnej porzeczki 155

czekolady, potem słodki dżem, a na koniec znowu wkracza gorzki czekoladowy spód tarty. A w ustach wszystko łączy się w całość i genialnie komponuje. Jest słodka, ale nie za słodka. Jest gorzka, ale nie za gorzka. Tam wszystko ma sens i rację bytu, każdy smak pasuje do siebie. Naprawdę powinniście spróbować. W ogóle to koszmarny okres mam teraz(...)folię spożywczą i chowamy do lodówki na 1 godzinę. Po tym czasie rozwałkowujemy ciasto na posypanym mąką blacie na grubość 4-5 mm i wykładamy nim formę do tarty. Formę oczywiście bardzo dokładnie smarujemy masłem. Ciasto w formie miejsce przy miejscu nakłuwamy widelcem i pieczemy 15 minut w 200 stopniach. Wyjmujemy z piekarnika i czekamy aż ostygnie

Marder&Marder Manufacture
Tarta / Zapiekanka z Ciasta Francuskiego z Kurczakiem, Szpinakiem i Trzema Serami 491

Rewelacyjna tarta, której smaki urzekną niejednego smakosza. Aromat przyprawionego czosnkiem szpinaku połączona z charakterystycznym w woni serkiem brie oraz mozzarellą, całość złamana wyrazistym w

Słodka Strona
Schabowy pod pierzynką 181

pieczarek i sera. Pyszna wersja dla podania zwykłego schabowego, nawet dla gości :) Składniki: 3 plastry schabu 400 g pieczarek 150 g żółtego sera oregano papryka słodka sól jajko bułka tarta olej do smażenia Sposób przygotowania: 1. Pieczarki myjemy i kroimy w plasterki po czym wrzucamy do garnka i dusimy do odparowania wody. Na sam koniec lekko solimy(...)doprawiamy oregano. Plastry schabu cienko rozbijamy (możemy podzielić na mniejsze części żeby lepiej się smażyły). Jajko roztrzepujemy z solą i papryką słodką. Kotlety obtaczamy w jajku z przyprawami i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z jednej strony na rumiano po czym przewracamy na drugą, a na usmażoną stronę wykładamy porcję pieczarek i posypujemy serem starty na dużych oczkach

Na Ciasteczkowych Papierach
Dziecinnie prosta tarta z jabłkami. Krok po kroku. 130

prosta tarta z jabłkami. Każdy może ją przygotować w domu, nawet największy laik lub dziecko z asystą rodzica. Jeżeli jednak lubicie piec słodkie lub wytrawne tarty, albo zamierzacie zacząć to naprawdę z całego serca polecam formę do tarty z wyjmowanym dnem KLIKNIJ TU (link) . Jest

kuron.com.pl
Jajka po szkocku w sosie chrzanowym 504

mięsa mielonego wołowego 1 cebula 2 łyżki musztardy 1 jajko 3 łyżki bułki tartej sól, pieprz, słodka papryka mąka i oliwa do smażenia  Wykonanie: Do mięsa mielonego dodajemy startą na tarce na grubych oczkach cebulę, jajko, bułkę tartą I musztardę- mieszamy do połączenia składników. Dodajemy do smaku sól, pieprz i paprykę - mieszamy.  Dzielimy mięso

Smaki Edyty
Wielkanocna pieczeń rzymska z jajkiem 302

łyżki bułki tartej 2 łyżki ostrej musztardy papryka słodka papryka ostra oliwa z oliwek sól pieprz tymianek kminek Wykonanie: Cztery jajka gotujemy na twardo, studzimy,obieramy i odcinamy końcówki. Paprykę i cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na oliwie z oliwek. Z mięsa wyrabiamy masę, dodajemy do niego pozostałe surowe jajka, podsmażone warzywa, musztardę, bułkę tartą i doprawiamy do smaku pieprzem, solę, papryką słodką i papryką ostrą. Połowę masy wykładamy do foremki keksowej wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą, na masie układamy gotowane jajka i przykrywamy pozostałą masą mięsną. Po wierzchu posypujemy tymiankiem i kminkiem. Foremkę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy około 50-60 minut. SMACZNEGO

Kuchnia u Bietki
Tarta z owocami w lekko cytrynowym kremie 175

Tarty piekę intuicyjnie. Mam swój podstawowy przepis na ciasto kruche, sprawdzone proporcje i tylko eksperymentuję z rodzajami mąk i dodatkami. Do ciast na wytrawnie dodaję czasem suszone zioła albo starty żółty ser, do ciasta na słodkie często dodaję zmielone orzechy. Do środka to co fantazja podpowie, warzywa, resztki mięs, ryby, sery no i oczywiście na słodko przeróżne(...)minut aż będzie rumiane 6) wyjmuję i jak się okazuje, że brzegi mimo schłodzenia i foli jednak zjechały to nadklejam pozostawionym ciastem i potem farsz i do piekarnika Ta tarta z owocami postała w zeszły weekend dość spontanicznie – staram się nie piec ciast za dużo (oponka..) ale w ogrodzie zebrałam resztkę malin i pierwsze jeżyny, w domu

Cooking for Emily
Makaron w bułce tartej z plastrami bekonu 217

szkl. bułki tartej, 3/4 szkl. oleju rzepakowego, po 1/2 łyżeczki suszonych ziół: bazylii, oregano, tymianku, rozmarynu, kolendry, ziół prowansalskich, łyżeczka słodkiej papryki, 1/2 łyżeczki ostrej papryki, szczypta płatków chilli, sól, pieprz, 250g surowego chudego boczku, 50g startego parmezanu, natka pietruszki do dekoracji. Przygotowanie   Makaron ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem odrobiny oleju. Następnie odcedzić. Bułkę tartą dokładnie wymieszać z ziołami oraz słodką i ostrą papryką. Olej podgrzać, wsypać bułkę tartą, smażyć na małym ogniu przez 2 minuty. Dodać makaron, dokładnie wymieszać. Zdjąć z ognia. Boczek pokroić w plastry, podsmażyć na suchej patelni i dodać do makaronu. Całość dobrze wymieszać. Podawać posypane startym parmezanem oraz posiekaną natką pietruszki

Z miłości do słodkości
Bezglutenowa tarta czekoladowa z orzechami 165

Czekoladowo-cynamonowa tarta na kruchym spodzie z orzechami i migdałami. Niebo w gębie. Bez glutenu, mleka, cukru ale nie bez smaku! Na przekór złośliwym, którzy twierdzą że "dieta" jako zdrowe odżywianie to pasmo wyrzeczeń i zerowa przyjemność z jedzenia. Składniki (8 porcji): Ciasto: 1 szklanki mąki kukurydzianej 1 szklanka mąki kokosowej/drobnych wiórków 75 g oleju kokosowego/mas(...)łyżeczki domowego dżemu niesłodzonego (ewentualnie np. Łowicz 100% owoców) - najlepiej kwaskowatego dla zrównoważenia słodkiego kremu Dekoracja: 2 łyżki migdałów w płatkach 10 pokruszonych orzechów włoskich Przygotowanie: 1. Wszystkie składniki na ciasto wymieszaj i ugnieć. Wstaw do lodówki na godzinę. 2. Wyłóż ciastem formę na tartę, bardzo dokładnie ugnieć i wyrównaj. 3. Piecz ok. 15-20 minut w 180 stopniach

Powiedz dietom nie
Oszukane gołąbki 138

obejść tę pracochłonną stronę dania jednocześnie ciesząc się ich tradycyjnym smakiem :) Mięso: 60 dag mięsa mielonego 60 dag kapusty włoskiej 5 łyżek bułki tartej 1 łyżka mąki ziemniaczanej sól, pieprz, papryka słodka 2 jajka bułka tarta  Sos: 5 dag masła 1 średnia cebula 3 łyżki mąki bulion 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego sól, pieprz, maggi Mięso: kapustę

My simple kitchen
Tarta z Rabarbarem 119

Przyszedł sezon na rabarbar więc postanowiłam to wykorzystać i upichcić coś pysznego. Postanowiłam upiec tartę na kruchym spodzie.W tej tarcie kwaśny rabarbar rewelacyjnie kontrastuje ze słodkim ciastem. Składniki: Spód: 300 g mąki 120 g  cukru 100 g masła 3 żółtka 2 łyżki śmietany Nadzienie: 3 jajka 150 ml śmietanki 30% 80 g mąki 150 g cukru pudru około

Mama Gotuje

Proponowane wyszukiwania