tarta czekoladowa - 2127 przepisów (strona:42/142)

Tartaletki bez pieczenia z malinami 194

Dziecinnie proste deserki na wspaniałym kruchym, czekoladowym spodzie. Delikatna bita śmietanka i soczyste malinki są dopełnieniem całości. Deserki z niewielką moją pomocą wykonała córcia ;) Spód:  150 g herbatników 80 g masła  2/3 tabliczki mlecznej czekolady z bakaliami Krem:  500 ml śmietanki 30% cukier do smaku ok 200 g świeżych malin Dekoracja: kilka kostek białej czekolady listki mięty(...)Wykonanie: Herbatniki drobno pokruszyć, masło z mleczną czekoladą rozpuścić i wymieszać z herbatnikami. Wylepić nimi foremki na mini tarty (aby spody tartaletek łatwiej wyciągnąć z foremki można je wyłożyć folią). Schłodzić. Zimną śmietankę ubić na sztywno, słodząc do smaku. Herbatnikowe spody wyjąć z foremek, nałożyć ubitą kremówkę i maliny. Tartaletki posypać startą białą czekoladą i udekorować miętą. Smacznego

Smakołyki Asi
Babka z polewą czekoladową 232

Opakowanie cukru wanilinowego (waga 16 g); 50 g margaryny; 75 g bakalii + mąka do ich oprószenia; Szczypta soli. Polewa czekoladowa: 75 g mlecznej czekolady; 3 czubate łyżeczki margaryny; Ozdoby cukiernicze - opcjonalnie. Dodatkowo: Margaryna do wysmarowania formy; Bułka tarta do obsypania formy na babkę. Spoób przygotowania: Do miski przesiać mąkę, dodać proszek do pieczenia i wymieszać. Margarynę rozpuścić(...)soli i na końcu rozpuszczoną, letnią margarynę. Bakalie oprószyć w mące, dodać do ciasta i lekko wymieszać (mikserem lub łyżką). Formę na babkę wysmarować margaryną i dokładnie oprószyć bułką tartą. Do tak przygotowanej formy wlać ciasto, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (grzałka górna i dolna, 3 półka) i piec przez około 45 minut. Upieczoną babkę wystudzić

Gospodyni Miejska
Mazurek orzechowo-czekoladowy 160

Bardzo słodki i prosty mazurek. W tamtym roku na święta było moje pierwsze spotkanie z tym ciastem. Moja wersja jest prosta no i bardzo słodka ale

Monia miesza i gotuje
Ciasto marcepanowe ze śliwkami 221

zmiksować. Wylać ciasto na podpieczony spód, ułożyć połówki śliwek, skórką do dołu. Na tarce jarzynowej zetrzeć ciasto czekoladowe, równomiernie rozkładając na śliwkach. Piec w 180*C przez ok50min. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Babki i ciasta ucierane , Ciasta z owocami , Tarty i kruche ciasta , Wykorzystanie żółtek Tagged: marcepan , śliwki

https:KKuchniaMniam
Kluski serowe z truskawkami + trochę o mnie 141

blog  wiele takich, jednym z nich jest  http://wieszaknawybiegu.blogspot.com/ 8. Twoja ulubiona potrawa to? nie potrafię wybrać jednej, zaczynając od tart, pizzy, kończąc na ryżu z truskawkami i makiełkach 9. Ulubiony przepis… aktualnie na tarte otrębową oraz wszystko z wykorzystaniem truskawek 10. Nie lubię/nie zjem … nie zjem robaka ;p 11. Największa kulinarna porażka ? ostatnio pasta(...)Twojej kuchni ? nie mam odwagi do jakiegoś większego kombinowania dlatego największym udziwnieniem jak dotąd jest krem czekoladowy oraz wypieki z fasoli, które są genialne oraz mieszanie kurczaka z owocami ;) 3. Trzy posiłki, które wzięłabyś/wziąłbyś na bezludną wyspę ? tarta otrębowa, TONE truskawek z jogurtem, makiełki 4. Twój ulubiony program kulinarny ? "Smakuj świat z Pascalem" 5. Co najchętniej

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Diabelsko czekoladowe ciasto 114

żółtku. Zmniejszyć obroty miksera i po trochu dodawać mąkę na zmianę z wodą. Całość dokładnie połączyć z ostudzoną czekoladową masą i ubitymi białkami. Ciasto rozłożyć do dwóch tortownic o średnicy 24 cm wysmarowanych masłem i oprószonych mąką, bułką tartą, wiórkami kokosowymi (do wyboru). Piec ok. 20 minut, do suchego patyczka, ale jednak starać się nie przesuszyć ciasta. Jeśli(...)moje Placki ostudzić. Ubić bitą śmietanę dodając cukier puder i rozprowadzić na jednym placku położonym na paterze. Na bitą śmietanę położyć drugi placek i na całości rozprowadzić polewę czekoladową. Wykonanie polewy: Czekoladę na polewę połamać na kosteczki i razem ze śmietaną rozpuścić dokładnie w kąpieli wodnej (nie zapomnij o mieszaniu). Nie ukrywam, że mi najbardziej smakowało na drugi dzień

gutfut
Muffinki z kremem czekoladowym 159

muffinek) 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej 2 kopiaste,łyżeczki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3/4 szklanki jogurt naturalnego 1/2 szklanki cukru 2 jajka 1/3 szklanki oleju masa czekoladowa 200 g miękkiego masła 150 g gorzkiej czekolady 1/2 szklanki cukru pudru 2 kopiaste, łyżeczki kakao Sposób przygotowania Mąkę wymieszać z kakao, cukrem i proszkiem do pieczenia. Jajka zmiksować(...)jajeczną przelać do suchych składników i wymieszać łyżką. Formę na muffinki wysmarować tłuszczem i podsypać lekko bułką tartą. Napełniać ciastem 3/4 wysokości formy i włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 stopni. Piec ok.15-20 minut. Gotowe muffinki odstawić by przestygły. Krem czekoladowy - czekoladę połamać i przełożyć do garnuszka. Na małym ogniu podgrzewać i ciągle mieszając do momentu rozpuszczenia się

pink envelope
The Best of 2014 / Przepisy na sylwestra 207

glutenu i tłuszczu)  / 4. Makaron boloński  / 5. Czekoladowa babka bez jajek  / 6. Fish & chips  / 7. Sernik z kaszą manną i truskawkami   Moje ulubione zdjęcia z 2014 roku :   Tartaletki z domowym twarogiem i malinami  / 2. Szyszki z żurawina  / 3. Tarta ptysiowa z kremem patissiere  / 4. Truskawkowo-czeresniowe ciasto(...)bezą  / 5. Krem z koglu-moglu z truskawkami  / 6. Lodowy tort z owocow leśnych  / 7. Beziki z truskawkami  / 8. Truskawkowy tort bezowy  / 9. Czekoladowo-malinowe ciasto  / 10. Krem truskawkowy z czereśniami i białą czekoladą Propozycje sylwestrowe na 2014 rok : 1. Tatar ze śledzia  / 2. Cynamonowe śledzie z jabłkiem  / 3. Bruschetta

Słodkie Przyjemności
Torcik czekoladowo – orzechowy i taka zwykła historia o Nim i o Niej 129

masy przesiewamy mąkę, śmietanę i mieszamy. Ubijamy białka na sztywną pianę i po łyżce dodajemy do masy czekoladowej. Mieszamy do całkowitego wchłonięcia piany przez masę. Tortownicę (użyłam małej – 18cm) wykładamy papierem do pieczenia i smarujemy boki masłem. Podsypujemy bułka tartą. Masę przekładamy do tortownicy i pieczemy w 180C przez ok. 45-50 min do „suchego patyczka(...)blat wysmarowany konfiturą, przykładamy kolejny blat ciasta, lekko docisakmy. Kremem smarujemy także wierzch torcika. Gotowy torcik dekorujemy świeżą figą, orzeszkami ziemnymi oraz otarta skórką z pomarańczy. Smacznego! Artykuł Torcik czekoladowo – orzechowy i taka zwykła historia o Nim i o Niej pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia

Raj dla Podniebienia
Piaskowa dynia 174

margaryny, opakowanie cukru waniliowego, opakowanie żelek- robaków, lukier plastyczny, krem czekoladowy. Wykonanie: Margarynę rozpuszczamy w garnuszku i studzimy. Jajka musimy utrzeć z cukrem. Cały czas miksując dodajemy obie mąki, proszek do pieczenia, margarynę i cukier waniliowy. Formę na babkę natłuszczamy, posypujemy bułką tartą i wlewamy ciasto. Babkę wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 40- 50 minut(...)wykonać naszą dynię potrzebne będą nam dwie babki z powyższego przepisu. Ostudzoną babkę przecinamy wzdłuż, połowę smarujemy kremem czekoladowym i przykrywamy pozostałą połową. Wierzch przygotowanej babki ponownie smarujemy kremem czekoladowy i nakładamy na nią drugą babkę (dopasowując odpowiednio wgłębienia). Do środka naszej babkowej dyni wkładamy żelki robaki. Całość przykrywamy pomarańczowym lukrem plastycznym i zdobimy wedle uznania.   Smacznego

paapilotkaa
Kruche babeczki z czekoladowym kremem i wiśniami 259

Co tam dieta, kalorie, porządny kęs słodyczy należy się o tej porze roku każdemu. Zresztą, sami spójrzcie, te kruche babeczki, które pod pysznym kremem kryją wiśnie

AleTorcik
Sernik Snickers 32427

stworzyć swoją wersję tego sernika;) Do masy wykorzystałam mleko w proszku, tarte orzechy laskowe, masę kajmakową kakaową, masło orzechowe oraz batony Snickers. Sernik wyszedł przepyszny! Wilgotny, ze słodką kleksową wkładką;) Chłopcy już zamówili następny sernik, tym razem taki sam:) )) Składniki:    200g herbatników czekoladowych,  100g masła.  Masło stopić. Herbatniki zmielić w blenderze na pył. Połączyć

Z miłości do słodkości
PIERNIK DIETETYCZNY – pełnoziarnisty / najlepszy! – BE FIT! 141

wszystko razem mieszamy. Wsypujemy proszek do pieczenia oraz sodę oczyszczoną, mieszamy, wylewamy do keksówki lekko natłuszczonej i obsypanej bułką tartą. Wkładamy do nagrzanego na 160C piekarnika na ok. 45 minut. Wystudzony przekładamy marmoladą Możemy dodatkowo oblać polewą czekoladową. Smacznego

Ostra na Słodko
Czekoladowa tarta z karmelizowanymi gruszkami 151

Wyobraźcie sobie: karmelizowane gruszki z kruchym ciastem czekoladowym połączone budyniowym kremem z dodatkiem musu owocowego. Działa na wyobraźnię? A co dopiero faktyczna degustacja! Przekonam się jutro, bo przekroczyłam dzisiejszy limit kalorii. Owoce można zastąpić np. brzoskwiniami, czy tez jabłkami, ale w tym drugim przypadku nie dodałabym kakao do ciasta tylko sowita łyżkę cynamonu. Składniki: 200 g mąki pszennej(u mnie(...)przypaliło, i w trakcie przewróć gruszki na drugą stronę. Krem: z podanych składników ugotuj budyń, a gdy już będzie bulgotał dodaj mus z gruszki, Dokładnie wymieszaj. Schłodzony spód tarty upiecz w temp. 200 C przez 20-25 minut. Przestudź. Wypełnij kremem, ułóż gruszki wciskając je w krem, pojej pzostałym karmelem. Smacznego! ps. Pewnie to będzie moje śniadanie

greenscarf

Proponowane wyszukiwania