tarta czekoladowa - 2127 przepisów (strona:45/142)

Ciasto serowe z truskawkami 183

zrobić: tartę czy sernik? Więc ostatecznie zdecydowałam się, na połączenie obu w jedno ciasto. I tak też powstała tarta ala sernik z całym mnóstwem truskawek. Polecam ten przepis, bo ciasto jest przepyszne. U mnie z półpłynną polewą czekoladową mleczną i truskawkami, ale z powodzeniem można ciasto udekorować jedynie cukrem pudrem i truskawkami. SKŁADNIKI Kruchy spód: 225 g mąki

Passions hobbies life
Wielkanoc z przepisami Eat me Fit me oraz przepis na kokosowo-orzechowy bezglutenowy mazurek bez cukru 252

przecież smak Wielkanocy to smak żurku? No jasne A może tak podać go w zupełnie innej formie? Np. tarty? W PDF Wielkanoc z EAT ME FIT ME : ) znajdziesz również przepis na kokosowe gniazdka z kokosowym kremem i czekoladowymi jajeczkami, czyli pomysł na szybki, bezglutenowy deser A jeśli masz trochę czasu i lubisz zaskakiwać gości, to wykorzystaj skorupki

Eat me! Fit me!
Ciasto nieprzyzwoicie czekoladowe 160

uważać by nie zrobić jajecznicy. Zaskakującym jest, że ciasto nie należy do przesadnie słodkich, ma za to bardzo wyrazisty czekoladowy smak. SKŁADNIKI (forma 30 cm x 20 cm) : 1,5 szklanki mleka 3 łyżki kakao 15 g bułki tartej 3 jajka 375 g cukru 375 g mąki 1 łyżka proszku do pieczenia 1 tabliczka gorzkiej czekolady tłuszcz(...)ostygnięcia. Wystarczy, aby ochłodziło się do temperatury pokojowej. W czasie gdy mleko z kakao się chłodzi, przygotowujemy resztę składników. Jajka wybijamy do miseczki, czekoladę kroimy w drobną kostkę, bułkę tartą mielimy w młynku do kawy, jeśli taki mamy, jeśli nie przesiewamy przez drobne sito, chodzi o to by była jak najdrobniejsza. Blachę smarujemy tłuszczem. Piekarnik nastawiamy

Kuchnia od dwojga
Tarta ze śliwkami (bez pieczenia) 162

mielimy przy pomocy blendera.  Dodajemy roztopione i przestudzone masło, łączymy razem.  Dno i boki formy do tarty (prostokątnej lub okrągłej) szczelnie wykładamy masą ciasteczkami połączonymi z masłem.  Wkładamy do lodówki na ok. pół godziny. Krem czekoladowy: 250 g mascarpone  100 g białej czekolady Przygotowanie: Mascarpone przekładamy do miski. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej

bistro mama
Sernik czekoladowo-waniliowy 142

słodki, po prostu rewelacyjny. Sami spróbujcie. Gdy kiedyś częstowałem nim współpracowników, byli wniebowzięci. Po drugie: jest dość niezwykły. Sernik z czekoladowym spodem oraz wierzchem jest stosunkowo mało popularny. A szkoda, bo do jedzenia go nie są potrzebne sztućce! Po trzecie: zawsze (mi) się udaje. Jeśli chodzi o słodkie ciasta, to zazwyczaj nie mam do nich cierpliwości. Ten sernik robi się

Proste-przepisy.pl
Tarta Z MUsem Z MaRakui 194

puch stopniowo dosypując cukier , dolewamy ostudzony sok oraz śmietanę   ciasto wyjmujemy z lodówki i wałkujemy, przekładamy do formy na tartę, nakłuwamy i wstawiamy do pieka rnika na około 10 - 1 5minut, po tym czasie na spód wylewamy masę czekoladową , a na wierzch owocową pieczemy je szcze przez kolene 15-20 minut studzimy podajemy z bitą śmietaną, lodami lub polew

Luźna Kuchnia
CIASTO CZEKOLADOWE Z MASĄ DAKTYLOWO MIGDAŁOWĄ 173

ostygnięcia. Utarłam cukier z masłem na puszystą masę. Dodawałam po jednym jajku i dalej ubijałam. Następnie wlałam masę czekoladową. Dosypałam mąkę i proszek do pieczenia. Wkropiłam aromat migdałowy. Wymieszałam. Przełożyłam masę do formy posmarowanej masłem i posypanej tartą bułką. Piekłam w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 stopni przez około 20-25 minut. W czasie gdy ciasto się piekło

potrawyregionalne
Ciasto marchewkowo-dyniowe ze skórką pomarańczową 178

kandyzowanej skórki pomarańczowej (100g) - lub inne dowolne bakalie wg.uznania Lukier lub polewa czekoladowa do polania gotowego ciasta – moja domowa polewa czekoladowa do znalezienia TU Marchewkę oraz surową dynię obrać i zetrzeć na drobnych oczkach tarki - ale nie tych do tarcia ziemniaków na placki ziemniaczane - puszczą wtedy za dużo soku i w cieście może pojawić się zakalec. Moją "miarką" są szklanki

Grunt to przepis!
Granat w czekoladzie 141

Może niezbyt efektownie wyglądająca ale warta grzechu czekoladowa przekąska. Dla miłośników mlecznej, deserowej lub gorzkiej czekolady. Pestki z jednego dużego owocu granatu, tabliczka czekolady, 4 łyżki tartych migdałów. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Do rozpuszczonej czekolady wrzucić pestki granatu, dokładnie wymieszać. Łyżką formować niewielkie kulki, układać na je na papierze do pieczenia. Gdy trochę zastygną obtaczać w tartych

królestwo garów
Tarta z budyniem i truskawkami 161

łyżki wody 1 budyń waniliowy 1 budyń czekoladowy kilka truskawek Z mąki, cukru, 100 g masła, żółtka, Cukru wanilinowego, 2 łyżek zimnej wody i soli zagnieć ciast. Ciasto zawinąć w folię spożywczą i odłożyć na pół godziny do lodówki. Nagrzać piekarnik do 180º. Po tym czasie formę do tarty wyłożyć do niej rozwałkowane ciasto i nakłuć w kilku

MarciochaKucharzy
babka z nutą piernika z jabłkiem i marcepanem i polewą czekoladową... 193

minuty miksować na większych obrotach foremka babkowa 22 cm, wysmarowana tłuszczem i posypana tartą bułką, wlać ciasto do formy marcepan pokroić na kawałeczki i powkładać do ciasta piec w 180 C około 60 minut, do suchego patyczka, wystudzoną babkę wyłożyć na talerz opakowanie polewy czekoladowej białej rozpuścić w kąpieli wodnej z 1 łyżką śmietany gęstej, polewa będzie lśniąca

W Mojej Kuchni Lubię
Czekoladowy tort z czereśniami 234

masła do wypieków 3 łyżki cukru 180 ml. śmietany kremówki Wykonanie Tortu: CZEKOLADOWE BLATY : Nagrzewamy piekarnik do 160° C [funkcja pieczenia: termoobieg]. Dwie okrągłe, małe tortownice [ średnica max. 23 cm.] natłuszczamy (można delikatnie opruszyć bułką tartą lub zmielonymi na proszek migdałami) . W dużym naczyniu umieszczamy wszystkie składniki z wyjątkiem wody. Mieszamy za pomocą miksera, do momentu(...)gotowe do wyjęcia już po 35 min. a drugie musi jeszcze trochę posiedzieć, więc nigdy nie sugerujcie się pierwszym sprawdzonym ciachem). Wyjęte z piekarnika blaty pozostawiamy do całkowitego wystygnięcia ! CZEKOLADOWY GANACHE : Wszystkie składniki umieszczamy w szklanej misce ( czekolada powinna byc połamana w kosteczki, a masło pokrojone). Następnie stawiamy miskę na garnku z gotującą się wodą(na małym ogniu

Domowe Torty
Mazurek wielkanocny z powidłami i kremem orzechowym 248

sosem z masła orzechowego połączonego z mascarpone. Mojego mazurka ozdobiłam bukszpanem oraz jajeczkami czekoladowymi w kolorowej skorupce. Aby przygotować ładny spód do mazurka potrzebujemy albo ładnej formy, albo wyobraźni (na przykład wycinając z mazurka kształt pisanki) Ja postawiłam na to pierwsze. Użyłam formy Jamiego Oliwiera na tartę (średnica 25 cm) – z wyjmowanym spodem, który ułatwił wyjęcie ciasta z formy(...)cukru, jajko, zimne masło (1/3 kostki 200g), łyżeczka zimnej wody Masa orzechowa: opakowanie serka mascarpone, 3 łyżki masła orzechowego, łyżka cukru pudru 3 łyżki powideł śliwkowych Do ozdoby: jajeczka czekoladowe w słodkich skorupkach, bukszpan Przepis 1 Wyrabiamy ze sobą składniki na ciasto do ich połączenia. Ciastem wykładamy formę oraz nakłuwamy je w wielu miejscach widelcem. Odstawiamy do lodówki na godzinę

Kuchnia Bazylii
Tort czekoladowy z bitą śmietaną i owocami 240

Cześć Kochani! Wczoraj obchodziłam 31 urodziny z tej okazji zrobiłam pyszny tort czekoladowy z bitą śmietaną i owocami – truskawkami, jeżynami i borówkami. Tort był tak

Moja pasja smaku
Czekoladowo - orzechowe ciasto z suszonymi śliwkami 217

papierem do pieczenia lub wysmarowanej masłem i oprószonej bułką tartą/mąką. Wyrównać. Piec około 45 - 50 minut w temperaturze 170°C, do suchego patyczka. Po upieczeniu ciasto wyjąć, chwilę przestudzić w formie, następnie wyjąć z formy i przełożyć na kratkę do całkowitego wystudzenia. Wystudzone ciasto oblać polewą czekoladową. Polewa czekoladowa : Masło roztopić w garnuszku. Dodać posiekaną czekoladę

Opowieści z piekarnika
Ciasto serowo-makowe " Cielaczek" 558

szkl. cukru pudru 2 żółtka 2 łyżki masła 2 łyżki bułki tartej 2 łyżki rodzynków klika kropel zapachu migdałowego Masa serowa: 1 kg sera białego ( w kubełku ) 1 i 1/2 szkl. cukru pudru 5 jaj 125 g margaryny kilka kropli aromatu migdałowego Dodatkowo: orzechy do posypania polewa czekoladowa Sposób przyrządzania: Ciasto kruche: Mąkę przesiewamy , siekamy ze schłodzoną margaryną(...)się ciasta w temp. 180 C. Odstawiamy do wystygnięcia. Masa makowa : Mak zalewamy wrzątkiem, odsączamy na sicie i dwukrotnie mielimy. Następnie ucieramy z żółtkami i cukrem. Dodajemy masło , rodzynki, tartą bułkę i aromat. Masa serowa: Ubijamy pianę z białek. Ucieramy margarynę z żółtkami i cukrem a następnie stopniowo dodajemy ser. Na końcu dodajemy aromat i lekko mieszamy

Różne smaki w kuchni
Ciasto serowo-makowe " Cielaczek" 452

cukru pudru 2 żółtka 2 łyżki masła 2 łyżki bułki tartej 2 łyżki rodzynków klika kropel zapachu migdałowego   Masa serowa: 1 kg sera białego ( w kubełku ) 1 i 1/2 szkl. cukru pudru 5 jaj 125 g margaryny kilka kropli aromatu migdałowego Dodatkowo: orzechy do posypania polewa czekoladowa Sposób przyrządzania: Ciasto kruche: Mąkę przesiewamy , siekamy ze schłodzoną margaryną(...)się ciasta w temp. 180 C. Odstawić do wystygnięcia. Masa makowa : Mak zalewamy wrzątkiem, odsączamy na sicie i dwukrotnie mielimy. Następnie ucieramy z żółtkami i cukrem. Dodajemy masło , rodzynki, tartą bułkę i aromat. Masa serowa: Ubijamy pianę z białek. Ucieramy margarynę z żółtkami i cukrem a następnie stopniowo dodajemy ser. Na końcu dodajemy aromat i lekko mieszamy

Słodkości i nie tylko
Ciasto makowe z czekoladą, migdałami i kremem mascarpone (tort) 171

łyżki zmielonych herbatników (można zastąpić bułką tartą)  50g migdałów (bez skórki) 30g gorzkiej czekolady 5-6 jajek 1 łyżeczka proszku do pieczenia (płaska) 3 łyżki soku z cytryny kilka kropel aromatu migdałowego Krem: 300g serka mascarpone 150g śmietanki kremówki 30% 60g cukru pudru 1 łyżka soku z cytryny Dodatkowo: polewa czekoladowa posiekane migdały i płatki migdałowe(...)maszynki z gęstym sitem (lub malakserem). Żółtka z cukrem utrzeć do białości i połączyć z sokiem  z cytryny oraz aromatem migdałowym. Do masy żółtkowej stopniowo dodawać mak, bułkę tartą, herbatniki, proszek do pieczenia, drobno posiekane migdały i startą czekoladę. Całość dokładnie wymieszać i na końcu delikatnie połączyć z białkami ubitymi na sztywną pianę. Ciasto przełożyć do formy

Di gotuje
Kruche ciasto z czekoladową pianką i porzeczkami 245

łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia 200 g masła 1/3 szklanki cukru 6 żółtek CZEKOLADOWA PIANKA BUDYNIOWA: 6 białek szczypta soli 1 szklanka cukru 2 opakowania budyniu czekoladowego 1/3 szklanki oleju rzepakowego 400 g czerwonych porzeczek Dobrze schłodzone masło posiekać z cukrem i przesianą mąką z proszkiem do pieczenia oraz kakao. Dodać żółtka i szybko zagnieść ciasto. Podzielić(...)nagrzanego do 180*C i piec przez około 60 min. Smacznego :) Wystudzone ciasto można oprószyć dodatkowo cukrem pudrem. Kategoria: A-Z SŁODKO , Ciasta z kremem , Ciasta z owocami , Tarty i kruche ciasta Tagged: budyń , kremówka , porzeczki

https:KKuchniaMniam
Babka cytrynowa z polewą czekoladową 310

cytryny 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka   domowego cukru waniliowego Polewa czekoladowa: 100 g czekolady 2-3 łyżki masła Wykonanie: Jajka powinny mieć temperaturę pokojową. Piekarnik nagrzewamy do 170 stopni. Formę na babkę dokładnie smarujemy tłuszczem i wysypujemy tartą bułką. Jajka ubijamy z cukrami na puszystą masę. Małymi porcjami dosypujemy mąki i proszek(...)garnuszku rozpuszczamy czekoladę, dodajemy masło i mieszamy do uzyskania gładkiej masy. Gdy ciasto przestygnie wyjmujemy je z formy i dekorujemy polewa czekoladową

Kulinarne przygody Gatity