Kurczak tikka masala smakiem przenosi nas do Indii, jednak jest to danie nieco dostosowane do europejskich kubków smakowych przez mieszkańców Wielkiej Brytanii
Kuchcik gotujeSkładniki: 1 kurczak (około 2 kg) 3 marchewki 3 pietruszki 1/2 selera cebula 2 łyżki masła 5 łyżek mąki pszennej 20 dag śmietany 18% sok z
Qchnia po prostuCukinia jest bardzo zdrowym, lekkostrawnym i smacznym warzywem. Młoda może być jedzona na surowo w sałatkach, zaś nieco starsza np. podsmażona lub grillowana świetnie się sprawdza
Kuchcik gotujeCurry jest bardzo wdzięcznym daniem ze względu na to, że można w nim wykorzystać różne warzywa i różne rodzaje mięsa. Przygotowując curry stopień pikantności należy
Kuchcik gotujeWitam Kochani tego gorącego, sierpniowego popołudnia :-) Dziś przychodzę do Was po raz drugi, chciałabym Wam przedstawić przepis na bardzo smaczne i szybkie danie
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuSycąca i bardzo pożywna zupa meksykańska z pulpetami jest daniem jednogarnkowym. Przygotowanie jej nie wymaga od nas zbyt dużo wysiłku. Zupa jest dość pikantna, dlatego
Kuchcik gotujeMięso z indyka często gości na moim stole ze względu na swoje walory smakowe, jak również łatwość jego przetwarzania. Z piersi indyka bardzo łatwo i
Kuchcik gotujeCurry jest jednym z tych dań, które nie wymaga dużo czasu by je przygotować. Curry jest bardzo aromatyczne, smaczne i cieszące oko podczas jedzenia
Kuchcik gotujeSkładniki 3/4 szklanki ryżu 1/2 niedużej cukinii 1/2 puszki kukurydzy 1 laska dobrej wiejskiej kiełbasy 2 łyżki koncentratu pomidorowego świeże zioła, bazylia i oregano sól, pieprz
czarrna od kuchniNaleśniki lubią wszyscy w moim domu, więc dość często goszczą na naszym stole. Ostatnio eksperymentuję z farszem ze szpinaku i kolorem naleśników. Zielony kolor uzyskałam dodając
Kuchcik gotujeCurry jest szybkim, bardzo aromatycznym, smacznym, zdrowym i różnorodnym daniem kuchni indyjskiej. W curry powinno się znaleźć kilka przypraw, które są podstawą np. kumin (jeera
Kuchcik gotujeNaleśniki, niby cóż może być prostszego, jednak dla początkujących przygotowanie odpowiedniego ciasta na naleśniki to nie lada wyzwanie. Pamiętam swoje początki, ciasto wychodziło to za rzadkie
Kuchcik gotujepodana, przyrządzona, spreparowana. Wystarczy wyjść poza utarty schemat, w którym to sucha jak wiór wątróbką jest przywalona stertą cebuli. Dodatkowo widząc cenę tak przygotowanego dania w przydrożnym barze mamy podejrzenia - bo jak coś tak taniego może być w ogóle dobre, smaczne czy po prostu akceptowalne do spożycia? A no może być - wystarczy tylko coś zmajstrować wokół tematu " wątróbka drobiowa
Right Behind The Kitchenliściowych, które szybko poddają się temperaturze (szczypior, szpinak, kapusta pekińska, kapustki bok choy, zioła) i dodaniu do całości sosu, a jeśli jecie danie z makaronem – również jego. Przez długi czas używałam prostego, taniego blaszanego woka (w całej mojej kulinarnej karierze to chyba dwóch, albo nawet trzech). Niestety, to nie jest najlepszy sposób na dobre stir
Karo in the KitchenJeśli nie próbowaliście jeszcze nigdy placków ziemniaczanych z dodatkiem marchewki - polecam gorąco! Są pyszne! Mają piękny, złoty kolor i leciuteńko słodkawy posmak od dodatku marchewki
Walijskie Pichcenie