małym bazarze. Surowy wystrój i białe kafelki na ścianie przywiodły mi na myśl sklep mięsny albo rybny. W dużej witrynie chłodniczej pyszniły się oliwki, marynowane karczochy, przeróżne sery i włoskie szynki. Na półkach wspaniałe sosy, makarony, konfitury, oliwy. Menu wypisano na kafelkowej ścianie nad barem. Warto przyjrzeć się zawartości półek z jedzeniem, gdyż oferowany przez delikatesy wybór jest oszałamiający. Wspaniałe(...)mówiąca po włosku. W tle grała klimatyczna włoska muzyka. Menu jest takie jakie lubię, czyli krótkie. Mamy tu dobre na lunch kanapki i sałatki, proste zupy i makarony, deski serów i wędlin umożliwiające poznanie oferty delikatesów. Zadowoleni będą również miłośnicy ryb i owoców morza. W karcie jest kilka propozycji, które wypróbował mój Mąż. Znajdzie się nawet coś dla wegan (penne
Chilli Czosnek i OliwaGrzanki będą pyszną propozycją na niebanalną kolację lub przyjęcie. Skusicie się? Składniki: długa razowa bagietka spora garść rukoli 100 g szynki prosciutto crudo trójkącik sera Lazur lub innego sera z niebieską pleśnią 3-4 figi 2 małe gruszki (mogą być gruszki w occie) sól i świeżo mielony pieprz oliwa lub masło Bagietkę pokroić w kromki grubości(...)posmarować masłem lub oliwą i piec do lekkiego zrumienienia w 200 o C. Następnie na grzanki wyłożyć umytą i osuszoną rukolę, plastry szynki, pokrojone w plastry figi i kawałki gruszek. Na końcu wyłożyć kostkę lub plastry sera. Doprawić solą i pieprzem i od razu podawać
Czerwień i błękitSkładniki: 1 kg porów (u mnie dwie duże sztuki) 15 dag szynki (w plastrach) 15 dag żółtego sera (w plastrach) puszka ananasów 4 kromki pieczywa tostowego 330 g kremówki 2 jajka tłuszcz do smażenia sól, pieprz gałka muszkatałowa Sposób przygotowania: Pory dokładnie oczyszczamy i myjemy. Kroimy w piórka. Solimy, pieprzymy, dodajemy gałkę. Podsmażamy na tłuszczu do czas aż zmiękną. Wykładamy(...)naczynia żaroodpornego. Śmietanę łączymy z jajkami. Zalewamy warzywa. Pieczemy przez 10 minut w 200 stopniach C. Szynkę kroimy w cienkie paseczki. To samo robimy z serem. Plastry ananasa przekrawamy na pół. Z chleba robimy tosty i kroimy w kostkę. Wyciągamy zapiekankę z pieca. Na por wykładamy kolejno szynkę, ananasy i grzanki. Przykrywamy grzankami. Opruszamy solą i pieprzem. Pieczemy jeszcze
Pobite gary Barbarykoncentratem. Zagotować , pogotować kilka minut. Do blaszki wyłożonej papierem wsypać makaron, szynkę i paprykę pokrojone w kosteczkę i usmażone pieczarki, przemieszać. Całość zalać sosem i posypać oregano. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 200 stopni i piec ok 30 min do zmięknięcia makaronu. Wyjąć i posypać wierzch starkowanym serem, posypać jeszcze szczyptą oregano i wstawić do piekarnika aż do rozpuszczenia
Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnieniapójdzie sobie ten straszny leń. Na blogu znajdziecie również sałatkę z tortellini, a przepis znajdziecie tutaj Składniki 250 g tortellini 200 ml śmietany 150 g szynki 2 średnie pomidory 150 g żółtego sera sól pieprz koperek Tortellini ugotować i odcedzić na sicie. Wyłożyć do naczynia do zapiekania, szynkę pokroić w kawałki i posypać tortellini. Pomidory pokroić i ułożyć na zapiekance(...)solą , pieprzem i polać wierzch zapiekanki. Ser pokroić w plastry i przykryć całość tortellini. Piec w 180 stopniach C do momentu aż ser się rozpuści i lekko zarumieni Podawać posypaną koperkiem tortellini zapiekane z szynką
O kuchni z uczuciemłyżki mąki pszennej 2 łyżki pikantnego ketchupu 1 łyżeczka ziół prowansalskich 2 łyżki tartego żółtego sera sól i pieprz do smaku Dodatkowo 4 parówki 4 plastry szynki ogonówki 2 łyżki tartego sera 3 łyżki bułki tartej 4-6 pomidorków koktajlowych szczypior do dekoracji PRZYGOTOWANIE : Przygotowujemy naleśniki. Do miski wlewamy mleko, dodajemy mąkę, wbijamy jajko, dodajemy sól i olej i mieszamy(...)jednej strony. Parówki owijamy szynką. Następnie zawijamy je naleśnikami, upieczoną stroną do zewnątrz. Przygotowujemy sos. Do garnka wlewamy mleko, podgrzewamy je z masłem, dodajemy mąkę i energicznie mieszamy. Następnie dodajemy ketchup i doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy zioła i całość mieszamy, na koniec dodajemy żółty ser. Podgrzewamy do roztopienia sera. Naczynie
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiciasto wyrosło, w tym czasie przygotowujemy sos i dodatki. Kiedy ciasto wyrośnie, smarujemy je wcześniej przygotowanym sosem pomidorowym, następnie posypujemy startym serem, na ser kładziemy dodatki (szynkę, pieczarki, cebulę itp.) Wkładamy pizzę do nagrzanego do 220 stopni piekarnika i pieczemy do zarumienienia spodu (podważamy i podglądamy) , u mnie było
Pelusiowa Kuchniatrzech:). Za jedyne 5 zł mogliśmy zamówić pizzę z pieczarkami lub z szynką. Zamawiałam na przemian. Grube, wyrośnięte ciasto wielkości deserowego talerzyka, z niewielką ilością szynki (lub pieczarek), serem i, jak nam się wówczas wydawało obowiązkowym keczupem , odbudowało nie najlepszą reputację pizzy. Później było już coraz lepiej. Pizzerie zaczęły wtapiać się w gastronomiczną mapę Polski(...)pieprz, 1 łyżeczka cukru 2 ząbki czosnku 40 g tartego s era mozzarella 1/2 pęczka świeżej bazylii opakowanie rukoli 2 świeże pomidory kilka plastrów szynki parmeńskiej czarne oliwki tarty parmezan Drożdże wymieszać w kubku z 60 ml ciepłej wody, cukrem i 1 łyżką mąki. Odstawić na 15 - 20 minut w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Mąkę
KUCHARNIAskładniki na sos, doprawić solą i pieprzem. Gdy tarta się lekko zarumieni ściągnąć papier i ułożyć plastry surowej szynki, następnie mięso z cebulą i podsmażone warzywa. Całość zalać sosem, posypać startym serem i piec kolejne 20 minut w 180 stopniach. Gdy masa się zetnie, należy przełączyć piekarnik na funkcję grzania(...)Kawałki kurczaka polać oliwą i posypać przyprawami; podsmażyć 5. Warzywa pokroić 6. Podsmażyć warzywa 7. Tartę wyłożyć szynką i rozłożyć warzywa 8. Następnie przełożyć kawałki mięsa 9. Wymieszać składniki na masę i polać tartę 10. Całość posypać serem i ponownie upiec Pobierz wersję do druku: Pobierz Kolorowa, mięsna tarta Artykuł Kolorowa, mięsna tarta pochodzi
KuchniaWeDwoje.plZapiekanki to jedne z najsmaczniejszych dań w moim domu. Dzisiaj pomysł na mieszankę ziemniaków, szynki i groszku. Całość zalana śmietaną, jajkami i serem. Zapieczona smakuje przepysznie, polecam(...)złoto. Śmietanę mieszamy z jajkami, solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem, układamy pierwszą warstwę ziemniaków, na to rozkładamy szynkę z cebulą, groszek i naprzemiennie ziemniaki z batatami. Zapiekankę zalewamy sosem śmietanowym i posypujemy tartym serem. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 *C, przez około 20 minut. Po upieczeniu posypujemy tartym parmezanem i podajemy. Smacznego
Kulinarne Fantazje Marioliokazję" z 3. marca 2013 roku. Kolejnym krokiem jest wybór nadzień. My zrobiliśmy dwa rodzaje. Nadzienie 1: rukola serek topiony śmietankowy szparagi marynowane suszone pomidory oliwki czarne szynka Nadzienie 2: ser camembert szpinak (przesmażony z czosnkiem, pieprzem, z dodatkiem sera feta i papryczki chilli) pomidory suszone oliwki czarne łosoś Na środek naleśnika po kolei nakładamy wszystkie składniki:1. rukolę
Taste Of My Daydrożdży 1 szklanka mleka ½ szklanki przegotowanej wody 1/4 szklanki oleju rzepakowego 2 jajka 1 płaska łyżka soli 1 łyżeczka cukru Nadzienie: 300g pieczarek 12 parówek z szynki 12 plasterków sera żółtego 2 cebule czerwone ok 6 łyżek ketchupu szczypta soli 1 łyżka masła Dodatkowo: 1 jajko 1 łyżka mleka ziarna sezamu ziarna czarnuszki Sposób przygotowania: 1. Mleko
Kuchnia w czekoladziepołączenia smaków. Wbrew pozorom szybka sprawa, a efekt pysznościowy! :) Składniki to: 500 g makaronu w kształcie muszli (na przykład typu Lumaconi lub Conchiglioni) 400 g szynki konserwowej 250 g żółtego, twardego sera ok 200 g groszku (ważonego bez zalewy), najlepiej drobnego pęczek szczypiorku sól pieprz 1/4 łyżeczki granulowanego czosnku majonez Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie(...)sałatki. Starajcie się nie mieszać go gwałtownie, by nie zniszczyć muszelkowego kształtu. Przelewamy zimną wodą lub/i oliwą z oliwek, żeby się nie posklejał. Odcedzamy groszek, ser ścieramy na średnich oczkach tarki, szynkę kroimy w dość drobną kosteczkę. Mieszamy z 2-3 łyżkami majonezu, posiekanym szczypiorkiem, solą, pieprzem i czosnkiem. Doprawiamy nieco bardziej niż normalną sałatkę, gdyż musimy dodać smaku także
Pichceniomaniakurczaka zapiekany z szynką długodojrzewającą, mozzarellą, parmezanem i sosem pomidorowym, podawany z ryżem i farofą. Mój faworyt bez dwóch zdań (nie licząc lemoniady!). Filet dobrze doprawiony, soczysty. Szynka obłędna. Ilość serów (moja miłość parmezan) powalająca. Ciekawy dodatek w postaci ryżu. Wszystko to, co uwielbiam. Warto spróbować! Brigadeiros - czekoladowe trufle brazylijskie. Pyszne słodkości, rozpływające się w ustach. Creme de papaya - Lodowy
Karola gotujesezamem Zapiekanka z makaronu pełnoziarnistego z oliwkami kalamata Zapiekane owoce w różowym winie pod płatkami owsianymi Zgrzewane kanapki z liśćmi botwinki Zgrzewane kanapki z oscypkiem Zgrzewane kanapki z serem, pomidorem i szynką Zgrzewane kanapki z ricotta, rukolą i szynką Zielone babeczki z pecorino Zielona soczewica w pomidorach pelati Zimowe tosty z goudą, rokpolem, pieczarkami i czarnymi oliwkami Ziołowy makaron omlecikowy
Moja smaczna kuchniajako dodatek do kanapek do pracy. U nas w domu pojawia się dość często, zwykle robię ją z dodatkiem żółtego sera, ale tym razem na prośbę męża ser zamieniłam na szynkę i muszę powiedzieć, że w tej kombinacji jest równie smaczna. Składniki: 1 słoiczek selera konserwowego 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka ananasa 1 dość duży
Simply Foodrewolucjach jak degustuje pizzę, to wspomina, że ciasto powinno stać :p Jeśli chodzi o pizzę, którą ja robię, to najbardziej klasyczna Capriciosa. Czyli mamy ciasto, sos pomidorowy, mozarellę, szynkę, pieczarki i ser żółty. Ja dodatkowo w boki pizzy daję ser żółty. Gdy robię pizzę, rozchodzi się z ekspresowym tempie. Jest pyszna, polecam Wam, bo bardzo łatwo ją zrobić
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuodparowania nadmiaru wody i zgęstnienia sosu. Pieczarki pokrój w plastry. Podduś lub usmaż. Plastry cukinii posmaruj sosem pomidorowym. Na to ułóż pieczarki oraz pokrojoną w paski szynkę. Posyp startym serem. Piecz w 180 stopniach ok. 15-20 minut do roztopienia sera. Smacznego, Anulla
Fabryka pomysłówłyżek mąki ( u mnie ryżowej ) ****************************************** Wszystko miksujemy i wylewamy na gorącą patelnię z odrobiną oliwy.Smażymy na malutkim ogniu odrazu układając na wierzchu ulubione dodatki np.pieczarki,cebulkę ,oliwki,szynka,itp.Posypujemy grubo serem light.Przykruwamy pokrywką.Pizza jest gotowa gdy spód jest lekko brązowy , a ser się roztopi.Życzę smacznego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiSzwecji śniadania są podobne do tych polskich. Zwykle na talerzu znajdują się kanapki z szynką czy żółtym serem, jajka oraz ryby. Popularne są także naleśniki podawane na słodko z bitą śmietaną. Szwedzkie pannkakor, bo tak się nazywają, są bardzo cienkie, delikatne, chrupiące na brzegach. Ciasto jest dosyć rzadkie. Początkowo obawiałam się tej konsystencji. Zupełnie niepotrzebnie! Dla mnie są idealne
zadanie-gotowanieSkładniki: 200 g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka ziół prowansalskich sól, pieprz 1/2 szklanki oleju 1/2 szklanki mleka 2 jajka 10 dkg szynki 10 dkg sera 1/2 … Czytaj dalej Pizzowe muffinki
czarrna od kuchniJeżeli często robimy pizzę, to warto urozmaicić ją poprzez nadanie kształu innego niż zwykle. Ta pizza w formie gwiazdy na drożdżowym cieście wypełniona jest szynką i żółtym serem. Czytaj więcej
Przepisy KulinarnePrzy pieczeniu można zwariować, czując te aromaty wydobywające się z piekarnika… Do zjedzenia w formie kanapki – pokrojona na trójkąty i przecięta na pół, będzie świetna z kozim serem, figami. Z szynką serrano, sosem balsamicznym i sałatą. Świetna baza do bruschetty. Nada się też na grzanki do sałatki Cezar. Albo sama, jeszcze lekko ciepła, podana z oliwą wymieszaną z ziołami
Karo in the Kitchenmąki • 1/2 opakowania suchych drożdży • 1/4 łyżeczki soli • szczypta cukru • 1 łyżeczka oliwy z oliwek • 1 łyżeczka przyprawy do pizzy • ok 3/4 szklanki letniej wody dodatki • 15 dag szynki • 15 dag sera żółtego • 1 ogórek kiszony • 1 mała cebula czerwona • 1 pomidor • 1 łyżka przyprawy do pizzy • kilka łyżek przecieru pomidorowego( ja dałam domowy Przecier pomidorowy z bazylią
W królestwie smaków BeatySkładniki: 15 dag mąki 2 łyżki roztopionej margaryny 2 jajka 2 łyżeczki koncentratu 250 ml mleka 10 dag polędwicy lub szynki 10 dag sera żółtego 1 pieczarka sól pieprz przyprawa do pizzy Mąkę, roztopioną margarynę, żółtka, koncentrat pomidorowy i mleko zmiksować. Odstawić na 15 minut. W tym samym czasie wędlinę drobno pokroić w kostkę. Ser żółty i pieczarkę zetrzeć
Ewusiowe Smakiśniadanie Składniki chleb czerstwy 4 kromki jajka 4 szt szynka 4 plasterki ser żółty 5 dkg cebula 1 szt czosnek 3 ząbki szpinak mrożony 70 g sól i pieprz … Czytaj dalej Babeczka jajeczna z grzankami i szpinakiem
czarrna od kuchniPrzystawka :) Składniki placki do tortilli 2 szt pieczarki 6 szt szynka 2 plastry ser żółty 5 dkg ketchup pikantny 2 łyżki Sposób przygotowania Pieczarki pokroić w plastry i podsmażyć. … Czytaj dalej Tortille z serem i pieczarkami
czarrna od kuchniChleb ten jest mięciutki i trochę przypomina ciasto ucierane, a słodki smak nadany przez suszone pomidory dodatkowo podbija to wrażenie. Nie mniej jednak bardzo dobrze smakuje tak z szynką jak i serem. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style
Bon appetit mon amieJedni na balach, inni w domu,w gronie przyjaciół, znajomych , rodziny. Dla tych drugich proponuję kilka ciekawych, smacznych i szybkich przekąsek. Róże z ciasta francuskiego Spiralki z serem Roladki z szynki Roladki Przystawka z łososia Pomidory z mozzarellą Przekąska Serek pleśniowy z oliwkami Przekąska SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie
W kuchennym oknie Ewyprzekąsek. Ślimaczki również robi się w ekspresowym tempie i również są bardzo smaczne i syte. Składniki: 4 tortille pszenne 8 plastrów szynki 8 plastrów sera żółtego sałata lodowa
Kubki smakuciasta francuskiego z cukinią Tarta z ciasta francuskiego z cukinią i czerwoną cebulą Tarta z cukinią, brokułami i sezamem Zgrzewane kanapki z liśćmi botwinki Zgrzewane kanapki z serem, pomidorem i szynką Zgrzewane kanapki z ricotta, rukolą i szynką Zielone babeczki z pecorino Zapiekane owoce w różowym winie pod płatkami owsianymi
Moja smaczna kuchniapołówki piersi kurczaka suszone pomidory z oliwy kilka plastrów wędzonej w dymie szynki kilka plastrów sera żółtego sól pieprz oliwa cukier brązowy pieprz ziołowy staropolski suszony hyzop 1 szkl soczewicy kilka kawałków suszonych pomidorów z oliwy sól pieprz pieprz ziołowy szczypta tymianku 2 ząbki czosnku Soczewicę namoczyć na kilka godzin. W garnku zalać soczewicę czystą wodą dodać sól i gotować
Gotowanie jest łatwemiarę długie plastry) SER ŻÓŁTY CZOSNEK ŁYŻKA MAJONEZU PRZYGOTOWANIE: SER ŚCIERAMY NA TARCE O DROBNYCH OCZKACH,MIESZAMY Z MAJONEZEM I WYCIŚNIĘTYM CZOSNKIEM, KŁADZIEMY PORCJE TAK PRZYGOTOWANEGO SERA NA PLASTER SZYNKI I ZWIJAMY MOŻNA PRZEKROIĆ NA POŁOWĘ,TAK JAK JA TO ROBIĘ I WBIĆ WYKAŁACZKĘ WTEDY JEST IDEALNIE NA JEDEN KĘS PO PROSTU PYSZNE
Swojskie jedzonkoczym przekonał mnie mój przyjaciel-kucharz :) A co do omletu? Wszystko, co jest pod ręką, czyścimy lodówkę! W wersji dla mięsożernych to jakieś kawałki kiełbas, ścinki szynek, może jakieś sery, a dla wegetarian wszelakiej maści warzywa, zioła i grzyby. Może właśnie kurki, na które mamy sezon? Jędrne, złociste kapelusze uświetnią poranny start, nadając leśnego, wakacyjnego smaku i przypominając
W kuchni Karmel-itkiprzez 20 minut w rozgrzanym piekarniku do 180 - 200 stopni. Na pizze wykładamy swoje ulubione produkty lub to co znajdziemy w lodówce. Ciasto wysmarowałam koncentratem pomidorowym, wyłożyłam pieczarki, szynkę i żółty ser. Smacznego
Motylkowa Kuchniawymaga dolewania oleju w trakcie smażenia . Nadzienie : Może być praktycznie wszystko, co nam przyjdzie do głowy lub wpadnie w ręce. U mnie to: garść botwinki plastry suchej szynki plastry żółtego sera marynowany imbir marynowana papryka olej do smażenia Składniki układać na jednym brzegu naleśnika. Zawijać w roladę. A potem podgrzać na patelni z rozgrzanym olejem
Weekendy w domu i ogrodzieMoże dlatego, że w czasach kryzysu, w których dorastałam, pasty robione przez Mamę - pomidorowa, makrelowa, paprykowa, były wyczekiwanym urozmaiceniem śniadań i kolacji i rekompensowały brak deficytowych wtedy szynki czy żółtego sera. Nie brakowało mi ich wówczas aż tak bardzo, ba! - dziś nawet jestem zadowolona, bo chyba dzięki temu (paradoksalnie!) tak przepadam za pastami do chleba i bardzo lubię tworzyć
Kuchnia Prezydentowejprostą sałatkę z rukoli i grillowanej cukinii. Znalazłam jeszcze jedną, niezbyt dużą cukinię w ogrodzie i byłoby żal gdyby się zmarnowała. Dodałam do niej jeszcze jajka, pomidorki koktajlowe, szynkę szwarcwaldzką i ser grana padano. Taka sałatkę możemy podać na kolację lub jako przystawkę przed daniem głównym.” Czytaj więcej
Wiem co jemciasta wykorzystałam mąkę gryczaną, która jest bardzo zdrowa i bezglutenowa. Do jej charakterystycznego smaku z nutą goryczki doskonale pasuje świeży, krótko podsmażony na maśle szpinak. Do tego szynka szwarcwaldzka, żółty ser i odrobina gorgonzoli. Całość jest naprawdę pyszna a do tego zdrowa i pożywna. Atrakcyjny sposób podania sprawia, że jest to też ciekawa kulinarna pozycja na kolację we dwoje
Milion Smakówminut, choć na pierwszy rzut oka wydaje się bardziej skomplikowane do przygotowania. Może też być podane jako ciepła przekąska, która na pewno znajdzie swoich amatorów. Połączenie smaków jajka, szynki parmeńskiej, koziego sera i pieczonej papryki daje interesującą kompozycję, która doskonale komponuje się ze świeżym pieczywem z dodatkiem dobrego masła
Milion Smakówprzyjęcia i prywatki. Składniki: na 4-5 osób Czas przygotowania: 15 minut Składniki: Pół średniej wielkości kapusty pekińskiej 1 opakowania czerwonej fasolki konserwowej 0,5 małej cebuli 150g szynki drobiowej 200g sera zółtego tłustego np: Fontal czy też ementalski Garsć natki pietruszki ok 5 łyżek majonezu 3 łyżeczki musztardy klasycznej 3 łyżki chrzanu ze słoiczka lubczyk suszony, pieprz, sól, cukier
Kuchnia PROzdrowotnażółtego sera 30 dag kiełbasy szynkowej 4 ogórki konserwowe 1 lub 2 łyżki majonezu sól pieprz Sposób Makaron gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Ogórki, ser, paprykę oraz szynkę kroimy w drobną kostkę, dodajemy odcedzony groszek konserwowy oraz majonez, wszystko razem mieszamy. Na koniec sałatkę przyprawiamy do smaku solą i pieprzem
Kuchenne aromatyProdukty:na jedna osobę 1 filet z kurczaka 1 plaster dobrej szynki 2 plastry sera żółtego sól,pieprz,czosnek granulowany,papryka ostra odrobina oregano jajko bułka tarta olej do smażenia+ łyżka masła Wykonanie
Ugotujmy CośPrzedstawiam Wam efektowny przepis na pyszną potrawę Produkty: 1 słoik selera krojonego 1 puszka kukurydzy 4 krążki ananasa 10 jajek 30 dag szynki 20 dag sera żółtego -tartego lub startego 1/2 pory 2 ząbki czosnku 5 łyżek majonezu sól
Ugotujmy Cośindycze można przyrządzić też w postaci roladek. Rozbijamy plastry indyka tłuczkiem, ale nie zbyt cienko. Każdy plaster smarujemy cieniutko musztardą i majonezem, następnie nakładamy po plasterku drobiowej szynki i żółtego sera. Całość zwijamy w roladkę i przebijamy szpikulcem lub obwiązujemy nitką i smażymy na patelni, aż do lekkiego zarumienienia mięsa. Tekst ze strony: http://www.tipy.pl/artykul_6843,dlaczego-warto-jesc-mieso-z-indyka.html Bazylia (Ocimum
ClauditteMissCookingżyciu każdego człowieka pracującego przychodzi kryzys związany ze śniadaniami :)Co zabrać do pracy kiedy chleb z szynką i żółtym serem się znudzi, czasami jogurt lub serek to za małoa sałatka przyniesiona z domu to bardzo rzadki rarytas :) W przerwie od bułek i chleba proponuję wykorzystać tortille. Tym razem z łososiem i białym serkiem. Ale w ten pyszny pszenny placek, posmarowany
bistro mamaproblem z czym znowu zrobić kanapkę do pracy? Pamiętam, że miałam taki okres, kiedy po szaleństwach wielowarstwowych i kolorowych kanapek, z przyjemnością wracałam do zwykłego chleba z masłem, szynką i żółtym serem. Czyli takich, które nosiłam do liceum, i które wtedy wydawały mi się bardzo nudne. Dla urozmaicenia wyłudzałyśmy z koleżanką kanapki od Tomka B., które zawsze kryły w sobie
bistro mamawiększych połaciach ziemi :). Bazą sałatki jest dobry makaron 5-jajeczny, w mojej wersji ze smażonym kurczakiem, który równie dobrze można zastąpić innymi dodatkami (krewetki, łosoś, szynka długo dojrzewająca, sery pleśniowe, feta, smażone tofu itp.). Czas przygotowania:20 minutPorcje: 4 Składniki:150 g Makaronu Czanieckiego kokardka mała,1-2 piersi kurczaka,1 czerwona papryka,200 g dyni
SzczyptaSmaQ....na bogato bo z dużą ilością składników :)Składniki:opakowanie tortellini z grzybamiopakowanie tortellini z serem2 zielone ogórkisłoiczek pieczarek marynowanych1 czerwona paprykakostka żółtego sera30 dag szynkipuszka kukurydzynatka
Bon Appetit MałgorzatyDzisiaj na szybciutko. Dla zapracowanych, leniwych osobistości :-) Ze specjalną dedykacją dla mojego kierownika, który jest tak w ogóle genialnym kucharzem :-) Jakiś czas temu przyniosłam do
pieprzny smaczeknazwa, ponieważ region Savoie (pol. Sabaudia) leży właśnie w górach). Gotuje się bardzo szybko, bo aż 3 minuty. Kiedyś słyszałam, że makarony te podaje się z francuskimi szynkami oraz ichnymi serami. Ja dodając parmezanu, poszłam do Włoch, co nie zmienia faktu, że wszelkie modyfikacje są dozwolone i nie są herezją ;) Składniki:3 szklanki makaronu250g szpinaku (u mnie mrożony)200g
Kitchens AlphabetPomysł na smaczną, szybką kolacje? My wpadliśmy na pomysł zrobienia pizzy :)To był bardzo udany pomysł, ciasto, najprostsze ze wszystkich. Podstawowe składniki, więc nic trudnego :)Ale
Serce zamknięte w formie pysznościnasz placek, smażymy na średnim ogniu ok 3 minuty, po czym odwracamy na drugą stronę. Zdejmujemy z ognia. Smarujemy powierzchnię sosem, układamy nasze dodatki: przesmażone pieczarki z szynką. Posypujemy żółtym serem. Ponownie stawiamy patelnię na palniku. Przykrywamy pokrywką i smażymy na średnim ogniu ok.5 minut. Po tym czasie pizza powinna być gotowa a ser ładnie rozpuszczony
Walijskie Pichcenie