szynka z serem - 2864 przepisów (strona:66/191)

Sylwestrowe propozycje 312

Pulled beef w czekoladzie na grzankach "Szarpana wołowina" Focaccia z parmezanem i pomidorami Bagietka z serem pleśniowym i grillowaną morelą   Idealnie przyrządzona pierś kaczki Roladki z szynki parmeńskiej, buraka i koziego sera Roladki ze schabu z suszonymi pomidorami, anchois i kozim serem   Jajka faszerowane pomidorami, papryką i bazylią Jajka faszerowane pieczarkami Sałatka Caprese Prosta tarta z pomidorami, kozim(...)serem i anchois Hummus z suszonymi pomidorami Kanapki z rukolą, chipsem z szynki parmeńskiej oraz duszoną w cydrze polędwicą wieprzową Śledzie na pierniku Śledzie z ogórkiem kiszonym, jabłkiem i cebulką w śmietanie Lasagne z krakersami Świeży śledź w tempurze Drodzy czytelnicy, życzę Wam wspaniałej zabawy Sylwestrowej oraz wszystkiego co najlepsze w Nowym Roku

Mango Papaja
Kanapka ze szparagami, chipsem z szynki parmeńskiej, smażonym liściem botwiny i jajem 170

tego przepisu 3-4 liście botwiny 6 szparagów białych lub zielonych, w zależności od upodobań- gotujemy 7-8 minut w osolonej wodzie 3 jaja 3 plastry szynki parmeńskiej 3 plastry sera typu włoskiego sól, pieprz łyżka oliwy z oliwek Na suchej, rozgrzanej patelni smażymy szynkę parmeńską po 1 minucie z każdej strony. Na wytopionym tłuszczu smażymy liście botwiny- doprawiamy odrobiną(...)minuty, niech żółtko będzie płynne) pod przykryciem. Doprawiamy również solą i pieprzem. Ugotowane szparagi odcedzamy i kroimy wzdłuż. Na kromce chleba układamy: plaster sera, jajo sadzone, smażonego liścia botwiny, ugotowane szparagi oraz chipsa z szynki parmeńskiej

Mango Papaja
Francuskie paczuszki 212

pomocy wyobraźni i paru składników, można łatwo i szybko zamienić je w fajną  przekąskę. Składniki: - 1 opakowanie ciasta francuskiego - 300 g pieczarek - 200 g szynki - 150 g sera żółtego - koncentrat pomidorowy - 3 listki bazylii - odrobina szczypiorku - masło - przyprawa do kurczaka Przygotowanie: Ciasto kroimy w kwadraty. Pieczarki kroimy w paski i podsmażamy. Każdy kwadrat smarujemy koncentratem, układamy(...)plasterek szynki. Szczypiorek i bazylię drobno kroimy. Na wędlinę układamy podsmażone pieczarki, posypujemy zieleniną oraz startym żółtym serem. Całość zamykamy drugim kawałkiem ciasta. Po zamknięciu na każdy kwadracik kładziemy odrobinę masełka i posypujemy przyprawą do kurczaka. Pieczemy w 150 C przez około 30 minut na złoty kolor

Zainspirowana w kuchni
5 pysznych przepisów na Międzynarodowy Dzień Pizzy 187

cienkim cieście na drożdżowym zaczynie. Przepyszna! 2. Pizza z brukselką i szynką Przepis dla niebojących się eksperymentowania. Brukselka to nietypowy składnik na pizzy, ale w połączeniu z serem, cebulą i szynką tworzy bardzo miłą kompozycję. Warto spróbować! 3. Pizza po hiszpańsku - Coca Hiszpanie też mają swoją pizzę. Nazywa się coca , pochodzi z Katalonii i od swojej włoskiej kuzynki różni się

Chilli Czosnek i Oliwa
Śniadaniowe burgery w towarzystwie czarnego bzu 261

się nazywa śniadanie! Domowe english muffins, czyli puchate, mięciutkie bułeczki z patelni, po prostu boskie, burgery z soczewicy i suszonych pomidodów, chips z szynki parmeńskiej, blanszowany jarmuż, plasterek śmietanowego sera i sprawca niepowtarzalnego smaku, czyli chutey z szalotek, czerwonego wina i dżemu z czarnego bzu. Po prostu eksplozja smaków! Trochę pracy trzeba włożyć w takie śniadanie, ale gwarantuję, że warto(...)szalotki 2 łyżki dżemu z czarnego bzu Łowicz 40 ml czerwonego wytrawnego wina 40 ml octu balsamicznego 1 mała gałązka rozmarynu sól,cukier masło dodatkowo 4 plasterki szynki parmeńskiej 4 plasterki sera śmietankowego 4 plasterki jarmużu SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Masło i mleko podgrzać w rondelku. Mąkę wymieszać z solą, drożdżami i cukrem. Powoli wlewać ciepłe mleko z masłem. Zagnieść elastyczne ciasto

DefinicjaSmaku
Wytrawne eklery z sałatką 167

mnie prawdziwa pychotka, zamierzam powtarzać w przyszłości.  Ciasto ptysiowe: 1 szklanka mąki 1 szklanka wody 125 g margaryny 4 jajka L Farsz: 100g szynki konserwowej w plastrach 100g żółtego sera w plastrach 1/3 pęczka szczypiorku 1/2 ogórka szklarniowego 1 łyżka majonezu garść kiełków pieprz, sól 1. W garnku z nieprzywierającą powierzchnią gotujemy wodę z margaryną. Kiedy się zagotuje wsypujemy(...)ciasto zwykłą łyżką, zachowując wąski, podłużny kształt (uwaga - ciasto bardzo rośnie podczas pieczenia). Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 25 minut. Studzimy. 3.  Przygotowujemy farsz: szynkę konserwową i żółty ser drobno kroimy. Ogórka kroimy w kostkę, szczypiorek siekamy. Wszystkie składniki mieszamy z majonezem, doprawiamy do smaku solą i pieprzem.  4. Eklerki przekrawamy na pół, nakładamy po łyżce

Szefowa kuchni
Parówki w cieście francuskim 202

przekąski. Składniki: opakowanie ciasta francuskiego opakowanie parówek opakowanie szynki wędzonej lub boczku kilka plasterków żółtego sera Z ciasta francuskiego wycinamy prostokąty. Na każdym z nich układamy kawałek szynki. Na to kładziemy żółty ser. Następnie układamy parówkę po skosie i zawijamy ruloniki. Całość wstawiamy na kwadrans do piekarnika. W momencie zarumienienia ciasta wyciągamy i podajemy na ciepło

Kolizje Smaków
,, Lasagne z chleba tostowego’’ 153

pomysł na kolację lub szybki obiad. Inspiracją do powstania dania była życzliwość marki Ole ! Składniki: 1 opakowanie chleba tostowego około 20 plasterków szynki pół papryki czerwonej pokrojonej w plasterki 1 kule mozzareli 30 dkg starego żółtego sera 2 jajka 1 szklanka śmietany 18 Sól, bazylia oliwki czarne lub zielone pomidor szczypiorek 1 cebula łyża oleju Wykonanie: Piekarnik nagrzewamy(...)Jajka mieszamy ze śmietaną, doprawiamy solą i bazylią. Naczynie żaroodporne wykładamy papierem do pieczenia a następnie układamy warstwę chleba na to wylewamy troszkę sosu śmietanowego. Układamy szynkę i żółty ser. Przykrywamy kolejną warstwą chleba i wykładamy wszystko aż powstaną 3 warstwy. Na wierzch ostatniej układamy oliwki, plasterki pomidora, paprykę, plastry cebulki i plastry mozzarelli. Posypujemy bazylią i szczypiorkiem. Pieczemy kilka

Podróż w kulinaria
sałatka z mandarynkami 195

zniknęła w mgnieniu oka. Znaczy więc, że była pyszna.  Składniki: 1/2 główki kapusty pekińskiej puszka mandarynek w syropie szklanka tortellini z szynką 300 g szynki konserwowej w kawałku 200 g żółtego sera w kawałku puszka kukurydzy(...)łyżek majonezu 3 łyżki jogurtu naturalnego 2 ząbki czosnku łyżka chrzanu pieprz sól Tortellini ugotować w osolonym wrzątku, odcedzić i wystudzić. Kapustę poszatkować. Kukurydzę odcedzić. Szynkę pokroić w kostkę, ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Mandarynki odsączyć. Majonez i jogurt wymieszać z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, chrzanem i pieprzem. Wszystkie składniki wymieszać razem i odstawić sałatkę do lodówki

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
ROLADKI Z INDYKA W SOSIE POMIDOROWYM ZE SZPINAKIEM I FETĄ 267

obsmażać na patelni. Owinięte w szynkę parmeńską układamy w sosie pomidorowym, kruszymy fetę i zapiekamy. SKŁADNIKI /3-4 porcje 350 g mielonego mięsa z indyka  100 g sera feta 100 g szynki parmeńskiej (6-8 plasterków) 500 g pomidorów z puszki ( pulpy pomidorowej)  ¹⁄₂ cukinii (ok. 150 g) startej na tarce o dużych oczkach 3 ząbki czosnku (drobno posiekane(...)feta oraz sól i pieprz do smaku. Delikatnie wyrabiamy ręką.  Z farszu formujemy 6-8 małych, podłużnych klopsików. Każdy zawijamy w plasterek szynki parmeńskiej i układamy w naczyniu żaroodpornym, zanurzając delikatnie w sosie. 50 g sera feta kroimy w plastry lub kruszymy i układamy pomiędzy roladkami. Tak przygotowane roladki wkładamy do piekarnika i pieczemy około 25-30 minut

cool and minty
LENIWA PIZZA 141

Składniki: 2 szklanki mąki tortowej 1 szklanka mleka 2 jajka 1 czerwona papryka kilka plastrów szynki mała cebula 20 dag sera żółtego pęczek posiekanego szczypiorku 3-4 ogórki konserwowe 1 mała cukinia zioła prowansalskie pieprz ziołowy sól olej rzepakowy  ketchup Sposób przygotowania: Wymieszać mąkę z mlekiem i jajkami.  Dodać sól, pieprz ziołowy i zioła prowansalskie. Wymieszać i odstawić(...)minut. Wszystkie warzywa dokładnie umyć, oczyścić i wysuszyć. Pokroić na mniejsze części. Cebulę podsmażyć na maśle, dodać do niej paprykę, cukinię i chwilę smażyć razem. Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Szynkę i ogórki konserwowe pokroić w kostkę. Następnie dodać wszystkie warzywa do ciasta, ser, wędlinę i szczypiorek. Doprawić ewentualnie jeszcze solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać olej, łyżką

Prosto i Smacznie z Anetą
Szparagi z szynką w ciście francuskim. 223

Asparagus with ham in puff pastry. Składniki. 1 rolka ciasto francuskie 0,5 kg białe szparagi 10 dag szynka gotowana 4 jajka 10 dag ser mozzarella 50 ml śmietana 36% 1 łyżka listki lubczyka sól cukier oliwa z oliwek Wykonanie. Szparagi obgotować w wodzie z dodatkiem soli i cukru, około 10 minut. Wyjąć z wody, osuszyć. Ciasto francuskie wyłożyć(...)piekarnika, piec 10 minut. Ciasto wyjąć, rozłożyć szparagi, pokrojoną w paski szynkę konserwową. 2  jajka roztrzepać, dodać  śmietanę i starty ser mozzarella, wymieszać i polać nim szparagi z szynką. Posypać listkami lubczyka i pieprzem. Wstawić do piekarnika i piec około 20 minut. Po około 10 minutach na wierzch wbić 2 jajka i trzymać w piecu jeszcze około

Kulinarny karnet Christophera
PIZZA EKSPRESOWA WG BUNI 170

SKŁADNIKI Ciasto: 30 g drożdży, ½ łyżeczki cukru, 1 łyżeczka soli, 2 łyżki oliwy z oliwek, ok. 2 szkl. mąki, ¾ szkl. ciepłej wody, Nadzienie: 5 plastrów szynki, 2 pieczarki, kawałek czerwonej papryki, kulka sera mozzarella Sos: 2 łyżki ketchupu, 2 łyżki przecieru pomidorowego, suszona(...)bazylia WYKONANIE Ciasto: Drożdże rozkruszamy w dużej misce, dodajemy sól, cukier i wodę, mieszamy, przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 5 min.w ciepłe miejsce. W tym czasie kroimy szynkę, paprykę, pieczarki i ser w plastry lub paski. Do podrośniętych drożdży dodajemy mąkę i olej, szybko wyrabiamy. Rozwałkowujemy i wykładamy na dużą blachę wyłożoną pergaminem. Ciasto nakłuwamy widelcem, smarujemy ketchupem wymieszanym

słodki bratek
Zawijane pizzerinki 645

przepisu i jego modyfikacje wedle swojego uznania ;) Składniki: 700 g pełnoziarnistej żytniej bądź pszennej 50 g świeżych drożdży   450 ml letniego mleka 150 g kurczaka/ szynki koncentrat/ketchup/sos pomidorowy 200g startego sera sól czerwona papryka   cebula Przepis: Drożdże rozcieramy w misce. Dodajemy letnie mleko i mieszamy składniki z mąką i solą. Wyrabiamy ciasto, aż będzie gładkie. Zostawiamy(...)przykrywamy ściereczką. Wałkujemy ciasto na duży prostokąt. Smarujemy je koncentratem, sypiemy na nie pokrojoną paprykę i cebulę (w kostkę) oraz kurczaka (wcześniej już podsmażonego z przyprawami) bądź szynkę. Na wierzch dodajemy starty ser. Zawijamy ciasto z całą zawartością w roladę i kroimy ją na pizzerinki. Bułeczki pieką się najlepiej na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem. Folia niestety przyczepia się

WeAreCrazy