mięsne kuleczki zatopione w kremowym sosie musztardowym z dodatkiem natki pietruszki. Świetny pomysł na urozmaicenie codziennego menu, na pyszny i sycący obiad. Składniki: Pulpeciki: 700 g mięsa mielonego z szynki wieprzowej (lub łopatki) 1 bułka kajzerka mleko do namoczenia bułki 1 cebula 1 ząbek czosnku 1 jajko 2 łyżeczki majeranku 2 – 3 łyżki oleju rzepakowego sól pieprz Sos musztardowy
Oryginalny smakRoman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-font-kerning:1.0pt; mso-ligatures:standardcontextual; mso-fareast-language:EN-US;} Gulasz z grzybami Składniki (na 6 porcji): 500g szynki wieprzowej 1 cebula 1 marchew garść suszonych grzybów (lub 2 duże świeże borowiki) 4 pomidory śliwkowe 2 ząbki czosnku 1 gałązka cząbru 1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka pieprzu ziołowego sól
Obiad gotowymielonymi, w takiej formie zajadały się, aż miło było popatrzeć. Zapraszam na pyszne kotlety, inne niż na co dzień. Składniki: 600 g mięsa mielonego (u mnie najczęściej łopatka lub szynka wieprzowa) 150 g sera żółtego 150 g pieczarek 100 g cebuli (1 nieduża sztuka) 100 g ogórków kiszonych 1 jajko pęczek natki pietruszki pół łyżeczki soli pół łyżeczki świeżo zmielonego
Ania gotujePłaty makaronu przekładane mięsem mielonym duszonym w pomidorach z suszonymi przyprawami, a następnie zapiekane. LAZANIA Z MIĘSEM MIELONYM SKŁADNIKI opakowanie makaronu lazania 500 gramów szynki wieprzowej 1 opakowanie przyprawy do kuchni włoskiej 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 6-8 ząbków czosnku 5 łyżeczek suszonego oregano 5 łyżeczek suszonych ziół prowansalskich 3 łyżeczki suszonej bazylii 1 łyżeczka słodkiej,... Artykuł Lazania z mięsem
Kuchnia Tomkazamarynować wcześniej (najlepiej na wieczór dnia przez przygotowaniem, a jak zapomnimy o tym to przynajmniej godzinę wcześniej). Składniki na makaron z wieprzowiną po chińsku (4 porcje): 500 g szynki wieprzowej (polędwica też będzie super) 450 g mrożonych warzyw typu mieszanka chińska kilka różyczek brokuła (mrożony) 4 łyżki słodkiego sosu chili 300 g makaronu gniazdka wstążki 3 łyżki sosu sojowego
e-PrzepisyKulinarneSPAGHETTI BOLOGNESE SKŁADNIKI 300 gramów makaronu spaghetti; 500 gramów szynki wieprzowej; 1 opakowanie przyprawy do kuchni włoskiej; 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego; 6-8 ząbków czosnku; 5 łyżeczek suszonego oregano; 5 łyżeczek suszonych ziół prowansalskich; 3 łyżeczki suszonej bazylii; 1 łyżeczka słodkiej, mielonej papryki; ostra, mielona papryka (do smaku); parmezan lub grana padano; sól, pieprz; przepis na... Artykuł Spaghetti bolognese
Kuchnia Tomkaostatnia wersja pojawia się najczęściej. Serdecznie zachęcam do wypróbowania przepisu na pyszny gulasz po węgiersku. Idealny na obiad dla całej rodziny. Zapraszam! PRZEPIS NA GULASZ WĘGIERSKI Składniki 500 g szynki wieprzowej 300 g pieczarek 1 papryka czerwona 1 marchewka 1 cebula 1 łyżeczka słodkiej papryki 2 ziele angielskie 1 liść laurowy 2 ząbki czosnku 250 ml wody 1 łyżka sosu
Przepiski.plsmażony na klarowanym maśle, a podawany często z żurawiną. Natomiast sznycel po wiedeńsku, to jego uboższy brat, bo robiony z wieprzowiny, możemy go usmażyć ze schabu lub z szynki wieprzowej. Pamiętaj aby go dobrze robić przed panierowaniem, ponieważ kotlet musi być cienki. Sznycel po wiedeńsku z sadzonym jajkiem z reguły jest podawany z puree ziemniaczanym i sałatą, ale można
Kulinarne przygody GatitySkładniki: 500 g mielonej szynki wieprzowej 1 papryka 1/2 pora 1 jajko 50 g kaszy manny 50 g sera pleśniowego sól, pieprz słodka i ostra papryka zioła prowansalskie 150 g … Czytaj dalej Pulpety w sosie z grzybami
czarrna od kuchniSkładniki: 500 g szynki wieprzowej 200 g wędzonego boczku 4 ząbki czosnku 1 łyżeczka pieprzu 1 łyżeczka białej gorczycy 1 łyżeczka soli 2 łyżki majeranku Sposób wykonania: Mięso oraz boczek mielimy w maszynce używając gęstego sitka (kółka z małymi oczkami). Czosnek miażdżymy w prasce. Do mięsa dodajemy wszystkie przyprawy oraz czosnek, wrabiamy dłonią do osiągnięcia jednolitej masy. Możemy zamiast
Qchnia po prostuSkładniki: 500 g szynki wieprzowej 600 g małych ziemniaków 3 papryki czerwone 1 cebula 2 ząbki czosnku 5 czubatych łyżek bułki tartej 50 ml mleka 1 łyżka ostrej musztardy 1 jajko 50 g tartego parmezanu 2 łyżki tymianku 1 łyżka majeranku 1 łyżeczka ostrej papryki 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżka oleju pieprz, sól Sposób przygotowania: Mięso mielimy. Ziemniaki obieramy
Qchnia po prostupulpety w pysznym i kremowym sosie pieczarkowo – porowym . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na pulpety w sosie pieczarkowo – porowym: 500 g mięsa mielonego (u mnie z szynki wieprzowej) 1 jajko 1 czerstwa kajzerka 2 ząbki czosnku 1 płaska łyżeczka soli 1/2 łyżeczki pieprzu 1/2 łyżeczki majeranku ok. 2 łyżki mąki do obtoczenia klopsów sos pieczarkowo – porowy
Gotuj z PrezesemSkładniki: kopytka: 1 kg ziemniaków 1/2 dyni piżmowej 1 jajko 1,5 szklanki maki sól, pieprz sos: 1/2 kg szynki wieprzowej 1/2 kg fasolki szparagowej 2 cebule sól, pieprz słodka i … Czytaj dalej Kopytka ziemniaczano-dyniowe z sosem
czarrna od kuchniSkładniki: ok. 1 kg ziemniaków mąka ziemniaczana 1 młoda kapusta 1/2 kg szynki wieprzowej 1 słoik krojonych pomidorów 1 cebula 2 łyżki smalcu ze skwarkami 1 łyżka posiekanego koperku sól, … Czytaj dalej Młoda kapusta z kluskami śląskimi
czarrna od kuchni