dziś pokaże wam szybkie ciasteczka migdałowe,udekorowane i fikuśne. Miały być na Święta, niestety moja rodzinka dorwała się do nich i zostały okruszki. Składniki: 175 g masła 200 g brązowego cukru (zmielić) 2 jajka olejek migdałowy 300 g mąki pszennej 100 g mielonych migdałów bez skórki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 płaska łyżeczka soli Kakao 2 łyżki
Różowa kuchniaBabka herbaciana zrobiona z okazji dnia herbaty...Babeczka z dodatkiem dużej ilości rodzynek namoczonych wcześniej w gorącej herbacie..Prosto, szybko i smacznie..wg oryginalnego przepisu na wierzchu babki był lukier,,ale ja już nie miałam czasu na robienie lukru i posypałam cukrem pudrem..Przepis pochodzi z książki Słodki Świat Kasi. 100 g margaryny 12 szkl.cukru 2 żółka 1,5 szkl.m
Moje domowe kucharzeniebardzo stary i tradycyjny przepis na pierniki, a takie przepisy są dla mnie szczególnie cenne. Dlaczego pierniki z tego przepisu są według mnie najlepsze? Bo są naprawdę pyszne i szybkie w wykonaniu. Czasem ciężko zachować je do Świąt, jeśli są kiepsko schowane przed domownikami J Ale to nie o to chodzi ;) Chodzi przecież o radość związaną z nadchodzącymi
Calzonella.comwiększość z Was ma dużo zajęć ale kawkę lubicie i pewnie ciasteczka też :) Dzisiaj mam dla Was propozycję błyskawicznych biszkoptowo-makowych ciasteczek z powidłami. Ciastka są przepyszne i szybko znikają z talerza. Zapraszam :) Składniki : 3 jajka 1/2 szklanki cukru 1 cukier waniliowy 1 szklanka mąki tortowej płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka oleju 1 łyżka maku do ciasta
Sama słodycz i szczypta chiliOstatnio bardzo nam posmakowały takie koktajle, więc na pewno będą się pojawiać częściej. Idealnie nadaje się na szybkie, smaczne i zdrowe śniadanie. Koktajl jest bardzo pożywny i smakuje poprostu rewelacyjnie. Gorąco polecam, a w najbliższym czasie kolejne pożywne koktajle :) Składniki: 3 łyżki płatków owsianych 1 szklanka mleka 1 banan 6 suszonych śliwek 1 łyżka kakao (gorzkie) Płatki i śliwki zalać
kuchnia doskiSernik powstał spontanicznie i bardzo szybko, bez robienia spodu i ubijania białek, ponieważ po prostu miałam mało czasu na jego wykonanie, a spodziewałam się gości. Sernik wyszedł ciężki, tłusty, bardzo sycący i smaczny. Polecam tym, którzy lubią ciężkie serniki i kokos. Święta tuż tuż i już zastanawiam się jakie ciasta przygotować, co roku robię kilka ciast, ponieważ mam dużą rodzinę
talerz przyjemnoścideser powstał szybko i spontanicznie, a tak zachwycił smakiem, że w ciągu jednego dnia - kilkakrotnie przygotowywałam go z podwójnej porcji. Moja rodzina polubiła nawet cynamon. Przyznam, że połączenie śmietany ryżowej z pozostałymi składnikami to "strzał w dziesiątkę"! Hiszpańska linia Amandin (*) od razu przypadła mi do gustu. Dodatkowo chciałam podziękować firmie Diamant za prezent świąteczny , dzięki któremu powstałam moja aranżacja
Di gotujedrożdży (czyli połowa z 5g – może będzie łatwiej odmierzyć) • 100 ml ciemnego piwa • 60g mąki żytniej razowej • 1/4 łyżeczki soli Rozpuścić drożdże w piwie. Dodać sól i mąkę i szybko wymieszać. Pozostawić przykryte folią na 30 minut. Mąka do obsypania skórki: • 15g mąki żytniej razowej Wymieszałam dokładnie w dużej misce wodę , piwo, drożdże , melasę i sól. Szczególnie melasa powinna dobrze
Leśny Zakątekbazie wyrasta, naprawdę!). Pieczemy 30 minut w temperaturze 180 stopni. Smacznego! Szczerze... pominęłam zabieg wyrastania w ciepłym miejscu i od razu włożyłam do piekarnika, bowiem zależało mi bardziej na szybkiej degustacji niż na bardzo puszystym cieście (w piekarniku też delikatnie wyrosły). Były pyszne, będę robić częściej
Jeść, by żyć w zdrowiususzonego pomidora. Mieszaj i odstaw do ostygnięcia. Przygotuj naczynie do gotowania na parze, a do drugiego naczynia , najlepiej płaskiej patelni-rondla wlej wrzątek i zanurzaj papier ryżowy, pojedynczo. Szybko wyciągaj na deskę i nakładaj nadzienie. Zawijaj krokiety. Układaj na papierze do pieczenia w naczyniu do gotowania na parze i pod przykryciem gotuj tak około 2-4 minuty. Podawaj z podprażonym
Z Kuchni Do Kuchnijuż odpowiedni moment, na pieczenie i lukrowanie pierniczków . Pierniczki z tego przepisu szybko miękną i na pewno na Święta będą idealne. Drugą ich zaletą, jest to, że świetnie nadają się do dekorowania. Mają równą i regularną powierzchnię, dzięki czemu ławo się je zdobi.A wbrew pozorom, dekorowanie pierniczków nie jest wcale trudne. Może zaplanujecie rodzinne dekorowanie ? To będzie świetna zabawa ! Pierniczki
kolorowotorcikowoSzał przedświąteczny dopadł Was już trochę? U mnie w tym roku bez szaleństw! Ale na szybko warto przygotować pyszną zupę, by mieć coś w lodówce na obiad. Po ciężkich zakupach to świetna sprawa! Polecam! Składniki : * 500g żeberek wieprzowych * włoszczyzna * kilka ziemniaków * 2-3 ogórki kiszone * 2 łyżki gęstej, kwaśnej śmietany * sól, pieprz do smaku Przygotowanie
Magiczne Życie Martylaski wanilii szczypta soli 100g mlecznej czekolady łyżka masła Sposób przygotowania: Wszystkie składniki ciasteczek: masło, mąkę, cukier, jajko, sok i skórkę z pomarańczy, cynamon, wanilie i sól szybko zagnieść aż utworzy gładką kulę. Ciasto owinąć folią spożywczą i schłodzić w lodówce przez 30 minut. Po schłodzeniu wałkować na grubość około 3 mm, podsypując delikatnie mąką. Wykrawać ciasteczka i układać
Pyry na Gazżeby wszystkie składniki pokryły się dressingiem i gotowe! Dlatego też wygodnie przewozić je w szczelnym słoiku bo nic się nie wyleje i nie zabrudzi torebki:) Dziś proponuję łatwą i szybką w przygotowaniu sałatkę z pełnoziarnistymi kokardkami Lubelli , z tuńczykiem, kukurydzą i korniszonami, w pysznym sosie musztardowo-majonezowym. Taka sałatka sprawdzi się też świetnie na wszelakie imprezy! Zapraszam Scroll down
karmelowyszklanki cukru - 1,5 szklanki mleka - 3 łyżki mąki pszennej dodatkowo: - jagody do wyłożenia Przygotowuję ciasto: Łączę ze sobą masło, mąkę, cukier, wbijam jajo, dodaję proszek do pieczenia. Szybko wyrabiam, tworząc kulę i wykładam ją na formę do tarty. Piekę ok. 25 minut w temp. ok. 170'C (termoobieg). Przygotowuję masę: Mieszam energicznie jaja z cukrem aż powstanie puszysta masa
Wielopokoleniowo