szybkie przekąski - 6791 przepisów (strona:296/453)

Lody wiśniowe 159

Lody wiśniowe   Lody to idealny deser na ciepłe dni. W okresie wakacyjnym to właśnie po nie sięgamy najczęściej. A co lepiej orzeźwi w gorący letni

Fit Food Brunetki
Tosty z kozim serem i żurawiną 175

Tosty z kozim serem i żurawiną Przepis na dziś to popularne we Francji zapiekane grzanki z kozim serem, podawane na świeżych liściach sałaty

Wino Francja Kuchnia
Karnabahar musakka-Musakka z kalafiora 107

Nasze oczy przykuł nietypowy dla nas przepis, bo wcześniej nie znaliśmy tego tureckiego połączenia. Musakkę jedliśmy w Grecji, więc zdziwiliśmy się ogromnie, że istnieje jeszcze inna

R'n'G Kitchen
Tosty z kozim serem i żurawiną 274

Tosty z kozim serem i żurawiną Przepis na dziś to popularne we Francji zapiekane grzanki z kozim serem, podawane na świeżych liściach sałaty

Wino Francja Kuchnia
Sałatka z selerem naciowym, wędzonym łososiem i... 178

Dzień dobry! Ależ pięknie za oknem, właśnie wróciłam z mroźnego spaceru z moim Narzeczonym, porobiliśmy trochę zdjęć, pochodziliśmy po lesie, teraz pijemy pyszną gorącą herbatę... To

Trufelkowo
Letnia sałatka owocowa 180

W takie upały zazwyczaj nie mamy ochoty na jedzenie ciężkich potraw. Szukamy schronienia nie tylko przed słońcem ale również poszukujemy nowych letnich smaków. Późna wiosna, lato

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Krewetki smażone w miodzie i imbirze 153

Słoneczne dzień dobry 😃! Dziś od rana piękne słońce, aż chce się żyć ! To w takim razie doskonały moment, aby zająć się pracą w ogródku, popielić i

Kulinarne przygody Gatity
Jaja faszerowne sardynkami 190

Jaja faszerowane to obowiązkowy przysmak na wielkanocnym stole. Można je podać na wiele sposobów. Ta smaczna przystawka sprawdzi się również na weekendowe śniadanie. Dzisiejsze jaja faszerowane

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Pasta z fety i pomidora na kanapki 195

wyrabiają mieszankę obu wyżej wymienionych serów to zawsze z przewagą owczego; okres dojrzewania sera to co najmniej 3 miesiące; ser kruchy, który bardzo dobrze sprawdza się w wysokich temperaturach (szybko się topi), można go swobodnie dodawać do zapiekanek makaronowych lub faszerowania warzyw, np. papryk, bakłażanów, cukinii, które następnie zapiekamy w piecu; idealny dodatek do sałatek (słynna sałatka grecka składająca się(...)fety, kolorowych oliwek, niekiedy dodaje się kapary, anchois przyprawiając suszonym oregano; od 14 października 2002 nazwa feta jest chroniona i zastrzeżona wyłącznie dla serów pochodzących z Grecji. Smacznego śniadania, przekąski w ciągu dnia lub kolacji z udziałem pasty :) Składniki: 200 g fety mały pomidorek mała cebulka 1 suszony pomidor świeżo zmielony pieprz, ostra papryka, majeranek i oregano do smaku świeży

Zasmakuj Kuchni
JAJKA W KOSZULCE / JAJKA PO BENEDYKTYŃSKU – jak zrobić idealne? 181

Jajko w koszulce czyli jajko po benedyktyńsku – każdy o nim słyszał, ale nie każdy robił. Jest świetnym pomysłem na śniadanie albo kolację. Świetnie smakuje ze

Ostra na Słodko
36. Pudding jogurtowo-truskawkowy z nasionami Chia 296

Od wczoraj humor bardzo mi dopisuje, mam nadzieje, że utrzyma się jak najdłużej :) Dzisiaj wraz z moim mężczyzną idziemy w końcu wybawić się jak dzieci w

Be Fit Be Strong
Zupa szpinakowa z naleśnikami 234

Źle przyrządzony szpinak zapewne dla wielu z was był zmorą dzieciństwa. Jeszcze kilka lat temu sama nie pomyślałabym, że zupa szpinakowa zagości na stałe w moim

upichcic
Tradycyjne śledzie w occie 233

Nie wyobrażam sobie Wigili bez śledzi w occie, jeśli nawet – w przeciwieństwie do innych wigilijnych potraw – robię je częściej niż raz w roku. W

UgotujmyTo.pl
Ciasto czekoladowe z kremem i jagodami 172

Ostatnio jagody są wszędzie! Uwielbiają je wszyscy, jak maluchy tak i starsze osoby. Dziś mam dla Was pyszny przepis z wykorzystaniem jagód (borówek) - ciasto czekoladowe z

Kuchnia Łukasza
Sery z francuskich Alp 211

zwanych  fruitières , funkcjonujących na zasadach spółdzielni zarządzanych przez pasterskie wioski.  Zebrane mleko podgrzewa się do 30˚C, a następnie dodaje do niego enzym zwany podpuszczką, który powoduje szybkie zsiadanie. Powstający skrzep oddziela się od serwatki i po rozdrobnieniu podgrzewa w celu usunięcia wody, po czym odsącza się masę serową, a następnie poddaje się ją prasowaniu pod ciśnieniem(...)ciekawsza paletę aromatów.  Zastosowanie w kuchni Doskonale nadaje się do dań pieczonych, mięs, makaronów oraz warzyw. Świetnie komponuje się na desce z owocami oraz orzechami. Stanowi również samodzielną przekąskę, jak i z bagietką i oliwkami (to mój ulubiony zestaw przekąskowy). Dodawany jest do zielonych sałatek, sosów oraz zapiekanek. Najlepiej smakuje z czerwonym, kalifornijskim winem. Proponowane wina Wina żółte

gutfut