Uwielbiam nieskomplikowane dania, do których potrzebujemy tylko kilku prostych składników, a na dodatek nie wymagają one spędzenie zbyt długiego czasu w kuchni. Myślę, że szczególnie
Kulinarne przygody GatityWalentynki tuż tuż, trzeba więc pomyśleć o romantycznej kolacji dla dwojga. Warto skorzystać z pomocy matki natury i zwrócić się w stronę pysznych afrodyzjaków jakie ma
Mostek w kuchniSos grzybowy to idealny dodatek do pieczonych mięs. Najlepiej jest go przygotować ze świeżych grzybów, jeśli jednak macie ochotę na taki sos w okresie kiedy się
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!12 sztuk do 60 min Łatwe Tanie Przepis na muffiny wytrawne Pyszne muffinki z pieczywa, cukinii i żółtego sera. Pyszna opcja na wykorzystanie pozostałego z dnia
PysiaGotuje.plSURÓWKA Z KAPUSTY / CABBAGE SALAD Sałatka pod tytułem „samo zdrowie”! Dużo witamin, świeże warzywa, pestki słonecznika… Przepisem tym podzieliła się kiedyś ze mną
Martyna CooksW końcu jest cudowna pogoda, która pozwala na świetne wykorzystanie wolnego czasu. Coraz częściej spotykamy się z przyjaciółmi i znajomymi, gdzie rozmowy umilają przepyszne wypieki! Rozpoczyna
Truskawkowa FiestaGotowane jajka są doskonałe o każdej porze roku i przyznam, że najchętniej spożywam je w zupie szczawiowej lub w sałatkach. Te z majonezem do mnie nie
Di gotujeZnane chyba wszystkim, spotykane niemal na każdej imprezie, a także przyjęciach. Kolorowe, pełne smaków i aromatów, podane pięknie się prezentują Tyle w kilku słowach można o
NiePieprz.plpoduszeczki", przypominają chipsy lub krakersy. Do kupienia w sklepach z orientalną żywnością. Są podawane do curry albo z sałatkami czy sosem nam prik. CHIPSY Z KREWETEK- To popularna przekąska, podawana często w restauracjach przed przyrządzeniem zamówionych dań. Robione są z krewetek, skrobi, soli i cukru. W sklepach z azjatycką żywnością można kupić surowe prażynki krewetkowe, które wystarczy osmażyć(...)krotnie i stają niemal śnieżnobiałe. Dostępne są też gotowe do jedzenia prażynki krewetkowe, w torebkach, jak inne chrupki. Po otwarciu opakowania trzeba je zjeść jak najszybciej, gdyż prażynki szybko wilgotnieją na powietrzu. CYNAMON- Cynamon to ceniona przyprawa, pochodzi z Chin. Otrzymuje się ją z wysuszonej kory cynamonowca cejlońskiego. Cynamon ma żółto-szarawy lub lekko brązowawy kolor oraz słodki korzenny smak
ClauditteMissCookingpozostały już tylko dwa dni. Chociaż nie jestem wielką fanką piłki nożnej, trzymam kciuki za polską reprezentację. Mistrzostwa Europy w piłce nożnej to doskonała okazja do przygotowania przekąsek i napojów, które umilą nam czas w trakcie oglądania i kibicowania najlepszej drużynie. To doskonała okazja do spotkań w gronie rodziny czy ze znajomymi. Menu mam już gotowe, postanowiłam zadbać także(...)Mistrzostw. Nie zabraknie tych dla dzieci i dorosłych. Na początku tygodnia przygotowując menu dla kibica , postanowiłam, że pojawią się także wina, najlepsze, popularne i w dobrych cenach, z szybką dostawą, bo przecież Euro 2016 rozpoczyna się już w najbliższy piątek. Znalazłam sklep internetowy www.winopolowy.pl Miejsce, w którym można kupić niezłe wino, w rozsądnej cenie, nie tracąc
Moja smaczna kuchniaDaktyle zapiekane w boczku to pomysł i przystawka, którą po raz pierwszy zjadłam prawie 15 lat temu na kolacji świątecznej zorganizowanej przez Dunkę. Na kolacji spotkało
Magiczny Garnekidealny dodatek do grilla i nie tylko ,można je spokojnie również zapiec w piekarniku, ziemniaczki są jak masełko,a boczuś chrupiący i pyszny,przekąska rewelacyjna-polecam
Swojskie jedzonkorazem przygotowałam kolejną zdrową przekąskę, którą można zajadać się na okrągło (jest mało kaloryczna) Jarmuż można dostać już praktycznie w każdym markecie, więc warto zamienić ciężki i niezdrowe przekąski na pyszne i bardziej chrupiące chipsy z jarmużu, tym bardziej, że wiosna tuż tuż. CHPISY Z JARMUŻU Składniki: garść jarmużu oliwa z oliwek opcjonalnie sól i pieprz(...)papierze do pieczenia, skrapiamy oliwą z oliwek ,ewentualnie posypujemy przyprawami. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 150 stopni przez około 5 minut. Trzeba uważać aby nie przypalić liść ,ponieważ szybko się pieką. Idealne są zielone i chrupiące
Bon appetit mon amieCo jakiś czas robię sobie przerwy w jedzeniu słodyczy, ale moje podniebienie i mózg domagają się słodkiego. Oszukuję je wtedy owocami podawanymi na wytrawny sposób, np
Weekendy w domu i ogrodzieZrobiliśmy sobie z Madzią prawdziwie królewską ucztę. Ja generalnie lubię jajka, ale takie w koszulce to wręcz uwielbiam. Szparagi też darzę miłością wielką. A nic lepiej
Marder&Marder Manufacture