takiej przekąski – nie tylko w Holandii, ale także w Niemczech (tam jako Strammer Max). Kluczowym składnikiem pozostaje jednak sadzone jajko i dlatego naszą dzisiejszą publikację dedykujemy przede wszystkim jego miłośnikom. Nasza propozycja w rzeczywistości wykracza dalece poza podstawową, wprawdzie pożywną, ale dość ubogą wersję tej potrawy. W jej pierwotnych założeniach leży jednak to, aby można było ją przygotować „szybko
Kulinarna Pokusaprzekąska. Podobnie jak racuchy jabłkowe, są pyszne zarówno na ciepło, jak i na zimno. Można je więc śmiało zabrać ze sobą do pracy lub na wyjazd. Myślę, że ten przepis docenią również osoby, które są na diecie A Wy lubicie takie proste i nieskomplikowane przepisy? Smacznego! Koniecznie wypróbujcie również inne przepisy na śniadania lub kolacje: Jajeczne muffinki Szybka sałatka
Okiem Blondynki by McBlondiInspirację na taką prostą ale jakże pyszną sałatkę zostawiła mi mama przedszkolnej koleżanki Jasia, jak to mówią sami o sobie przyjaciółki ;) pod moim pytaniem na fanpagu
Życie zaczyna się w kuchniWe wpisie #11 wspomniałem o mleku kokosowym, więc grzechem byłoby niewykorzystanie go w potrawie na słodko. Ten przepis to idealny pomysł na śniadanie. Z reguły mam
Taste of imaginationNadal w pełni korzystamy z sezonu dyniowego, robią nasze ulubione przepisy i próbując nowych. Ostatnio upiekłyśmy z Emilką dyniowe muffinki, gdzie zamiast mąki były zmielone płatki
Cooking for Emilytakiej przekąski – nie tylko w Holandii, ale także w Niemczech (tam jako Strammer Max). Kluczowym składnikiem pozostaje jednak sadzone jajko i dlatego naszą dzisiejszą publikację dedykujemy przede wszystkim jego miłośnikom. Nasza propozycja w rzeczywistości wykracza dalece poza podstawową, wprawdzie pożywną, ale dość ubogą wersję tej potrawy. W jej pierwotnych założeniach leży jednak to, aby można było ją przygotować „szybko
Kulinarna PokusaZastanawiałem się nad kolejnym słodkim przepisem, ale muszę przyznać, że monotonia kolacyjna na talerzu skłoniła mnie do tego dania czyli dzisiaj tarta paleo z batatami. Warto
PaleoLifeKolorowa, sycąca, pikantna i bardzo smaczna! Taka właśnie jest zupa meksykańska z mięsem mielonym. Z listy składników wygląda, że jest trudna do zrobieni, ale tak
Kuchnia ŁukaszaNa moim blogu znajdziesz przepisy na potrawy domowe, proste, łatwe i bez wyszukanych produktów oraz porady kulinarne. Cenię sobie NORMALNOŚĆ – codziennie i od święta. Dziękuję
Pysznosci Babci BasiOstatnio dostaliśmy trochę fajnych wędlin z Portugalii i Hiszpanii i dlatego naszła mnie ochota na jakieś dobre śniadanie z chorizo w roli głównej. Uwielbiam tą kiełbasę
PaleoLifeNaleśniki z nadzieniem serowo- porzeczkowym Jedne z moich ulubionych nadzień do naleśników. Nie jest za słodkie , ani za kwaśne, w sam raz dla mnie i dla
W Moim Magicznym Domuidzie - szybko się upiecze i nie będzie suche, postanowiłam je użyć do zrobienia rolady. To, co dziś znalazło się w mojej roladzie to: marchew, korzeń selera, cebula, ser i garść rodzynek dla przełamania smaku. Całość otoczyłam musztardą, nadając lekko pikantnego smaku. Takie danie jest dobre na obiad, ale nie tylko. Rolada świetnie sprawdzi się pocięta w paski, jako przekąska, podana
Poezja Smaków - blog kulinarnyfrancuskiego! Połączenie ciasta francuskiego z delikatnym kruchym ciastem tworzy fantastyczną całość, której ciężko się oprzeć. Greckie obwarzanki są niesamowicie kruche, delikatne i bardzo chrupiące. Idealne na śniadanie albo popołudniową przekąskę. Wspaniały dodatek do ulubionej kawy. Koniecznie wypróbujcie! Gwarantuję, że greckie obwarzanki podbiją Wasze serca! SKŁADNIKI: * ciasto francuskie – 1 blat ( ok. 300 g ) * mąka pszenna – 150 g * masło(...)puder – 40 g * żółtko – 1 szt * jajko – 1 szt * cukier do posypania SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Na stolnicę przesiewamy mąkę i cukier puder, siekamy z masłem, dodajemy żółtko, szybko zagniatamy. Wstawiamy do lodówki na ok. 30 minut. Ciasto francuskie rozcinamy na 2 blaty, ciasto kruche rozwałkowujemy na tę samą wielkość. Ciasto francuskie smarujemy roztrzepanym jajkiem, przykrywamy płatem kruchego ciasta
Ostra na SłodkoMiałam sporą porcję mięsa z rosołu i zastanawiałam się jak je wykorzystać. Z warzyw zrobiłam oczywiście
Codzienne GotowaniePożywna, zdrowa i pyszna zupa krem ze szpinaku z jajkiem. Szpinak można jeść na surowo, jak i po ugotowaniu czy podsmażeniu. Dzięki temu możesz go dodać
Smaczne Potrawy