Gdy za oknem żar leje się z nieba, ciężko jest normalnie funkcjonować, a co dopiero stać w gorącej kuchni podczas przygotowywania posiłków. Polecam więc taki szybki
Z Majeczką w kuchniDzisiaj przepis na bardzo pyszne, chrupiące nuggetsy w panierce z chipsów. Zajadane koniecznie na ciepło z dodatkiem sosu śmietanowego lub ketchupu są istnym cudem kulinarnym. Szybkie
Kolizje Smakówdodać najpóźniej, bo szybko się rozgotowuje. Kiedy warzywa będą już wystarczająco miękkie, to w szklance lub garnuszku wymieszać dwie łyżki mąki z odrobiną wody (tak żeby nie było grudek) i wlać do potrawy. Chwilę gotować, w razie potrzeby doprawić. Uwagi: Jeżeli posiadacie świeżą bazylię i oregano, to warto ją wykorzystać, bo danie jest wtedy bardziej aromatyczne
Passions hobbies lifeświeże warzywa. Taaak, wypróbowałam wszystkie trzy sosy w różny sposób. Ale najpierw ,aby poznać ich smak, wzięłam każdy z nich na...kubek smakowy. I tak zrodziło się moje pierwsze danie! Grillowany schab z grzankami i wędzonym żółtym serem Składniki -schab -bagietka -mix sałat -wędzony ser żółty -vinaigrette classico Monini- oliwa z oliwek + ocet balsamiczny(...)kopułą. Grillujesz i dusisz jednocześnie- nic się nie ma prawa dymić..na mieszkanie. Tak ugrilowane mięso, nawet na 11 pietrze w bloku smakuje...wybornie! Na tej samej patelni szybko grillujemy plastry sera żółtego. Ser żółty idealnie smakuje z Remuladą duńską! Ugriluj również bagietkę- i tak mamy już grzanki. Do mięsa podałam sos barbecue. Aromatyczny... Całość na dużym półmisku z kolekcji
Z Kuchni Do Kuchnichłodnik, który można przygotować w 15 minut. Szybko i smacznie, czyli w sam raz na gorące lato, gdy nie chce się stać w kuchni a ma się ochotę na coś smacznego. Zupa swoim składem i konsystencją przypomina greckie tzatziki. Nie jest jednak używana jako sos tylko jako pierwsze danie obiadowe. Z doświadczenia powiem, że w zupełności
Milion Smakówczasochłonnego kiedyś ciasta, stało się czystą przyjemnością. Dziś wersja szybkiego, pysznego makowca japońskiego z orzechami, migdałami i pyszną kruszonką, tym razem w wersji bezglutenowej. Oczywiście jak zawsze u mnie kaszę mannę zastępuje pyszna i zdrowa kasza jaglana. Piekłam w ciemnej formie o śr.26cm. Składniki kruchego ciasta: - 300g mąk bezglutenowych, dałam: - 125g mąki
Smaczne Zdrowepodczas adwentu albo jeśli mamy ochotę na szybki i bezmięsny obiad. Sos musztardowy ma bardzo wyraźny smak, przez co idealnie współgra z ziemniakami i jajkami, ale można go też podać choćby z upieczoną/ugotowaną piersią z kurczaka. Przepis ze zdjęciami krok po kroku . Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie
Przepisy Aleksandry220g chłodnego masła (ja dodałam całkiem roztopione, bo zapomniałam dać do lodówki:)), 120 g cukru lub jak ktoś lubi to więcej, szczypta soli,500 g twarogu, 100 – 150 g śmietany, cukier waniliowy, śliwki, 1- 2 łyżki bułki tartej, cynamon. Przygotowanie: Z mąki,2 jajek, wody,masła,soli i cukru zagnieść szybko ciasto. Musi być miękkie. Włożyć na pół godziny
kulinarnajamka.blogspot.comgarstki malin (ja użyłam mrożonych i też się dało) Kilkanaście listków mięty CIASTO PARZONE (ok.30 szt niewielkich): 1 szklanka wody 125 g masła 1 szklanka mąki pszennej 4 jajka szczypta soli W rondelku zagotowałam wodę z masłem i solą. Na gotującą się wodę z masłem wsypałam przesianą mąkę i szybko wymieszałam mikserem ręcznym, bo lubię sobie ułatwiać swój kuchenny żywot
Blondynka Gotujedanie gości na naszym stole od zawsze i na wigilijną kolację również nie może go zabraknąć.Mama sama już dokładnie nie pamięta skąd u nas w domu ten przepis, ale robiła go jeszcze moja Babcia. Polecam, bo jest prosty i bardzo szybki w przygotowaniu. Składniki a 4 osoby: 4 filety z soli ( u mnie mrożone
Gosia gotujepiątek zawsze jadło się na obiad rybkę lub dania bezmięsne. Tak też dzisiaj chciałam zaprosić Was na dorsza, który idealnie pasuje na obiad czy też na kolację. Ostatnio w starych zapiskach natrafiłam na świetny przepis, który u nas na nowo zrobił furorę. Fakt faktem jest on banalnie prosty i szybki, gdyż rybka piecze się w piekarniku sama
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiłyżki oliwy (dałam olej arachidowy)- 300g twarogu (dałam domowy)- 5 łyżek śmietany kremowej 30%- 2 jajka + 1 białko (pozostałe z ciasta)- 5 łyżek posiekanej natki pietruszki- sól, świeżo zmielony pieprz Mąkę przesiewamy, dodajemy zimne masło – siekamy (ja zimne masło ścieram na tarce). Dodajemy sól żółtko i lodowatą wodę. Szybko wyrabiamy ciasto, formujemy kulę, zawijamy w folię i odkładamy
mojewypiekiinietylkoSzybko, smacznie, efektownie. Bardzo przyjemny sposób zrobienia polędwiczki. Podobne robiłam na warsztatach w Łochowie. Polędwiczkę nadziałam pomidorami suszonymi i owinęłam szynką Serrano. Można użyć suszonych śliwek i boczku - taką wersję robiliśmy na warsztatach. I jedna i druga wersja smaczna. Polecam bo danie naprawdę mało kłopotliwe, a efekt świetny. Za piękny rysunek, dziękuje mojemu
Stare GaryLubię paprykę pod wieloma postaciami, nic dziwnego, że leczo też uwielbiam. Ponieważ zimową porą cena papryki jest dosyć wysoka, właśnie teraz, jesienią, robię sobie zapas leczo na zimę. Wystarczy szybko podsmażyć kiełbaskę, pierś z kurczaka czy parówki ( bo są i tacy co jadają leczo z parówką), ugotować ryż, kaszę, makaron a nawet nie gotować i zjeść po prostu leczo(...)pieprzymy, dodajemy zioła prowansalskie. Pakujemy do wyparzonych słoików. Pasteryzujemy 15 min. 4.5.2.11 http://mieszamwgarnku.pl/dania-bezmiesne/leczo-papryki-cukinii-sloika/ BosowKuchni Artykuł Leczo z papryki i cukinii do słoika pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory
Mieszam w Garnkunich zawitaliśmy i ten tydzień minie pod znakiem gorączkowych przygotowań do Świąt. Jestem osobą z natury układną, dlatego nie chcąc wcinać się w kompetencje pani domu, a jednocześnie dać coś od siebie, zaplanowałam wyrób łakoci, nie będących tradycją w domu M. Zatem mama M. zajmie się pierogami, sernikiem i karpiem, ja natomiast piernikiem staropolskim i ciasteczkami. Pierwsze w kolejce(...)zjawiskowo. Uwielbiam kontrast zielonych pistacji i czerwoniutkiej żurawiny. Nie wspominając już nawet o ich smaku, bo to, że są pyszne jest oczywistą oczywistością. Przepis jest też nieprzyzwoicie prosty i szybki, zagnieść, schłodzić, upiec, a potem już tylko rozkoszować się smakiem. I choć cena obydwu bakaliowych składników jest nieprzyzwoicie wysoka, nie darowałabym sobie, gdybym ich nie upiekła. Jak się ostatecznie okazało
Przepysznik - BLW i nie tylko