jeżynowy i wszystko szybko wymieszałam. Masa wygląda bardziej jak koktajl. Mimo wszystko wstawiamy do lodówki, najlepiej na całą noc. Rano wystarczy mieszankę malinową wlać do maszyny do lodów i dalej postępować zgodnie z instrukcją Waszego sprzętu. Lody na koniec przelewamy do pojemnika i wstawiamy do zamrażarki na minimum 6 godzin. Potem po wyciągnięciu ich musimy dać im dosłownie
Blondynka Gotujeraczyłam rodzinkę w święta. I które bardzo szybko znikły.Składniki:100 g białej czekolady25 g czekolady deserowejgrudka masła17 śliwek suszonych2 łyżki likieru kokosowegołyżka kremówki100 g ciasteczek kruchych z żurawinąDodatkowo:1/2 szklanki wirek kokosowychWykonanie:Ciasteczka do blendera i zmielić na mąkę. Czekolady rozpuścić w kąpieli wodnej z masłem. Po zdjęciu z palnika dać likier . Dać do ciasteczek. Dodać łyżeczkę kremówki
Moje pyszne gotowanietakże szybki i bardzo łatwy w przygotowaniu. Ja użyłam selera, marchewkę, ziemniaczki i cebulkę. Jednak większość warzyw idealnie nadaje się do pieczenia. Wrzućcie zatem ulubione warzywka na kilka minut do piecyka,a w między czasie przygotujcie sosy - bez nich warzywa są również smaczne, ale wiadomo sosik to sosik :) I takim oto sposobem zrobicie danie
Sajkofanka smakustrony niebiańsko pysznego. Roladki ze schabu z baby szpinakiem podane z kaszą kuskus i jabłkami na maśle w śmietanie i tymianku. Kolejny spontan w kuchni zakończony sukcesem. Do przygotowania dania potrzebne będą nam: 3 kotlety ze schabu (ok 1,5 cm grubości) 1op. baby szpinaku 3 ząbki czosnku szklana mleka 5 jabłek (winnych i twardych) garść suszonego tymianku(...)przed smażeniem polecam obtoczyć w jajku i bułce tartej lecz nie za grubo. Schab to dość złośliwe mięso, łatwo zrobić z niego twardą podeszwę a zawijanego kotleta można bardzo szybko przeciągnąć, czyli przesmażyć. Tak więc prosty sposób na soczyste kotlety zawijane. Układamy mięso na gorącej patelni i opiekamy je na złoty kolor dookoła na maśle klarowanym. Później zmniejszamy
Kuba Gotujejajko- 1 żółtko- 3 łyżki zimnej wody- szczypta soliDodatkowo:- 4 średnie jabłka- 3 łyżki cukru trzcinowego- cynamonWszystkie składniki ciasta umieścić w misie miksera i zagnieść przy użyciu haka lub szybko zagnieść ręcznie (by ciasto zbytnio się nie ogrzało). Uformować kulę, lekko spłaszczyć , zawinąć w folię spożywczą i schłodzić ok.30 minut w lodówce. W tym czasie umyć, obrać i pokroić(...)skarmelizować go (nie mieszamy). Gdy cały cukier nam się rozpuści dorzucamy pokrojone jabłka i energicznie mieszając smażymy kilka minut (ok.2-3). Do jabłek dodajemy cynamon i dokładnie mieszamy (ja dałam ok.1 łyżeczki). Ciasto wyjmujemy z lodówki, rozwałkowujemy w kształcie koła i delikatnie przenosimy do formy, dokładnie wyklejając jej dno i boki. Nakłuwamy widelcem i układamy przestudzone jabłka. Ja moje jeszcze dodatkowo
Smaczne ZdroweImbir bardzo lubię i często wykorzystuję go jako przyprawę w mojej kuchni, zarówno ten sproszkowany jak i świeży. Marynowany imbir był do tej pory raczej tylko
Kuchcik gotujeGorąc. Gorąc zakrada się do mieszkania przez otwarte okna i promienie szaleńczo palącego słońca. Straszne jest lato w mieście. Pył, kurz, szum, jazgot karetki pędzącej do
Życie zamknięte w smakuDzień dobry, Ostatnio doskonalę się w przygotowaniu wegańskich potraw. Wszystko dla mojego Męża, który postanowił w nowym roku wypróbować taki sposób odżywiania. Często sięgam po pożywne
Chilli Czosnek i OliwaOstatnio pisałam o tym, że zupy krem są najzdrowsze, gdy gotuje się je na domowym wywarze. Tylko co, jeśli nie bardzo mamy pojęcie
Gotowanie to kochanietemp. do 250 °C ; solidnie zamontowany uchwyt odporny na temperatury do 250 °C; dobrze wykonana i wyprofilowana, średnica 28 cm, wysokość 7 cm co pozwala na przygotowanie dań dla całej rodziny. Muszę jeszcze wspomnieć, że producent udziela 25 letniej gwarancji na równość dna oraz 2 letniej gwarancji na uchwyty i powłoki. Na p i erwszy ogień(...)patelnia bez trudu dała się umyć ciepłą wodą i miękką gąbką z płynem, bez szorowania, odmiękania itp. Oczywiście jeśli posiadacie zmywarkę to możecie z niej skorzystać, bo patelnia przeznaczona jest do mycia w zmywarkach. Podsumowując jeśli szukacie patelni idealnej, to warto zainwestować w tę patelnię. Ja jestem nią po prostu zachwycona, bo smaży się na niej szybko i równomiernie
Cynamonowe szczęściewszystko szybko minęło i waga poszła nieco w górę. lecz dla takich dni warto wszelkie ograniczenia odłożyć na bok i cieszyć się chwilą! :) Z okazji dzisiejszego Dnia Niepodległości, większość z nas spędza dzień wolny w gronie rodziny. W związku z tym, chciałabym zaproponować Wam jesienny pomysł na rodzinny obiad. Jest to jedno z tych dań, które rozgrzewa
Be Fit Be Strongmąką, do blaszki dać wyrośnięte ciasto, na wierzch powciskać obrane, opłukane truskawki i zostawić na 30 minut do podrośnięcia masło miękkie, mąkę krupczatkę, wiórki kokosowe, cukier mikserem utrzeć na kruszonkę kruszonkę rozsypać na cieście z truskawkami piec w 200C około 45 minut, do suchego patyczka, ciasto zostawić w blaszce do wystudzenia ciasto jest łatwe, smaczne i szybko się zjada.................SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubiędanie na ciepło... Składniki: 250 g mąki 125 g zimnego masła 1 jajko szczypta soli Nadzienie: 250 g ugotowanych grzybów 1 cebula 300 g śmietany 1 jajko szczypta soli, świeżo zmielony pieprz tymianek, gałka muszkatołowa posiekana natka pietruszki Wykonanie: Przesianą mąkę wsypujemy na stolnicę, dodajemy masło oraz sól, siekamy dokładnie nożem. Wbijamy jajko szybko
kgwjanczewocoś szybkiego, ale trwałego jeśli o pamięć chodzi. Na coś subtelnego, ale charakternego zarazem. Jest na to parę sposobów, m.in. zupa krem z pora. Kremowe zupy wielu kojarzą się z papką dla dziecka. Nic bardziej mylnego. Dobrze zrobiony kremik może tylko zachwycić i małego i dużego smakosza. Zapewniamy, że jeśli o miłość do tego dania chodzi, wiek
Wypisz Wymalujproszek kisiel i szybko zamieszać do zagęszczenia - odstawić do ostudzenia jajka, miękkie masło, cukier, skórka cytrynowa w proszku wszystko utrzeć mikserem z 3-4 minuty wsypać przesianą mąkę z proszkiem i mikserem utrzeć na gęste ciasto tortownica 24cm - dno wyłożyć papierem do pieczenia a boki wysmarować masłem i tartą bułką ciasto rozsmarować w blaszce, na wierzch dać kisiel z owocami
W Mojej Kuchni Lubię