Kurczak w nieco innej wersji – w kremowym sosie, z grzybami. Aromatyczny od lekkich, duszonych porów, gładki i kremowy od śmietanki. Szybki i syty obiad – w całości
Karo in the KitchenWeekendowe śniadanie. Zaniesione na eleganckiej tacy do łóżka, razem z filiżanką dobrej kawy i chrupiącym tostem. Pachnące, ciepłe… I szybkie. Bo jajecznica to zdecydowanie jeden z
Karo in the KitchenZrobienie tego ciasta nie zajmie Wam więcej niż godzinę. Zna i lubi je chyba każdy – chrupkie delikatne ciasto przełożone mocno jajecznym, pysznym budyniowym kremem. Robi się
Karo in the KitchenOkrutnie lubię połączenie wędzonego na zimno łososia z kwaśną śmietaną. To świetny duet zarówno na blinach czy plackach ziemniaczanych, jak i w tym szybkim, gorącym, zawiesistym
Karo in the KitchenNaleśniki z kremowym serkiem i owocami. Goździki, cynamon i anyż gwiaździsty dodają jabłkom i gruszkom ciepłego aromatu. Lekki, szybki i słodki obiad. Wszystkie składniki ciasta wkładamy
Karo in the KitchenKremowy cytrusowy sos do makaronu? Dlaczego nie! Ten bardzo ożywczy w smaku sos jest szybki, delikatny i niesamowicie inny od wszystkiego, co do tej pory jedliście
Karo in the KitchenCześć, jestem Karo i jestem carboholikiem. Nie dla mnie diety bez pieczywa. W chlebaku bułka być musi. Wprawdzie tym szybkim bagietkom jeszcze się nie udało tam
Karo in the Kitchenspodobało mi się robienie tortów na cieście innym niż biszkoptowe. Nie mówię, że biszkopty są złe, bo są pyszne, ale szukałam alternatywy. Ciasta, które przede wszystkim można zrobić łatwo, szybko i takiego, które utrzymywałoby długo świeżość. W tym miesiącu mój Teść obchodził 60 urodziny, dlatego musiałam mu zrobić torty i całą resztę cateringu. Czasu było mało, ale dzięki dobremu rozplanowaniu(...)tort wyszedł dobry w smaku. Co prawda nie dałam do niego żadnych owoców, bo zależało mi na tym, by tort podzielić na bardzo cienkie kawałki, by goście mogli spróbować jeszcze innych rzeczy. Polecam wszystkim, którzy nie lubią maślanych, tłustych i ciężkich kremów. PS. Tort zrobiłam wg przepisu na szybką babkę . Ciasto babkowe: 2 jajka 1 szklanka cukru ½ szklanki oliwy
Smakowy Rajminut, bez użycia miksera czy innych skomplikowanych akcesoriów kuchennych. W tym przypadku wystarczy jedynie miska, trzepaczka i szklanka - ta ostatnia do odmierzania składników . Ciasto jest więc wyjątkowo proste i szybkie w wykonaniu. Dodatek korzennych przypraw rewelacyjnie komponuje się ze śliwką. A jego podstawową zaletą jest to, że znika z talerza nie wiadomo kiedy... Czary mary!? :) Składniki - odmierzane szklanką o pojemności(...)świeżych śliwek węgierek - ja swoich zbyt dokładnie nie ważyłam, dałam tyle ile zmieściło się wyłożonych ciasno na blaszce - wcześniej przekrojonych na pół i odpestkowanych Masło wraz z mlekiem rozpuścić w garnuszku na niewielkim ogniu i następnie przestudzić. Najlepiej wystudzić do temperatury pokojowej, aby soda nie zaczęła zbyt szybko reagować z ciastem i aby w piekarniku jeszcze "zadziałała". W oddzielnym naczyniu
Grunt to przepis!ostatnim czasie ukochane słodkości zamieniłam na rozgrzewające dania obiadowe, gulasze, zapiekanki, zupy, no i oczywiście mięsa ( to znak, że zima zbliża się wielkimi krokami :D ). A jak mięsa – to u mnie zdecydowanie króluje kurczak – bo szybko, łatwo i bardzo smacznie! Od jakiegoś czasu zdecydowanie chętniej niż po kurczaka na wagę sięgam po kurczaka pakowanego. Zwracam jednak uwagę
Ostra na Słodkonoża lub w rozdrabniaczu posiekać z zimnym masłem. Żółtka i śmietanę wmieszać w ciasto i szybko zagnieść. Podzielić na równe połówki. Do jednej z nich dodać rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladę, a drugą wylepić dno i brzegi formy. U mnie 21x30cm, ale można dać większą. Ciasto wstawić do lodówki na co najmniej 30min. Ciasto maślane podpiec w piekarniku, nagrzanym
https:KKuchniaMniamdanie należy do takich które przygotowuje się w kilkanaście minut. W moim domu zazwyczaj króluje na stole wtedy kiedy na nic innego nie było czasu. Smaczne, zdrowe i szybkie! Więc zapraszam! Składniki; 1 op. swieżego szpinaku (ok. 10 - 15 dag) 2 zabki czosnku sól, piperz 2 łyzki smietany 18 proc. 2 łyzki startego parmezanu
Radość kipiąca uśmiechem.Parówkowe buły Kolacja , to wcale nie łatwy temat i nie ma się co śmiać , kiedy trzeba coś podać , chordzie małych smakoszy , przy których ,nawet największy krytyk
Ogrodnik w podróżybezcelowo zalegają nam w lodówce, a tak niewiele dzieli nas od wyśmienitego dodatku do dań mięsnych. Wystarczy to wszystko właściwie połączyć - pokroić, udusić i podać. Słodycz marchewki, pietruszki i selera doskonale się komponują z silnymi aromatami pora i papryki. W takiej formie szybko znikną z talerzy :) Składniki : 3 marchewki 1 pietruszka 1/2 selera 1/2 dużego pora (zielona część
zobacz ich smakpotem do tej masy dodajemy białka. Całość łączymy bardzo delikatnie i powoli, szybkie mieszanie bądź ubijanie odbierze sufletowi puszystość. Formy do sufletu smarujemy masłem i obsypujemy mąką (można cukrem pudrem, ale należy wziąć pod uwagę fakt, że to dodatkowo dosłodzi danie). Najlepiej smarować je pędzelkiem, po ściankach, pionowo, od dołu do góry (w ten sposób tworzymy
Życie zamknięte w smaku