Dziś kolejna wersja frittaty, tym razem na ostro, z paryczką chili, czerwoną papryką i szparagami. Szybka przekąska na ciepły letni dzień. Frittata: szparagi, papryka Składniki: 6
Kulinarne przygody Gatityostatnio pulpetów, a takich w sosie koperkowym nie jadłam wieki. Sos gotuje się bardzo szybko i uważam go za jedno ze smaczniejszych obiadów na wiosnę. Koperkiem pachnie w całym moim domu :). Przepis ze zdjęciami krok po kroku :). Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy
Przepisy AleksandryCzas ostatnio pędzi jak szalony, także mam trochę opóźnień co do wpisów ;) Na początku się pochwalę, bo to mój pierwszy kulinarny sukces. Wygrałam konkurs na
Czerwona Porzeczkagodzinę pracy grzeje i miesza składniki * Gotowanie i gotowanie na parze * Smoothie – tryb szybkiego mieszania * Blendowanie – tryb powolnego mieszania * Kruszenie lodu * Pulse – tryb ręczny Także rano możemy wykorzystać go do przygotowania pożywnego smoothie … a w południe ugotować pyszną zupę i zrobić sos do drugiego dania. No a wieczorem skruszyć lód na szaloną imprezę ;) Wystarczy wybrać funkcję, nacisnąć przycisk(...)pyszna! A teraz porozmawiajmy o zaletach i waga Zupowaru ( bo chcecie wiedzieć co o nim sądzę, prawda?! ;) ) Więc tak: ZALETY: * porządnie, bardzo solidnie wykonany * nowoczesny, stylowy wygląd * prosty i szybki w obsłudze * ma wiele programów, wśród których każdy znajdzie coś dla siebie * program utrzymywania temperatury – idealny gdy czekamy na kogoś z obiadem * łatwy do mycia * posiada przejrzystą instrukcję
Ostra na SłodkoMięciutka, aromatyczna, mocno przyprawiona, prawidłowo wysmażona i rozpływająca się w ustach kaczka. Do niej – jednocześnie miękka i chrupiąca, charakterna kapusta pak choi. Łączy je wok. I
Karo in the KitchenKurczak w nieco innej wersji – w kremowym sosie, z grzybami. Aromatyczny od lekkich, duszonych porów, gładki i kremowy od śmietanki. Szybki i syty obiad – w całości
Karo in the KitchenWeekendowe śniadanie. Zaniesione na eleganckiej tacy do łóżka, razem z filiżanką dobrej kawy i chrupiącym tostem. Pachnące, ciepłe… I szybkie. Bo jajecznica to zdecydowanie jeden z
Karo in the KitchenZrobienie tego ciasta nie zajmie Wam więcej niż godzinę. Zna i lubi je chyba każdy – chrupkie delikatne ciasto przełożone mocno jajecznym, pysznym budyniowym kremem. Robi się
Karo in the KitchenOkrutnie lubię połączenie wędzonego na zimno łososia z kwaśną śmietaną. To świetny duet zarówno na blinach czy plackach ziemniaczanych, jak i w tym szybkim, gorącym, zawiesistym
Karo in the KitchenDziś mam dla Was dość oryginalną propozycję. Od kilku lat, co jakiś czas nachodzi mnie ochota na moje bezmięsne ryżowo-owsiane kotleciki z rzodkiewką. Przepis
Słodkie okruszkiW weekendy często gotuję wraz z moimi ukochanymi pomocnikami. Czy duży, czy mały, każdy ma swój wkład w obiad, sałatkę czy ciasto. Tym razem postanowiłam upiec
Słodkie okruszkiNaleśniki z kremowym serkiem i owocami. Goździki, cynamon i anyż gwiaździsty dodają jabłkom i gruszkom ciepłego aromatu. Lekki, szybki i słodki obiad. Wszystkie składniki ciasta wkładamy
Karo in the KitchenDziś zapraszam Was na zapiekane kokardki makaronowe z jabłkowo-cynamonową chmurką ryżową. Pyszna propozycję, która nadaje się zarówno na drugie śniadanie, jak i obiad czy
Słodkie okruszkiKotlety mielone, to chyba podstawa każdej polskiej kuchni. Lubicie? U mnie w domu wszyscy wprost za nimi przepadają. Takim samy uwielbieniem darzymy również pierogi ruskie . Dlatego
Słodkie okruszkiKremowy cytrusowy sos do makaronu? Dlaczego nie! Ten bardzo ożywczy w smaku sos jest szybki, delikatny i niesamowicie inny od wszystkiego, co do tej pory jedliście
Karo in the Kitchen